המשך ההתפתחויות באל על
-
-
היה ברור שזה יקרה וגם ברור שההסכם יחתם עם אלעל בהיותה חברת התעופה הלאומית של מדינת ישראל.
ישר כוח ... כמו תמיד לא מאכזבים
-
שוב הרחיבו את האפשרות להגיש בקשה להחזר או שובר, אבל החזר הכסף שמגיע לנו טרם הגיע.
- לתשומת ליבך, בשלב זה ניתן להזין כרטיסים לטיסות שהיו מתוכננות לצאת בין 01.02.2020 לבין 31.08.2020.
-
https://הסבר מפורט לגבי טיפול בכרטיסים שבוטלו והוקפאו באל על
מצורף הסבר של חברת אל על לאופן הטיפול בלקוחות שמחזיקים בכרטיסים שבוטלו בקורונה ומציעים חלופה של זיכוי.
לדעתי הסבר פשוט ומניח את הדעת מה עוד שמופיע שיש עומס רב והחברה תחזור ללקוחות שייפנו אליה באופן הדרגתי.
כלומר מי שפונה לחברת אל על, מקבל טיפול בצורה מקצועית ומסודרת בהתאם לתור מוסדר ויכולת מענה.
-
חוץ מזה שאל על מפירה חוק ברגל גסה ולא מחזירה לנוסעים את הכסף שמגיע להם באמת הכל סבבה.
-
יש לא מעט נוסעי אפריל שטרם קיבלו את כספם.
ניירות,טפסים, שיחות טלפון למה מעדיפים החזר ולא וואוצ’ר עתידי
אבל מעות לחשבון הבנק ?-אין.
-
אם יש חוק שכזה שיתבעו כולם את אל על.
לי יש כרטיס שבוטל ולא מטריד אותי כרגע, כי ברור לי שלא נצא מופסד.
יש סבלנות איך אומרים ? “כל עכבה לטובה” .
למדתי איך זה לחכות לתוספת שכר חוקית למעלה מעשור , במשך הזמן הזה אפילו שכחתי מהנושא למשך שנים ולא התעסקתי בזה מחשבתית ומדובר בהרבה מאוד כסף , בתי משפט וערכאות והחלטות ממשלה, ובסוף זה השתלם, שם המשחק סבלנות. כי בסוף הכל בא על מקומו לשלום.
העיקר שלא יבוא על חשבון הבריאות ושמחת החיים.
כבר כתבתי כאן שלאחר שכל הלקוחות יקבלו מענה אז נחזור למה שכתבתי וניווכח שלא היה זה חלום.
-
אם אתה לא יודע מהו החוק ומה המצב העובדתי על החזר הכספים ע”י אל על אין לי מה להוסיף.
מבחינתי לדיון יש ערך אם הוא מתבסס על עובדות, אין טעם לערוך דיון עם מישהו שלא מכיר את המידע הבסיסי לדיון.
כמו שאני לא צד לדיון בדרך הנכונה לביצוע פעולה מסוימת בנוירוכירורגיה כי אין לי מושג בנושא לא נראה לי שאתה צד מתאים לדיון על התנהלות אל על. כמובן שזה רק אני, אם מישהו חושב אחרת ממני – הוא מוזמן.
-
אני הייתי בין הראשונים שהגישו לאלעל – בוטלה לי טיסה באפריל, ולא ראיתי עדיין שקל, בעיניי זה כבר זלזול של ממש.
אגב, קראתי מאמר מעניין, יכול להיות שבהמשך אמצא ואצרף, שאלעל – גם בעקבות שינוי הבעלים – תהפוך לחברת נישה חרדית, וזה יהיה הבסיס לקיומה.
מעניין.
-
@K-Amit אמר:
אני הייתי בין הראשונים שהגישו לאלעל – בוטלה לי טיסה באפריל, ולא ראיתי עדיין שקל, בעיניי זה כבר זלזול של ממש.
אגב, קראתי מאמר מעניין, יכול להיות שבהמשך אמצא ואצרף, שאלעל – גם בעקבות שינוי הבעלים – תהפוך לחברת נישה חרדית, וזה יהיה הבסיס לקיומה.
מעניין.
אל על היא מזמן חברת נישה חרדית או לפחות דתית שמוכנה להטיס גם נוסעים שאינם דתיים או אפילו יהודים בתנאי שיתאימו את התנהגותם לפסיקות ההלכה.
הצוות ונהלי אל על כמובן בהתאם לפסיקות ההלכה האורתודוקסיות.
הסבסוד מכספי כלל משלמי המיסים במדינה, בלי הבדל דת גזע ומין. בסבסוד לא בוחלים גם בכספי משלם מיסים ערבי מוסלמי – שוויון מלא.
-
-
https://מנכ"ל אל על : רוב לקוחות אל על קיבלו את כספם בחזרה
כתבה מלפני חודש לערך – מאז דברים מתקדמים
מעניין ?
זאת אומרת שאפילו אם אקח מהכתבה הזו רק 10 אחוז עדיין זה מצביע על כיוון חיובי .
אני מניח שיש כמה ישראלים שקיבלו את הכסף בחזרה.
לא מכיר את החוקים במדינה אבל, אם יש פה דריסה חוק ברגל גסה – אז בבקשה יואילו נא לקוחות לא מרוצים להגיש תביעה בבתי המשפט בהתאם .
בית המשפט הוא המקום והסמכות להוציא פסקי דין מחייבים, אי אפשר לרוץ לתקשורת ולבכות שם כל היום, זה לא יעזור.
השאלה האם זה קרה ? מי פנה לבית משפט ?
רק 40 חקירות נפתחו ברשות להגנת הצרכן בנושא החזרת כספים על טיסות שבוטלו – רק 40 מתוך מאות אלפים !!!! עובדות רבותיי.
ח”כ הילה שי וזאן מתוקף אחריותה כיו”ר ועדת משנה לבחינת כשלים בתחום הצרכנות אמרה – נוודא שכל הכסף יושב לצרכנים, וביקשה מחברות התעופה להמשיך לעדכן את ועדת המשנה באשר להחזרת הכספים ללקוחות – נו שויין – אפשר לקבוע על בסיס זה שהבעיה נפתרה.
ישנה קבוצה של כמה מאות נפגעים תחת שם “ מרכז קבוצת נפגעי טיסות קורונה” – למה הם לא פונים לבית המשפט ?
אם אל על תהפוך לחברה חרדית – אז מה ? המטוס יגדל פיאות ? הנוסעים יתפללו לכיוון מזרח ? מצטרך לתת תרומה לצדקה בעליה למטוס ?
הטיסות ימשיכו בנתיבי התיירות ואף יתרחבו בהמשך לאור הסמי הסחר והתיירות שנחתמים בתקופה האחרונה ויש עוד בדרך …
המחירים יצטרכו להתחרות בשוק, וכל אחד יחליט באיזה חברה הוא יטוס.
-
נכון.
אני לא זכיתי עדיין אפילו לאותה שיחת טלפון שמנסה לשכנע אותי לקחת שובר במקום החזר.
עקבתי אחרי הדיונים בכנסת, וראיתי שנציג רת”א (רשות התעופה האזרחית) אמר בשם אל על שהחזירו ל-70% מהלקוחות את הכסף. אני לא מאמין. גם הדיונים בכנסת היו בדיחה. עובדה שמאז לא היה שום דיון מעקב, לא של ועדת הכלכלה בראשות יעקב מרגי ולא של ועדת המשנה לבדיקת כשלים בצרכנות של הילה שי-ואזן.
לדעתי אל על הפסיקה לחלוטין את ההחזרים לפני כחודש, ולא תחדש אותם עד שתקבל את ההלוואה הגדולה של 250 מיליון דולר.
-
זה מגוחך: אל על תחזיר לאזרחים כסף אחרי… שהם ישלמו לה עוד מהמסים, כדי לקבל את כספם בחזרה. גם לדעתי המספר של מי שקיבלו החזרים רחוק מ-70%.
וכל הניסיונות לגלגל את האחריות בחזרה על הצרכן עם אמירות של “למה הם לא פונים” ולמה הם לא עושים, מרגיז ומרגיש כמו בריחה מאחריות. חברה שלקחה כסף ולא נתנה עבורו תמורה צריכה להחזיר אותו כפי שקובע החוק. החודשים חלפו, וכל פעם יש תירוצים חדשים ומריחת זמן, ועוד מצפים מהלקוחות לגלות הבנה כי “יש עומס” (אם היו מחזירים בזמן או מנהלים את ההחזרים בצורה מסודרת לא היה עומס).
ולמה “לא פנו/תבעו” וכו’? כי קודם כל לא כולם מודעים למלוא זכויותיהם ודרכי הפעולה האפשריות. לא לכולם יש פייסבוק או מכירים כל קבוצה קיקיונית חדשה שנפתחת שם. לא לכולם יש זמן וכסף להתעסק עם תביעות. זוהי שיטת מצליח – אל על לא תזיל דמעה הרי אם חלק מהלקוחות פשוט יוותרו, כי אין להם זמן או כוח לרוץ אחר ההחזר, ובטח לא בתקופה שגם ככה יש לחלק מאותם לקוחות הרבה על הראש (ילדים שלא הולכים למוסדות חינוך, עסק עצמאי ששקע בחובות, עיקולים, הידבקות בקורונה וכו’). וזה בדיוק העניין: הלקוח הוא לא הבעיה, הוא לא זה שצריך לרוץ ולדרוש מחברה (ועוד כזו שממומנת בחלקה על ידי המסים שלו) לכבד את החוק. אל על היא הבעיה.
-
מסכימה איתך לגמרי.
למה אני צריכה לבזבז את זמני ולהגיש תביעה? למה?
הרי החברה הכושלת הזו לקחה את כספי שלא כדין, התחייבה להשיב אותו, ולא עומדת בהתחייבות שלה – אז אני צריכה לבזבז עוד זמן וכסף כדי להשיב אותו לעצמי?
איזו מין מדיניות זו?
אני מסכימה איתך לחלוטין שהם בונים על לקוחות שיתייאשו ויוותרו.
אבל מי מופתע? זה כל כך מתאים לחברה הכושלת הזו...
-
אם נציג רת"א אמר בוועדה כי החזירו כבר ל 70 אחוז מהלקוחות את הכסף אז אני לא הייתי ממהר לפקפק באמיתות דבריו.
היות ואני מכיר את רת"א מכיר טוב מאוד אפילו אז לא נראה לי שנציג בכיר יעמוד בוועדה מוקלטת ומתועדת וישקר .
אבל נניח שכן נניח ורק 10 אחוז קיבלו החזר בנתיים אז מדובר בעשרות אלפים לקוחות מרוצים בדרך אל הבנק.
זה לא מספר שהייתי מזלזל בו לנוכח העומס האדיר שאלעל צריכה לטפל.
רבבות לקוחות זה מספר מעורר השראה והערכה לשירות לקוחות של אלעל המצומם בימים אלו.
אני מעריך ומכבד אותם ומבין מה עובר עליהם ולכן נזהר מלהביא דיעה נחרצת על אל על או על על מגיש שרותי תייאות בחודשים אלו.
-
נציג רת'א זה לא אלעל, אין להם אותם לקוחות
-
אבל נציג רת"א השתתף בוועידה ומסר את הנתונים שלדעתי בדק טוב טוב לפני ...
כך אני מאמין. אני לא הייתי בוועידה הזו.
-
וזה ממש לא העיקר.
הנתון שהכנסתי של 10 אחוז בלבד ולא 70 אחוז . למרות שלכולם ברור שהנתונים מלאים ואמינים .. מעיד על כיווני הפעולה ומדיניות החברה... רתא היא גוף השייך למשרד התחבורה ובעל סמכויות נרחבות שלא פה המקום לפרטם....
-
@משה-22 אמר:
אבל נניח שכן נניח ורק 10 אחוז קיבלו החזר בנתיים אז מדובר בעשרות אלפים לקוחות מרוצים בדרך אל הבנק. זה לא מספר שהייתי מזלזל בו לנוכח העומס האדיר שאלעל צריכה לטפל. רבבות לקוחות זה מספר מעורר השראה והערכה לשירות לקוחות של אלעל המצומם בימים אלו.
זה מזכיר את האמירות שכל העולם מתקשר ומתמוגג כי זו היתה הצלחה אדירה שנתוני התחלואה של הקורונה הצריכו סגר שני בישראל לפני כל שאר המדינות. ושהבחירות האחרונות היו הצלחה אדירה מעוררת השתאות של טראמפ.
אין שום השתאות. העומס נוצר כי במשך כחצי שנה החברה התעלמה מלקוחותיה וגם כרגע לא כזו ממהרת להשיב להם את כספם. זה שרבבות לקוחות צובאים על שירות הלקוחות זה כישלון, לא הצלחה. ו-10 אחוז זה גם לא הצלחה. אם במערכת החינוך רק עשרה אחוז יצליחו לגשת לבגרות אי אפשר יהיה לכסות על הביזיון הנוראי באמירה של העשירית כוס המלאה של “אבל עשרות אלפים מרוצים כן ניגשו!” כשיש 90 אחוז כישלון.