ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

עזרה בתכנון טיול- המשך

פורום צפון אמריקה
    חוף מערבי תכנון
    18
    61
    7167
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • גדליהו מהגרעין
      גדליהו מהגרעין @חגית_3690808 נערך לאחרונה על ידי

@חגית_3690808

לגבי יום 7- נניח שהגעתם למונטריי בלילה לפני. ואתם עושים בה את האקווריום ( שלא ביקרנו בו). רוב הסבירות שזה לא ימלא יום מלא. אולי כדאי להכניס את דרך 17 המייל לאותו יום. גם על דרך זו ויתרנו. שאלתי בזמנו בפורום והיו דעות מאוד חלוקות, ועבורי איפה שיש התלבטות – אין התלבטות. לא הרגשתי צורך לנסוע בדרך יפה בין בתי עשירים, כשנוסעים יומיים בכביש מספר 1  היפיפה. זו בכל מקרה דעתי האישית.

ואם כבר הכנסתם ליום 7 את דרך 17 המייל הייתי בוחר עצירות אחרות ליום 8- שמורת פוינט לובוס, מפל ג’וליה פייפר, גילה בביג סר, מושבת פילי הים. גם אם אתם ממש לא חובבי טבע ע”פ הבחירות שלכם בטיול, למה לא לנצל את ההזדמנות ולעצור לכמה דקות בטבע שמאוד נגיש.

אני מבין שהאופי טיול שלי ושלכם הוא הכי הפוך שאפשר כנראה אבל עדיין אפשר לשלב דברים שפחות רגילים לעשות. כמו שאני ויתרתי על סולבנג כי רציתי עצירות יותר יחודייות מאשר עיירה “אירופאית” בתוך ארה”ב. באירופה כתבת שכבר ביקרתם….

קחו בחשבון שלוס אנג’לס – וגאס זה 4-5 שעות נסיעה בלי כל מיני פקקי הפתעה ( שיכולים בקלות, וזה שכיח , להוסיף גם 3-4 שעות נסיעה..)

חגית_3690808 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • אנשיםטובים
        אנשיםטובים @חגית_3690808 נערך לאחרונה על ידי

@חגית_3690808 אמר:

שאלה- מתי כדאי לשכור רכב? כבר בהתחלה? בסן פרנסיסקו?

בסן פרנסיקו לא חייבים רכב. ליומיים הראשונים הוא אפילו יכול להפריע ולייקר (חניה יקרה). ליום השלישי של הפארק רכב כבר יכול להיות רלוונטי יותר

השאלה לרכב תלויה גם לאופי הלינה שלכם. גם חניה לרכב בלילה במלון יכולה להיות יקרה (יש מלונות עם חניה חינם, בעיקר באיזור רחוב לומברד, אבל אלו מלונות פחות מרכזיים). מצד שני רכב צמוד יכול לאפשר לכם גם לישון מחוץ לעיר אם מעדיפים, יאפשר להגיע לסופר גדול כבר ביום הראשון עם זה חשוב לכם, יחסוך את עלות המונית מהשדה לעיר וכו’. גם מבחר הרכבים בשדה עשוי להיות גדול יותר מאשר תחנה בעיר.

בכל מקרה כנראה שכשתצאו מסן פרנסיסקו כבר תהיו עם רכב

זו לא נראית לי שאלה קריטית כרגע כשאין תאריכים מדוייקים. כשיהיו פרטים תקבלו החלטה קונקרטית. זה לא משפיע מהותית על אופי ומחיר הטיול.
        • חגית_3690808
          חגית_3690808 @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

@גדליהו-מהגרעין

כל התכנית היא בסיס לשינויים.

למעשה, בניתי אותה, בהתבסס על סיכומי טיולים של חברים מהאתר, וכעת אני רק בתחילת קריאת הטיפים, שלבטח יוסיפו או יגרעו בהחלטות שתיכננתי.

- הורדתי בטיוטה 2 את הביקור באקווריום במונטריי, לטובת ביקור אחד כזה בסן דייגו.

- בנוגע לדרך 17 המייל- גם אני ראיתי התלבטות בין המטיילים, אך גם ראיתי, שמי שבסופו של דבר בחר לנסוע בה, קבע שזו דרך יפהפיה ולאו דווקא משום בתי העשירים, אלא בגלל הנוף.

- על סולבנג כנראה שאכן נוותר, כי היינו 16 ימים בהולנד וזה הספיק לנו.

- על אריות הים אנחנו בשום אופן לא מוותרים

- אנחנו כן אוהבים טבע, ועשינו טיול נטו טבע מדהים ביותר בגיאורגיה. (אולי לא הכנסתי מספיק טבע בתכנית הזו)

ההתלבטות הגדולה שלי  היא האם להמשיך מכביש 1 ללוס אנג’לס או קודם לאס וגאס.

לסיכום, אצטרך עוד לשבת ולתכנן ולהפוך בדברים, עד שייצא מושלם.

תודה רבה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • עמיחי13
            עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

בדרך מסן פרנסיסקו ליוסמיטי כדאי להקדיש כמה שעות לנושאת המטוסים הורנט – נושאת המטוסים ממלחמת העולם השניה שהיא גם זו שאספה את הקפסולה של אפולו 11. אפשר לראות שם גם את תא הבידוד של האסטרונאוטים. מעניין מאוד!

בניגוד לחברים כאן, אני דווקא חושב שכדאי להקדיש יותר זמן ל”כביש 1”. אין הכוונה לכביש עצמו, אלא לאתרים ואטרקציות בדרך מסנטה קרוז ללוס אנג’לס.

בסנטה קרוז עצמה יש טיילת מקסימה כמו בסרטים, חוף ים עם המון ציפורי מים וסלעים מרשימים מאוד. בסמוך לסנטה קרוז יש את פארק הנרי קאוול עם מסלולים לעצי רדווד מרשימים. בצמוד לו יש את ROARING CAPM שם נוסעות רכבות קיטור היסטוריות (אפשר להנות ולהתרשם מהמקום גם ללא נסיעה ברכבת). בסמוך לשם יש את הרפתקאות הר חרמון עם מסלול אומגות בצמרות העצים. יש גם אטרקציה בשם נקודת המיסתורין שאני לא מכיר אבל מאוד פופולרית. רק זה “שווה” יום.

ליד מונטריי יש את מוס לנדינג – לגונה שבה שטים בקיאקים בין אריות ים, כלבי ים ולוטרות. מומלץ! גם שייט ליווייתנים במפרץ מומלץ מאוד. גם זה “שווה” יום.

בפיזמו יש דיונות חול על פני שטח גדול, שם שוכרים טרקטורונים. הילדים שלכם ממש ממש יהנו – הבן שלי לא מפסיק לדבר על זה כל הזמן. עוד חצי יום עבר.

גם סנטה ברברה מעניינת עם המיסיון ומסלולי האופניים.

דווקא על סולבנג אפשר לדלג – אולי לאמריקאים זו אטרקציה לראות עיירה דנית. לכם זה לא יהיה חידוש.

בלוס אנג’לס מומלץ מאוד מוזיאון המדע (California Science Center – הכניסה בחינם). שם אפשר לצפות במעבורת החלל אנדבר (וואו). למיטב ידיעתי בונים בסמוך קמפוס חדש שבו תהיה תצוגה עם מבנה עצום שיכיל את המעבורת וגם את הטיל הנושא אותה – זה בטח יהיה מרשים, ואולי אפילו יהיה מוכן בזמן לטיול שלכם. יש גם קפסולות חלל מסדרת מרקורי ואפולו ואפילו אקוואריום נחמד. בסמוך יש את מוזיאון הטבע עם התצוגות המפורסמות של שלדים של דינוזאורים ושאר התצוגות של מוזיאוני טבע.

כנראה בדעת מיעוט – וותרו על סן דייגו. את סיוורלד לי באופן אישי קשה לקבל בגלל היחס שלהם ליונקים אינטיליגנטיים, ופרט לסיוורלד כל האטרקציות שכתבתם שם אפשר למצוא גם במקומות אחרים שיותר משתלבים במסלול שלכם. זה גם יאפשר לכם פחות להיות במרדף בחלק מהקטעים ולהישאר יותר מלילה אחד בבתי מלון.

• IM
              IM @חגית_3690808 נערך לאחרונה על ידי

@חגית_3690808 אמר:

יום 2- סן פרנסיסקו- שייט לאלקטרז+ סיור רגלי בעיר+ רציף הדייגים+ קרונית הכבלים+ westfield

הי 

יום 2- סן פרנסיסקו- שייט לאלקטרז+ סיור רגלי בעיר+ רציף הדייגים+ קרונית הכבלים+ westfield – אין מצב שאתם מספיקים הכל – בטח ובטח לא יום לאחר טיסה ארוכה מעייפת ןעדיין תחת השפעת ג’טלג . גם היום שלמחרת  – עדיים יהיה תחת אותה השפעה . 

זה לא שמתחילים לטייל בשעות הבוקר וגומרים בלילה . ממש לא . רק אלקטרז לוקח כחצי יום . עד שמגיעים , עד שעולים למעבורת , חצי שעה שייט לשם , לפחות שעתיים באתר , חצי שעה שייט בחזרה , והלך כל הבוקר. 

ותרו על אלקטרז. הילדים ממילא לא מכירים את הסיפור . אם חשוב לכם מאוד – תצטרכו לוותר על דברים אחרים 

סיור רגלי בעיר – למה הכוונה ? מאיפה לאיפה ?  העיר גדולה – חלקה בעליות . 

רציף הדייגים – לפחות שעתיים .

קרונית הכבלים – בעידן של טרום הקורונה – בחלק מהזמן – תורים ארוכים לעלות . 

בכונה נכנסתי לרזולוציה יותר מעמיקה כדי להראות שצריך לחשוב על הפרטים הקטנים . להתמקד בכל דבר ודבר , כמה זמן לוקח בממוצע .

להתיחס לדברים שמעבר למסלול –לא רק כמה זמן ממקום למקום .

דוגמא נוספת – וגאס – אין מצב להספיק ביום אחד את כל האטרקציות בסטריפ . המרחקים ארוכים ממלון למלון , המון ללכת . גם אם מחליטים שנוסעים ברכב ממלון למלון –  עד שמוצאים חניה , והמרחק מהחניה למרכז המלון והאטרקציה יכולה לפעמים להיות 15 דקות הליכה .בחלק מהמקומות החלו לגבות תשלום עבור חניה והיא כבר לא בחינם , וגאס לוקחת הרבה זמן , כל זה כאמור לפני עידן הקורונה . 

מאמינה שכעת המצב שונה והעיר ריקה, חלק מהאטרקציות לא פועלות , ואין לדעת כמובן מה יהיה בעתיד והאם יהיה  שינוי .

ובכלל – אנחנו נותנים עצות על סמך דברים שחווינו לפני פרוץ הקורונה – סתם לדוגמא אולי כעת נדרש זימון תור מראש לחלק מהאטרקציות ? לא יודעת . רק מעלה השערה . 

• שירליץ
                שירליץ @חגית_3690808 נערך לאחרונה על ידי

@חגית_3690808 אמר:

יום 1- הגעה לסן פרנסיסקו יום 2- סן פרנסיסקו- שייט לאלקטרז+ סיור רגלי בעיר+ רציף הדייגים+ קרונית הכבלים+ westfield יום 3- סן פרנסיסקו- מוזיאון אקספולרטוריום+ פארק גשר הזהב יום 4- פארק יוסמיטי+ אאוטלט ליברמור יום 5- פארק יוסמיטי יום 6- סנטה קרוז+ אנו נואבו יום 7- מונטריי יום 8-דרך 17 המייל+ סן סמיון+ סולובנג יום 9- נסיעה מזרחה- לאס וגאס יום 10- לאס וגאס- סיור בתי מלון בעיר יום 11- לאס וגאס- יום קניות יום 12- לוס אנג’לס- הגעה, ווניס ביץ’+ בוורלי הילס יום 13- מוזיאון השיאים של גינס+ ??? (הצעות יתקבלו בברכה) יום 14- אנהיים- דיסנילנד יום 15- אנהיים- דיסני יום 16- סן דייגו- הגעה וביקור בנושאת המטוסים יום 17- סן דייגו- עולם המים יום 18- סן דייגו- גן החיות יום 19- סן דייגו- פארק בלבואה יום 20- סן דייגו- יום קניות  יום 21- חזרה הבייתה

אני חוששת שאתם לא מעריכים את אורכן של הנסיעות בארה”ב. 

כמה הערות ככה בשלוף:

יום 2- סן פרנסיסקו- שייט לאלקטרז+ סיור רגלי בעיר+ רציף הדייגים+ קרונית הכבלים+ westfield  – זו לא תוכנית ליום אחד אלא ליומיים לפחות. אם עולים על המעבורת הראשונה לאלקטרז חוזרים רק לקראת הצהרים+ לעיר.  הגיוני לשלב עם רציף הדייגים, וזהו בערך. יש באיזור גם מוזיאוני חוויה (מוזיאון המכונות, ריפלי שהילדות שלי מתות עליו, אשליות תלת מימד וכדומה) שאפשר לשלב. אתם תהיו ממוטטים מג’ט לג בשעה הזו.  סיור רגלי בעיר זה לא משהו שאופייני לסאן פרנסיסקו. היא מאד הררית, עם עליות נדירות בתלילותן. אפשר לטייל באיזור קטן, אבל בניגוד לערים אירופאיות, אין פה “מרכז עיר” שבו הכל מתחבר. הייתי מוסיפה יום, מעבירה אליו את איזור יוניון ווסטפילד, מוסיפה את מוזיאון הגלידה (ילדים ומתבגרים עפים עליו), ומוסיפה גם את צ’יינה טאון שהיא מאד נחמדה בעיקר אם לא הייתם במזרח. ביום האחרון בעיר, כשאתם עם רכב, סעו לרחוב לומברד המפותל. 

יום 4- פארק יוסמיטי+ אאוטלט ליברמור – בדרך המהירה תיקח אתכם בגשר המפרץ (ביי ברידג’) אבל אני ממליצה לנסוע דרך גשר שער הזהב בשביל החוויה, לעלות למרין לתצפית, ואז לנסוע לליברמור דרך ברקלי ואוקלנד. עם עצירה באאוטלט לכמה שעות אתם תגיעו ליוסמיטי אחר הצהרים / ערב, זה לא ממש יום טיול בפארק.  ולכן הייתי מוסיפה עוד יום בפארק. 

יום 6- סנטה קרוז+ אנו נואבו – בהנחה שאתם יוצאים בבוקר מיוסמיטי,  מדובר בכ-4 שעות נסיעה עד אניו נואבו. זה פארק מקסים ממש, אבל כדי לראות את פילי הים צריך ללכת לא מעט בשמש ובחול. אני רוצה להציע אלטרנטיבה – לוותר על אניו נואבו ולראות את פילי הים בסן סמיון (על כביש 1), שם רואים אותם מחניון שנמצא ממש על הכביש, ולא צריך ללכת. בפארק אניו נואבו ממולץ לבקר בחורף בתקופת הרבייה בסיור מודרך עם ריינג’ר. אם הכוונה רק לראות את החיות, אפשר להסתפק בתצפית בסן סמיון. 

(יש לי עוד הערות, אמשיך אחר כך)

שירליץ חגית_3690808 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • שירליץ
                  שירליץ @שירליץ נערך לאחרונה על ידי

@שירליץ אמר:

יום 1- הגעה לסן פרנסיסקו יום 2- סן פרנסיסקו- שייט לאלקטרז+ סיור רגלי בעיר+ רציף הדייגים+ קרונית הכבלים+ westfield יום 3- סן פרנסיסקו- מוזיאון אקספולרטוריום+ פארק גשר הזהב יום 4- פארק יוסמיטי+ אאוטלט ליברמור יום 5- פארק יוסמיטי יום 6- סנטה קרוז+ אנו נואבו יום 7- מונטריי יום 8-דרך 17 המייל+ סן סמיון+ סולובנג יום 9- נסיעה מזרחה- לאס וגאס יום 10- לאס וגאס- סיור בתי מלון בעיר יום 11- לאס וגאס- יום קניות יום 12- לוס אנג’לס- הגעה, ווניס ביץ’+ בוורלי הילס יום 13- מוזיאון השיאים של גינס+ ??? (הצעות יתקבלו בברכה) יום 14- אנהיים- דיסנילנד יום 15- אנהיים- דיסני יום 16- סן דייגו- הגעה וביקור בנושאת המטוסים יום 17- סן דייגו- עולם המים יום 18- סן דייגו- גן החיות יום 19- סן דייגו- פארק בלבואה יום 20- סן דייגו- יום קניות  יום 21- חזרה הבייתה

יום 8-דרך 17 המייל+ סן סמיון+ סולובנג – דרך 17 המייל יפה אבל אני ממליצה להחליף בפוינט לובוס שזו שמורה עם מסלולי הליכה קלים. בעונות של תיירים יש גם ריינג’רים שמראים לילדים כל מיני דברים, כמו פרוות ועצמות של בעלי החיים, וזה נחמד.  בהמשך יש את פיזמו ביץ’ שיכול להיות נחמד לנסוע על טרקטורונים בדיונות אם אתם אוהבי הרפתקאות. סן סמיון סבבה לראות את פילי הים על החוף. הייתי מוותרת על סולבנג ובמקום זה מבקרת בסנטה ברברה, יש לה המון מה להציע, אפילו לעשות שם לילה (המיסיון הוא אבן דרך חשובה בהיסטוריה של קליפורניה, רחוב ראשי נחמד עם חנויות, בניין בית המשפט, הפרדיסיו, רכיבה על אופניים לאורך החוף, רכב אמפיבי שמטייל בעיר ונכנס למים...)

בלאס ווגאס אני ממליצה להקדיש את הבקרים לקניות / בריכה ואת שעות אחר הצהרים והערב לטיול בין המלונות ולא כפי שרשמת יום מלונות ויום קניות. מאד מאד חם בלאס ווגאס ביולי (45 מעלות זה לא חריג). בשעות היום גהנום בחוץ. ממליצה ערב אחד גם ללכת לרחוב פרימונט, יש הופעות חיות, אומגה ומיצג על גג הרחוב. 

בלוס אנג’לס יש לא מעט דברים נוספים לראות – ככה בשלוף עולים לי – ווניס ביץ’ ומזח סנטה מוניקה, פארק גריפית עם הפלנטריום, בדרך לראות את שלט הוליווד, איזור שדרת הכוכבים (פח, אבל חייבים לעשות ווי), דווקא בבורלי הילס לדעתי משעממת, זה לא שתלכו לעשיות קניות בפראדה…  יש מוזאון המדע עם מעבורת החלל, יש מוזיאוני אמנות (גטי, LACMA, הברוד), סיור באולפני קולנוע (ממליצה על האחים וורנר), מוזיאון המערב הפרוע, יש את בורות הזפת של לה בריאה עם חפירה ארכיאולוגית פעילה של ממותות ושאר יצורים מתקופת הקרח, שוק איכרים מקסים (יותר שוק אוכל מאשר שוק תוצרת חקלאית), אם יש יותר זמן אפשר לשוט לאי קטלינה… ממליצה לעשות קצת שיעורי בית, זו עיר מאד מגוונת ועשירה. היא פשוט פרושה על שטח ענקי. 

יומיים בדיסני זה סבבה. אבל עם בני נוער אני הייתי עושה יום יוניברסל ויום דיסני. 

בסאן דייגו יש לכם לדעתי קצת עודף זמן. הייתי מורידה את עולם הים מטעמי התעללות ביצורים תבוניים. גן החיות ופארק בלבואה אפשר לשלב ביום אחד. חסר לי איזור אולד טאון שיש לו אופי קצת שונה ומלמד על המורשת המקסיקנית של העיר. חסר לי איזור החופים – קורונדו, לה הויה. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • חגית_3690808
                    חגית_3690808 @IM נערך לאחרונה על ידי

@IM

היי,

תודה על התייחסותך ועל המענה המפורט ומאיר העיניים שלך אליי.

גם אותנו, המבוגרים, לא ממש מעניין לראות את בית הכלא אלקטרז, ולשמוע אודותיו בסיור מודרך.

מספיק שפעם, בעבר, ראינו את הסרט…

אם אינני טועה, ראיתי שיש שייט ללא אפשרות לרדת. כזה שאורך שעה. לכך התכוונתי.

לגבי סיור רגלי בעיר- כוונתי הייתה לעשות סיור ברציף הדייגים, לנסוע בקרונית הכבלים, ואולי להגיע לקניון (לשם כך אני צריכה לבדוק את המפה של העיר. מה שלא עשיתי...)

אולי זה באמת מאוד עמוס ליום שלאחר הנחיתה, בפרט ובכלל.

תורים ארוכים????? 😬 אנחנו תמיד מעדיפים לוותר, אלא אם כן, זה באמת שווה את זמן ההמתנה היקר.

בהחלט ברור שהכל עשוי להשתנות בעולם ובארה”ב בעקבות הקורונה.

כנראה שאנסה לוותר על חלק מהמקומות ולהתרכז באחרים.

גם העניין של מעברי לינה בין בתי מלון, נראה כי, גם לוקח זמן וגם מאוד מקשה פיזית. ( יש מי שאוהבים. אנחנו לא)

ווגאס? כמה ימים את ממליצה להקדיש לעיר?

• חגית_3690808
                      חגית_3690808 @שירליץ נערך לאחרונה על ידי

@שירליץ

אנחנו בהחלט לא מעריכים את אורך הנסיעות. אין לנו שום בסיס להערכה, מלבד להסתמך על הדברים שאתם מציגים בפניי.

הבת שלי מאוד רצתה שלושה דברים (בנוסף לקניות, שזה מה שמעניין אותה)- 1. לבקר בסוהו 2. לבקר בצ’יינה טאון 3. לבקר במוזיאון גלידה או חנות של m&m 

אז, היות שהחלטנו להתרכז רק בחוף המערבי, וויתרנו על ניו יורק, כתבתי בתכנית הראשונה יום ביקור בצ’יינה טאון בסן פרנסיסקו, לטובת הבקשה שלה.

אולם כאן, הציעו לי להתרכז בסן פרנסיסקו רק יומיים, נאלצתי למחוק את צ’יינה טאון.

לגבי מוזיאון הגלידה- מלבד פרסומים אודותיו לא ראיתי שום חוות דעת. כששאלתי כאן, מלבדך, אף אחד לא התייחס, ולכן הורדתי גם אותו.

נראה לי שההערות שלך מצויינות, והן אכן עונות על הרבה מ”החלומות” שלנו.

מה דעתך, שנוותר בכלל על סן דייגו? לטובת עוד יום ביוסמיטי, לטובת יום יותר קל ולא עמוס בסן פרנסיסקו אחרי הנחיתה, ולטובת המקומות שהצעת לנו לבקר בהם?

karnielr תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • חגית_3690808
                        חגית_3690808 @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

בעניין העצה לגבי הרכב- אכן יש עוד זמן…אתה צודק.

אפילו לא שאלתי איזה העדפות יש בארה”ב לסוג של לינה.

עוד יהיה לי זמן לשאול, קרוב למועד ההזמנות.

באירופה, מלבד בית מלון אחד שהיינו בו, בתוך פארק השעשועים “אפטלינג “(בגלל ההטבה להיכנס לפני הזמן, ובגלל החנייה וההליכה הקצרה לפארק), בכל יתר המקומות שהיינו, כמשפחה- שכרנו דירות.

אני לא יודעת מה עדיף בארה”ב.

על כך עוד אשאל בהמשך.

• חגית_3690808
                          חגית_3690808 @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

@עמיחי13 אמר:

בדרך מסן פרנסיסקו ליוסמיטי כדאי להקדיש כמה שעות לנושאת המטוסים הורנט – נושאת המטוסים ממלחמת העולם השניה שהיא גם זו שאספה את הקפסולה של אפולו 11. אפשר לראות שם גם את תא הבידוד של האסטרונאוטים. מעניין מאוד!

בניגוד לחברים כאן, אני דווקא חושב שכדאי להקדיש יותר זמן ל”כביש 1”. אין הכוונה לכביש עצמו, אלא לאתרים ואטרקציות בדרך מסנטה קרוז ללוס אנג’לס.

בסנטה קרוז עצמה יש טיילת מקסימה כמו בסרטים, חוף ים עם המון ציפורי מים וסלעים מרשימים מאוד. בסמוך לסנטה קרוז יש את פארק הנרי קאוול עם מסלולים לעצי רדווד מרשימים. בצמוד לו יש את ROARING CAPM שם נוסעות רכבות קיטור היסטוריות (אפשר להנות ולהתרשם מהמקום גם ללא נסיעה ברכבת). בסמוך לשם יש את הרפתקאות הר חרמון עם מסלול אומגות בצמרות העצים. יש גם אטרקציה בשם נקודת המיסתורין שאני לא מכיר אבל מאוד פופולרית. רק זה “שווה” יום.

ליד מונטריי יש את מוס לנדינג – לגונה שבה שטים בקיאקים בין אריות ים, כלבי ים ולוטרות. מומלץ! גם שייט ליווייתנים במפרץ מומלץ מאוד. גם זה “שווה” יום.

בפיזמו יש דיונות חול על פני שטח גדול, שם שוכרים טרקטורונים. הילדים שלכם ממש ממש יהנו – הבן שלי לא מפסיק לדבר על זה כל הזמן. עוד חצי יום עבר.

גם סנטה ברברה מעניינת עם המיסיון ומסלולי האופניים.

דווקא על סולבנג אפשר לדלג – אולי לאמריקאים זו אטרקציה לראות עיירה דנית. לכם זה לא יהיה חידוש.

בלוס אנג’לס מומלץ מאוד מוזיאון המדע (California Science Center – הכניסה בחינם). שם אפשר לצפות במעבורת החלל אנדבר (וואו). למיטב ידיעתי בונים בסמוך קמפוס חדש שבו תהיה תצוגה עם מבנה עצום שיכיל את המעבורת וגם את הטיל הנושא אותה – זה בטח יהיה מרשים, ואולי אפילו יהיה מוכן בזמן לטיול שלכם. יש גם קפסולות חלל מסדרת מרקורי ואפולו ואפילו אקוואריום נחמד. בסמוך יש את מוזיאון הטבע עם התצוגות המפורסמות של שלדים של דינוזאורים ושאר התצוגות של מוזיאוני טבע.

כנראה בדעת מיעוט – וותרו על סן דייגו. את סיוורלד לי באופן אישי קשה לקבל בגלל היחס שלהם ליונקים אינטיליגנטיים, ופרט לסיוורלד כל האטרקציות שכתבתם שם אפשר למצוא גם במקומות אחרים שיותר משתלבים במסלול שלכם. זה גם יאפשר לכם פחות להיות במרדף בחלק מהקטעים ולהישאר יותר מלילה אחד בבתי מלון.

תודה רבה עמיחי, על טיפים מעשירים, ובהחלט אתן עליהם את הדעת.

על סולבנג ויתרתי. (אולי זה נחמד לאמריקאים)

על עולם הים, כנראה שאוותר. (יש לי בת צמחונית מטעמים אידיאולוגיים, ורק זה יהיה חסר….)

אני מתחילה תכנית חדשה.

שירליץ תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • שירליץ

@חגית_3690808

זה לגמרי בסדר שאת שואלת ומתקנת 🙂 

מאד נהנינו במוזיאון הגלידה עם שתי בנות מתבגרות. מצרפת את הפוסט שלי בנושא

https://zeppeltour.travel.blog/2018/06/11/sf-ice-cream-museum/

חנות M&M יש בווגאס על הסטריפ לא רחוק מהMGM. 

לגבי סוהו, תנסי להבין מה בסוהו מעניין אותה ואנסה לכוון למשהו דומה בסאן פרנסיסקו או לוס אנג׳לס. אני לא מאלו שעפים על סוהו בניו יורק, כולה רחוב עם חנויות 😉 

עבורנו הביקור באלקטרז היה חוויה מצויינת, והסיור הקולי שלהם באוזניות אחד הטובים שיצא לנו לעשות. אבל הבנות שלי מבינות אנגלית. לא יצא לי לעשות סתם שייט במפרץ בעיקר כי אני לא מרגישה טוב בסירות אז משתדלת לעלות עליהן רק אם יש מטרה ממש טובה בסוף. 

https://zeppeltour.travel.blog/2018/09/15/alcatraz-island/

בכלל ממליצה לחפור בבלוג שלי קצת, אנחנו גרים כשעה דרומית לסאן פרנסיסקו ומטיילים לא מעט. 

אחד הדברים הכי קשים בתכנון טיול לקליפורניה האינסופית, זה לבחור על מה לוותר.  אני דווקא אוהבת את סאן דייגו וחושבת שהיא מותק של מקום, ויש לה את הזווית המקסיקנית שפחות רואים במקומות אחרים ומאד חשובה להיסטוריה של קליפורניה. 

תקחי את הזמן, תעשי מקצה שיפורים נוסף, ונמשיך לעזור לך לחדד. ממליצה כן לבדוק מרחקים בין יעדים בגוגל, ולהוסיף עוד 20% זמן במינימום. 

אם לא רכשתם עדיין טיסות, אז דרך לחסוך קצת נסיעות זה לא לנסוע הלוך וחזור מווגאס אלא להשאיר אותה לסוף ולטוס חזרה משם. בדרך כלל אין דמי החזרת רכב בין סאן פרנסיסקו ולאס ווגאס אם זה מה שמטריד אתכם, וזו עיר מעולה לצ׳יל וקניות. 

• עמיחי13
                              עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

לגבי שייט ליד אלקטרז: לפני שנתיים שכרנו אופניים בעיר ורכבנו על גשר שער הזהב עד סאוסוליטו, ואז לקחנו מעבורת משם בחזרה לעיר. השייט במעבורת מסאוסוליטו לעיר עובר קרוב מאוד לאלקטרז, אז זה יכול לסגור לכם את הפינה של השייט סמוך לאי.
                              • karnielr
                                karnielr @חגית_3690808 נערך לאחרונה על ידי

@חגית_3690808 אמר:

@שירליץ

כתבתי בתכנית הראשונה יום ביקור בצ’יינה טאון בסן פרנסיסקו, לטובת הבקשה שלה.

אולם כאן, הציעו לי להתרכז בסן פרנסיסקו רק יומיים, נאלצתי למחוק את צ’יינה טאון.

צ’יינה טאון זה לא משהו שלוקח יום שלם...אפשר לעשות שם סיור קצר שיתן תחושה של המקום. 

• חגית_3690808
                                  חגית_3690808 @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

@עמיחי13 אמר:

לגבי שייט ליד אלקטרז: לפני שנתיים שכרנו אופניים בעיר ורכבנו על גשר שער הזהב עד סאוסוליטו, ואז לקחנו מעבורת משם בחזרה לעיר. השייט במעבורת מסאוסוליטו לעיר עובר קרוב מאוד לאלקטרז, אז זה יכול לסגור לכם את הפינה של השייט סמוך לאי.

רעיון מעולה. ממש. רשמתי לפניי.

• חגית_3690808
                                    חגית_3690808 @שירליץ נערך לאחרונה על ידי

@שירליץ 

היי שירלי,

כמה נפלא לחפור בבלוג שלך ולגלות דברים חדשים.

אז ככה:

1. התפעלתי בעצמי ממוזיאון הגלידה, ובטח שנלך אליו.

היינו במפעל לסוכריות בקרקוב בפולין, בשנה שעברה, ואלו באמת דברים מיוחדים ומקסימים, שאין בארץ, וכל אחד אוהב.

2. תודה על ההבהרות מה מאפיין כלבי ים, אריות ופילים. (באמת תהיתי מה ההבדל ביניהם)

3. הבת שלי חושבת ומדמיינת כי סוהו זה סוג של מקום כמו יפו בישראל. היא לומדת במגמת אמנות,

(אני עצמי הייתי מורה לתולדות האמנות בבי”ס תיכון),

והיא חושבת שסוהו מלאה בגלריות מיוחדות.

לפי בדיקה שערכתי היא טועה.

אני כבר הייתי במוזיאונים ובגלריות לאמנות באירופה וחרשתי אותם. כאמור, לא הייתי בארה”ב.

היא הייתה רוצה לראות משהו שקשור באמנות, כשנהיה בארה”ב.

*עדיין לא רכשנו טיסות, ואנחנו תקווה שהימים יהיו טובים יותר, אחרי החיסונים ונוכל לטייל.

שירליץ aljaje 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • שירליץ

@חגית_3690808

טוב ששאלת אותה 🙂 

בסאן פרנסיסקו אני אוהבת את מוזיאון de young. הוא נמצא בתוך פארק שער הזהב (כך שאם המשפחה רוצה להתפצל זה קל יחסית), הוא לא גדול, ויש בו תמיד תערוכות רטרוספקטיבה מעניינות. 

איזור מעניין זה מישן mission עם המון סמטאות קטנות עם ציורי קיר וגרפיטי. אבל לפני כמה שבועות שהסתובבנו שם היו המון חסרי בית. בגלל הקורונה אין תיירים וזה מורגש.

ריכוז גדול של גלריות יצא לנו לראות דווקא בכרמל ( עיירה מקסימה ליד מונטריי), אבל קשה לי להגיד אם זה דומה למה שיש ביפו (כי לא הייתי ביפו כבר הרבה שנים).  

בלוס אנג׳לס מאד נהנינו ב LACMA, הוא די גדול ויש בו מגוון תערוכות ואוספים, כולל אמנות אתנית. יש גם את מוזיאון Broad אבל טרם הייתי. 

אם אתם חובבי אמנות יכול להיות שתהנו גם בטירת הרסט Hearst Castle בסאן סמיון. זו חווילה פרטית מוגזמת לחלוטין שיש בה סיורים מודרכים.

יש גם את וילה גטי ומרכז גטי (שני מקומות נפרדים) בלוס אנג׳לס, לא הייתי כבר מזמן אז לא זוכרת בדיוק מה יש שם אבל אפשר להסתכל באתר.  

וסתם עוד מקום ששווה לחפש זה בצ׳יינה טאון בסאן פרנסיסקו יש ״חור בקיר״ עם סינית קשישה שמכינה עוגיות מזל. חמוד לראות. 

• חמוטל69
                                        חמוטל69 @חגית_3690808 נערך לאחרונה על ידי

@חגית_3690808

בסן פרנסיסקו עצמה אין טעם להתנייד עם רכב. החניה יקרה והחוקי החניה נוקשים. לקראת עזיבתכם את העיר כדאי לשכור רכב לטובת נסיעה בכביש 1. 

לגבי כביש 1 בייתי שוקלת ביקור קצר גם בסוולונג-עיירת מהגרים דנים מקסימה.

• aljaje
                                          aljaje @חגית_3690808 נערך לאחרונה על ידי

@חגית_3690808

בסוהו(+טרייבקה - דאונטאון ובצ׳לסי), יש עשרות גלריות לאמנות.

ב"יפו העתיקה", יש יותר גלריות של "Craft", גלריות לאומנות עכשווית - נסי לחפש ב"Time Out"(יש ב- SOMA ובברקלי). 

• hil
                                            hil @חגית_3690808 נערך לאחרונה על ידי

@חגית_3690808

הערת אגב, שימו לב לגבי קניות למסים השונים בכל מדינה (קליפורניה לא משתלמת)

חגית_3690808 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 2 / 4
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון