ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול של שנה?

פורום צפון אמריקה
    טיפים נוספים על תחבורה מארהב לקנדה
    11
    46
    4134
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • dregev03
      dregev03 נערך לאחרונה על ידי dregev03

קיים אצלי רצון כזה ובמקום די גבוה ברשימת העדיפויות אבל אף פעם לא ממש חשבתי על מסלול שלוקח בחשבון את העונות. 

מה שאני כן חושב שאני יודע זה שאני לא רוצה תכנון עם טיסות פנים מכיוון שאני חושב על קניה או השכרה של רכב. 

לא יודע איזה רכב אבל רכב רב שימושי יכול להתאים. בחלום זה הפולקסווגן טרנספורטר שמתאים לקמפינג (יקר?) אבל גם לסובארו אאוטבק או פורסטר יש יתרונות לא מבוטלים (שלג קרח ושבילים). על קראוון גדול פחות חשבתי בגלל הבעיה שאתה תקוע איתו והמגושמות שלו לתקופה ארוכה ואין לי ניסיון כזה בכלל. 

עכשיו נשארת השאלה הגדולה וזה המסלול……..

אני בטח לא צריך לדעת מסלול ברמת השבוע כי אחד השיקולים בתכנון טיול כזה הוא ששום דבר לא חובה אפילו לא אלסקה בה לא היינו (אבל כנראה שהגיע הזמן) וברור שביקור שם צריך להיות בקייץ (או שזה לא ברור?)

יש מישהו שעשה קרא או חשב על טיול מתגלגל כזה?   

יש שיקולים אחרים שאני מפספס?

דור.ד Sailor karnielr sd_love_nature ramiav1 5 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • דור.ד
        דור.ד @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

שיקול ראשון הוא ויזה – ואשרת שהיה שבד”כ ניתנת לחצי שנה ואין שום בטחון שיאריכו לך אם תצא ותיכנס

שיקול שני ביטוח רפואי – לזה אני מניח שיש פתרון

dregev03 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • dregev03
          dregev03 @דור.ד נערך לאחרונה על ידי

@דור-ד

תודה

לא צריכה להיות לי בעיית וויזה 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • Sailor
            Sailor @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

חברים שלי שעשו טיול ארוך (חוף לחוף) בארה”ב עם או בלי קנדה, קנו אז סטיישן גדולה לשני אנשים ובשעת חירום גם ישנו בה. אבל זה היה טיול של נערים רחרי צבא.

באוסטרליה וניו זילנד פגשתי רבים ששיפצרו ואן לחיות בו (אבל מפעם לפעם רצו אתנחתא באכסניה, שם נפגשנו), חלקם 4X4.

הבנתי שיש בעיה לרשום רכב למי שלא תושב הסטייט בה הוא קונה אותו, כדאי לברר מראש אם ואיפה אפשר לקנות.

באוסטרליה AA עזר לי מאד בביטוח לרכב במחיר סביר, תברר נקודה זו לגבי AAA ארה”ב דרך חברות ממס”י-חו”ל.

לגבי מסלול, תתחיל להעלות מקומות בהם אתם רוצים מאד לבקר, אולי אף עם סיכות צבעוניות או מרקרים על מפה גדולה ואח”כ תחברו את הנקודות למסלול הגיוני.

• karnielr
              karnielr @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

נדמה לי ש-sd loves nature עשתה טיול כזה, לפי מה שהבנתי הם קנו רכב בונקובר כי שם זה יחסית פשוט. לגבי אלסקה....כן, כדאי בקיץ ואני ממליצה לך לקרוא את הבלוג שלי בו גם הגענו לאלסקה וגם יצאנו ממנה בנסיעה ברכב.

• dregev03
                dregev03 @karnielr נערך לאחרונה על ידי

@karnielr

תודה מלח וקרני

נראה לי שאם כבר לישון ברכב זה יהיה רק במשהו מדוגם כמו הפולקסווגן וואן הזה אבל זה חייב להיות בקמפינג מסודר, אנחנו לא חיילים משוחררים טריים. קצת קשה להצדיק את המחיר שלו אבל הוא נראה חלום וראיתי אותו ״פרוס״ בסוכנויות רכב בארה״ב וממש עשה לי חשק לטייל  ״פעם״ ברכב כזה. כנראה שסובארו סטיישן גדול יתן תמורה טובה יותר לכסף. ואולי גם יביא אותנו רחוק יותר. גם את בעיית התושבות אני מאמין שאין לי בעיה לפתור. 

קרני, את יודעת אם sd loves nature כתבה בלוג?

אקרא את הבלוג שלך על אלסקה (חושב שקראתי לפחות את חלקו לפני כמה שנים) 

Sailor karnielr 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • Sailor
                  Sailor @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

בארה”ב יש סטיישנים גדולים יותר מסובארו כולל 4X4.

בסטיישן אפשר לפרוס מזרון מאחור גם אם זה רק למנוחת צהריים  ולא לשנת לילה.

יש גם אוהלים לגג הרכב. ראיתי כאלה, לרוב על רכב 4X4, שהם יותר מרווחים מקרואן נגרר ויש להם צילון למטבח+פינת אוכל+אזור מנוחה.

טיילתי לבד בפנסיה מוקדמת באוסטרליה, 5 חודשים עם דייהטסו שרייד.

בצפון החם – פילברה, קימברלי (בחורף היבש) ישנתי בקמפינג באוהל איגלו נוח.

רוני סופר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • karnielr

@dregev03

לדעתי היא לא כתבה בלוג אבל היא מבקרת בפורום הזה לא מעט. 

• רוני סופר
                      רוני סופר @Sailor נערך לאחרונה על ידי רוני סופר

דרור,

רכב -

אתה צריך להחליט אם אתה עושה טיול קמפינג או בתי מלון (מוטלים בעיקר).

ארה''ב מרושתת באתרי קמפינג עם כל מה שנדרש לטיול. לא צריך לישון (ואסור במרבית המדינות) על אם הדרך או במפרצי חניה על הכבישים המהירים.

מצד שני יש מוטלים זמינים וזולים לא פחות. ההחלטה לכאן או לכאן לא פשוטה וכמובן תלויה גם במספר הנוסעים.

מכאן נגזר הרכב.

יש טווח עצום של כלי רכב לקמפינג. ב 84 קניתי Dodge Ram משומש שהוסב, לא על ידי, לקמפר נחמד שבו גרנו חודשיים, ארבע נפשות. גדול מספיק למגורים, נוח מספיק לתנועה גם בערים הצפופות.

אם אתה מתכנן שנה, תקדיש זמן למציאת רכב מתאים לציפיות ולתכנון. יש את Craiglist שמציע מבחר בלתי נדלה של הזדמנויות, אבל מצריך טיפה זמן לחיפוש.

לא ברורה לי ההערה של הצורך להיות תושב כדי לקנות רכב. אין לי מושג מה התקפות שלה.

מסלול - 

ברור שצריך להתחשב בעונות השנה. החורף בצפון (קנדה?) קשוח למדי, ובדרום יש את עונת הטורנדו וההוריקנים. לא היית רוצה להתרומם בתוך טורנדו.

בכללי - מסלול מעגלי לאורך החוף המזרחי, הדרום, החוף המערבי והצפון. למרכז מגיעים על ידי סטיה מהמעגל או המלבן הדמיוני.

כשאני אומר "החוף המזרחי" או המערבי לא מתכוון רק לקו החוף עצמו. למשל הרי הסמוקי הם לא חוף. וכך הלאה.

טיול כזה, שבזמנו קראנו לו קרוס קאנטרי, הוא חווית חיים לא פחותה מטיול ארוך במזרח. לך על זה.

• dregev03
                        dregev03 @רוני סופר נערך לאחרונה על ידי dregev03

@רוני-סופר

רוני

כמובן שאם יש מישהו שיוכל לכתוב ספר על טיול כזה לטובת הדורות הבאים זה אתה. ״שנה בארה״ב בפריצת שביל החומוס קרוס קאנטרי בדודג׳ ראם מוסבת״. 

לא אני לא רוצה טיול קמפינג בוודאות. אני רוצה גיחות לקמפינג אבל ממש לא רוב הזמן ומשהו נינוח בטירוף. אפילו מוטלים פחות מעניינים אותי. גרתי בארהב לא מעט וטיילתי המון והרצון לא מגיע ממקום של לראות את ארהב אלא בדיוק מהמקום שאתה מדבר עליו. חוויית חיים. 

הייתי מאוד רוצה טיול של פחות ערים גדולות ופחות פארקים גדולים למעט אלו שלא ראיתי ואלה ״שחייבים לחזור אליהם״😉 ויותר פשוט להתגלגל בקצב של שבוע שבוע עם סגירות של אייר בי אנ בי לשבוע הבא. יש לי ניסיון בודד כזה עם סנטה קרוז שגרתי בעבר קרוב אליה וביקרתי אותה כתייר (מקומי) עשרות פעמים ואז הגעתי אליה לפני שלוש שנים מהארץ לחתונה ושכרתי דירונת בסתם שכונה שם  לשבוע. יש שם טיילת מרהיבה שאף פעם לא נמאסת ואוויר מצויין ופארקי מדינה יפיפיים מסביב ופשוט חיינו שם שבוע בכייף בעלות נמוכה מזו  של יומיים בסאן פרנסיסקו ובתנאים מעולים גם אם לרוב בישלנו בדירה. 

לגבי המסלול אתה מכיר את החוף המזרחי טוב כך זה נשמע אבל באופן סכימתי של מלבן דימיוני איך תפתור את אלסקה וקנדה עם החוף המזרחי באותו קייץ?

רוני סופר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • sd_love_nature
                          sd_love_nature @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

אהלן,

karnielr – אני מקנאה בזיכרון שלך! 

אכן אין בלוג, לצערי אני לא מתעדת את הטיולים שלי כראוי ונשארות בעיקר פיסות זיכרון מפוזרות ותמונות. זו אחת הסיבות שאני אוהבת לקרוא ולרשום בפורום הזה, זה כמעט ״מכריח״ אותי להביט אחורה ולנסות לעשות סדר בכל הטוב הזה שהיה…

נראה לי שאני רושמת את זה כמעט בכל שרשור שקשור לזה (זכורות לי כמה פעמים שבהן רשמתי) – אבל הבלוג המצוין שלך על הנסיעה לאלסקה היווה השראה (לפני ובמהלך הטיול) לטיול שלנו. הוא כתוב נהדר, עם המלצות טובות וענייניות, ממליצה בחום לכל מי שחושב בכיוון לקרוא אותו (ואולי אפילו יותר למי שלא חושב על אלסקה – ואולי זה יפתח לו חלומות חדשים)

ובקשר לפוסט הספציפי – 

dregev – איזה כיף!

אשאל שאלה שלא עלתה כאן – באיזה הרכב מדובר?

זה כמובן יכול להכתיב את הרכב הרצוי.

אני יכולה לספר רק על מה שבדקתי באופן אישי (והמידע לא עדכני, אז כמובן תמיד הכי טוב לבדוק שוב)

בזמנו ביררתי על רכישת רכב במדינות וושינגטון ומונטנה – ידעתי שאני רוצה לנהוג כל הדרך לאלסקה, ומצד שני ששוק הרכבים בארה״ב יותר טוב (מבחינת מחיר וגם מבחר). המסקנה שהגעתי אליה היא שלא אוכל לעשות את כל התהליך (קניה, העברת בעלות, רישום רישוי וביטוח) במדינות האלה. אני לא זוכרת איזה שלב היווה בעיה אבל היה איזשהו שלב שבו צריך שיהיה לך רישיון מקומי (של המדינה) כדי לעשות את השלב הזה.

יש אפשרות להוציא רשיון מקומי בתור תייר (בוושינגטון לפחות ממה שזכור לי), לא זוכרת את התהליך ובשבילי זה לא היה מתאים –

ידעתי מבירורים שונים שבבריטיש קולומביה בקנדה זה די פשוט בתור תייר לקנות רכב, ולכן לא טרחתי להמשיך בבירורים.

בסופו של דבר קניתי ואן פורד e-150 (נראה לי), שאותו הסבנו למגורים וטיילנו בקמפינג רוב הטיול.

הרכב היה עם clearance גבוה ונסענו בו גם בדרכי עפר רבות.

(רק בפארק לאומי קניונדלנס התבאסתי שאין לנו 4 על 4 ושאנחנו לא יכולים לקחת את הרכב לתוך הקניון עצמו)

מבחינת בניית טיול – כמובן שאפשר לעשות גם טיול חורף באלסקה אבל אני לא יודעת אם זה הטיול שהייתם רוצים.

כדאי לחשוב באיזה איזורים הייתם רוצים להיות ואז לבנות איזשהו מסלול, שיכלול גם פשרות, אבל יעמוד בעדיפויות שתגדירו לעצמכם.

אני לא מבינה כלום במזרח ארה״ב, לגבי המערב – מבינה קצת יותר אבל בעיקר מבינה שכנראה אי אפשר ממש ״הכל״ בעונה הכי הכי טובה.

מאוד מתחברת לרעיון של ״לשהות״ במקומות ולראות לא רק את הדברים ש״חובה״. עשינו את זה הרבה במהלך הטיול הארוך שלנו בצפון אמריקה.

בשבועות הראשונים, בגלל בעיות מכניות שדרשו ביקורי מוסך תכופים והמתנה לחלפים, ״חיינו״ באיזור בלינגהם בוושינגטון, וככה המדינה הפכה לאחת האהובות עליי מאלה שביקרנו בהן.

אני בעד לשלב את אלסקה ואת צפון קנדה (היוקון המיוחד, ואם אתם עם רכב משלכם – פותח אפשרויות לכל מני כבישי עפר ארוכים ומעניינים)

אם תחליטו לשלב את הצפון הרחוק אז כנראה שזה יהיה העוגן שלכם (ותאריך ״יעד״ למתי אפשר להתחיל ולסיים אותו)

ואז השאר אפשר לבנות סביב זה, למשל לרדת חזרה לארה״ב התחתונה, ולהיות בנובמבר דצמבר באריזונה ויוטה?

אפשר לחשוב על הרבה דברים… אבל צריך להתכוונן על איזורים.

ממליצה גם על הבלוגים של family trip שעשו טיול ארוך עם ילדים וקרוואן (ונתנו לי אומץ לעשות לפחות חלק מהדמפסטר!)

לגבי אישור השהות (מה שדור ציין) – 

אני דווקא לא הייתי לוקחת כמובן מאליו שאין עם זה בעיה, אנחנו קיבלנו אישור שהייה לחצי שנה בלבד, לא יודעת מה הפרוצדורה להארכה במידת הצורך.

אגב, בטוחה שאני לא מגלה שום דבר לאף אחד, אבל טיול של שנה שמסתמך על לינות בדירות כמובן יהיה פחות כלכלי מטיול קמפינג.

אנחנו עשינו טיול קמפינג בלבד, והרבה פחות משנה, והעלות הייתה לא מבוטלת כלל.

איזה כיף לרקום חלומות

🙂

שיהיה בהצלחה!

אלי רון תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • רוני סופר
                            רוני סופר @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

איך תפתור את אלסקה וקנדה עם החוף המזרחי באותו קייץ?

לא באותו קיץ. בקיץ אחרי. צריך להכנס לתכנון מפורט יותר, אבל זה פתיר.

dregev03 Sailor 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • dregev03
                              dregev03 @רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

@רוני-סופר

sd

תודה על התגובה המפורטת

ההרכב המדובר הוא זוגי וזה אכן עדיין בגדר חלום אבל מסוג החלומות שאשתי מקבלת בקלות. יש לנו לא מעט משפחה וחברים בארה״ב (בעיקר משפחה של אשתי) וכרגע יש לנו בן בקליפורניה בטווח השנים הקרובות. 

האם הקמפינג היה אינטנסיבי עבורכם ? 6 חודשים?

לא תהיה לי בעיית אשרה כי אשתי אמריקאית במקור ואני תמיד יכול להוציא גרין קארד למרות הניג׳וס. כרגע אני עם אשרת תייר. 

רוני

שני קייצים זה קצת יותר ממה שחשבתי אבל אולי בעצם אתה אומר לי לחלק את הטיול לשני חלקים שזה שובר קצת את הרצף החוויתי שדיברת עליו ?

אתה אחד המומחים הגדולים לדעת ש1+1 לא שווה 2?

הכי טוב לתכנן טיול כזה עם ספר התובנות שלך 😉 אבל אם לא תהיה ברירה ונחליט שעושים את זה אולי אצליח לפתור את זה לבד 😅ד

sd_love_nature תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • אלי רון
                                אלי רון @sd_love_nature נערך לאחרונה על ידי

@sd_love_nature אמר:

אני דווקא לא הייתי לוקחת כמובן מאליו שאין עם זה בעיה, אנחנו קיבלנו אישור שהייה לחצי שנה בלבד, לא יודעת מה הפרוצדורה להארכה במידת הצורך.

זה לא שלא יכולה להיות עם זה בעיה, אבל מבקשים הארכה וניתן לקבל.
                                שבוע שעבר שאל כאן מישהו שקיבל הארכה, ראיתי הארכה כזו בעיני בדרכון של אשתי.

• sd_love_nature
                                  sd_love_nature @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

איזה כיף! נשמע חלום שנהדר שיש.

נשמע גם כמו הזדמנות נהדרת לפגוש חברים ומשפחה, וכמון לטייל עם הבן.

אגב רשמת שגרת בארה״ב תקופה, כך שאני מניחה שצברת סל של מקומות שאתה רוצה לחזור אליהם (ואולי מקומות שהחזרה אליהם תהיה נוסטלגית וסנטימנטלית עבורכם, גם אם לא מדובר ב״אבן דרך תיירותית״) – כך שכבר כנראה יש לך כל מני עוגנים לטיול, שזה ממש נהדר.

באופן אישי אני יכולה להגיד שבטיולים ארוכים שלי הרבה מהרגעים הכי יפים הם הרגעים שבין לבין – בין האתרים, וה״אתרים״ מהווים רק איזה תירוץ לנוכחות במסע, ולא בהכרח את ההיילייטס האמיתיים. 

הקמפינג היה ממש נהדר (גם, הרכב זוגי, אבל בני 30+ לפני ילדים)

חשוב לי להבהיר כאן שהקמפינג שעשינו בטיול הזה היה כולו לינה בתוך הרכב (ואן מסחרי גדול שבנינו בו מיטה זוגית עם מזרון מפנק), לא באוהל.

עשיתי תקופות ארוכות של קמפינג גם באוהל בצעירותי, וההבדל בנוחות הוא שמיים וארץ (במיוחד בימים של מזג אוויר לא מיטבי וגשם – אז זה הבדל מטורף במצב רוח)

יש לזה גם חסרונות לא מעטים (לא מתקלחים כל יום, הרבה פעמים השירותים הם שירותי בול-קליעה בעיקר במקומות נידחים, התעסקות עם ענייני מים ועוד)

עוד חשוב לי לציין שזו דרך טיול חביבה עלינו, ומבחינתי אין תחליף לקירבה לטבע ולשקט. מבחינתי הרעיון של להחליף כל יום יומיים מקום לינה נשמע ממש לא כמו משהו שהייתי רוצה להתעסק איתו (כל שבוע זה כבר נשמע יותר טוב, אבל עדיין) – יש המון נחמה בלהסתובב עם הבית איתך, לדעת שיש כל מה שאתה צריך, ושאין דבר כזה ״להתקע״. (ברוב המקומות בארה״ב ובקנדה צריך לישון באתרי קמפינג מוסדרים, נתקלנו בבעיות בנושא רק באיזורים סופר תיירותיים כמו הרוקיז או ערים כמו לוס אנג׳לס וסן דיאגו, אבל לרוב מצאנו אתרי קמפינג די בקלות. כמובן זה שהיינו מאוד גמישים ובאופן עקרוני עצמאיים לגמרי ולא זקוקים לשום דבר חוץ ממקום לחנות בו היה יתרון משמעותי)

זה נשמע תקופה ארוכה אבל אחרי כמה זמן נכנסים לשיגרה – ויש סדר בוקר וסדר ערב ברורים. תחשוב על חדר קטן במוטל – אין הבדל גדול לדעתי.

(חוץ מהשירותים והמקלחת החסרים :)) )

לגבי המסלול – שוב, לא מומחית למזרח, אבל מה לגבי להתחיל בדרום (פלורידה?) במרץ, לעלות במשך כמה חודשים ואז לחתוך מערבה?

אני מתעניינת קצת לגבי ה appalachian trail ואני יודעת שהרבה מטיילים מתחילים באפריל ועולים צפונה (אומנם זה טרק רגלי אבל זה אומר שהעונה יחסית סבירה גם לסוג טיול אחר לא?)

בכל מקרה, הייתי מכוונת ללהיות באלסקה באוגוסט למשל, בכל מקרה להתחיל לחזור עד אמצע ספטמבר.

תהיה פה חציית יבשת מהמזרח למערב, ארוך אבל אפשרי אם ממש רוצים!

(הסתכלתי קצת על מפות עכשיו ועשיתי לעצמי חשק 🙂 )

sd_love_nature תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • sd_love_nature
                                    sd_love_nature @sd_love_nature נערך לאחרונה על ידי

רציתי גם להוסיף נקודה חשובה ששכחתי לגבי רכישת הרכב – 

בכל מדינה בארה״ב חוקים אחרים לגמרי

וגם אם יש חוקים מסוימים – יתכן וב״מציאות״ תהיינה הקלות על החוקים האלה (החמרות קשה לי להאמין שיהיו)

למשל – שמעתי על אנשים שהצליחו לקנות רכב במדינת וושינגטון ללא רישיון מקומי. 

פניתי בזמנו פניה רשמית למשרד הרישוי של מדינת וושינגטון – וקיבלתי תשובה רשמית שלא אוכל לרכוש שם רכב.

מבחינתי זה היה מספיק בשביל לפסול את האפשרות הזו, ולא רציתי לנסות לראות אם אולי בכל זאת.

מה באתי להגיד? שיתכן ושכשתתחיל לברר על רכישת רכב (אצל אנשים ומנסיונם ולא מהגורמים המוסמכים) – תשמע על כל מני דברים ש״אפשר״.

כל דבר כזה הייתי בודקת בעצמי מול הגורמים המתאימים.

יש הרבה אגדות אורבניות בתחום הזה…

בכל מקרה – אני תמיד כאן לעזור, במידה ואוכל.

(יש לי גם המלצה על מוסך טוב ליד סיאטל אם צריך 🙂 )

• dregev03
                                      dregev03 @sd_love_nature נערך לאחרונה על ידי

@sd_love_nature

תודה אלי

הארכה נשמעת הרבה יותר קלה 

sd

שוב תודה על הפירוט וההשקעה. בהחלט עושה חשק וכמו שכתבתי אני מאוד רוצה גיחות לקמפינג אבל לא נראה לי שאנחנו בנויים לטיול עם שינה שהיא רק באוטו אפילו אם זה יהיה קמפר טיולים ענק עם מקלחת וכל החיבורים האפשריים. 

תודה על ההצעה שנתת למסלול. 

חשבתי על משהו אחר ואין לי מושג כמה הוא אפשרי. 

חשבתי על ״התארגנות״ לטיול בונקובר או במדינת וושינגטון באיזור מאי. נדמה לי שבונקובר מזג האוויר נוח תמיד (זרמים?) ואולי גם בסיאטל. 

יציאה לדרך לאלסקה ביוני ולנסות ולהקדים את המוני המטיילים של הקייץ גם אם זה במחיר ״התחככות״ בסוף החורף. קראתי קצת בבלוג של קרני ולא בא לי לטייל טיול ״רגוע״ כאשר המוני תיירי הקרוזים והתיירים מחול בשיא הקייץ שלהם. לא יודע אם יוני זה סביר ליציאה? כן רכב 4על 4 יכול לעזור במצב הזה  

לא הצלחתי להבין בינתיים כמה זמן קרני ומשפחתה טיילו בטיול הראשון שלהם אבל אם זו מסגרת של חודש או יותר אז התחלה בתחילת יוני מאפשרת להקדיש  חצי מהקייץ בערך לחוף המזרחי אחרי טיול באלסקה ותפירה ממערב למזרח.  

האם 6 שבועות מספיקים לכיסוי נינוח של אלסקה?

אפשרות אחרת היא לוותר על אלסקה שאני בטוח שהיא מדהימה אבל קרחונים ואגמים ראינו לא מעט בדרום אמריקה וגם קצת בנפאל ואת הסלמונים הקופצים ראינו קצת בקליפורניה וגם דובים בכל הצבעים והגדלים כולל גריזלי  

אין בי כרגע שום כמיהה דווקא לאלסקה בהקשר של טיול כזה למעט זה שלא היינו שם אבל זה נכון לגבי הרבה מקומות יפים אחרים ולא חייב להיכרך יחד בטיול כזה?  

karnielr תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • karnielr

@dregev03

הטיול הראשון שלנו לאלסקה  ארך שלושה שבועות (בהמשך לשבועיים וחצי של טיול מקסים בוושינגטון ואורגון שעליו לא כתבתי בבלוג). השני ארך שבועיים, היה חסר שם שבוע נוסף. אני חושבת שתיירי הקרוזים לא ממש מפריעים גם בשיא העונה כי הם מרוכזים במקומות מאוד מסוימים (ולא רואים כמעט כלום...). בכל אופן, זה אולי חילול הקודש, אבל אני חושבת שבדרום אמריקה ראית מקומות יפים יותר כך שאלסקה באמת אינה חובה מהבחינה הזו. 

• dregev03
                                          dregev03 @karnielr נערך לאחרונה על ידי

@karnielr

תודה קרני

• ramiav1
                                            ramiav1 @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

בשנת 1983 עשינו טיול של חצי שנה , אישתי ואני , ההתחלה הייתה בניו יורק , שם רכשנו רכב , ובינתיים בזמן הזה התארחנו אצל המשפחה בניו יורק , הימים היו טרום ימי האינטרנט , ואת הרכב קנינו אצל דילר , ללא רשיון מקומי , אבל היינו צריכים לתת כתובת מקומית , וזה היה הכתובת של המשפחה . הרכב עלה אלף דולר , והוצאנו עליו תיקונים טיפולים עוד אלף , אחרי חודש מרץ בניו יורק , יצאנו דרומה , אבל מזג האויר היה נגדנו באיזור השננדואה ניתקלנו בקור וסופות שלגים , לכן מיהרנו לכיוון מקסיקו , העברנו את הרכב את הגבול , ואחרי ארבע שבועות חזרנו לארצות הברית . נסענו בדרום עד לוס אנג’לס , שוב למשפחה , ועלינו צפונה בזיגזגים , לפני שהגענו לסיאטל , הויזה שלנו הייתה לפני סיום , המליצו לנו להתייעץ עם האימיגריישן בפורט אנג’לס , ושם קצין ההגירה הדריך אותנו לקחת מעבורת לקנדה , והסביר לנו אחרי כמה ימים לחזור על מנת לאפס את הויזה (היום מקבלים לשהיה של 6 חודשים) , רצינו להגיע לאלסקה , אז הזהירו אותנו שהרכב שלנו לא יעמוד בזה , טיילנו לאורך הקו הצפוני וחזרה לניו יורק . שמונים אחוז מהלילות ישנו באוהל , וזה היה מרתק , מעט ישנו ברכב עצמו , ומידי פעם התפנקנו במוטל .

בהמשך נסענו לאלסקה עם רכב שכור .

מכיוון שאני מתקרב לפנסיה , אני מתחיל לפנטז על טיול של חצי שנה , עם קמפר שכור או קנוי .

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 1 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון