הדילמה האמיתית-סקר-נתב"ג 2020-טיסות בעידן הקורונה.
-
זה תענוג קצת מפוקפק להיות במוסקבה או סט. פטרסבורג בחודשי החורף …
גם בתחילת האביב עוד בהחלט מזג אוויר גבולי למרבית הישראלים
-
מדוייק מה שרשמת. גם לנו במשפחה תהיה בעיה ולא בטוח שנוכל לעשות את החופשה הבאה בהרכב המלא... אבל אין לי אשליות לגבי 2021 וכנראה גם לא לגבי 2022 לצערי. המצב העולמי של התפשטות המחלה לקראת החורף רק הולך ומחמיר https://m.ynet.co.il/articles/58145100#autoplay
-
-
זה לא רק מצב התחלואה. ראה את הנקודות שיונית ציינה. וכמובן שכרגע על פי מצב התחלואה הקיים אף אחד לא יזמין לקיץ הבא ליעדים עם תחלואה גבוהה כמו בשנים קודמות שרבים היו מזמינים חופשות שנה מראש...
-
נכון
אף אחד לא יזמין מראש, ובצדק.
אבל מכאן להגיד שלא תהיה עונת תיירות ב- 2021 זה להתיימר ולדעת את העתיד.
הייתה תיירות חוץ בשיא הקורונה בישראל
הייתה תיירות פנים במדינות מסויימות מאירופה (מישראל ולא מישראל) בגל שני
וזה ככל הנראה מה שילווה אותנו בחודשים הקרובים.
מדינות יהפכו לאדומות ויצאו מהאודם שלהן. והיעדים יושפעו מכך.
-
נכון. ולכן זה עוד מה שרשמתי שהרבה יצטרכו לחכות לרגע האחרון כדי להזמין חופשה. וזה אומר: שיהיו הרבה פשרות וגם מחיר גבוה לחופשות בתנאים כאלו.
-
גם לגבי מחיר אי אפשר להתנבא מראש..
אף אחד עוד לא יודע איך עולם הלואו קוסט יושפע מהקורונה
ולגבי התיירות עצמה – נכון שההיצע של מקומות יקטן (אנשים / חברות פושטי רגל) – אבל מצד שני גם הביקוש יקטן משמעותית (אוכלוסיות שלא יטיילו).
אני, לתחושתי, לא צופה שינויים משמעותיים בעלויות התיירות. אבל זה ניחוש. בדיוק כמו שלך.
-
להערכתי גם בשנה הבאה 2021 שום דבר לא יהיה דומה למה שהיה בשנת 2019 , ולא צריך להיות נביא גדול כדי לדעת שזה לא יהיה דומה אפילו... לי באופן אישי לא מתאים להזמין חופשה בתנאים כאלו. אולי יש כאלו שזה כל כך בוער להם ומוכנים לקחת את הסיכונים, הפשרות והעלויות שיהיו כרוכות בכך בהקשר לחופשת קיץ משפחתית יקרה ומורכבת.
-
הוא שאמרתי...2021 תהיה דומה ל 2020.
אבל כשאת/ה רושמים משפטים שכביכול נכונים אבסולטית, אתם חוטאים לאמת.
ניסוח כפי שנאמר כעת , קרי "לי זה לא מתאים.." מקובלים לחלוטין
-
יש מספיק אנשים שאין להם בעיה להזמין מעט זמן מראש, ולכן יכול בהחלט להיות מצב שבקיץ, אם עד אז יימצא חיסון, יהיו מספיק אנשים שיסעו בלי שמונה חודשי תכנון והזמנה מראש. גם משפחות שחלקם יחליטו ברגע האחרון לקפוץ לשבוע אם המחיר סביר והחשק לוחץ ובדיוק נופלת חופשת בית ספר. הרי גם ברגיל, בשנה בלי קורונה, יש הרבה מאוד אנשים שנוסעים ספונטנית, כמוני.
-
לכן בימי ברה"מ, סוביצקי סיוז ussr, כשהיה קפוא, היו נוסעים לטייל במדינות הדרומיות יותר, מעיינות טיפליס-טביליסי בגרוזיה.
-
גם אנשים שעד השנה ארגנו חופשות 8-10 חודשים מראש, כמוני, יודעים לקרוא את המציאות, להבין שהיא השתנתה, ולהתאים את עצמם אליה.
אני חושבת שבכל מקרה חופשות בחו"ל, לכולם, כבר לא יראו כפי שנראו עד סוף 2019. גם לא ב-2023. אני מניחה שהכלכלה, כדרכה, תדחוף את תהליך החייאת ענף התיירות בכל העולם, תוך ביצוע התאמות נדרשות. אולי יהיה יקר יותר, אולי נוח פחות לטייל בעולם, אולי דברים מסויימים דווקא ישתפרו. עדיין מוקדם לדעת.
-
פוסט זה נמחק! -
טיול משפחתי גדול עם הוצאה כספית משמעותית ליעד כמו ארצות הברית לדוגמא לא יכול להיות ממש ספונטני וברגע האחרון. יש יעדים בעיקר קרובים אלינו שניתן יהיה להזמין בהם חופשה בספונטניות וזמן קצר לפני ובטוח רבים יעשו כך - כל אחד יעשה את השיקול שלו. אצלי השיקול הוא גם בריאותי וגם כלכלי, ומאחר ומדובר בטיול קיץ משפחתי עם הוצאה כבדה אז אני כן רוצה לתכנן מראש לגבי היעד, המועד וההוצאה הכספית כמו שהיה לפני הקורונה, ואין לי כסף ספייר להמר עליו במצב הקיים אז המסקנה שלו היא: לחסוך לטיול הגדול לשנה בה המצב יתייצב הן מבחינת הקורונה והן מבחינת עולם התעופה והתיירות שבה כן אוכל להזמין חופשה לפחות חצי שנה מראש. אני לצערי לא רואה את זה קורה לפני שנת 2023 .
-
את פסימיסטית. וזה בסדר גמור
יהיו אחרים שיסתכלו על זה בצורה אחרת ויגידו – או שאני אטוס ביולי לחופשת החלומות בארה”ב או שלא. ואני אעשה את מה שצריך כדי לאפשר את הסיכוי לזה לקרות.
- יתאמו חופש מהעבודה (טנטטיבי )
- יתאמו לחופשת הקיץ של הילדים (בעצם אין כאן יותר מדי תיאום)
- יתכננו את הטיול בצורה מדוייקת.
ואז, יגיע הזמן בערך חודש לפני הטיול – וזו נקודת ההחלטה האם לנסוע או לא.
באם מצב הקורונה מאפשר – מה טוב
אם לא – אז לא. לא הלך שום כסף, ולא היה נזק, פרט לאכזבה (שגם היא, בעירבון מוגבל – הרי ידענו שיש סיכוי שכך יהיה, מראש).
אין ספק שלטוס לאירופה לשבוע, קל יותר גם בזמן קורונה
וטיול בר מצווה לארה”ב לחודש קשה הרבה יותר.
אבל אם מחכים לבר מצווה שלוש שנים – זה כבר טיול sweet sixteen.
בסופו של דבר, כל אדם לוקח את ההחלטות הנכונות עבורו.
-
אני חושב שאני שייך לקבוצה השניה אבל לא מהסיבה שציינת, אני לא פוחד יתרה מהקורונה אומנם אני מסתובב עם מסכה אך עדיין עובד לרוב מהמשרד שאליו מגיע בתחבורה ציבורית,בקרתי בפאבים ומסעדות כשהיה אפשרי ואפילו הפגנות.
אני לא רוצה לטוס עכשיו כי אי אפשר להנות מהטיסה, ראשית שדה תעופה נראה כמו בית קברות אין אופציה לדיוטי פרי וכן אני יודע שהמחירים שם כבר לא כאלו טובים אבל מדובר בחלק מהחוייה והמבחר שלהם לוויסקי הוא מעולה אי אפשר לשבת לשתות קפה, אני טיסה קרוב מתכנן ביזנס קלאס של טורקיש עד זלצבורג אבל למרות שהלאונג’ הישראלי עלוב לכל הדעות זה באסה שהוא סגור, וזה שבטיסה אני חייב לשבת עם מסכה ואקבל אוכל קר ומגעיל במקרה הטוב ובטח בלי שתיה חמה או אלכוהולית זה באסה.
וזה שבאוסטריה פאבים כרגע עובידם עד 22 אז אם אני ב 21 הולך לשתות בירה אחרי כוס אחת אני צריך לעזוב זה באסה אז חבל לי לבזבז את כספי בשביל טיול כזה אם צריך נמתין שנה או יותר אין בררה
-
זה לא רק אם קיימת האפשרות לטוס או לא זה הרבה מעבר לזה. גם היום ברגע שתתאפשר רכישת כרטיסים (ומדברים כרגע על ה18 לאוקטובר שיסירו את המגבלה על טיסות יוצאות) ניתן יהיה לטוס לארצות הברית. רק שכרגע מדובר במדינה אדומה עם תחלואה גבוהה המון אתרים סגורים, חלק רב מהמקומות עם הגבלות בכמות האורחים, סכנת הידבקות וחס וחלילה שתחלה שם אתה או מישהו מבני משפחתך...חברות הביטוח כאן כרגע לא מאפשרים לרכוש ביטוחי נסיעות לשם! זאת ממש סכנה ולא כיף לטייל ככה. זה לא רק הסיוט של לפני הטיסה: בדיקות הקורונה, ההמתנה לתשובה והמתח שלפני, טיסה של שעות במסכות, מלא מסמכים וטפסים למלא וביקורות בגבולות, החשש שדברים ישתבשו ברגע האחרון... זה גם העלות הגבוהה של הזמנה ברגע האחרון והימור על כסף גדול, גם המגבלות ביעד, גם נוסע ביטוחי הנסיעות כל אלו גם שיקולים כבדי משקל בהחלטה.
-
אז מה? להתחיל להפנים שאני לא טסה בחורף הקרוב לסקי?????
כ!#$%#ק
🤬 בנ%$#₪^#!ת 🤮 מד#$@#! מז##!@$# 
צינזרתי את עצמי כי הדברים באמת לא ראויים, שכל אחד ישלים לעצמו

לילה טוב
-
מעולם לא טסתי בכל מחיר,
גם עכשיו אני לא אשלם 400$ ויותר עבור טיסה לטווח קצר כמו יוון.
מחיר שנראה לי לא הוגן לפני הקורונה נשאר לא הוגן גם אחרי.
אני צריך להחליט מה רמת החשש שלי מהקורונה,
אם אני מאוד חושש אז נשאר בבית שלי ובגינה שלי, לא יוצא לחופשות.
אם חושש קצת פחות אז אצא למדינה ירוקה (אם יסכימו לקבל אותי), יש סיכון אבל נמוך יותר, וכמובן שאתכנן את החופשה בהתאם גם למה פתוח ומה סגור (מובן מאיליו) וגם בהתאם להערכת הסיכונים, למשל תחבורה ציבורית לעומת שכירות רכב ומקום סגור לעומת טבע.
אם חושש מעט או בכלל לא, או אם רוצה לצאת לחופשה בכל מחיר – חופשה בישראל, כמובן שגם אז אשתדל להתחשב בהערכת סיכונים כמו מקום פתוח לעומת סגור וסיכונים שונים.
למשל טיול שטח בנגב עם לינה באוהל הפרטי שלי יהיה מבחינתי סביר יותר על חופשה במלון עם בריכה וחדר אוכל.
הכל כמובן בהנחה שנתוני התחלואה דומים לנתונים היום, אם למשל פתאום ביוון יהיהו 5000 נדבקים ביום ובישראל 30 אז כמובן שההחלטות ישתנו בהתאם.
-
יש הבדל מהותי בין מהי ההחלטה/ות האישיות שלי- ואיך אני חושב שאני אנהג ב2021.
לבין עתידנות איך עשויה להיראות התיירות ב2021? (כי 2020 תיכף נסגרת כבר,אנחנו כבר ברבע האחרון).