ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שנה עברה שנה חלפה - ארה"ב 2019

פורום צפון אמריקה
    ארצות הברית מזרח ארהב מערב ארהב
    21
    127
    16430
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Eliron
      Eliron @dhz נערך לאחרונה על ידי

@dhz אמר:

@מרסלו-0

אני חוויתי שלג בברייס קניון בתחילת אוקטובר.

זה היה משמח אותי אולי, אני חולה שלג.
      כמובן בתנאי שלא היה משבש את הדרכים והטיול והנוף… יותר מדי לבקש.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Eliron
        Eliron נערך לאחרונה על ידי Eliron

יום מעבר PRIMM > LA

יום 16 לטיול 6/10

היום נסענו בחזרה ללוס אנג’לס ואז התפצלנו לארועים ומשימות שונות.
        אני התפצלתי לתפקיד הנהג ע”פ הצורך.

אחרי הנסיעה הארוכה האשה נחה וטיפלה בכביסה אצל החברים.
        את הבת הגדולה פיזרתי למסעדה לשבת עם חברה מהמחנה קיץ שלה (הייתה שגרירה) שגרה באזור.

עכשיו הבן לא חווה את לוס אנג’לס בכלל, וכפי שהסברתי לו אי אפשר לעשות את כל הטיול מהתחלה ולהשלים שבוע.
        אבל LA זה השטח של המשחק GTA V, אז המקומות העיקריים מאד מוכרים מהעולם הוירטואלי והאמת עשו עבודה יפה.
        עשיתי לו סיור מהיר עם הבת השנייה – ירדנו דרך הקניון לפיר של סנטה מוניקה, שם הוא עשה סיבוב צילומים ואני הסתובבתי ברכב עד לקבלת קריאה.
        גם ה-California Incline רחוב חובה במשחק..
        ווניס ביץ ונגמר הזמן, בדרך חזרה לואלי עברנו ברודיאו דרייב, ובחושך כבר נסענו למסעדת “כלבים” לארוחה עם כל המשפחה של ומפגש שני עם החברה של אשתי.
        אז התגברו פתאום הכאבים ברגל, הפכו בלתי נסבלים, וסיימתי בחצות בבי”ח לטיפול מהיר.

בזמן שהבן סייר בפיר אני הסתובבתי ברחובות צדדיים, זה תמיד מוכיח את עצמו כמשתלם

גם זה יעד של משחק אלים במיוחד, אבל לא דרסנו אנשים במציאות

מחר יוניברסל, לילה טוב GTA.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
        • Eliron

אולפני יוניברסל 

יום 17 לטיול 7/10

אין לי יותר מדי לספר על יוניברסל – מתקנים, ריידים, זה מה שכולם אוהבים, תורים !
          שוב יום שני, יחסית למה שראיתי בדיסניילנד הרבה אנשים אבל לא מאוד עמוס, גם יחסית פארק קטן.
          משגע אותי למה משלמים כ”כ הרבה כניסה ואז דופקים מחירי חנייה כאלה.. ועוד אם אתה רוצה לחנות VIP סמוך לשער? שלם כפול.
          רוצה חנייה משודרגת קרובה, שלם עוד.
          עזבו אותי לקחתי את האזור הרגיל, קצת הליכה ב-City Walk, מה שחשוב זה לזכור איפה האוטו.
          גם רשמתי, גם צילמתי, וגם ככה היינו כמה שזכרו.

כרטיסים:  שוב רכשתי ערב קודם, גם בכרטיסים ישנן כמה אפשרויות שידרוג.
          היו דעות שלא להזמין את האקספרס כי ניתן להספיק הכל גם בלעדיו שלא בתקופה שיא, כאן הוא יקר (אא”ט) 70$ לעומת דיסניי שעולה 15$ כולל התמונות.
          כל כרטיס עלה 189$ זה בטוח וידאתי במייל עכשיו. על חווית ה-VIP רק הצצתי..זה מחיר לעשירים.
          מה שכן, לגבי זמן רכישת הכרטיס – פה כן בהתחלה כשבדקתי סומן היום הזה במחיר 109$, ואחרי כמה זמן פתאום עלה ל-119$ כנראה בגלל ביקוש (לפני התוספת אקספרס).
          בסיכומו של דבר מאוד אהבנו את האקספרס – היו ריידים בהם התור טס באקספרס, והיו כאלה עם נגיד 20ד תור? הרבה פחות מהתור הרגיל.
          על הבוקר נכנסנו לרייד של הארי פוטר בתור הרגיל כי הוא היה די ריק והיה חבל, וכך חזרנו בסוף לסיבוב נוסף עם האקספרס.

בדרך ליוניברסל ניסינו לפענח מה המטוס רושם בשמיים, מי שיכול לעזור מוזמן לעשות זאת, עד היום לא הבנתי, סתם סקרנות
          #VVPGZ ???

אפשר לא לעצור שנייה לצלם? בערב אגב היה יותר פנוי לתמונות.

הוגוורטס והרייד די כיף (למי שלא מקבל סחרחורת)

הסיור אולפנים היה ממש מפתיע – מעבר לאולפן של דה-וויס כל הפירוטכניקה ממש טובה עם כל התלת מימד דינוזאורים וקינג קונג ומהיר ועצבני והרעידת אדמה ברכבת התחתית. חשבתי זה יהיה הרבה יותר משעמם, היה ממש טוב.

סימפסונים זו המחלה שלי

המופעים היו יותר או פחות טובים.
          אפקטים פחות אהבנו, חיות יותר, לפארק יש גם נוף.

הספקנו כמובן את כל המתקנים ואת כל המופעים, נכנסנו שוב להארי פוטר עם האקספרס כדי לחוות תקיעה באמצע המתקן מה שחשף איך זה עובד טכנית (המסך כבה ונדלקו האורות) אבל זה הרס את רציפות הרייד.
          יצאנו שמחים כי מיצינו את הפארק, בניגוד לדיסניי שלא ניתן לגשת לכל השטויות שיש שם ביום.

תמונת סיום יום

לילה טוב אז וגם היום.

Sailor תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • Sailor
            Sailor @Eliron נערך לאחרונה על ידי

@מרסלו-0

אני לא יודע איך היום אבל לפני 20 שנה קניתי בסייפוויי בהוליווד בחצי מהמחיר הרשמי.

Eliron תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • Eliron
              Eliron @Sailor נערך לאחרונה על ידי Eliron

@Sailor אמר:

@מרסלו-0

אני לא יודע איך היום אבל לפני 20 שנה קניתי בסייפוויי בהוליווד בחצי מהמחיר הרשמי.

עקבתי בפורום לפני הטיול, דיברו על חב”ד באורלנדו אבל שום דבר באל-איי.
              המסקנה שלי הייתה לקנות באתר הרשמי בלבד, יחסית לכל הטיול? לא משמעותי מאוד.

• Eliron

יום כיפור – La Jolla

יום 18-19 לטיול 8-9/10

ברגע בו הוחלט כי לא נעשה את יום כיפור עם חברים כלשהם, החלטתי מיד שזה חייב יהיה להיות מול הים.
                אחרי חיפושים נרחבים הבנתי שהיות ונסיים את פרק המערב בסן דיאגו, אז כדאי להתקרב לשם, וכך סיימתי בלה חויה, מוטל סקריפטס אין מול הים.
                קטן, חמוד, עם מרפסת וספות מול הנוף – משותפות אבל ישבנו שם רוב הזמן לבד, או עם זוג אורחים אחר שהיה כיף לדבר איתם.

בעניין של השרשור האחר על הזמנת מלונות – אכן מה שרשום חוו”ד נמצא אמת. בנו שם בניין מאחור ולכן היו רעשי בנייה החל מ-7 בבוקר (עדיין לא סיימו כשהיינו).
                בעניין כבישי אגרה – בדרך לסן דיאגו הסייג’יק לקח אותי לכביש אגרה, נבהלתי שיקחו לי עמלה ענקית על זה ולכן יצאתי ב-last exit before toll, שיניתי הגדרה ל-”בלי כבישי אגרה” וכך עשינו טיול באירווינג לכיוון I5 מה שבסוף גרם לזה שהספקתי לסגור את הרכב רק דקה לפני החג.

בדרך עברנו דרך בוורלי הילס, שדרות הכוכבים סיבוב מהיר בעבור הבן שיראה את השדרה ושלט הוליווד.

כיפור מול הים – צולם ביום חול

יש שם גם חב”ד ובי”כ עם רב אורטודוקסי, רק שהבן דיווח כי הטלפונים של המתפללים הרעישו כל הזמן..חווה חווית יהודים בגולה.
                מוצאי כיפור בחזרה ממסעדה עצרו אותנו 2 בנות ששמעו עברית, אחרי רבע שעה שיחה בפינת רחוב נפרדנו בחיבוקים, יהודיות נחמדות ממוצא איראני.

לילה טוב לים ולמסוקי ה-Navy שחגו כל הזמן באופק.

• Eliron

סן דיאגו / עולם הים

יום 19-20 לטיול 10-11/10

אנחנו מתקרבים לסוף השהות שלנו במערב ארה”ב.

היום הראשון בסן דיאגו הוקדש ל-Sea World ברובו.
                  כרטיסים כרגיל רכשתי ערב קודם, לא הוספתי את סעיף “אכול הכל כלול” אם כי ע”פ מחירי המזון (כמו בכל הפארקים) הוא כנראה משתלם כלכלית אבל ממש לא רציתי להיכבל לכל התנאים ולחפש לנצל כל שעה אוכל.
                  הפארק מבחינת קהל, וע”פ סיפורי העבר של זוגתי, קצת עצוב –  כלומר אין עומס ופשוט די ריק.
                  הם הוסיפו כל מיני ריידים מפחידים (הבנות עלו לאחד מהם בלבד) כנראה כדי למשוך לקוחות לפארק.
                  מוצגי חיות המים השונים נחמדים, סוג של האקוואריומים השונים בארץ.
                  האכלות כלבי ים, צפייה בהאכלות דולפינים (הריף באילת) וכדומה.
                  מה שמאוד ויותר אהבנו הם המופעים, 3 במספר לאורך היום ופעם אחת כ”א לאור כמות האורחים באותו יום (כלומר כל הפארק במופע).
                  מופע אריות הים חמוד מאוד, מופע האורקות מרשים, וכרגיל מופע הדולפינים גונב את ההצגה ובמיוחד בשילוב המוזיקה.
                  הדולפינים כבשו את ליבי ויצרתי להם סרטון מסכם לא מושקע במיוחד, אבל כזה שבא לי כל פעם מחדש לקפוץ פנימה ולמים וללטף את ראשם.

הכניסה

האריות

בלי הרכבת הרים ברקע זהו גן החיות התנכ”י

I am a killer whale – אני חובב את השם אורקה ובטח לא קטלן יסלח לי אבשלום קור

שלום לכם דולפינים

את הכדורים בתנכ”י מוכרת שטראוס

הפארק נסגר עוד בשעות האור – משם צ’אק אין במוטל הקרוב, וקפצנו לשקיעה בקורונדו, וואו, איזו תמונה אבחר?

עוד אחת?

חלמתי על המלן הזה

סיימנו עם איזו פיצה האט בטייק אווי בפארק חשוך, מעניין, החייל אילטר פנס

ביום השני הספקנו מה שהספקנו – לא לפני שגוגל שלח אותנו לסניף של דאנקין דונטס בתוך בסיס צבאי (בי”ח בעצם) היה מצחיק.. לקחו לי את הרשיון נהיגה עד שאסתובב ואצא כפי שעושים במחסומים אצלנו לפלסטינאים חסרי אישור כניסה.
                  בפארק בלבואה רק עברנו – קצת דאון טאון, סי-פורט ויילג’, נושאת המטוסים USS Midway Museum.

סי-פורט

המוזיאון

קו החוף

ואז עוד באותו היום חזרה לואלי, מחר הטיסה למזרח.
                  יש דבר אחד שאני לא יכולתי לפספס.. שריפות ב-LA וכך בעוד אנחנו מתקרבים סלולר אחרי סלולר מתחיל לצפצף עם התראת חירום של גוגל שאנחנו בכיוון של אזור מפונה שריפות. איזו היערכות משטרתית.

עוד חשבנו שוולמארט יהיה שם פתוח..אבל לא, ברחנו מהמשטרה

ארוחת פרידה עשינו במסעדה לבנונית בבעלות מהגר לבנוני, לא מומלץ לפני טיסה או אולי בכלל.. ראו הוזהרתם.
                  אני לא יודע למה זה נקרא חומוס פול, חשבתי שארגיש בביירות, האמת דומה.

ארזנו, לילה אחרון במערב.

Tal1968 IO. 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • Tal1968
                    Tal1968 @Eliron נערך לאחרונה על ידי

@מרסלו-0

רק מעדכנת שאני פה , עדין עוקבת בהנאה אחר הטיול שלכם.

מחכה למזרח

טל

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                    • IO.
                      IO. @Eliron נערך לאחרונה על ידי

@מרסלו-0 אמר:

הפארק מבחינת קהל, וע”פ סיפורי העבר של זוגתי, קצת עצוב –  כלומר אין עומס ופשוט די ריק.

זה לא ״קצת עצוב״ זה מאוד עצוב. אבל לא בגלל העדר העומס אלא בגלל הניצול של בעלי החיים. צריך לסגור את כל הפארקים האלו.

keves160 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                      • keves160
                        keves160 @IO. נערך לאחרונה על ידי

@IO

מומלץ לראות את הסרט התיעודי “בלאקפיש” ולהבין למה הקהל הפסיק (בצדק) להגיע בהמוניו. 

IO. תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • Eliron

@Tal1968  תודה! עידוד זה חשוב – הנה בכדורגל מדביקים עידוד (קול ואף קהל) מזוייף בימים אלו.

@IO. 
                          @keves160 

מעניינת מאוד הנקודה הזו, כי סה”כ נראה שנורא כיף להם הבעלי חיים והם זוכים לטיפול מצויין.
                          מצד שני נכון, הם חיים בשבי ולא חופשיים בים אינסופי.
                          ניתן להוסיף גם שגן חיות בעצם זה אותו סיפור.
                          עכשיו אני כנראה מבין את המסרים שהם מפיצים במופעים על “לשמור על העולם” “לשמור על הים” וגם מלמדים על בעלי החיים.

“בלאקפיש” אני עכשיו נזכר שראיתי, זה על המאמנים שנהרגו מהקטלנים שלהם, ממש שכחתי מזה.
                          אני לא יודע מה עמדתי, לא אתייפייף אני ארגנטינאי, רואים מהשם ומכמה מנות שצילמתי.

IO. hil 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • IO.
                            IO. @Eliron נערך לאחרונה על ידי IO.

@מרסלו-0 אמר:

ניתן להוסיף גם שגן חיות בעצם זה אותו סיפור.

ברור! גם לגני חיות אני לא נכנסת. 

Eliron תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                            • IO.
                              IO. @keves160 נערך לאחרונה על ידי IO.

@keves160

אני לא צריכה לראות את הסרט הזה כדי להבין. אני לא מבינה למה אנשים עדיין כן מגיעים… ולמען האמת זה די משמח אותי כשקורים מקרים כאלו (לא מכירה את הפרטים של הסרט, רק בכללי).

אבל הנושא ברור, יש מי שיסכים ויש מי שלא. לא כדאי להכנס פה לדיון הזה. השרשור מוצלח מידי בשביל הנושא הכואב הזה. אני פשוט לא התאפקתי מלהגיב, רק בגלל המשפט שתיאר את מצבו הפארק (ש״חסר״ מבקרים) כ״עצוב״.

keves160 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • Eliron
                                Eliron @IO. נערך לאחרונה על ידי

@IO

זה כנראה נושא לדון בו בפורום אחר.
                                מה שבטוח שאם מגיע לנו עונש אז החצי שנה האחרונה אני (ולא רק) די בכלוב, כי זה מגן עלינו כנראה.

תוך כדי נוספה תגובה אז אנחנו כנראה מסכימים שצריך ללמוד את הנושא בנפרד.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                • keves160
                                  keves160 @IO. נערך לאחרונה על ידי

@IO

המלצתי על הסרט לא לך אלא לכל מי שחושב ללכת לפארק, למרות שהוא מעניין גם למי שלא. 
                                  בלי להיכנס לפרטים: הסרט מבהיר שזה אפילו יותר מורכב ובעייתי מגן חיות, גם באופן השגת בעלי החיים וגם בהתעקשות להמשיך אחרי שההשפעות על האורקות נלמדו. אפרופו מומלץ גם כהמשך לראות את “הלגונה הסודית” שהוא עוד סרט תיעודי זוכה פרסים בנושא דומה (לא על הפארק). 
                                  אבל זה באמת לא הנושא של השרשור וסליחה שנדחפתי. אסיים את הדיון בזה. 

Eliron תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                  • Eliron
                                    Eliron @keves160 נערך לאחרונה על ידי

@keves160

אין צורך להתנצל, חשוב להיזכר.
                                    תודה.

• Eliron
                                      Eliron נערך לאחרונה על ידי

ממערב למזרח

יום 21 לטיול 12/10

ביום זה למעשה טסנו מלוס אנג’לס LAX אל ניו-יורק EWR, עם יונייטד.
                                      את עניין כרטיסי הטיסה אשאיר לאח”כ שווה התייחסות נפרדת.
                                      החייל טס באותו מסלול שעה לפנינו ועם קונקשן לטיסה ישירה לארץ חזרה לשירות המולדת.

היום כמעט התחיל בפרידה מהצידנית שלנו הקטנה, אותה רכשנו בהתחלה (שוב המלצה שאימצנו מהפורום) בוולמארט והיא עלתה כולה איזה 18$.
                                      היות והקנייה הייתה ממש טובה, גם במחיר וגם בשימוש (קירור כל שתייה או מזון נדרש בנסיעות הארוכות) כאב הלב להשאיר אותה שם.

אני מודה הסיפור הזוי, חיילים מקמבנים דברים, אז הוא דחף אותה למזוודה ויאללה לארץ.
                                      האמת הוא הכי משתמש בה ברגילות/סופשים ארוכים בשטח.
                                      יש לי קצת קראש עליה אפילו נתתי לה  שם “צדי”, היא ילידת טקסס.
                                      היה לו במזוודה איזה קילו אובר באשמתה, החברים אמרו לא עושים בעיה על 2 פאונד, אני טענתי הפוך וצדקתי.
                                      במקרה הכינונו מראש תיק יד במזוודה, הוא הוציא אותו + איזה מעיל ובסיכום סתם הטריחו אותו לקחת מטען יד.

ברור שפספסתי פנייה בדרך, טיפה איחרנו, לא קרה כלום ממילא הורדנו קודם את הנער ואז הלכנו להחזיר את הרכב.

צילמתי את הלוח מחוונים לתעד כמה קילומטרים נסעתי, בהתחלה היו 5881 מייל אז בסיכום יצא 3634 מייל, רק 5814 ק”מ בשלושה שבועות כולל 3 ימי פארקי שעשועים וכיפור חסרי נסיעות כמעט (מלבד יוניברסל).

ואז בדיקה לעומק של הרכב מעל ומתחת לכל דבר ותיעוד 360 של הרכב שמאוד עזר

בסוף ניו-יורק לקחנו רכב לבוסטון וזה מאוד עזר להבין למה אני לא מוצא את המתקן לטלפון הסיני בשווי 12 שקל ששימש אותי בכל המערב.
                                      בדקתי הכל אבל לא את השמשה.

זה כמעט קרה בווגאס כשהחזרתי את הקאמרו, ושמתי לב לזה בשנייה האחרונה. שם עוד יכולתי לחזור לקחת אותו ברכב השני, מיד הייתי מגלה.
                                      כולי תקווה שמישהו משתמש בו לטובה כבר שנה.
                                      בזכות התמונה חסכתי חיפוש בכל המזוודות והתיקים..שווה לתעד זו גם המלצה מכאן (לגבי פגיעות ברכב אתייחס לכך בניו יורק).

בשדה עצמו הספקנו להיפרד מהנער לפני שעלה לטיסה.
                                      מה שיש לי להגיד על הטרמיל הוא תביאו אוכל ארוז בתיק… נתב”ג יקר? בסדר לא נורא. שם הוצאתי כמעט 141$ על כמה סנגוויצים ושתייה !!!
                                      הכל מתועד ועם קבלות שלא תטעו, בדקתי את עצמי עכשיו.

ביי ביי LAX נתגעגע, גם לכובע LA שלי שנשאר בטרמינל (סוג של מסורת את של B בוסטון השארתי בסכיפהול, ופה את זה) העיקר לאבד רק שטויות.

הלו ניו’יורק/ג’רסי

מה הייתי עושה בלעדיכם?
                                      לקחתי את ההמלצה על כרמל והזמנתי מהם הסעה מפנקת.
                                      ע”פ ההנחיות לאחר איסוף המזוודות פתחתי את האפלקציה שהראתה לי היכן הרכב עומד – הפנתה אותי היכן לחכות והוא הגיע תוך כמה דקות. נדמה לי שלפניו אסף הבחור הניו-יורקי היהודי שהומלץ גם כאן לא זוכר את שמו.
                                      מאוד נוח התשלום באפליקציה כולל טיפ ואגרות, והיישר למלון הילטון גארדן אין 35th  שאיך לא? גם עליו אימצתי פה המלצה ולא ויתרתי על נוף עיר מפנק.
                                      היי, שכחתי, זה מצטרף אל מצעד ההפתעות #4 הנשים לא ידעו מזה.
                                      חדר קטנטן כצפוי, שטויות, היה מקום למזוודות, אז מספיק.
                                      (ויתרתי על מלון אחר שהומלץ למשפחות ממש מתחת לסנטרל פארק כי נדלקתי על המיקום והנוף של זה)

צולם מהחלון בחדר עוד באותו לילה בחצות ו-16 דקות.

הגדולה חלמה על ניו-יורק? אז הנה קיבלה.
                                      לילה טוב ניו יורק, חלומות פז.

• Eliron

ניו-יורק סרטון

ניו-יורק זו ניו-יורק והיא ראויה לדקה ורבע סיכום מצולם כפתיח.

לכל המעוניין: קישור לסרטון סיכום ניו-יורק 

בתקווה לחזור לבקר שם בהקדם.

• Eliron
                                          Eliron נערך לאחרונה על ידי

אגב האם מישהו מזהה את האיש באמצע?
                                          אני לא יודע מי הוא אבל נראה שיש לו אפילו שומר ראש.

aljaje תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • aljaje
                                            aljaje @Eliron נערך לאחרונה על ידי

@מרסלו-0

?Domenico Cefalù - תלוי באיזה איזור היתה התהלוכה. 😨

Eliron 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 4 / 7
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון