כרטיסי יד שניה באיזיג'ט - תובנות שלי ותהיות להמשך
-
סתם כי אני לא אוהב לתת לאנשים גישה לחשבון שלי. למרות שבמקרה הזה מה הם כבר יכולים לעשות? לקנות כרטיס טיסה על חשבונם?אבל אם למשל היה לי כרטיס טיסה נוסף למועד אחר, אז גישה לחשבון שלי הייתה מאפשרת להם גישה גם לכרטיס הזה.
-
למה כן? תקראי את התקנון, זה אסור וכל נזק שיגרם יחול על מוסר פרטי הכניסה לחשבון.לא שאני חושש שאיזיג’ט יעשו משהו נגדי, אבל למה לעבור על התקנות לפי דרישת גוף מסחרי?
לדעתי דרישתם לא חוקית ולא תעמוד להם בבית משפט.
-
@Sailor אמר:
לדעתי דרישתם לא חוקית ולא תעמוד להם בבית משפט.
הם לא דורשים גישה לחשבון שלי. הם מציעים
טריפגרנטי מציעים שתי אפשרויות להפעיל את הביטוח:
אני מבטל את הטיסה, מביא להם את כל הניירות והם מחזירים לי 80% מהנזק
או שאני מעביר להם יפוי כח לבטל או למכור את הטיסה. הם מטפלים בהכל ומחזירים לי 80% במיידי ועוד 10% אם יצליחו למכור.
האינטרס שלהם ברור – גם אם לא יצליחו למכור זה שהם לוקחים על עצמם את הטיפול מאפשר להם לנסות לנצל פרצות כאלה או האחות בהסכם מול חברת התעופה כך שחלק מהכסך כן יחזור אליהם. ואם הצליחו למכור – בכלל הרוויחו
האינטרס שלי משולש – פעם אחת אני מוריד מעצמי את הבלגן (הלא מאד גדול) של ביטול הטיסה, פעם שניה אני מוריד מעצמי את הסיכון שאני אבטל את הטיסה ואז הם יגידו לי “בעצם אנחנו לא משלמים”. אם הם יחליטו לא לשלם זה יהיה לפני הביטוח ואז אולי עוד יהיה משהו לעשות. ופעם שלישית – אם במקרה יצליחו למכור אקבל עוד כמה גרושים.
היות ואיזיג’ט לא מאפשרים “שינוי בעלות” על הכרטיס אלא רק שינוי שם (מזה התחלנו את השרשור) אז גם חברת הביטוח כדי לקבל/למכור צרכים גישה לחשבון.
אם אני לא רוצה – אני מוזמן לבטל לבד ולהעביר להם את הטפסים.
לכן הבקשה שלהם נראית לי הגיונית וגם חוקית (אבל כמובן שאני לא משפטן).
-
חשבתי שכל הפואנטה בלעשות ביטוח כזה זה שאתה יכול לבטל מכל סיבה שהיא ולדעת שתקבל כך או כך אחוזים ידועים מראש מהמחיר. אם זה לא מובן אליו וצריך להיות מודאגים מזה, למה בעצם לשלם לחברת ביטוח?
-
-
אם אתה מסתפק בהחזר של 80% שנקוב בפוליסה, ואתה לוקח על עצמך את הניירת – תקבל אותו בלי הרבה שאלות.אם אתה רוצה שירות נוסף שהם מטפלים בניירת ואולי החזר נוסף – יש פרוצדורה.
זו מעיין הטבה או שירות נוסף מעבר לפוליסה הרגילה. לא רוצה – לא צריך
-
אופציה לנזק – שהם יבטלו את כרטיס הטיסה הלא נכון, או שיבטלו את הכרטיסים של כל הקבוצה וכו’.
לא בגלל רצון להרע אלא מתוך שלומיאליות.
אני לא הייתי סומך עליהם, לא הייתי נותן להם לשחק לי בהזמנה אלא אם הייתי עושה קודם ביטוח בפני פאשלות של חברת הביטוח.
-
@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה
כנ”ל. חברות ביטוח זה כמו החתול ששומר על השמנת.
שאלתי מקודם על למה לשלם לחברת ביטוח אם לא ידוע מראש שאפשר לבטל מכל סיבה ולקבל החזר בסכום ידוע מראש בלי דאגות, כי כתבת על לתת להם סיסמא שאחד היתרונות הוא “פעם שניה אני מוריד מעצמי את הסיכון שאני אבטל את הטיסה ואז הם יגידו לי ‘בעצם אנחנו לא משלמים’. אם הם יחליטו לא לשלם זה יהיה לפני הביטוח ואז אולי עוד יהיה משהו לעשות”
-
לכל משתמש גם אורח , מספיק מספר pnr ושם משפחה של ההזמנה , כדי לגשת להזמנה ולבצע שינויים.
מדוע יש לתת להם סיסמא לאתר? איני מבינה.
חוץ מזה שלא הייתי חוששת במיוחד. בעיקר אם אין לך שם הזמנות נוספות. בתום הטיפול תחליף סיסמה ושלום על ישראל…