הדולומיטים בקיץ הבא - איפה הכבישים פחות מפחידים לנהיגה?
-
תודה על האזהרה לגבי צפון יוון, נראה לי שאני לא בנויה לשם

אני כן חושבת שתמונות של הכביש יכולות לעזור. לא ברמה של מהמורה ספציפית בכביש או זויות ראיה (זה גם תשובות ותיאורים של אנשים כאן לא יתנו), אבל בהחלט לרושם כללי שניתן לקבל בעזרתו החלטות קצת יותר מושכלות. כאמור, עשיתי זאת בעבר בהצלחה (ביחד עם עוד מישהי) בתכנון טיול באלפ”צים.
מי שנוטה להכנס לסטרס מדברים כאלה יודע למנן את רמת הסטרס המתאימה לו בעזרת תמונות יותר מאשר מילים. למשל, יש כאלה שנלחצים מאוד מגבהים, ואז גם כביש רחב וחדיש לא יקל עליהם, ויש כאלה שדווקא כבישים משובשים מפחידים אותם יותר מעצם הגובה.
כשאדם שלא מפחד מעל לממוצע מתאר כביש, הוא יעשה זאת בצורה לוגית – אם הכביש מאוד גבוה ומפותל אבל חדש ועם מעקה בטיחות טוב, מבחינתו הכביש סבבה כי הוא בטיחותי. לא כך הדבר לגבי מי שמפחד קצת יותר...
-
-
החוויה האישית שלי אומרת שהפלופונז (דרום יוון) באזורים ההרריים בעייתי יותר מצפון יוון.
ואני יותר ממסכים שמי שכבישים בעייתיים פוגעים בחווית הטיול שלו – יכול להיות שכדאי שימנע. לא חייבים “בכוח”.
-
אוקיי, אז גם מדרום יוון אמנע

וברצינות - ממילא לא נספיק בחיינו לטייל בכל המקומות היפים בעולם, בין אם משיקולי זמן, תקציב, ועכשיו גם קורונה.
משכך, אין סיבה או טעם להתעקש בכוח לטייל במקום שיסב לנו פחות הנאה ממקום אחר, מכל סיבה שהיא. אצלנו בתכנוני טיולים "מתגלגלים" יש בפירוש שאיפה לצמצם זמני אספלט בכלל, ונסיעות בכבישים צרים/משובשים/מפחידים בפרט.
-
אם רק רוצים, אפשר לעשות הכל בדולומיטים

-
רמת הפינוק אז היתה קצת שונה מזו של היום...
-
הבעיה היום בכבישי הדולומיטים הן מלכודות המהירות המופעלות ע”י רדאר בכניסה וביציאה מכל כפרון ואם הכפר ארוך מידי אז יש עוד אחת לפחות באמצע. אין כביש שנקי מהן וזה אומר סעו לפי החוק. כשנוהגים כך אין אף כביש שניתן להגדיר כבעייתי. איטליה יודעת מצוין לטפל בכבישיה והיום גם בנהגים הפרועים שפעם היו סימן ההכר שלה. -
זה בוודאות לא המצב נכון לאמצע 2017 בדרום איטליה.
שם אין משטרה בכלל, הכבישים (שאינם בינעירוניים) גרועים, והנהגים אגרסיביים, פרועים ומפרי חוק באופן בלתי מוגבל.
-
מסכימה לגבי הנהגים בדרום איטליה (אצלי זה נכון לאפריל 2016
) – אצלנו צדיקי הדור לעומת הנהגים שנתקלנו בהם, במיוחד בעיירות הקטנות. לא נותנים זכות קדימה, מתפרצים לכביש בלי להסתכל. היה די מפחיד. -
תודה על החיזוק!
-
-
גם ההיגדים לגבי הנהגים האיטלקיים, נהיגה פרועה, וטיב הכבישים-היא לגמרי סובייקטיבית.
בביקור בדרום איטליה- פגשנו תיירים אמריקאים,נסעו עם מוניות וכל מיני היסעים- הם הסבירו שהם מפחדים פחד מוות לנהוג שם.
לנו---זה היה פשוט מאד, כמו ישראל כמעט מבחינת תרבות הנהיגה.
באותה תופעה נתקלתי בפורטוגל בעמק דוארו- לא הייתה לנו שום בעיה עם הכבישים (כן הרריים, מפותלים, מקומיים נוסעים “כמו בבית” )ותיירים אמריקאים שהיו איתנו, לא היו מוכנים בכלל לשמוע על השכרת רכב ונהיגה ב”כבישים המפחידים”.
אגב- והערה שלא קשורה לכבישים רק לגבי סובייקטיביות המידע- בתחילת הקורונה הלכתי עם חברה באחד הרחובות המרכזיים, היא אמרה לי “תראי איך כולם מצפצפים, כמעט אף אחד לא חובש מסיכה” ואני אמרתי “איך את אומרת את זה? כמעט כולם עם מסיכה על הפנים”. סיכמנו שאנחנו סופרות-חבישת מסיכה נחשבה רק על פי תקן אף וכו- ספרנו לאורך מקטע דרך מסויים. התברר כי 60% חבשו ו40% לא. כלומר כמעט חצי חצי, אבל כל אחת מאיתנו ראתה זאת דרך המשקפיים שלה.
-
זה כמו שכשאת בהריון (או מתכננת הריון) פתאום כל הנשים שאת רואה ברחוב הן בהריון…
בגלל זה ציינתי את דרך הצגת המידע *למי שבבסיסו קיימת חרדה מכבישים הרריים/מפותלים/צרים/משובשים.
-
כל אחד ואחת עם החששות שלו.
אני למשל מחלק את יעדי התיירות לשניים, כאלה שהתייר חושש שלא יאשרו לו כניסה (ארה”ב למשל) וכאלה שהתייר חושש שלא יתנו לו לצאת (לא רוצה להעליב אז ללא דוגמה).
אני רוצה לבקר בכל המקומות הנפלאים בעולם, ויש כאלה בשני סוגי המדינות.
אז החלטתי לעצמי, להתרכז קודם במדינות מהסוג הראשון ואחרי שאשבע להתחיל לבקר במדינות מהסוג השני. אחרים אולי לא חוששים מביקור במדינות מהסוג השני.
כך גם הייתי נוהג לו הייתי חושש מכבישים הרריים. מבקר קודם כל במקומות שאני מרגיש בהם נוח ורק אחרי כן מתחיל לשקול ביקור במקומות שדורשים התמודדות עם כבישים שמפחידים אותי.
למעט מקרים קיצוניים מדובר בהערכה סוביקטיבית ולכן הדרך היחידה שאני יכול להתמודד עם שאלה האם מפחיד או לא מפחיד היא השוואה למשהו שמוכר גם לשואל וגם לנשאל.
האם האוכל חריף במחוז מסויים בהודו? תלוי, בהשוואה למה.
האם החום והלחות בבנגקוק ברמה בלתי נסבלת? תלוי, בהשוואה לשאמוני או בהשוואה לתל אביב?
האם תחזוקת הג’יפים להשכרה ביוון טובה? בהשוואה לגרמניה בהשוואה לישראל או בהשוואה לגאורגיה?
האם הכבישים בדולומיטים מפחידים? תלוי, בהשוואה לאילו כבישים, אוטובאן גרמני הכביש שעולה מחמת גדר לרמת הגולן או כביש הנפט?
-
עניתי לשאלה כפי שנשאלה. אם היו שואלים היכן יש כבישים בעייתים או לחליפין היכן הנהגים משוגעים היו לי עוד כמה מקומות להוסיף לרשימה.
רנצי