שאלות כלליות לקראת טיול גדול במזרח
-
באמת? מעניין, כי לפי כל מה שקראתי, זה נשמע די מסובך להיכנס לטיבט, ושזה דורש גם טיול עם מדריך צמוד. אם זה לא המצב, אז זה נשמע כמו אופציה מצוינת, תודה
-
לא מסכים כל-כך עם צביקה.
טיילתי בסין 'טיול חורף', ובסצואן הייתי באמצע מרץ, ועשיתי טרק בהרים.
בעניין מז'א ביונאן/סצואן, אני עדין בעמדה שהצגתי קודם.
-
באופן רשמי יש איזו התנהלות מיוחדת, בשטח לא תמיד נתקלים בזה. בגלל זה ממליץ בכל מקרה להיות בקשר עם סוכנות נסיעות כדי לקבל מידע אמין יותר.
קימת טענה שהכיוון ההפוך (מנפאל לכיוון טיבט) בעייתי יותר מבחינת הסינים, כי יש מצב שהתייר נפגש קודם עם טיבטים גולים, והסיכון לביקור פוליטי גבוה, וכשמגיעים מתוך סין יש פחות 'סיכון פוליטי'.
בכל מקרה, לפחות במקרה שלי, לא רק שלא ראיתי שום מסמך, גם אף גורם רשמי לא ביקש לראות כזה (ודי בטוח שנפגשתי עם כמה). ויכול להיות שהיה לי מזל.
-
בהמשך למה שהחברים אמרו הייתי הופך את הטיול לטיול יבשתי רצוף ללא טיסות כלל.
מתחיל בדרום סין – וייטנאם – קמבודיה -לאוס – תאילנד – בורמה – ומסיים שוב בתאילנד.
זה אחלה טיול תרמילאי עם המון אפשרויות טרקים אבל אפשר גם בלי. נכון שהוא רווי מקדשים
אבל זה בשליטתך ממש כמו כנסיות באירופה ומקדולנד באמריקה.
מפיל מהתכנון את טייוואן הודו ונפאל. שתי האחרונות הן יעדים לטיול בפני עצמו.
טייוואן יקרה לתקציב כמו שאני חושב שצריך לבקר בה.
-
מעריך מאוד את ההצעה, אבל אני גם פחות מתלהב מתאילנד בגלל שזה נשמע לי (ואשמח שתתקנו אותי אם אני טועה, לא הייתי אף פעם במזרח) ש-
- האטרקציה המרכזית בה היא החופים והאיים, שבגדול פחות מעניינים אותי ואני חושב שאקבל מספיק מהם בויאטנם וקמבודיה.
- צפון המדינה נשמע לי בגדול פחות יפה ומעניין בהשוואה למדינות האחרות.
בנוסף, מרגיש לי שנפאל זה המקום הטוב ביותר באיזור בשביל לראות טבע ולעשות מסלולי הליכה, וזוהי המטרה העיקרית שלי בטיול, כך שאם הייתי מוותר על נפאל- הייתי כבר מוותר על כל התוכנית וטס לזמן קצר יותר בפטגוניה במקום.
ולגבי טיוואן- ברור לי שהיא מדינה יקרה יותר, אבל ממה שקראתי עד עכשיו, זה לא נשמע שההבדלים גדולים מאוד. מה בעיניך הוא תקציב הגיוני בשביל חודש בטייוואן?
שוב, המון תודה על הכל ואשמח שתתקנו אותי אם אתם חושבים שאני מתבסס על הנחות שגויות
-
@בנט אמר:
האטרקציה המרכזית בה היא החופים והאיים, שבגדול פחות מעניינים אותי ואני חושב שאקבל מספיק מהם בויאטנם וקמבודיה.
זה קצת כמו להגיד שהאטרקציה היחידה בישראל זה ירושלים ומדבר. יש עוד דברים בתאילנד, זה שרוב הישראלים הולכים לבנגקוק+איים לא אומר שזה כל מה שיש. ובעיקר, אם מטיילים בדרום מזרח אסיה יבשתית, די סביר שמתישהו תעבור בתאילנד. אפשר לא להתעכב בה הרבה אם לא בא לך או שיש מקומות שיותר קורצים לך, אבל אל תפסול מראש.
טייוואן לא מאוד יקרה, אבל כן יותר מנפאל-לאוס-תאילנד ועוד. בכל זאת, היא מדינה יותר מתקדמת. קשה לי לדבר על עלויות כי זה תלוי איך מטיילים ומתי (התעריפים במקומות לינה למשל היו שונים בתאריכים שונים ולפעמים לפי היום בשבוע).
נפאל היא ארץ הטרקים הכי מובהקת באסיה. אם זה המקום הכי טוב לראות בו טבע? לא, אפשר לראות טבע בהרבה אופני טיול, באסיה יש המון מדינות ובלא מעט מהן יש טבע מדהים. סתם מחשבה: אם תשאל תרמילאים זרים שבאים לישראל הם יגידו שזו לא מדינה של טרקים, אבל אנחנו יודעים שיש בה גם את זה, כולל מאות קילומטרים של שביל ישראל. נפאל היא “ארץ טרקים” מובהקת בין השאר כי זה מאוד מוסדר ומתויר בה.
השאלה שלי: אתה נשמע נוטה לדרום אמריקה, אז למה הלכת דווקא על אסיה במקום?
-
@keves160 אמר: אתה נשמע נוטה לדרום אמריקה, אז למה הלכת דווקא על אסיה במקום?
הבחירה באסיה על פני דרום אמריקה נובעת מכמה סיבות (ושוב, אשמח שתעירו אם אני מתבסס על הנחות שגויות לדעתכם)-
- התרבויות השונות באסיה יותר מגוונות ומשמעותית יותר מעניינות אותי
- בדרום אמריקה באמת מעניין אותי רק איזור אחד (פטגוניה), שהוא אמנם עצום ואפשר לבלות בו חודשים, אבל הטיול בו יהיה משמעותית פחות מגוון מהטיול במזרח. (כהערת שוליים גם פרו ובוליביה נשמעות מעניינות, אבל פחות מתאימות לחודשים שבהן אני יכול לטייל, כי אני צריך להיות בארץ בסוף אפריל)
- התקציב מוגבל, ולכן טיול באסיה הזולה יותר מאפשר לי טיול ארוך יותר וגמיש יותר.
- לפי הסיפורים, נשמע שהמזרח יותר בטוח ויותר מתאים לטיול שלפחות חלק ממנו יהיה לבד.
אלה הסיבות המרכזיות. ההחלטה לא סופית, אבל מאוד קרובה לכך. עדיין בהחלט פתוח לשמוע דעות נוספות
-
חלק מזה זה לא הנחות אלא טעם אישי, גם אותי מושכות יותר התרבויות באסיה מבדרום אמריקה.
-
לא ממש 'סביר שיעבור בתאילנד'. מבחינת היעדים, אין באמת סיבה לעבור דרך תאילנד (אלא אם כן יתעקש להגיע לבורמה).
התכנון שלך למסלול בסדר גמור
-
במצב נורמלי, הטיסות מבנגקוק לנפאל נוחות וזולות יחסית. זו יכולה להיות סיבה להכנס לתאילנד. -
הקביעה שסביר, כאילו זאת ברירת מחדל, היא לא סבירה.
אמנם בנגקוק זה hub טיסות, אבל זה לא מחייב לעבור דרכה.
ד'א, אם אתה רוצה לטייל בטיוואן כיעד עוגן, למה לא להמשיך משם לסין?
יש כמה וכמה אופציות למעבורת בין האי לאיזור שנחאי (טיפה דרומה ממנה).
ד'א איך חשבת להגיע לטיוואן? יכול להיות שזה ישפיע על מסלול הטיול. שווה לפתוח מפה ולקבל מושג גיאוגרפי
-
חברים,
ברור שיש אינספור הצעות למסלול באותם מקומות.
אני הצעתי מסלול ללא טיסות שכמוהו עשיתי בעצמי. אפשר גם אחרת.
אשר לתאילנד ולמסלולים ה”שחוקים”. נדמה לי שלמטייל המגיע למקום חדש עדיין אין “שחיקה”
והכל מפעים. גם אם לא עברת דרך פונסבאן דרך מערת קונגלור או אפילו לא היית ברמת בולבאן – כולם לאוס, לצורך הדוגמא,
עדיין לא פגמת באיכות הטיול.
אני טוען שהבעיה של המטייל זה לא מה לראות, אלא מה להוריד מהרשימה.
הנפח והמפוח בכפר Ban Kok Phung Tai ברמת בולבאן בלאוס

מישור הכדים ויוצק הכפיות שמהתכת פגזים בפונסבאן

מכתש פצצה אמריקאית ממלחמת וייטנאם

-
@רוני-סופר אמר:
אני טוען שהבעיה של המטייל זה לא מה לראות, אלא מה להוריד מהרשימה.
זה כל כך נכון.
מי שמגיע לראשונה למזרח ונוחת בבנגקוק גם היא נראית מרתקת ולא דומה לשום דבר אחר. מי שכבר טייל בו, יש מצב שלא יטרח. לא “חייבים” לעבור בבנגקוק, אבל אם מטיילים ברחבי האזור יש סיכוי טוב שמתישהו תעברו שם כך או אחרת. גם אם זה רק למטרת שדה התעופה. זו כוונתי. ולמשל, מאיי אנדמן אין טיסה לארץ ומבנגקוק יש – כך שאם רוצים לסיים באיים אחרי נפאל ולפני סיום הטיול אז לוגיסטית וכלכלית קל מנפאל לחזור לתאילנד, להיות באיים שם, ואז לטוס מבנגקוק ארצה. אבל הכי חשוב זה שאין טעם לבנות מסלול סגור הרמטית עכשיו, כי היות ויש זמן והטיול תרמילאי אפשר לתכנן רעיון כללי ובשטח לראות מה קורה ומה מתחשק.
-
לגבי ההגעה לטייוואן ולאן ממשיכים ממנה- בגלל שהטיול בה מחייב טיסה ופוגע בגמישות, חשבתי להתחיל ממנה. יש לא מעט אפשרויות להגיע אליה בשתי טיסות מהארץ. אני חושב גם האופציה של לעבור ממנה לדרום מזרח סין (לשנחאי או לשנזן), אבל לפי מה שקראתי עד עכשיו, נראה שיונאן וסיצ’ואן הם אזורים מעניינים ויפים יותר בסין, ויותר נוח להגיע אליהם מויאטנם/לאוס.
-
לא בהכרח יותר מעניינים.לתעלה הגדולה ועריה ליד שנגחאי (סוג’ו, וושי והאנגז’ו לדוגמא) יש אופי ויופי שונים מאד מסצואן ויוננאן, אבל לא פחות.
הרי פוג’יאן מעניינים ומאתגרים לא פחות מהנ”ל, וזה רק מהמעט שטיילתי בקרבת שנגחאי ושנז’ן.
-
ההר הצהוב הוא בסביבת שנחאי. ויש טרק קצר 'סובב הר'.
יונאן וסצואן פשוט מאוד מתוירים, ולכל יותר מידע וסיפורי דרך.
הצעה שקשה לעשות כי אין לגמרי טיסות כרגע, אבל נסה לעשות חיפוש מסלולי טיסה לטיוואן, אולי זה 'יסדר' לך גם קצת מסלול.
שווה אולי לבדוק טיסה ליעד מסוים, והמראה חזרה מיעד אחר (כלומר, ללא צורך 'לחזור' לנקודת הביניים שמביאה אותך לטיוואן)
אם איני טועה בטיסה אפשר להגיע לטיוואן דרך הונג קונג, סין (בייג'ינג או שנחאי) ודרום קוריאה. אפשר לעצור בכל נקודה כזו לטיול 'ביניים' לפני המראה נוספת
-
@בנט אמר:
לגבי ההגעה לטייוואן ולאן ממשיכים ממנה- בגלל שהטיול בה מחייב טיסה ופוגע בגמישות, חשבתי להתחיל ממנה. יש לא מעט אפשרויות להגיע אליה בשתי טיסות מהארץ.
דווקא טייוואן היא אחד היעדים המוגבלים יחסית בטיסות מהארץ. אין הרבה אפשרויות ובטח לא זולות, כנראה כי יש פחות ביקוש בינתיים (לעומת יעדים בסביבה כמו יפן, בייג’ינג או קוריאה).
-
תודה רבה לכם! אקרא יותר על דרום מזרח סין ואחשוב על האופציה הזאת. זה נשמע רעיון מצוין.
יש לכם במקרה מקורות מידע טובים על האפשרויות שעליהן דיברתם?
-
לדרום סין היו טיסות הכי זולות לאזור ($500 ואף פחות הלוך ושוב) ומשם (בפרט מהונג קונג) יש טיסות לא יקרות לטייוואן.אבל מי יודע מה יקרה ליעדים ומחירים כשהשמים יפתחו?
-
פרט הסבר ונמק

על אילו יעדים תרצה מקורות מידע?
לא מבטיח שאחפש, אבל יש הרבה זמן בקורונה, מי יודע....