ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מכסת 1200 ישראלים ליוון

פורום אירופה
    יוון
    15
    121
    14090
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • bambi19
      bambi19 @anisham12 נערך לאחרונה על ידי

@anisham12

אם יש חצי כוס מלאה בכל המצב הזה אליו נקלענו כולנו אז להקפיא את התוכניות כפי שצויין על ידך יאפשר לכולנו בזמן הזה לחסוך כסף לטיול שיתאפשר אחרי שנעבור את התקופה הזאת, ולהערכתי מדובר אולי בכמה שנים עבור מי שרוצה גם להנות מחופשה ללא חששות ולחא אי ודאות כל כך גדולה...ואז להוציא אל הפועל את טיול החלומות שלנו מה שבדרך כלל התקציב שלנו לא מאפשר במצב רגיל. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • anisham12
        anisham12 @imeshy נערך לאחרונה על ידי

@imeshy

אפשר להוסיף כמה דברים: בידוד או אפשרות לבידוד בארץ ובמדינת היעד , סיכוי משמעותי של סכנת הידבקות ( מי מוכן לקחת את הסיכון של להתאשפז במדינה זרה? ), חובת עטיית מסכה, סגירה או הגבלה של אטרקציות/בתי קפה/מסעדות/ מרכזי קניות/מרכזי בידור ועוד. מי שהוא בדודה לנסוע למרות כל הדברים האלה, אז שיהיה לו בהצלחה.

imeshy תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • imeshy
          imeshy @anisham12 נערך לאחרונה על ידי

@anisham12

כשהמספרים בישראל (גם מחוץ לאיזורים האדומים.. והמבין יבין) גבוהים בערך פי 5 מקרואטיה שנמצאת בעיצומו של הגל השני (ופי 10 מיוון ובולגריה) – הרי שבארץ מסוכן הרבה יותר מאשר “שם”. 

יתרה מכך, טיול עירוני הוא אכן בעייתי בהיבט של מגבלות בתי קפה / מסעדות / אטרקציות במקומות סגורים – גם ציינתי זאת. 

לעומת זאת, טיול מוטה טבע , יושפע הרבה פחות ויגביל את המטייל הרבה פחות. ולכן, יהיה אטרקטיבי הרבה יותר בעת הזו. 

לגבי הסיכון להידבק במדינה זרה – זה אכן סיכון אין ספק. לדעתי זה הסיכון המרכזי בכל הנקודה האמורה. 

אבל (!) בהנחה שמוקד ההדבקה העיקר הינו המטוס בדרך הלוך / חזור או אי שם במהלך הטיול – ובעקבות העובדה שמרבית האנשים מפתחים סימפטומים אחרי כ- 5 ימים, ניתן לקחת את המספר הזה כשיקול לטיול. הרי שבטיול של שבוע ככל הנראה סימפטומים לא יצוצו. 

aljaje תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • aljaje
            aljaje @bambi19 נערך לאחרונה על ידי

@bambi19

מי סיפר לך שבקבוצת הקוריאנית היה חולה? היחס כלפיהם היה דוחה ומשפיל, לא זכור לי שמישהו מהם היה חולה, אבל נראה שניזונת מהשמועות ההיסטוריות וכך התקבעה אצלך המחשבה שהם "מפיצי מחלות". 

התבלבלת עם קבוצת התיירים מיוון.

*רצוי לדייק במידע שכותבים. 

keves160 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • aljaje
              aljaje @imeshy נערך לאחרונה על ידי

@imeshy

אז תציץ במחקר הזה: "Morbidity and Mortality".

• keves160
                keves160 @aljaje נערך לאחרונה על ידי

@aljaje אמר:

@bambi19

מי סיפר לך שבקבוצת הקוריאנית היה חולה? היחס כלפיהם היה דוחה ומשפיל, לא זכור לי שמישהו מהם היה חולה, אבל נראה שניזונת מהשמועות ההיסטוריות וכך התקבעה אצלך המחשבה שהם "מפיצי מחלות". 

התבלבלת עם קבוצת התיירים מיוון.

*רצוי לדייק במידע שכותבים. 

נכון מאוד. הצורה שבה התנהגה המדינה לקוריאנים היתה משפילה, והיתה גורמת לכל ישראלי לצרוח בכל אמצעי תקשורת בעולם אם במדינה אחרת היו נוהגים בו כך. וגם הטמטום של לאסור כניסות קוריאנים די מהתחלת המשבר אבל אף פעם לא לסגור את הקווים לאמריקה שהביאו לפה חולים, לפעמים ביודעין. וזה כשבקוריאה עד היום אובחנו בערך אותו מספר חולים כמו שאובחנו בארץ רק בשבוע האחרון. 

• keves160
                  keves160 @imeshy נערך לאחרונה על ידי

@imeshy אמר:

בואו נפרוט על השולחן את מה שצריך לעשות מעבר לתקופה רגילה לבחור יעד מבין רשימה מצומצמת מאוד של יעדים מותרים (כרגע – יוון, בולגריה, קרואטיה) להכין תוכנית טיול מראש ולהזמין כרטיסי טיסה / מלונות / רכב סמוך למועד הטיסה  לעשות ביטוח – דיי דומה לעבר אלא שכעת צריך לקחת בחשבון ולשאול יותר שאלות.  לתאם בדיקת קורונה ולעשותה רגע לפני הטיול  להירשם בהלוך/ חזור באתר של משרד הבריאות  להיות ממוגנים כהלכה בזמן הטיול עצמו / טיסה / שדה תעופה לשים לב לשמור על ריחוק חברתי בטיול עצמו – פחות מגביל בטיול מחוץ לעיר , מגביל יותר בטיול עירוני

נכון שזה סוביקטיבי, אבל חסר ברשימה החלק המשמעותי שגם ברגע התשעים כל הנסיעה יכולה לקרוס. כבר היו אנשים שעלו על הטיסה ונעצרו בכניסה למדינת היעד, או שבחזור גילו שהטילו בידוד ועוד כאלו. זה המון לחץ וחוסר ודאות. צריך גם לבדוק את חוקי הקורונה לאותו היעד, כי בניגוד למדינתנו יש מקומות עם הרבה יותר הקפדה וקנסות. וגם זה לא כיף גדול, הסתובבות עם מסיכות וההגבלה ביעדים, בלאן ללכת ולמי לא להתקרב. אם זה מתאים לך אז לך על זה, אבל אי אפשר להגיד שכל זה לא כזה שינוי מאיך היינו נוסעים קודם ושיש פה רק עוד סעיף-שניים של בירוקרטיה. 

imeshy תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • imeshy
                    imeshy @keves160 נערך לאחרונה על ידי

@keves160

מי שהולך לפי ההנחיות (בדיקת קורונה, רישום במשרד הבריאות וכדומה) ומזמין “ברגע האחרון” – הסיכוי שלו שהכול יקרוס בדקה ה-90 קיים (פתאום נדבק בקורונה, פתאום נכנס לבידוד וכדומה) אבל הוא נמוך יחסית. וזה אכן סיכון. 

לאחרונה יצא לי לטייל המון במדינתנו הקטנה – בשלל שמורות הטבע שלה (רט”ג וכאלה שאינן) – אני מודה שבמרחב הציבורי העירוני אני מסתובב עם מסיכה אבל בשמורות טבע אני לא! באותו אופן אני מתכוון להתנהג גם בחו”ל. בטיול שהוא מוטה טבע והולכים בו בשמורות טבע – מגבלת המסיכה רלוונטית פחות. 

כאמור – לא אמרתי שזה רק בירוקרטיה. רשמתי שיש הגבלת יעדים משמעותית, שצריך להזמין “ברגע האחרון” , שצריך להישמר חברתית ושטיול עירוני פחות יתאפשר “כתמול שלשום”. אך אם מדברים על הזמנה ברגע האחרון, ליעד מותר, המוטה טבע באופיו, נשמרים חברתית – טיול בחו”ל יכול להיות “דיי דומה” למה שהיה קודם. 

bambi19 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • bambi19
                      bambi19 @imeshy נערך לאחרונה על ידי

@imeshy

לא כולם יכולים להרשות לעצמם כזאת גמישות של הרגע האחרון... אבל לפחות הסיכון וההימור כאן פחות גדול. אני הגישה שלי שונה למרות שגם טיוליי הם מוטי טבע באופן מובהק. כרגע מבחינתי מדובר בהוצאה כספית שאני מעדיפה לחסוך עכשיו ולצבור לתקופת פוסט הקורונה שאז אוכל לקבוע מראש את היעד ואת המועד, וכאשר אפשר יהיה לתפיסתי להנות מהחופשה שלא כמו בתקופה הנוכחית. מי שיש לו כסף כרגע  ורוצה לממש, ויש לו גמישות, ואין לו סבלנות לחכות לימים יותר נורמליים אז כמובן יכול לתכנן ולחכות לרגע המתאים ואז לטוס, למרות שעדיין קיימים סיכונים לא קטנים גם עם האופציה הזו.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                      • Danik1956
                        Danik1956 נערך לאחרונה על ידי יונית

מה אמור לעלות בגורל כל מי שרכש כרטיסי טיסה לתקופת חגי תשרי ליעדים שנפתחו בתרועה גדולה על ידי גברת רגב ב 16 לאוגוסט ?

יוחזר הכסף?

• keves160
                          keves160 @Danik1956 נערך לאחרונה על ידי

@kalda01

מי שרכש לחגים ידע שהוא מהמר ושיש סיכוי גדול שעד אז הוא לא יוכל לטוס. יש לקוות שהוא בחר בכרטיסים עם אופציית דחייה/שינוי/ביטול ושאם הטיסות בוטלו עבורו כספו יוחזר כחוק. 

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                          • דוקטור דו ליטל
                            דוקטור דו ליטל @keves160 נערך לאחרונה על ידי דוקטור דו ליטל

@keves160

מכיוון שההחלטות הן פוליטיות ולא בריאותיות אני חושב שמי שרוצה לנסות להבין מה יקרה בחגים בנתב”ג צריך לנתח את הדברים לפי שיקולים פוליטיים ולא בריאותיים. להערכתי השיקול הבריאותי לא יהיה במקום הראשון אצל ממשלת ישראל בקביעת מדיניות הפעלת נתב”ג, חובת בידוד, חובת בידוד במלונית יעודית וכו’.

בהתאם:

אני לא רואה את ממשלת ישראל סוגרת את נתב”ג כשחסידי ברסלב אמורים לחזור מאומן, קרי בין ראש השנה ליום הכיפורים.

אני לא יודע אם יפתחו את נתב”ג רק ל”טיסות הצלה”  של החזרת החסידים מאוקראינה או שגם טיסות מנניח יוון ימשיכו כסדרן. אני מקווה שיאפשרו טיסות חזרה מיוון כי מצב התחלואה ביוון הרבה יותר טוב מאוקראינה ובמיוחד מאומן אבל כמו שאמרתי זהו רק שיקול בריאותי ולכן להערכתי משקלו איננו גדול.

אי הודאות גדולה יותר בסוכות והלאה, האם נתב”ג ימשיך להיות פתוח לפחות לטיסות, להערכתי תאריך ה 3 לנובמבר יכול להיות תאריך שבו תשתנה מדיניות ישראל לארה”ב ובעקבותיה גם לאירופה. שכל אחד יעשה את ההערכות שלו.

בגדול אני מכיר הרבה אנשים שאם יהיה סגר בישראל (או “מגבלות מהודקות” או כל שם מכובס אחר לסגר) הם יעדיפו להתקע על איזה חוף נחמד ביוון ולא בבית עם מגבלת יציאה ברדיוס של 500 מטרים ותורים לרכישת נייר טואלט וביצים. 

מקסימום הילד ישתתף בשיעורי זום מהמלון ביוון.

לא הכל שחור.

bambi19 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • bambi19
                              bambi19 @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

השאלה אם אותם לא מעט שאתה מכיר יצליחו להגיע אל היעד לפני שסוגרים את נתב"ג? ההמלצה שלי ושל רבים כאן בפורום היתה לא להזמין חופשות בתקופה הזאת עם החוסר הודאות ולנוכח מצב התחלואה כאן בארץ והסיכוי לסגר בחגים שהזהרתי מפניו כמה גולשים שרצומלהזמין חופשה לחגים. מי שהזמין טיסה לתקופת החגים עכשיו עלול להיתקע כאן ובלי הכסף, ודווח שיש רבים שמנסים עכשיו להקדים את הטיסה היוצאת ללפני יום שישי...

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • יונית
                                יונית נערך לאחרונה על ידי

כיום , על פי העיתונות -יש כ20.000 ישראלים עם כרטיסי טיסה, חבילות וכו- לתקופת השבועיים הקרובים.

יתכן שהם יוכלו לצאת/או שלא

יתכן שהם יפוצו /או שלא.

חֶלֶם זה כאן.

• דוקטור דו ליטל
                                  דוקטור דו ליטל @bambi19 נערך לאחרונה על ידי

@bambi19 אמר:

@דוקטור-דו-ליטל

השאלה אם אותם לא מעט שאתה מכיר יצליחו להגיע אל היעד לפני שסוגרים את נתב"ג? ההמלצה שלי ושל רבים כאן בפורום היתה לא להזמין חופשות בתקופה הזאת עם החוסר הודאות ולנוכח מצב התחלואה כאן בארץ והסיכוי לסגר בחגים שהזהרתי מפניו כמה גולשים שרצומלהזמין חופשה לחגים. מי שהזמין טיסה לתקופת החגים עכשיו עלול להיתקע כאן ובלי הכסף, ודווח שיש רבים שמנסים עכשיו להקדים את הטיסה היוצאת ללפני יום שישי...

מי שהזמין הרי כבר הזמין

מים תחת הגשר, הספינה הזו כבר הפליגה וכו’

יכול להיות שהם לקחו סיכון מרצון, החליטו ששווה להם אולי להפסיד את הכסף, מה גם שעכשיו ראיתי שליצמן החליט שלא יהיה סגר ולהערכתי החלטה שלהרב  ליצמן היא ההחלטה עם מירב הסיכויים שתתקיים (לא 100%, אבל מירב).

בכל  מקרה “אמרתי לכם” לא יעזור להם.

יעזור להם מה לעשות במצב הקיים.

• keves160
                                    keves160 @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

מה כבר יש לעשות במצב הקיים? לחכות ולראות, לקוות להחזר. 

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • דוקטור דו ליטל
                                      דוקטור דו ליטל @keves160 נערך לאחרונה על ידי

@keves160 אמר:

@דוקטור-דו-ליטל

מה כבר יש לעשות במצב הקיים? לחכות ולראות, לקוות להחזר. 

למשל, יכול להיות שלאדם יש טיסה באחד מהימים הקרובים,

והטיסה אמורה לצאת לפני הסגר שנתניהו תכנן (וליצמן כנראה ביטל),

אם בכל זאת יהיה סגר טיסות יכול להיות שאותו אדם יתקע בחו”ל לאיזושהי תקופה.

לכן אותו אדם צריך להחליט אם הוא בכל זאת ורצה לטוס ולהתכונן בהתאם, אולי צריך ביביסיטר בלתי מוגבל בזמן לחתול

• keves160
                                        keves160 @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

חשבתי בטעות כנראה שב”יעזור להם מה לעשות במצב הקיים” התכוונת למה אנחנו יכולים להציע להם לעשות, וזה די כלום. כנראה שהתכוונת למי שלמעלה. ושם, הממשלה וקובעי המדיניות היו אמורים להגיע למסקנות ולהנחיות מספיק זמן מראש כדי שאנשים יוכלו לתכנן ולהחליט בהתאם, אבל הכל פרטאץ’ של הרגע האחרון והמהומה גדולה, אז אף אחד לא יודע מה יהיה ולמה להתכונן. מעצבן מאוד.

? דוקטור דו ליטל 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • ?
                                          משתמש שנמחק @keves160 נערך לאחרונה על ידי

@keves160

אי-הוודאות כרגע נמצאת ברמה מטורפת לא רק לגבי הנסיעות לחו”ל כמובן, אלא גם לגבי עבודה, לימודים, ו...החיים עצמם. מה יהיה פתוח? מה סגור? מתי?

בתנו הבכורה חוגגת יומולדת ביום חמישי הקרוב. הזמנו מקומות במסעדה לערב. בסוף השבוע שעבר, כשדובר על סגר אולי מיום רביעי, השארנו הודעה לחברה שמשווקת “שף עד הבית”. בינתיים מסתמן שהסגר יתחיל רק בששי בבוקר, אז כשהתקשרו אלי היום מחברת ה”שף” לתת הצעת מחיר אמרתי להם שכבר לא רלוונטי. מקווה שלא יתהפכו עלינו שוב עד חמישי בערב...

אם יש משהו וודאי מדי יום, הוא שבטלוויזיה יחכו לנו כתבות נוצצות על תיירות לאמירויות וגמר אינסופי של “השרדות”.

זה האסקפיזם היחיד שאפשר לבנות עליו, ובעיני לפחות הוא לא אטרקציה גדולה…

שני היתרונות של התקופה הזאת: התקדמתי קצת בהכנת אלבום התמונות של טיול השלכת שלנו לניו אינגלנד משנה שעברה, ואני קוראת יותר ספרים כשיש פחות טיולים לתכנן….

ובראש השנה אמא שלי חוגגת איתנו, ולא בזום. סגר פסח לא יחזור עוד.

Roco keves160 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                          • דוקטור דו ליטל
                                            דוקטור דו ליטל @keves160 נערך לאחרונה על ידי

@keves160 אמר:

@דוקטור-דו-ליטל

חשבתי בטעות כנראה שב”יעזור להם מה לעשות במצב הקיים” התכוונת למה אנחנו יכולים להציע להם לעשות, וזה די כלום. כנראה שהתכוונת למי שלמעלה. ושם, הממשלה וקובעי המדיניות היו אמורים להגיע למסקנות ולהנחיות מספיק זמן מראש כדי שאנשים יוכלו לתכנן ולהחליט בהתאם, אבל הכל פרטאץ’ של הרגע האחרון והמהומה גדולה, אז אף אחד לא יודע מה יהיה ולמה להתכונן. מעצבן מאוד.

לא, אני לא דיברתי על הממשלה. אמנם אתה צודק שצריך לדרוש מהממשלה אבל כבר מזמן הרמתי ידיים מהתקווה שהממשלה גם תייצר תוכנית סדורה.

אני דיברתי למשל על כך שיתכננו בצורה מושכלת את האופציה שהם יתקעו בחו”ל

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 4 / 7
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון