ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

קניית כרטיס מוקדמת.

פורום אירופה
    אירופה
    14
    43
    3042
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • YOHAN
      YOHAN נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם!

הרבה זמן בעקבות המצב לא נכנסתי לפורום, בזמן האחרון התחלתי לחשוב להתחיל לתכנן טיול -פיצוי על כל הזמן שעברנו… ליעד באירופה ..גם זה לא ברור כרגע היכן, אך מאד ברור שחייבים לעשות משהו קצת להשתחרר. הייתי אמור לטוס ביוני אך כידוע הכל השתבש לצערי.

השאלה שלי . האם כדאי לקנות כרטיס מוקדם נניח לעוד חצי שנה בתקווה שעד אז יימצא חיסון והעולם יחזור לשפיות.  כנראה שמתי שהכל ייגמר יהיה לחץ גדול וגם עליית מחירים. אני לא יודע אם ניתן לקנות כיום כבר כרטיסים לעוד חצי שנה. 

אני רוצה להתייעץ עם חברי הפורום עד כמה ידוע להם ועד כמה זה רלוונטי.

אשמח לקבל עצות ומידע  צמוד לגבולות היתר הפורום…

תודה מראש!

1

? keves160 יונית 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ?
        משתמש שנמחק @YOHAN נערך לאחרונה על ידי

@YOHAN

שלום לך,

ניתן לרכוש כרטיסים לעוד כמה חודשים, למשל מאיזיג’ט.

איש לא יודע מה יהיה גורל אותן טיסות (או גורל יכולתך לממש אותן), כך שצריך להיות לך ברור מראש שרכישת כרטיסים כזאת הינה הימור בדרגת סיכון גבוהה מאוד.

מכאן – השיקול שלך.

אם אתה מוצא כרטיס בכמה עשרות יורו שאתה מוכן לסכן רק כדי לרכך קצת את המועקה הכבדה השורה עלינו – אני בהחלט אבין אותך. אבל כשאתה עושה זאת, חשוב על סכום זה כעל sunk cost – כלומר כסף אבוד (ומקסימום תופתע לטובה).

YOHAN תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • keves160
          keves160 @YOHAN נערך לאחרונה על ידי

@YOHAN

בפועל אפשר לקנות כרטיסים לעוד חצי שנה, אבל מה הטעם?
          אל תקנה טיסה בכל סכום במחשבה ש”אולי ביוני זה יעלה יותר”, כי הרי יש סיכוי לא פחות טוב (ואולי גבוה יותר) שביוני יעלה אותו הדבר, או פחות, או שבכלל לא תוכל לנצל את הטיסה – כי יסגרו את הכניסה לישראלים, כי אולי יהיה עוד סגר, כי פתאום חלילה תחלה בקורונה ממש לפני או סתם תשבור יד (ואין אפשרות כרגע לעשות ביטוח ביטול), או חברת התעופה תפשוט רגל אחרי חודשים של קורונה. אין טעם לתכנן שום דבר עכשיו, כי מי יודע מה יהיה.

אם אתה במקרה מוצא כרטיס בכלום כסף ליעד שחלמת עליו, נניח 50 יורו, ואומר לעצמך “מקסימום אפסיד את זה, זה כולה 200 שקל”, אז זה עוד סביר. אבל אם זה סכום שתתבאס להפסיד, אל תקנה. אם כל הרצון שלך הוא למנוע הפסד עתידי כי אולי “תהיה עליית מחירים”, מנע סיכוי להפסד עתידי יותר ריאלי ואל תקנה כרטיס כרגע. 

YOHAN תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • YOHAN
            YOHAN @אורח נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת

תודה. מה שברור שזה סיכון. וכל הנידון הוא על מחיר שפוי. לפעמים במיוחד היום הכרטיס כבר שווה מרגע הקניה את החלום של הנסיעה… אפילו שבסוף נקווה שלא נתעורר וזה חלום. 

keves160 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • keves160

@YOHAN

בשביל חלום לא צריך לשים כסף… אפשר לחכות. ואני אגלה לך משהו: אומנם לא במצב הקורונה, אבל קרה לי שהתלבטתי בין הזמנה מוקדמת להזמנה מאוחרת ובסוף ברגע האחרון מצאתי באותו סכום או פחות. לפעמים קורה ההיפך, אבל לכן כדאי לדעתי לשים כסף רק אם אתה מוכן לגמרי לאפשרות שיכול להיות ש”קניית החלום של הנסיעה” תתברר כאילו זרקת את מאות השקלים הללו למזרקה כדי להביע משאלה. 

• YOHAN
                YOHAN @keves160 נערך לאחרונה על ידי

@keves160

אתה צודק. אבל אני חושב שאמנם כיום יש סגר והשמיים כמעט סגורים אבל זה לא יישאר לאורך זמן ואני מקווה שאנחנו לקראת פתרון. לא מיידי אך לעוד חצי שנה… זה אמנם גבולי אך שווה את הסיכון לא רק בגלל המחיר אלא אני חושב שצריך קצת לחשוב במבט קצת יותר משוחרר ולא רק להסתכל מהחלון...   

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • YOHAN
                  YOHAN @keves160 נערך לאחרונה על ידי

@keves160

אני חושב שזה סיכוי מול סיכון. ובעניין ביטוח נכון שעכשיו לא מבטחים אך אם המצב ישתנה יבטחו ואפשר יום קודם הנסיעה לעשות זאת

keves160 bambi19 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • keves160

@YOHAN אמר:

@keves160

אני חושב שזה סיכוי מול סיכון. ובעניין ביטוח נכון שעכשיו לא מבטחים אך אם המצב ישתנה יבטחו ואפשר יום קודם הנסיעה לעשות זאת

לא דיברתי על ביטוח רפואי. ביטוח רפואי אפשר לעשות, הוא רק עולה יותר מהרגיל. דיברתי על ביטוח ביטול טיסה, שאותו אי אפשר לעשות (כלומר שאם אתה מבטל מיוזמתך). 
                    ברור שאפשר להרוויח ולהפסיד בכל החלטה. לכן בעיניי אם זה סכום נמוך מאוד אז זו לא בעיה. אם סכום סטנדרטי אז ההסתכלות שלי היא: במצב המטורף שיש היום אם לא קונים לא מפסידים כסף שכבר הוצאת (מקסימום כשתקנה תשלם קצת יותר ואתה יכול עדיין לקנות חודשיים מראש ולא ברגע האחרון אם פתאום תראה שדברים משתנים בעולם לטובה), אם קונים יש כן אופציה להפסיד. 

meravshe תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • meravshe
                      meravshe @keves160 נערך לאחרונה על ידי meravshe

@keves160

אני קניתי לקיץ 2021 באיזיג’ט לבורדו ועשיתי ביטוח ביטול טיסה עם טריפ גרנטי כך שזה לא נכון שאי אפשר לעשות.. בכל מקרה מחיר הכרטיס לא גבוה כך שאני לוקחת את הסיכון. חייבת לחלום על משהו תוך הבנה שאולי זה לא ייצא לפועל.  

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                      • bambi19
                        bambi19 @YOHAN נערך לאחרונה על ידי

@YOHAN

אתה זוכר מה אמר הנשיא טראמפ בתחילת השנה שהבטיח שבאפריל הקורונה תתנדף מהעולם?... בינתיים גל שני שוטף את אירופה ובהרבה מדינות ביבשת מתחילים להחזיר הגבלות ולסגור גבולות וזה לקראת החורף שמתקרב ובא. חיסון במקרה הטוב יגיע לכאן בטווח של כמה חודשים טובים עמוק לתוך שנת 2021, וקשה לדעת מה תהיה מידת ההשפעה והאפקטיביות שלו (האם הנגיף יפתח מוטציות וויופיעו תסמינים חדשים בעקבות החיסון ?) ובאיזה קצב הוא יופץ... אני רשמתי את דעתי בנושא ואני לא רואה סיבה לאופטימיות ולחזרה לשגרה לא בשנת 2021 ולצערי גם לא ב2022. אם תקרא כמה מהשרשורים שעלו כאן רק לאחרונה אז יש מגוון דעות אבל כמעט אף אחד מאלו שרשמו בכל אותם דיונים לא מעלה על דעתו מצב שהנגיף פשוט ייעלם בקיץ הקרוב.  

• YOHAN
                          YOHAN @bambi19 נערך לאחרונה על ידי

@bambi19

טרמפ אמר הרבה דברים... באופן כללי אני יותר כוכב אחרי דיווחים בעניין החיסונים של החברות בעולם וגם בישראל ויש בשורות מעודדות ויחסית נמצאים ביישורת האחרונה שלב הניסויים אמנם זה גם לוקח זמן אך זה קצת אור הקצה המנהרה. לבנתיים הקורונה לא פיתח מוטציה נוספת ונקווה שיישאר כך. לכן אני רוצה לחזור לאופטימיות זהירה ולענייננו שלב התוכניות. 

bambi19 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • bambi19

@YOHAN

זה לא זבנג וגמרנו . גם חיסון והשפעתו לדעתי זה עניין של חודשים ארוכים במחלה ארורה שכזאת. בינתיים המשבר העולמי בענף התעופה והתיירות הולך ומעמיק וחברות רבות על סף קריסה והחוסר ודאות עצום ומשיך ללוות אותנו עוד חודשים ארוכים... ושוב לדעתי שום דבר לא יהיה דומה לשנת 2019 בקיץ הקרוב. אני מנסה להיות מציאותית אבל גם לשמור על אופטימיות, ולכן רואה את האור בקצה המנהרה בקיץ של שנת 2023 ... 

• YOHAN

@bambi19

ואווו 2023 זה נשמע לי מחמיר מדי. אך בהחלט העולם לא יהיה אותו עולם אך אפשר אולי יהיה לטייל בזהירות עם מסיכה שעבר נכנסה לחיינו ועוד כמה תובנות זהירות. אבל דווקא תקופת המיתון הזאת יכולה הטיול הבא להיות מעניינת כמו לראות עולם בצורה חדשה ויפה 

bambi19 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • bambi19

@YOHAN

זה מאוד תלוי מה מידת הגמישות, מהו ההרכב המטייל, וכמה סיכון מוכנים לקחת הן מהבחינה הבריאותית והן מהבחינה הכלכלית. אצלנו זה הרכב משפחתי וצריך הרבה ודאות וכמה שפחות סיכונים לקחת. גם אני בגישה להזמין חצי שנה מראש, ולתכנן בראש שקט  את טיול הקיץ המשפחתי הגדול והמורכב, ונדרשת ודאות וללכת על קרקע בטוחה בשביל לבצע הזמנה מוקדמת שכזאת.

• YOHAN

@bambi19

טיול בהרכב משפחתי זה אתגר לא פשוט בהתבסס על הנתונים היום וגם יכול להיות הפסד כספי גדול. אני כרגע בוחן נסיעה לבד או עם בני הגדול כך שזה ייתכן. גם יש הבדל אם יש ילדים קטנים וודאי שזה כמעט לא מעשי.

imeshy bambi19 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • imeshy
                                    imeshy @YOHAN נערך לאחרונה על ידי

@YOHAN

נראה שאתה יודע בראש מה הנכון עבורך ומנסה לקבל את אישור הפורום.

הפורום ברובו מאמין שיהיו מגבלות מסויימות גם במאי 2021.

האם הן כאלו שימנעו טיול למקום שהזמנת מראש? אולי.

רוצה לקחת את הסיכון? קח.

הצעתי לך היא להכין 2 או 3 אוםציות וחהתכונן אליהן מבלי להזמין דבר. לכשיגיע המועד, תוכל להגדיל את הסיכוי שאחד מהם ייצא לפועל. כלומר לחלק את הסיכון בין כמה סלי ביצים.

לא מתאים לך?

בסדר גמור. לך עם התחושה שלך. 

• bambi19

@YOHAN

אם זה הרכב כזה כמו שלכם והתבססות היא על טיולים בעיקר בטבע ופחות בעיר ובמקומות צפופים והומים אז זה משהו אחר ויותר קל יהיה להוציא אל הפועל טיולנכזה במיוחד עם יש לכם את הגמישות לגבי היעד ותאריכי הטיסה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • YOHAN
                                        YOHAN @imeshy נערך לאחרונה על ידי

@imeshy

אני לא הזמנתי כמו שכתבתי כבר ובהחלט מתלבט אך נכון שאני עם כיוון מסויים שנוטה להקל לגבי עוד חצי שנה ובכל זאת אוהב ללמוד עוד דעות וייתכן שאני אחזור בי. אני לא ראיתי מה דעת רוב חברי הפורום יקח קצת זמן לעבור על זה. אתה טוען עובדתית או סתם תל תחושות בטן . אני לא רואה טיעון רפואי על עוד חצי שנה אשמח אם תציג לחשוש ולא לעשות כלום זה גם אופציה..

סמדרולה imeshy דוקטור דו ליטל keves160 4 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • סמדרולה
                                          סמדרולה @YOHAN נערך לאחרונה על ידי סמדרולה

@YOHAN

אני טורחת לכתוב כאן כדי שלא יווצר רושם שכל משתתפי הפורום בדעה אחידה שצריך להמתין עם רכישת הכרטיסים עד לקיץ 2022.

אני מאד מקווה שבקיץ 2021 הגלים של הקורונה ישככו ונוכל לטוס לחופשה בחו”ל.

היו כבר וירוסים קטלניים שאיימו על אוכלוסית העולם, ובמשך הזמן ההתפשטות שלהם דעכה.

אני טיפוס אופטימי וזו גישתי לחיים.

עם זאת, נדרש גילוי נאות: לפעמים אני טועה☺

בתחילת יוני 2020  קיויתי שנוכל לטוס לאוסטריה. גם אוסטריה וגם ישראל נחשבו אז “ירוקות”.

והמציאות טפחה על פני.

כך שנכון לעכשיו לא ניתן לדעת מי מבין משתתפי הפורום צודק.

כל אחד והחישובים והערכות שלו.

הכדאיות הכלכלית מול הסיכון שהוא מוכן לקחת.

ליתר ביטחון, אפשר לרכוש ביטוח ביטול נסיעה דרך טריפ גרנטי.

sigal levi תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                          • ravivsiv
                                            ravivsiv נערך לאחרונה על ידי ravivsiv

קונים מחברה יציבה (כגון קבוצת לופטהנזה) ומקסימום אפשר לדחות את המועד בלי הגבלה לפי המדיניות החדשה  שלהם. 

אני לא חושב שצריך לחשוב על חיסון. צריך לחשוב על בדיקות מהירות מאד, שזו טכנולוגיה שכבר קיימת עכשיו ותהיה זמינה מאד, אולי אפילו ברמה של שימוש ביתי, בתוך חודשים ספורים.

אם תהיה בדיקה זמינה שניתן לעשות בבית או אפילו בקופ”ח או בבית מרקחת יממה לפני הנסיעה ולקבל תוצאה תוך 5 דקות, נפתרה הבעיה. אם התברר שאתה חולה (חס וחלילה), דחה את הטיסה למועד אחר.

ועוד דבר- לא יודע כיצד המחירים יזוזו, אבל אכן אם יהיה פתרון שירגיע מאד את הציבור, סיכוי טוב שהאלגורתימים של תמחור הטיסות יקפיצו מהר מאד את המחירים כפונקציה של ביקוש.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 1 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון