ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שאלת השנה - האם להמר לקבל חיסון, אם ....

פורום סקי וסנובורד
    אחרי הסקי
    10
    44
    5258
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • jisaacs
      jisaacs נערך לאחרונה על ידי K M

אנחנו מתקרבים לנקודה בה אולי נצטרך להחליט

האם

להמר ולקבל את ״חיסון פייזר״ ….( בהנחה שיהיה מספיק)

ואז

—- שנוכל אולי חודש וחצי אחרי (בהנחה שעד אז יועלו מחוסנים להכנס לאירופה)

- להנית מהזנב, קרניים או מה שהחיסון יעשה .…

אישית, אין לי מושג מה לעשות

rozmar דוקטור דו ליטל 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • rozmar
        rozmar @jisaacs נערך לאחרונה על ידי rozmar

@jisaacs

אני מתכוונת להתחסן, וזאת לאחר שקראתי על הבסיס לחיסון (mrna). כשניתן יהיה, אני שם. 

מכל מקום, קשה לי להאמין שהעולם יחזור לנקודת ההתחלה עם ההתחסנות. זה יקח הרבה יותר זמן, המון מובטלים ותחומי עיסוק שנמחקו או נדחקו. 

אם אגלוש השנה, זה יהיה משמח מאד. 

jisaacs תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • jisaacs
          jisaacs @rozmar נערך לאחרונה על ידי

@rozmar

ההשפעה של ההתיחסנות תיקח שנים ולו בלבד, שהכמויות עליהן מדובר הן אינ-סופיות.

הרי לא מספיק שישראל רבתי תתחסן (שזה כולל את ישראל + 2 אומות הפלשתינאים ואולי אפילו את ירדן, לפי כמויות החיסונים עליהם מדובר).

צריך גם שיצליחו עם פיתוח חיסונים זולים יותר ושקל יותר להפיצם (ללא מקררים מיוחדים ועם מתן חד-פעמי שעדיף שלא יהיה בזריקה), שיתאימו למדינות ענק שאין הפרוטה מצוייה בכיסם.

לטווח של שנה -שנתיים החיסון של פייזר/מודרנה – לא ישרוד (כי הוא מאוד יקר).

אבל:

1. הם יוכיחו את הטכנולוגיה שלהם (או לחיסון או לגידול קרניים...)
          2. הם “יעשו את “המכה” שלהם.

לגבי החורף הזה, מניח שהוא אבוד, מלבד אם נראה שיפור (פתאומי) במגיפה באירופה ושיהיה מוכנים לקבל ישראלים 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • דוקטור דו ליטל
            דוקטור דו ליטל @jisaacs נערך לאחרונה על ידי

@jisaacs

הדאגה שלך כנראה לא רלוונטית והשאלה שלך תאורטית ולא מעשית כי ההחלטה לא בידו של האזרח הפשוט ואני אסביר:

בהנחה שסדר החיסונים בישראל יקבע לפי עדיפויות בריאותיות ולא פוליטיות,

אז קודם כל יחסנו את הצוותים הרפואיים, שבשבילם צריך לפחות 100,000 מנות.

וכן חברי ממשלה חברי כנסת שופטים מנכלי משרדי ממשלה ושאר כל מיני אשדרפנים עוזריהם יועציהם פקידיהם אנשי לשכתם אנשי הניקיון נהגים ומאבטחים וכו’ שכנראה כולם יצטרכו גם כן כמה עשרות אלפי מנות חיסון.

ומייד אחריהם צוותים שאינם רפואיים אבל עובדים בבתי חולים קליניקות ומרפאות כמו כוח עזר פקידים אנשים ניקיון עובדים סוציאלים וכו’, עוד קרוב ל 100,000 חיסונים

להערכתי במקביל יחסנו את חיילי צה”ל, כנראה שצה”ל יתעדף קודם מפקדים בכירים וחיילי יחידות לוחמות, עוד קרוב ל 100,000 מנות חיסון וכן גם שאר גופים בטחוניים.

ואחרי כן אוכלוסיות בסיכון גבוה יחסית והצוותים והמטפלים שלהם.

אחריהם אוכלוסיות בסיכון כמו אזרחים ותיקים,

ובמקביל אנשים שעלולים להיות מוקדי הדבקה לאוכלוסיה רחבה כמו מורים וגננות, אנשים צוות בבתי מלון כמו פקידי קבלה מלצרים וכו’

ואני לא יודע אם יחליטו בצעד הבא לחסן כאלה שבתוקף תפקידם פוגשים הרבה אנשים כמו פקידי משרד הפנים, משרד הרישוי, בוחנים לרישיונות נהיגה, מורים לנהיגה, מאמני כושר….

אם אתה לא נמנה על אחת מהאוכלוסיות האלו יתחסנו בישראל לפחות מיליון או שני מיליון איש עד שבכלל תוזמן להתחסן,  ןגם אם יתברר שהובלת מנות החיסון בישראל נמסרה לבן דוד של איזה חבר מרכז מפלגה שיש ברשותו טנדרים להעברת ריהוט ורוב החיסונים ניזוקו כי הובילו אותם בטמפרטורה לא נכונה עדיין מחוץ לישראל יתחסנו עוד עשרות מיליונים בבריטניה, אולי יותר מ 100,000,000 בארה”ב וכנראה מספר דומה רק במערב אירופה.

עד שבכלל תהיה לך אפשרות להתחסן ןלהחליט אם להיענות או לסרב תהיה סטטיסטיקה ענקית לפחות לגבי תופעות לואי לטווח קצר, ועד שיגיעו אל האזרח הישראלי הפשוט מהרחוב יש סיכוי מאוד גבוה שהחיסון של מודרנה שדורש תנאי הובלה ואחסון פחות קיצוניים יהיה זמין ויכול מאוד להיות שהחיסון של אוקספורד אסטרהזניקה שדורש תנאים סטנדרטים לחיסון ומחירו בסדר גודל של חיסון רגיל כמו של שפעת גם כן כבר יהיה זמין.

בקיצור לדעתי אתה דואג לחינם או לפחות מוקדם מידי, עד שההחלטה לגבי חיסון תגיע אליך עוד יעבור זמן רב.

ענבל אין על סקי rozmar 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • ענבל אין על סקי
              ענבל אין על סקי @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

לא הבנתי איך חיילי צה”ל יוחסנו לפני אנשים מבוגרים ואנשים בסיכון גבוה?

karnielr דוקטור דו ליטל 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • karnielr
                karnielr @ענבל אין על סקי נערך לאחרונה על ידי

@ענבל-אין-על-סקי

הכל השערות, חבל להשקיע כרגע מחשבה בנושא. 

• rozmar
                  rozmar @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

בסביבתי הקרובה יש לא מעט אנשים בוגרים ואינטיליגנטים שמסרבים להתחסן, או מעדיפים לחכות למנה הבאה. לכן, נראה לי שהחיסון קרוב יותר מכפי שזה נראה מהניתוח המאד הגיוני שפירטת. 

Maki869 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • Maki869
                    Maki869 @rozmar נערך לאחרונה על ידי

מדהים שפעם המקום הזה עסק ודיבר על סקי / תחזיות שלג לא אמינות/ איפה לא כדי לקנות גרבי סקי ואיזה מגלשיים מתאימים יותר לביאתלון !

והיום חופרים על תיאוריות קונספרציה אם כן או לא יגדלו לנו זנבות מהתחת …

מישהו פה באמת נמצא בשביל לדבר על סקי?!?!

alto aljaje 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                    • alto
                      alto @Maki869 נערך לאחרונה על ידי

@Maki869 אמר:

מישהו פה באמת נמצא בשביל לדבר על סקי?!?!

תזכיר לי, מה זה סקי?

יש לי איזה זיכרון רחוק...

• aljaje
                        aljaje @Maki869 נערך לאחרונה על ידי

@Maki869

זה בדיוק מה שהחברה של סבתא שלי אמרה לה לפני 82 שנה.

*חוץ מבעיית הקניות - את הגרביים והסוודרים הם סרגו לבד. 

• דוקטור דו ליטל
                          דוקטור דו ליטל @ענבל אין על סקי נערך לאחרונה על ידי

@ענבל-אין-על-סקי אמר:

@דוקטור-דו-ליטל

לא הבנתי איך חיילי צה”ל יוחסנו לפני אנשים מבוגרים ואנשים בסיכון גבוה?

אני לא מקורב ואין לי שום מידע אצל מקבלי ההחלטות,

מה גם שההחלטות משתנות מדקה לדקה, כמו סגר לילה שלשום שבוטל אתמול וכו’.

אני כותב את מה שנראה לי הגיוני + ניסיון עבר במדינת ישראל.

במשפחתי יש חיילים לוחמים וקצינים בכירים, כשמדינת ישראל היתה יכולה לבצע מעט מאוד בדיקות (כמה אלפים בודדים) אצלם ערכו הרבה מאוד בדיקות, הם היו בעדיפות על פני קשישים ואזרחים בעלי סיכון גבוה.

להערכתי המדיניות תהיה דומה גם לגבי חיסונים

@rozmar אמר:

@דוקטור-דו-ליטל

בסביבתי הקרובה יש לא מעט אנשים בוגרים ואינטיליגנטים שמסרבים להתחסן, או מעדיפים לחכות למנה הבאה. לכן, נראה לי שהחיסון קרוב יותר מכפי שזה נראה מהניתוח המאד הגיוני שפירטת. 

יכול להיות, הערכה שלי לא עדיפה על הערכה שלך.

אני פירטתי את הנימוקים להערכה שלי, מי שמסכים – מסכים ומי שלא – לא.

jisaacs תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • jisaacs
                            jisaacs @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

את המצב הקיים אסכם בשורה קולעת.

עברי את אתמול בככר השעון ביפו וראיתי את הקישוט המסורתי לחג החנוכה שאני מכיר טוב מכל חגי החנוכה בשנים האחרונות (עץ גדול עם הרבה נרות…..)

או

למה אני פה ולא ב Grosseney , Aosta, Italy  או ב- Zurs ………..

כבר כתבנו והתכתבנו ולעסנו את הנושא העיקרי – השלג.

ועכשיו אפשר לכתוב על שטויות בלבד.

מספר הערות לניתוח המכובד של מה יעשו עם:

• לכל הכמויות יש להוסיף 25% בשביל הפלשתינאים (מערכת הבריאות אצלם תחוסן במקביל),  ולכל שאלות 2 מדינות או אחת, אני חושב תהיה תשובה קולעת  – שת”פ בנושא חיסונים…
                            • במדינה שמחליטה היום מי מתחיל ללמוד אתמול

אני לא מאמין שיעשו משהו מסודר, למעט שידורים אינסופים של ביבי – מביא החיסונים….

מ. פולני תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • מ. פולני
                              מ. פולני @jisaacs נערך לאחרונה על ידי K M

• @jisaacs גילוי נאות: אני הייתי חולה ויש לי רמת נוגדנים מכובדת. כך שאני לא חושב שאצטרך חיסון.
                              • באופן אישי, אני חושב שזנב יהלום אותי, ואולי גם ישפר את היציבה שלי על המגלשיים, בתנאי שיהיה מספיק ארוך. בטוח יקל לקום לאחר נפילה. הקרניים זו בעיה גדולה יותר, כי הקסדה לא תשב טוב ואם אקדח חורים – הרצועה של הגוגלס תסתבך בקרניים.
                              • מציע למי שלא עשה זאת עד היום, לקרוא את “קץ הילדות” של ארתור סי. קלארק.
                              • מאחר והחיסון עדיין לא ברור ותיתכנה השפעות, אני מעביר כאן את מה ששלחו לי בווטסאפ (כמובן): בוא נבחן קודם כל את השפעות הלוואי על פוליטיקאים, לפני שנחסן צוותים רפואיים חיוניים.

jisaacs תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                              • jisaacs
                                jisaacs @מ. פולני נערך לאחרונה על ידי K M

@מ-פולני

עדכון המצב כפי שאני רואה 

או

חושב שאני מבין

1. מתחילים לחסן במרץ בישראל (אני מניח שאקבל את החיסון תוך כשבוע וחצי). 
                                2. מנופפים בדרכון ירוק, שהזכויות בו טרם ״נסגרו״ אבל יתכן שיהיה ניתן לנצלו להכנס לחול ולחזור ארצה בלי בידוד. 
                                3. יש מוטציה חדשה בבריטניה שמפחידה. 

אז אולי לקראת סוף פברואר – אפשר לחלום (לבד בלי הצאצאים) על סוף שבוע לבן ….. 

• Maki869
                                  Maki869 @jisaacs נערך לאחרונה על ידי

@jisaacs

שוב עצמו מזבוב – פיל
                                  שאתה יושב ומקשיב לרופאים שמבינים עניין ולא לפרשני הפחדות 
                                  אתה מבין שה”מוטציה” הזו היא לא כצעקתה!

jisaacs drporat 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • jisaacs
                                    jisaacs @Maki869 נערך לאחרונה על ידי

@Maki869

לי נראה שזו מוטצית ״חג המולד״ (פשוט התזמון יותר מדי טוב ...)

שמייצרת היסטריית ענק בעולם הנוצרי במטרה למנוע אירועי חג המולד וסילבסטר ...

Maki869 aljaje ענבל אין על סקי 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • Maki869
                                      Maki869 @jisaacs נערך לאחרונה על ידי

@jisaacs

גם יכול להיות בהחלט!

• aljaje
                                        aljaje @jisaacs נערך לאחרונה על ידי

@jisaacs אמר:

"לי נראה שזו מוטצית ״חג המולד״ (פשוט התזמון יותר מדי טוב ...) שמייצרת היסטריית ענק בעולם הנוצרי במטרה למנוע אירועי חג המולד וסילבסטר ..."

זה ממש לא משנה אם אתם מאמינים אם סנטה קלאוס קיים או לא, הם החליטו על סגר גם בשל העובדה שהתושבים "חגגו" ויש עליה גדולה במספר הנדבקים, בדקו ומצאו שיש מוטציה בנגיף ועדיין לא יודעים אם הסיבה למסה הגדולה המדברים היא בשל המוטציה או משום שהאנגלים שמו פס על ההנחיות. 

- "ככל שיותר אנשים ידבקו, ככל שהמחלה תעבור בין יותר אנשים, כך הנגיף יצבור יותר מוטציות.

הדרך למנוע את זה היא לעצור את התפשטות הנגיף, לכאורה באמצעות חיסון כמה שיותר רחב וכמה שיותר מהיר של האוכלוסיה."

הסבר פשוט כאן.

יותר מורכב, גם כאן.

• ענבל אין על סקי
                                          ענבל אין על סקי @jisaacs נערך לאחרונה על ידי

@jisaacs

לפי מה שקורה עכשיו שכל מי שחוזר מחו’ל נדרש בבידוד במלונית טיסה לחו’ל לא שווה את הטרחה הזו.אני כמובן לא יכולה להרשות לעצמי להעדר מהעבודה 3 שבועות עם כל האהבה שלי לסם הלבן.

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • drporat
                                            drporat @Maki869 נערך לאחרונה על ידי drporat

@Maki869

https://amp.ft.com/content/6bd88b7d-3386-4543-b2e9-0d5c6fac846c?__twitter_impression=true

לכל מי שעדיין חי באשליה שזאת שפעת וכו' והורגת רק זקנים וחולים. העליה בתמותה בכל הגילאים ב2020 במדינות שונות על פי הFinancial Times, אחד העיתונים המוערכים ביותר בעולם.

https://www.sciencemag.org/news/2020/12/mutant-coronavirus-united-kingdom-sets-alarms-its-importance-remains-unclear

מאמר מדעי בעיתון נחשב המסביר את הבעיתיות בהיווצרות 17 מוטציות חדשות בתת זן אחד של הנגיף. לא, איש לא המציא את זה כדי לנעול אנשים בבתים.

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 1 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון