המשך ההתפתחויות באל על
-
חבל מאוד -
-
כמו שרשמתי: באל על מבקשים מהעובדים לשכנע את רוכשי הכרטיסים לבחור בשובר ולא בהחזר כספי (אני מכירה כמה כאלה שכבר בחרו בהחזר כספי ופנו אליהם וניסו לפתות אותם לבחור בשובר בשווי 125% ממה ששולם - אחד לפחות הסכים לזה) . הם חוששים שלא יישאר ממה לתת... https://twitter.com/gotomichal/status/1313830693684772864?s=19
-
-
-
הוארכה התקופה עבורה אפשר להגיש בקשה להחזר או שובר:
- לתשומת ליבך, בשלב זה ניתן להזין כרטיסים לטיסות שהיו מתוכננות לצאת בין 01.02.2020 לבין 20.07.2020.
בינתיים לא החזירו לנו את הכסף שהיה צריך להיות מוחזר עד 1/10/20, וכנראה שלא רק לנו...
-
הבנתי (מהפייסבוק) שאלעל התחילה להחזיר כספים, וחלק מהנוסעים קיבלו את כספם בתשלומים... -
אפשר לקבל הסבר קצת יותר מפורט? למה הכוונה "קיבלו את הכסף בתשלומים"?
-
זיכוי התקבל ב 3 תשלומים
אני קיבלתי על נסיעה אחת החזר ב – 3 תשלומים ועל שניה החזר של כל הסכום בבת אחת
לא זוכר אם כך גם היה החיוב המקורי – אבל נראה לי שכן
-
סוף סוף הוחזר הכסף על טיסה שהייתה אמורה להתקיים באפריל.
3,000 שח החזר בתשלום אחד לכרטיס אשראי.
ואומר זאת שוב..
בעתיד כשישובו הטיסות, אזכור היטב אילו חברות החזירו את הכסף בזמן (אפילו טרם הטיסה כשהיה ברור שלא תתקיים- חברות מכל הצבעים- סיניות, קלמ, אייר פרנס, איזי, תאילנדיות) ומי החברה "הלאומית" שעשתה הכל למרוח אותנו.
-
תודה רבה על המידע.
מתי היו טיסותיך שבוטלו ובגינן קיבלת החזרים?
האם פנו אליך בטלפון על מנת לנסות לשכנע שתעדיף שובר על פני החזר?
-
תודה רבה על המידע.
טוב לשמוע שהחזירו כבר על טיסה מאפריל.
הטיסה שלי היתה אמורה להיות במאי וטרם קיבלתי דבר.
האם פנו אליך בטלפון על מנת לנסות לשכנע שתעדיף שובר על פני החזר?
-
אפשר להגיש בקשה גם עד סוף יוני.
מאידך קצב ההחזרה לפי החודשים-מרץ הוחזר, אפריל -גם לדעתי, ברובו וממשיכים הלאה.
כאשר מגיע “תורך” אל על שולחת מייל ומציעה את החלופות האפשריות (החזר או שובר בערך 125% מהטיסה המקורית)
אתה ממלא את הטפסים (אני יודעת רק למקרים של החזר מלא) ומקבל את הכסף באותו אופן ששילמת (מזומן מיידי, או בתשלומים כפי ששילמת).
כל האמור לעיל על בסיס מידע מאנשים אחרים, לא התנסות אישית, למזלי באפריל הייתי מתוכננת לטיסה בחברה אחרת.
-
@יונית אמר:
אפשר להגיש בקשה גם עד סוף יוני.
אפשר עכשיו כבר להגיש בקשה עד 20/7/20.
מאידך קצב ההחזרה לפי החודשים-מרץ הוחזר, אפריל -גם לדעתי, ברובו וממשיכים הלאה.
כאשר מגיע “תורך” אל על שולחת מייל ומציעה את החלופות האפשריות (החזר או שובר בערך 125% מהטיסה המקורית)
אתה ממלא את הטפסים (אני יודעת רק למקרים של החזר מלא) ומקבל את הכסף באותו אופן ששילמת (מזומן מיידי, או בתשלומים כפי ששילמת).
אני כבר אחרי התהליך הזה. ב-30/9/20, ברגע ששינו את המועד האחרון להגשת בקשה שהיה 30/4/20 ל-10/7/20, הגשתי בקשה דרך האתר עוד לפני שהגיע המייל המציע את שתי האפשרויות. בסוף התהליך המסך האחרון הראה שהבקשה נקלטה, ולמחרת קיבלתי מייל שמאשר שהבקשה נקלטה. מאז, שום דבר. כאמור, טיסתי שבוטלה היא ממאי. נראה מתי יגיעו אלי.
כל האמור לעיל על בסיס מידע מאנשים אחרים, לא התנסות אישית, למזלי באפריל הייתי מתוכננת לטיסה בחברה אחרת.
-
-
-
-
עדכונים מאת לי אברמוביץ':
יו"ר ועדת הכלכלה, ח"כ יעקב מרגי: פתח את ישיבת הוועדה בהתייחסות להחזר הכספי ללקוחות עבור טיסות שבוטלו בתקופת הקורונה, ואמר: "דחינו את ההחזרים ל-1 באוקטובר ואני מקבל פניות ותלונות רבות מאזרחים שחברות התעופה לא התחילו להשיב להם את הכספים. אני מודיע בפעם המי יודע כמה, ארכה נוספת לא תהייה". לגבי ההגבלות על התעופה אמר: "צריך לתת לחברות התעופה אופק כלכלי"
עדכון נוסף: הדיון בוועדת הכלכלה על תקנות אכיפת האיסור על היציאה מהארץ יתחדש מחר בשעה 11:00.יו"ר הוועדה ח"כ מרגי קרא לחברות התעופה להחזיר ללקוחות כסף באופן מיידי על טיסות שבוטלו ואמר: "לא נאשר תקנות תעופה נוספות ללא מתווה לפתיחת השמיים".
ופלא שחברות התעופה לא מחזירות באופן מיידי כאשר הן בבור כלכלי עצום, ושזהו מצב הטיסות נכון לעכשיו בנתב"ג: https://twitter.com/gotomichal/status/1315182452005122050?s=19 וגם זה: https://twitter.com/gotomichal/status/1315217550591041538?s=19
-
הממשלה צריכה להמציא איזשהו משרד שיטפל בעניינים של תחבורה, שקוראים לו משרד התחבורה,
ואז במקרה שהחברות היו עוברות על החוק שחוקקה הכנסת, המשרד שהוא הרשות המבצעת היה דואג להכריח אותן לציית לחוק.
כי עבירה על החוק היא עניין פלילי
סתם רעיון.
-
לא הייתה פניה טלפונית. היה איזשהו מייל גנרי על אפשרות להמיר את הבקשה להחזר כספי לזיכוי עתידי מוגדל.
לשם שינוי חוסר תגובה, משמעו היה המשך הטיפול בהחזר הכספי.