נהג בן 21: קניית רכב VS שכירת רכב
-
שלום לכולם,
חבר ואני מתכננים טיול לארה”ב בן 4.5 חודשים ומתחיל בקליפורניה. אנחנו זקוקיםלרכב לתקופה של שלוש החודשים הראשונים. בבדיקה שעשיתי ב-Alamo, יוצא שיעלה לי 9,000 דולר (או 31,000 שקלים) לרכב דוגמת Hyundai Elantra. הדיל כולל ביטוח, הוספת נהג שני, דמי נהג צעיר, החזרת הרכב במיקום שונה (סיאטל) וכו’. המחיר יקר מאוד – השאלה אם משתלם יותר לקנות רכב? יש לי משפחה רחוקה בקליפורניה שתוכל לעזור לי עם עניין הכתובת, ואת הפרוצדורה אני מאמין שעם מספיק רצון וסבלנות נוכל לעבור. האם כדאי לשקול לקנות רכב במקום?
גמר חתימה טובה לכולם
-
נראה לי שתוכל לקנות רכב יד 2 עם מעט שנים ומיילים יותר זול ממחיר השכירות, אז ללא ספק כדאי וכל מה שתקבל במכירה ולו לסוחר רק ישפר את הכדאיות. -
השאלה היא כמה יעלה ביטוח לרכב עם נהג צעיר לתקופה כזו? אני מניח שזה גם לא עסק זול.
-
אתם בטוחים שרכב יש 2 עולה מעט כ”כ ?
לא ראיתי ממש אבל אני לא מבין כלום
https://www.cars.com/shopping/los_angeles-ca/נכון יש את המכירה סוף, אבל שלא יהיו גם תקלות אם הרכב קצת מתיישן.
השכירות שאני שילמתי מוכפל ב-6 מבחינת הזמן הארוך 4 וחצי חודש יוצא לי כ- 7700$ -
-
@מרסלו-0
@מרסלו 0 מה זאת אומרת מעט? מצאתי רכב שאני חושב שעשוי להתאים לי ב-5,500$: https://www.autotrader.com/cars-for-sale/vehicledetails.xhtml?listingId=552027810&zip=94107&referrer=%2Fcars-for-sale%2Fsearchresults.xhtml%3Fzip%3D94107%26city%3DSan%2BFrancisco%26listingTypes%3DUSED%26sortBy%3Drelevance%26location%3D%255Bobject%2BObject%255D%26maxPrice%3D6000%26incremental%3Dall%26state%3DCA%26firstRecord%3D0%26marketExtension%3Dinclude%26searchRadius%3D10%26isNewSearch%3Dfalse&listingTypes=USED&numRecords=25&maxPrice=6000&firstRecord=0&searchRadius=10&makeCode1=NISSAN&modelCode1=LEAF&clickType=listing
-
השאלה היא כמה באמת יעלה לי הביטוח… והאם הפרוצדורה שווה את זה.
משרשורים קודמים קלטתי שזה לא כזה מסובך כמו שאומרים: מוצאים אוטו לקנייה, מבטחים אותו, מקבלים pink slip לכתובת הרשומה – ואפשר לנסוע. או שאני טועה?
-
ניסן ליף זה אוטו חשמלי!
לא מתאים לטיול ארוך, צריך לחבר אותו עם כבל לחשמל כדי להטעין, וטווח הנסיעה שלו לא ארוך.
תחפש משהו אחר…
-
אז בסיכום חוץ מהטווח שלו 73 מייל, שלא הייתי שם לב ללא עזרת שירליץ, אתה קונה רכב עם 63 אלף מייל (100 אלף ק”מ) בן 7.
ראיתי מכוניות רגילות (בנזין) במחירים דומים 5-7 אלף רובן עם עוד יותר מיילים ו/או שנתון ישן יותר.
אמרתי שאני לא מבין גדול בזה, גם בארץ אני עם ליסינג מהעבודה, וחוץ מפנצ’רייה אני לא יודע איך נראה מוסך או מכון רישוי.
אולי באמת בטיול של 4 וחצי חודשים לא אכפת לך להיכנס למוסך אם צריך, עד כדי חויית גרירה וכל הסיפור הזה (סה”כ עושים AAA למקרה כזה).
התערבתי כי התעניינתי לעתיד הרחוק, בו אולי אזכה גם לטיול ארוך בארה”ב, ולא חשבתי עד היום על עלות הרכב שתהייה גבוהה מאוד.
-
מאוד הגיוני בטיול כזה לרכוש רכב ולא להשכיר..
מציע לך להתייעץ עם המשפחה שלך, האמריקאית על מנת להבין את נושא הרישוי והביטוח
-
-
יופי, אולי אפילו קצת יותר גדול שיהיה לכם נוח לסחוב כבודה, אולי צידנית/גזיה וכו’
-
ביטוח מלא בחברת Geico, לשני נהגים מתחת לגיל 25, למשך שישה חודשים, עולה 560$.
נניח שאמצא רכב ב-5,500$, סל הכול יעלה לי בסביבות ה-6,000$. מרגיש מאוד משתלם. וזה עוד לפני שמכרתי אותו בסוף הטיול
-
אני רכשתי רכב בארצות הברית לטיול, אם כי זה היה לפני הרבה שנים ומאז נהיה יותר מסובך כל הפרוצדורה. אז הנה כמה דברים שכדאי לדעת ולחשוב עליהם:
דבר ראשון לפני שרצים לבדוק כמה עולה ביטוח, בדוק האם באמת תוכל לרכוש וכמה זה מסובך. לפעמים יש כל מיני בירוקרטיות קטנות שאתה לא מודע אליהן בכלל כמו ה-smog check בקליפורניה. בדוק בדיוק מה כל התהליך שצריך לעשות, והאם אתה אכן יכול לרשום את הרכב על שמך (ואם לא, האם הקרובים מוכנים לרשום על שמם כולל כל האחריות לרכב, תאונות עתידיות, תביעות וכו’). כרגע יש לך הרבה “נניח” ושאלות ושמועות. בדוק מול רשויות באמריקה ולא בשרשורים ובפוסטים כי דברים משתנים ומתעדכנים כל הזמן.
אם אתה לא מבין ברכבים, תמצא מישהו שמבין, גם אם זה בתשלום. למשל מה שהעירו שהרכב שהסתכלת עליו חשמלי – זה לא פרט קטן. אם אתה צריך רכב ליציאה לטבע ולמקומות קטנים (ומן הסתם בשביל רק נסיעה מעיר לעיר לא חייבים רכב) אז לפעמים יש רווחים מאוד גדולים בין תחנות דלק ורכב חשמלי לגמרי לא מתאים לזה. כשקונים רכב אתה גם תקוע עם מה שיש ורכב יד שנייה (ומה לעשות שמה שזול זה רכבים ישנים יותר, הרבה יותר ממה שתקבל בחברת השכרת רכב), ולכן כשיש תקלות זה עליך – זה זמן וזה כסף, מניסיון. אתה חייב לדעת איך לבדוק כל רכב שאתה שוקל לקנות כדי לא לקנות גרוטאה במסווה, אתה חייב שיהיה לך איזשהו גב לתקלות (לנו למשל היה ביטוח גרירה של AAA בנוסף לביטוח הרכב וזה הציל אותנו). אתן דוגמא: מצאנו רכב שנראה אליפות לעיניים הלא מבינות שלנו, מחיר טוב, אבל בבדיקה מקצועית התגלתה בעיה רצינית במנוע שיכולה להרוג אותו בכל רגע.
אל תבנה על המכירה בסוף. לפעמים זה לוקח זמן ואתה מת להיפטר מהרכב ויש כבר טיסה מחכה ואתה מוכן לתת אותו ב-200 דולר לראשון שיקנה. לפעמים הרכב לא מגיע למכירה בסוף (הכרתי אנשים שהרכב נהרס בתאונה או הלך המנוע לפני סוף הטיול).
דבר חשוב: גם מכירה וקנייה עולות כסף, ולא מדובר רק על המחיר של האוטו והביטוח. לקח לך שבוע לחפש אוטו מתאים? זה שבוע שבו שילמת על אוכל, לינה, נסיעות, ביטוח רפואי וזה זמן שירד לך מזמן הטיול בפועל. כנ”ל זמן המכירה וכנ”ל זמן לכל תקלה שאולי תהיה ותצטרך להתמודד איתה לבד. לעומת זאת בהשכרה אתה יכול לאסוף את הרכב כבר מהשדה ולהחזיר בסוף, ללא שום בזבוזי זמן, ואם יש תקלה מתקשרים והם דואגים לך ואפילו מספקים רכב חלופי אם צריך. בגלל הזמן גם לא כדאי לרכוש לתקופה של פחות משלושה חודשים לטעמי.
-
סתם זורק רעיון לאוויר, אתה בכלל לא חייב לקבל…
יש טיולים מאורגנים לקבוצות של צעירים בארה”ב. מדובר בטיול שנרשמים אליו צעירים וצעירות בדיוק בגיל שלכם מכל העולם שמגיעים לארה”ב לטיול ארוך (יש כל מיני אורכים – למשל של 3 חודשים). הטיול מתבצע עם מיניבוס צמוד ומדריכ(ה). אז אולי זה לא החלום שלכם, אבל לבטח זה פותר כמה בעיות לוגיסטיות וגם חברתיות בטיול ארוך. אפשר לשלב טיול כזה עם תוספת הארכת זמן ברכב שכור (לשבועיים \ חודש) כדי להרגיש גם “חופש”.
כאמור, סתם נקודה למחשבה…
-
-
למכור לסוחר רכב אפשר תוך שעה, אולי 2, ובסוף הטיול, כשמגיעיפ ל=2=3 ימים לפני הטיסה, זה מה שעושים. כל סכום שיקבלו על הרכב, אחרי חסכון של אלפי דולרים לעומת השכרה, רק משפר את הכדאיות.לגבי הקניה, כדאי להתמקם בעיר שיש בה מה לעשות במשך השבוע ולא רק לבזבז את הזמן על חיפוש רכב.
-
ברור שאפשר למכור במהירות בהפסד, ולכן אמרתי שלא יבנו על מכירה שתכסה את מחיר הקנייה. קונים רכב כשזה מלכתחילה משתלם מול מחיר ההשכרה גם ללא המכירה בסוף, בתקווה שזו אכן תניב רווח שהוא בונוס.
-
היית ממליץ אז לשכור רכב במצב שלי? גם אם הוא עולה 9,000 דולר?
-