באופטימיות זהירה, מתכננת את הטיול המשפחתי הבא... מערב ארה"ב.
-
הרכב המטיילים: זוג הורים +2 (בנים בני 18 ו14)
תאריך מתוכנן: 25/8/21-25/9/21
מתוכנן: המראה מישראל לאזור גליישר םארק לינה וחידוש כוחות
נסיעה לגליישר פארק לינה כ3 לילות
נסיעה לילוסטון 3 לילות המשך לגרנד טייטון לינה של לילה אחד
החזרת רכב בשדה התעופה וטיסה לסן פרנסיסקו שהייה של 4 לילות
השכרת רכב והתחלת נסיעה לכיוון לוס אנגלס נסיעה של 2 לילות בדרך 0כדי לטייל בכל נקודות הנוף שבדרך)
שהות של 4 לילות בלוס אנגלס (גם משפחה וגם פארקים)
נסיעה לכיוון פארק לאומי ציון, קניון אנטילופ גרד קניון, סדונה במשך 3 לילות
הגעה ללאס ווגאס 4 לילות (יש תכנון לירות ברובים, לנהוג במכוניות מרוץ וכו).
החזרת הרכב וטיסה לנוי יורק
למי שמבין ומכיר, האם המסלול ריאלי?
יש מקום לשיפורים?
המלצות נוספות?
-
באיזור גליישר פארק אין ערים גדולות. העיר הגדולה הקרובה, היא לדעתי Calgary בקנדה, ואחריה Seattle וסולט לייק סיטי. אפשר לנחות בשדה תעופה קטן במונטנה, אבל זה ייקר את הטיסות ויתכן ויסבך את לוחות הזמנים בגלל כמות הטיסות לשדות הללו. גם קאלגרי היא אפשרות שעלולה לסבך את הענין כי החזרת הרכב תהיה בארה”ב. מצד שני, ניתן לשלב קצת רוקיס קנדיים (פארק באנף) בטיול או לפחות את Waterton Lakes, שעל הגבול עם ארה”ב.כלומר, השלב הראשון הוא להחליט על יעד הנחיתה, וזה ישפיע על לוחות הזמנים של תחילת הטיול.
זמן נסיעה מגליישר לילוסטון הוא יום אחד ארוך ומעייף או שמחלקים את הנסיעה ליומיים. המסלול שלי היה ביום הראשון עד Helena. למחרת סיור בעיר (חצי יום) והמשך ל- Red Lodge. למחרת המשכתי לפארק על ה- Beartooth Highway. כמובן שאם בוחרים במסלול אחר, אפשר להסתפק ביומיים.
גם לאחר הביקור בגרנד טטון, לא ציינת מאיזה שדה תעופה אתם מתכננים להמריא לסן פרנסיסקו. ראשית, זה צריך להיות שדה תעופה בו תוכלו להחזיר את הרכב השכור. אינני בטוח שהשדה בג’קסון הול יספק את האפשרות הזו. כמובן שמבחינה זו, הטוב ביותר הוא להמשיך לסולט לייק סיטי ולהמריא משם לקליפורניה (וכאן מדובר על לפחות חצי יום נסיעה). שם גם לא תהיה בעיה להחזיר את הרכב השכור. בקיצור, לבדוק את האפשרויות מבחינות של החזרת הרכב ושל זמינות הטיסות לסן פרנסיסקו.
לטיול מלוס אנג’לס ועד לאס וגאס הקציתם זמן מועט מדי. מרחקי הנסיעה הם גדולים וגם ציינתם 4 מקומות שאתם רוצים לבקר בהם. לדעתי עליכם להוסיף 2-3 ימים לחלק הזה.
-
לדעתי הטיול שלכם הוא בקצב מהיר מאוד.
פארק ילוסטון מצדיק טיול של לפחות 3 ימים מלאים. גם פארק טיטון מצדיק יום או יומיים. וזה בלי להחשים את זמן הנסיעה משדה התעופה לגליישר, מגליישר לילוסטון ומילוסטון לשדה התעופה.
לגבי הנסיעה מסן פרנסיסקו אל לוס אנג’לס: אני יודע שיש מטיילים רבים שמקדישים לדרך הזו 3 ימים. אבל למיטב הבנתי אלה מטיילים שלא טרחו ללמוד היטב את המסלול, או כאלה שאוהבים לרוץ ממקום למקום (או שאולי זה ביקור חוזר). לדעתי, יש במרחב הזה שבין הערים כל כך הרבה מה לעשות ומה לראות, שהקטע הזה לבדו שווה לפחות 4-5 ימים. זה גם מאפשר ללון באזור של מונטריי 2 לילות, וזה עוזר מאוד כדי להתמודד עם בלתמ”ים של מזג האוויר.
ציון, קניון אנטילופ גרד קניון, סדונה ב3 ימים?
-
תודה על תגובתך המהירה, כמובן שהכל עוד פתוח. להבנתי יש שדה תעופה באזור גליישר פארק. אך באמת לא בדקנו את העניין.
בעניין תגובתך לגבי הקצאת הימים מלוס אנגלס, כמה זמן לדעתך אפשרי בכדי להנות מהמסלול שבנינו?
-
אכן כבר עשינו בעבר את הדרך בין סן פרנסיסקו ללוס אנגלס. במתכונת זוגית.
מה הם נקודות העניין השוות בדרך לדעתך?.
מאחר ועדיין אנו בשלב בניית המסלול וטרם קנינו כרטיסים (החלטנו לדחות את הקניה בהתאם למצב עד חודש מרס לפחות).
כמה ימים הייתה מקצה לפארק ציון, אנטילופ וגרנד קניון?
כמה לגחיישר, לילוסטון וגרנד טייטון?
אגב, עשינו בעבר את ילוסטון, שוב בהרכב זוגי.
נקודה נוספת היא שאנחנו רחוקים מלהיות מטיבי לכת כך שמסלולי ההליכה שנבחר יהיו נגישים ועד קילומטר וחצי לכיוון.
-
ברגע שאמרת שאתם יותר בעניין של תצפיות או הליכה קצרה לתצפית, חלק גדול מהמסלול שלכם הפך ליותר הגיוני. כי 3 לילות בגליישר , שאחד מהם הוא ההגעה , משאירים לכם יומיים, אבל זו שמורה עם מסלולים בעיקר ארוכים, ומי שעושה רק תצפיות , יכול לדעתי להסתפק גם ביומיים מלאים.דווקא ילוסטון שבה ילך לכם היום הראשון ברובו על נסיעות ומה שישאיר לכם יומיים בלבד- הוא פארק שיש בו הרבה יותר תצפיות והליכות קצרות אליהן, ויש יותר מקום להרחיב ל-3 ימים מלאים ולא שניים.
מצטרף להערת החזרת הרכב- זה כנראה יהיה הכי מתאים בסולט לייק סיטי, אחרי גרנד טטון. קחו בחשבון שזה מוריד מכם יום שלם בסן פרנסיסקו וישאיר לכם 3 מלאים, לי זה היה מספיק בתור לא חובב מושבע של ערים. פה זה כבר החלטה של מה אתם רוצים לראות/לעשות שם בביקור.
החלק הכי חלש בתכנון הוא סיבוב ציון-אנטילופ-סדונה. עם 3 לילות בלבד זה אומר יום נסיעה עם הביקור יחד. הם לא עד כדי כך צמודים. באנטילופ אתם תלויים בסיור שהוזמן, יש עוד מקומות שאולי תרצו לעצור בדרכים. ציון מלוס אנג’לס זה המון זמן נסיעה ולא תספיקו כלום, כך שגם אם יצאתם מוגאס זה יוצא יותר מ-3 שעות נסיעה, ויש גם עייפותת החומר במהלך טיול.. הייתי מחפש פה אולי תוספת יום לריווח….
-
לגבי הדרך בין סן פרנסיסקו ללוס אנג’לס:
- עמק הסיליקון: הקמפוסים של פייסבוק, גוגל, אפל וכו, אוניברסיטת סטנפורד
- פארק אומגות בצמרות של עצי רדווד
- פארק ביג בייסין (צריך רק לוודא ששוקם אחרי השריפה)
- פארק הנרי קאוול
- סנטה קרוז
- שייט בקיאק בשמורת מוס לנדינג – ממש שווה
- שייט ליווייתנים במפרץ מונטריי
- טרקטורונים בפיזמו (הבנים שלכם יעופו על זה)
- סנטה ברבקה
-
אני מציע שתספרו ימים ולא לילות. הרבה יותר נכוןלא הבנתי האם הטיול כולל גם פרק של ניו יורק בסוף (כי ציינתם בסוף טיסה לניו יורק ולא לישראל)
אני תוהה האם להתחיל את הטיול בגליישר וילוסטון זו בחירה נכונה. מישקולי ג’טלג, התארגנות ועוד. אם הטיול גם ככה כולל פרק של ניו יורק, אני תוהה האם לא עדיף לחבר את האיזור התפוני באמצע בין המערב למזרח. כלומר להתחיל בקליפורניה, להמשיך לילוסטון ומשם לניו יורק, או להיפך, ניו יורק->ילוסטון->קליפורניה. זה עשוי לאפשר גם איזון יותר טוב בין הימים מבחינת רצפים.
לא ברור לי איך ב-3 ימים בלוס אנג’לס מספיקים גם משפחה וגם פארקים. יש 4 פארקים שרלוונטיים אליכם (סיקס פלגס, יוניברסל ושני דיסני). כל פאר זה יום מלא. משפחה – לא יודע מה ומי אבל נוטה לגזול זמן. אם מדובר על משפחה קרובה אז רוצים להיות איתה הרבה זמן. אם מדובר על משפחה רחוקה, צריך אולי להיות פורמלי ולעבור להתקלח לפני הביקור.
בשאר המקומות לא פרטת מה התוכנית אז איך לי דעה.
אני בספק רב אם עד אוגוסט הקורונה תעלם במידה כזו שאפש יהיה לטייל ככה. החלק של הטבע פחות בעייתי. אבל פארקי שעשועים וטיולי ערים – אני פחות בטוח. נכון שאתם עוד לא מתחייבים עכשיו, אבל אני חושב שאתם צרכים גם לחשוב על משמעויות. האם “שווה” לטייל גם עם פארקי השעשועים סגורים? האם אם תוותרו על ערים עדיין כדאי לטייל? מה תרצו לשבץ במקום?
-
לא נכנסתי לפרטים עדיין, אבל כשאתם בודקים את התכנון, ופורשים אותו על ימים, קחו בחשבון ש6 בספטמבר זה לייבור דיי, מה שאומר שסוף השבוע הזה יהיה מאד עמוס בתיירות מקומית. מאד.
-
תודה על התיחסותך.
לא ציינתי בפוסט כי לנו זו הפעם השלישית בארהב ולילדים זו הפעם השנייה, לפני שנתיים עשינו את מזרח ארהב ופלורידה.
הקצנו לבקשת המתבגר הצעיר פארק אחד. לגבי המשפחה אנחנו נוכל להתארח ל2 ארוחות ערב. כך שלוס אנגלס אפשר לדחוס ביומיים מלאים.
לניו יורק אנחנו נקצה יומיים מלאים לכייף אין צורך לחזור על מה שכבר עשינו טיול קודם (אז היינו שבוע) ולפניו (אז היינו 10 ימים).
חשבתי להתחיל את הטיול מגליישר ומשם לרדת כדי להנות ממזג אויר נעים ולפני שיסגרו את מעבר השמש… אנחנו נטוס אולי מהארץ לניו יורק למנוחה ואיזון יום אחד ואז נמשיך לבוזמן גרייט פולס או קליספל ולאחר מנוחה בבוקר שאחרי נתחיל את טיולנו לגליישר פארק מה שאומר שנתחיל את הטיול ביום השלישי או הרביעי מזמן ההמראה מהארץ.
ברור לנו שלא נוכל למצות את המקומות ולכן חשוב לנו להתעכב במקומות יפים ומיוחדים בדרך. איננו מטיבי לכת (מסיבות בריאותיות) ולכן מסלולי ההליכה לא יכולים להיות יותר מקילומטר± לכל כיוון.
אני אסדר את שלד הטיול שובלפי ימים ואשלח לחוות דעת
-
תודה על ההמלצה

-
תודה על ההמלצות. נראה לי שהדרך תהיה 3 ימים מלאים כדי להספיק.
-
מקבלת את המלצותיך אישם אותם בעריכת שלד הטיול.
כפי שכתבת, אכן אנחנו לא מתכננים מסלולי שטח מאסיבים וארוכים בגלל בעיות ברכיים שלי….
-
@אריאלה_3597790 אמר:
לניו יורק אנחנו נקצה יומיים מלאים לכייף אין צורך לחזור על מה שכבר עשינו טיול קודם
שימו לב שבשביל יומיים בניו יורק לכיף אתם מוסיפים יום שלם בערך של מעברים וככל הנראה כמה מאות דולרים טובים
טיסה דרך ניו יורק מאריכה את הדרך בשתיים טיסה בהשוואה לטיסה ישירה / דרך מערב אירופה, בלי שהתייחסנו לשעות היום וקונקשינים. מרגע הנחיתה בניו יורק צריך להניח כשעתיים עד שתהיו בחדר במלון, ולהיפך צריך לצאת מהמלון כ-4 שעות לפני שעת הטיסה. ובייחד 7-8 שעות לפחות. וזה בלי שהתייחסנו לטיסות בשעות מוזרות או שיקולים דומים. ובלי שהתייחסנ ו לסוגיית המזוודות במקרה שהטיסה נוחתת בניו יורק בשעה מוקדמת במיוחד (טיסת לילה) או שממריאה מנניו יורק לא בשעות הבוקר. להשארת המזוודות במלון יש שוב תקורה בזמן. חצי שעה להשאיר ולאסוף, אבל גם חצי שעה עד שעה של הזמן בערב לחזור למלון כדי לאסוף את המזוודות
מבחינת עלות – החלק העיקרי הוא כמובן הפרש העלות בטיסה שיכול לנוע בין 50 ל-300 דולר לאדם. אבל יש גם עלות לכניסה וליציאה מניו יורק – זוג המוניות מהשדה וחזרה יעלו 120-180 דולר כתלות בשדה.
אני לא טוען שלא שווה לבקר בניו יורק, אבל צריך להבין את המחיר. זה לא ממש “על הדרך”
-
מסכימה, בניו יורק הייתם כבר, היומיים האלו יכולים לתרום לכם לטיול באזור שעוד לא מיציתם.