טיול בת מצווה
-
היי
אנחנו רוצים לנסוע השנה בחגי תשרי למערב ארהב . משפחה עם שלושה ילדים 7-12.
בעיקר מעוניינים בטיולי טבע ופארקים לאומיים וכמה שפחות ערים. ( אולי דיסני בסוף ) כרגע חושבים על קראוון . החשיבה היא להתמקד באזור יוסמיטי ולא להתפזר לאיזור נרחב. ניבע בערך ל3.5 שבועות .
אשמח לכל טיפ , כולל על המלצה לספר טיולים מתאים
-
הטיפ הבסיסי הוא לקרוא כמה שיותר סיפורים פה באתר (ובמקומות אחרים)אבל הטיפ הכי חשוב הוא לחשוב מה מתאים לכם. לא לכל המשפחות מתאים טיול כזה ארוך של טבע. אפילו לחלק ניכר מהמשפחות זה לא מתאים. מתוך מה שכתבתם בעבר פה בפורום לא נראה שעשיתם טיול בסגנון בעבר. אני לא טוען שזה לא טוב, אני טוען שתחשבו איך זה יזרום לכם ולילדים שלכם. אני די בטוח שיתלהבו בשבוע הראשון. אבל בשבוע השלישי?
בהקשר הזה – תחשבו האם קראוון זה אכן מה שמתאים לכם. לא לכולם זה מתאים, כי קראוון זה אופי של טיול ולא אופי של כלי תחבורה.
ולסיום– יוסמיטי זה אומנם איזור מדהים, ואפשר להקדיש לו הרבה יותר מהיומיים שרבים מקדישים. יחד עם זאת אני בספק רב אם כדאי להקצות לו 3 שבועות...
-
משערת שחשבתם על אזור קליפורניה כולה ולא על אזור יוסמיטי. ממליצה על ספרי המסלולים של נטע דגני וגם על קריאת בלוגים כמובן. לגבי קראוון- אם המטרה היא חסכון כספי, אז קראוון לא יותר זול מרכב+מוטלים.
-
הקראוון ממש לא כחיסכון , אלא כדרך שיכולה להיות יותר נוחה וספונטנית לטיול . אנחנו ממש בהתלבטות לגבי העיניין .
הכוונה לא 3 שבועות ביוסמיטי , אלא באיזור .
-
מה ? הסתכלת מה כתבתי באתר ? במקרה מהפעם האחרונה שכתבתי היינו שלוש שנים בניו זילנד וטיילנו רק בטבע. אז אני די סגורה על זה שלנו זה מתאים . בכל אופן בוודאות זה לא והיה רק פארקי טבע , אבל זה בטוח לא יהיה לאס וגאס ויותר מיום יומיים בכל עיר אחרת ( אולי בסוף ניו יורק ) . אנחנו ממש לא אנשי עיר .
-
אני ממש אוהבת את Lake Tahoe והאיזור – גם לנופש וגם לטיולים רגליים (יש שם מסלולים מעולים!) – ואני חושבת שהוא ממש מתאים למשפחה חובבת טבע. אז ממליצה לכם להכניס גם אותו ל״רשימה״.
-
אני לא בטוחה שקראוון מתאים יותר לטיול ספונטני מאשר רכב, בארה"ב אסור סתם לחנות ללילה במקום יפה....
-
לא טיילנו עם קראוון, אז לפני שאני מציע הצעות – אני רק מציע שתמיד לבחור אופציה מעגלית אם צריך להחזיר את הקראוון למקום ההשכרה, או את עלות ההחזרה במקום אחר, או נקודות החזרה אופציונליות בגדול וכו’. כדי להכניס את זה כמשתנה חשוב בטיול.בכל מקרה- עשינו כמה טיולים ממוקדי טבע בארה”ב ובהחלט יש משפחות שזה מתאים להם, או שהדינמיקה המשפחתית בטיול בהחלט תאפשר להם לטייל טיול טבע ומאוד להנות. אצלנו גם הטבע הוא אתגר- אנחנו עושים מסלולי הליכה ומעלים את האורך או הקושי תוך כדי טיול, ישנם גם מסלולים מאתגרים או שונים. לא חסרות אופציות.
חוץ מענייני הקראון , כדאי להחליט כמה ואיזו דרגות הליכה אתם רוצים- תכנון המסלול שלכם ישתנה מאוד בהיקף השטח שתעברו ובבחירת יעדים ע”פ סגנון הטיול- הרבה הליכות או יותר לכיוון תצפיות.
בגדול מערב ארה”ב יהיה בחירה יותר הגיונית כל הפארקים מזרחית לווגאס ואלו של קליפורניה ואפשר גם לעלות בספטמבר לאורגון וושינגטון
תלוי בתאריך היציאה , אם הוא מוקדם יותר הייתי שוקל אם כדאי להמר על התחלה מדנבר ולעשות חלק מקולורדו ( שם מזג האוויר הרבה יותר הפכפך) או התחלה מילוסטון ומשם לרדת דרומה לכיוון הפארקים.
אנחנו מטיילים עם ציוד קמפינג, בעבר הצטרפה אלינו משפחה נוספת לטיול אחד והם היו עם קראוון, בשבילם היה קצת יותר לחוץ למצוא לינות, אבל אני לא יודע אם זה יהיה המצב בספטמבר ( ומצד שני אם זה פוסט קורונה אולי אנשים יארזו הכל ויצאו לדרכים בכל מחיר
) -
אני לא עוקב אחריך אלא מנסה להבין מה לענות לאנשים ששואלים כדי לדייק את התשובה.
גם לא התכוונתי להעליב אותך או לטעון שלא מתאים לכם לטייל בטבע. התכוונתי שהרבה פעמים הגיעו לפה לפורום משפחות עם פנטזיות מסויימות שבבירור יותר לעומק לפני הטיול, או בחוכמת הבדיעבד של אחרי הסתבר שלא מתאים להן טיול כזה. אם לכם זה מתאים אז מעולה.
בכל מקרה, כדאי שתבהירו מה כן הכוונה. מ-3.5 שבועות של יוסמיטי + דיסני זה כבר נהיה אולי כמה ערים באיזור, ואולי גם ניו יורק. זה מאד משנה את תקציב הימים. באיזור של יוסמיטי יש 4 ערים בולטות – סן פרנסיסקו, לוס אנג’לס, סן דייגו ולאס וגאס (יש גם ערים בולטות פחות, אבל אלו 4 העיקריות). אם תקצו להן כ-4 ימים ביחד, וגם טיפה מעברים, ויומיים דיסני, ואולי עוד 4 -5 ימים ברוטו לניו יורק בסוף, זה כבר 10-12 ימים שיורדים מתקציב הטבע.
כלומר מתוך 25 ימים יש לנו 10 ימי עיר + מעברים, יומיים לטיסות בינלאומיות, ויום או יומיים לדיסני. כלומר נשאר בבנק 10-12 ימי טבע. זה בהחלט סביר ליוסיטי והפארקים שבאיזור.
-
תודה רבה
-
תודה רבה
-
תודה על התשובה המפורטת.
החשש שלי שהפארקים מזרחית ללאס ואגס ויילוסטון זה כבר ממש להתפזר על שטח עצום . ולכן חשבתי להתמקד באיזור של יוסמיטי
מה דעתך ?
-
מבחינת מה אפשר להכליל תלוי בבניית הטיול. אני אוהב לעבוד עם עוגנים. יש את המקומות באיזור שאותם אני יודע שאני רוצה לשלב, אם נשארים ביניהם ימים למלא- אני מתחיל לחשב מסלול מחדש ורואה מה עוד אני יכול להוסיף. יוסימיטי וסביבתה היא היעד התיירותי הפופולרי כמעט היחידי שעוד לא ביקרנו בו ( מקווה שעוד יקרה) ומכל מה שקראתי פה , למשפחה שאוהבת הליכות 3-4 ימים הוא ביקור מכובד ( וזה גם מתאים לשמורות אחרות באותו הקף בהם ביקרנו)אז אם העוגנים שלך הם יוסמיטי, ואם הבנתי נכון דיסני? אז גם לדיסני יש תיאוריות שונות, יש מי שרוצה לנסות לדחוס הכל ביום -יומיים או רק טעימה דחוסה של יום וכו’. אנחנו ( שגם היינושם בטיול בת מצווה ועם אחים צעירים יותר) החלטנו למשל לעשות את זה יותר רגוע ולקחנו כרטיס משלב לדיסני ואדוונצ’ר ל-3 ימים, ככה שנוכל גם לעשות הפסקות במלון בצהריים ( שיא החום והתורים). לנו זה עבד מעולה.
בואי נניח שיוסמיטי היא 4 ימים ודיסני 3 בשבילכם. נשאר לך שבועיים וחצי למלא. ושוב- הכל בחזקת נניח. אז נאמר שמגיעים לסן פרנסיסקו. כמה ימים לעיר ( גם ג’ט לג) ואם יש צורך ביום איסוף קראוון – גם זה צריך לבוא בחשבון. שוב נניח 3-4 ימים ואז יוסמיטי ואח”כ כביש מספר 1 ל-3 ימים, אנחנו כבר עם 10 ימים ויש עוד 3 ימי דיסני ויום טיסה. סה”כ 14 יום. נותרו ב”בנק” 10 ימים. אם אין עוד עוגנים, בהחלט אפשרי לחשוב על סיבוב וגאס-ציון-ברייס- פייג ואפילו סדונה וחזרה ללוס אנג’לס ( סיום דיסני).
-
דווקא חשבתי על פארק סקויה ו lake Tahoe , זה נראה לי יותר באיזור ויותר באותו האופי.איכשהו איזור הפארקים של ואגס נראה לי קשור לטיול אחר עם נסיעה מרוכזת לאיזור הזה ( שמי יודע מתי יקרה ולכן אולי אני כן צריכה לשלב, זו התלבטות שלי ). בואגס אין לי שום רצון להיות , ממש נראה לי לא בשבילנו.
-
אם אתם אוהבים ״להתעמק״ וללכת הרבה ימים מסלולים יומיים אז לדעתי סקויה קינגס קניון טאהו ובסיירה בקלות אפשר להעביר 3 שבועות וכנראה גם הכל ביוסימיטי.
אף פעם לא היה לי קראוון אבל בהכירי את הכבישים והצפיפויות שם ובמיוחד לאור הרצון שלך להתמקד באיזור, אין שום סיבה לטייל שם עם קראוון מעבר לחלום רומנטי או ניסיון להעתיק חוויה קודמת מניוזילנד ליוסימיטי.
מיניוואן גדול עם אוהל או שימוש במתקני הלינה של הפארקים הם דרך מצויינת(הזמנה מוקדמת שתידרש גם עבור הקראוון) ויעילה לטיול שם.
בנוסף למרות הרצון המובן לתכנן טיול בר מצווה, אין לדעת כרגע מה יקרה שם אחרי הקורונה.
כרגע קליפורניה מוכת קורונה וגם תושביה הקבועים מאוד מוגבלים
-
אם בטיול טבע מדובר, אני לא בטוח שהבחירה בדרום קליפורניה היא האידאלית. כמובן, זו האפשרות העדיפה לשילוב של ערים וטבע. יש 2-3 ערים גדולות (לוס אנג’לס, סן דיאגו וכמובן סן פרנסיסקו) וניתן לשלב טבע: יוסמיטי, סקוויה וקינגס קניון וכמובן הנהיגה לאורך כביש 1.
אם מדובר בטבע נטו, הייתי מעדיף לנחות בסיאטל, אגב עיר שיש בה הצע של אטרקציות שיכול לכסות 2-3 ימים לפחות, ולנסוע לחצי האי אולימפיק, לבקר בהר ריינייר וגם לשוט בין איי סן חואן. אם נותר זמן, אפשר לעבור בפארק North Cascades ובאיזורים נוספים בהרי ה- Cascades. לחילופין, אפשר להדרים לחופי אורגון, ואם מדובר בהדרמה עד הקצה, לבקר ב- Crater Lake וגם בחוף הצפוני של קליפורניה על עצי ה- Redwood שבה. למרות הפופולאריות הגדולה של פארק יוסמיטי, האפשרויות באזור הזה עדיפות, לטעמי.
האפשרות של צפון מערב ארה”ב, לעומת קליפורניה, מוגבלת יותר בעונות השנה הטובות לטיול. האזור ידוע בגשמים הרבים היורדים בו (וכמובן שקר מאד בחורף, אבל זה ברור מאליו). התקופה האידאלית לביקור היא בקיץ (כולל ספטמבר), כאשר כמות הגשמים נמוכה. בדרום קליפורניה מזג אויר דומה יותר לישראל ועונת הביקור היא בעצם כל השנה, למרות שלפארקים שבהרים עדיף שלא להגיע בחורף (בתקופת השלגים).
-
תודה !
זה לוקח אותי לטיול ולמקומות שלא שמעתי עליהם. ומכיוון שבכל זאת אנחנו עם שלושה ילדים , כן נרצה להיות בדיסני ( בתקווה שיפתח בצורה כלשהי ). התכנון לנסוע בספטמבר 2021 , נקווה שהקורונה תרגיע קצת .
-
-
אני חושב שלא אטעה אם אומר שמרבית הישראלים שטסים לארה”ב מבקרים בעיר ניו יורק, אולי גם במרחב בין וושינגטון ועש מפלי הניאגרה, ובנוסף בין ניו יורק לבוסטון ואולי גם ההרים הלבנים בניו המפשייר ובורמונט (טיולי שלכת) ו/או בדרום קליפורניה בתוספת לאס וגאס ואולי גם מספר פארקים הקרובים יחסית ללאס וגאס (הגרנד קניון, ציון, ברייס קניון ואיזור אגם פאול/העירה פייג’). אין להם מושג מה יש בארה”ב בנוסף לזה.מבחינתי, ארה”ב היא קודם כל מדינה של מרחבים גדולים, של טבע מדהים ושל גוון רחב (כמו שיש אצלנו, רק שאצלנו הכל קרוב). צפון מערב ארה”ב הוא, לדעתי, אחד האזורים היפים בארץ זו, ולכן המלצתי עליו. פרק של דיסני אין שם, אם כי יתכן ויש באזור פרקי שעשועים אחרים.
אני לגמרי מבין את החלטתכם לנסוע לדרום קליפורניה. גם בנסיעה זו תוכלו להרחיבה לכוון לאס וגאס ולכוון הפרקים שהזכרתי, שנמצאים במרחק מספר שעות נסיעה מלאס וגאס. כמובן, בהתאם לכמותץ הזמן שיש לכם ולעדיפויות שלכם.
-
בהקשר של סיאטל
אני תמיד טוען שטיול צריך להיות מאוזן במידת האפשר. אם למשל אתם רוצים להקדיש בטיול 20% לטבע, 20% לשעשועים, ו-20% לשופינג אז היה נחמד אם כל שבוע היו לנו שני ימי טסע, שני ימי שעשועים ושני ימי שופינג, וזה חוזר על עצמו 3-4 פעמים בהתאם לאורך הטיול. טיול שכולל 8 ימי טבע ברצף, ואז 8 ימי שעשועים ואז 8 ימי שופינג הוא לא מואוזן ופוכע בחוויה. כמובן שזו רק המלצה כללית ובסופו של דבר צריך להתאים לאפשרויות בשטח.
משפחות רבות רוצות אחוז נמוך יחסית של טבע, ואחוז לא זניח בכלל של ערים ושופינג. כלומר בטיול של 3 שבועות הם ירצו סדר גודל של שבוע ערים, שבוע טבע, ושבוע של אטרקציות. אבל כמובן שכל משפחה והמינון שמתאים לה
איזור דרום קליפורניה (+וגאס והאיזור) מאפשר שילוב טוב של ערים, הרים ושעשועים עם הרבה גמישות. למשל יומיים ביוסמיטי ואז 3 ימי סן פרנסיסקו, יומיים וגאס ואז יומיים לברייס וציון וכו’. אפשר אפילו לשלב את יוניברסל בתחילת הטיול ודיסני בסופו (או הפוך). ולכן בעיניי האיזור הזה הוא קלאסי לאותן משפחות שרוצים שליש-שליש-שליש ואיזון בתוך השבוע
אבל נראה שאתם רוצים הרבה יותר טבע והרבה פחות ערים. בכזה מקרה פחות חשוב האיזון /שהזכרתי כי גם ככה הטיול מוטה לכיוון הטבע. ואז פחות חשוב להיות במקום כמו קליפורניה המאוזנת, ואפשר להגיע לאיזורים יותר עשירים בטבע ויותר רחוקים מערים.
כלומר בהחלט אפשר לעשות טיול שמתאים ביומיים סיאטל (טיפה עיר) ואז 10 ימים של סיבוב טבע. בתום הסיבוב הזה טסים ללוס אנגל’ס לביקור בדיסני, ואולי משהו אחר בסגנון.