סובב אירופה בשבוע וחצי
-
הייתי הולך על אמסטרדם וברלין או אמסטרדם ולונדון.
הרבה יותר ריאלי ומהנה מריצה בין מדינות.
-
כתבו לך רבים וטובים לפניי- בזבוז זמן נוראי, המון שעות כביש.
לא- אתם לא יכולים לסמוך על לוח הזמנים של גוגל מפ-יש להוסיף כ30% לתחשיב ,אם אין תקלות
אתם גם מתכננים לנסוע בחורף- נהיגת חורף הרבה יותר בעייתית, כבישים עם קרח, ערפל כבד, שלג לעיתים-
לשכור רכב באמסטרדם ולהחזיר בוונציה- גם אם יהיה אפשרי, העלות הנלוות עצומה.
זה שאתם מתכננים להיות בערב חג המולד בפריז-זה יופי, רק שבאירופה העיתוי של 24-25-גם חצי של 26 לדצמבר- אינו עיתוי טוב .
בקיצור ---מסלול לא ריאלי, ולא נכון לביצוע, גם לא באמצע הקיץ.
בזבוז משאבים כספיים וזמן נוראי.
מציעה מאד לחשב מסלול מחדש בצורה מהותית ורצינית.
-
@imeshy אמר:
הרעיון הזה גם לא טוב בעיני..
אל תשכח שכל מעבר זה לפחות חצי יום (נסיעה לשדה התעופה, המתנה של שעתיים-שלוש בשדה, טיסה ליעד, ביקורת דרכונים, הגעה משדה התעופה למלון) – כלומר ימי המעבר לא נחשבים כימי טיול אלא כשעות בודדות.
משאיר לך יומיים בפועל באמסטרדם
יומיים בפועל בפריז
ועוד שלושה ימים בפועל באיטליה (איפה באיטליה – מדינה גדולה!)
מה לחוץ לכם בלסמן “וי” ולהגיד שהייתם בכמה מקומות?
לא נראה לי שאתה צודק…
גם אם נישאר יותר באיזור של אמסטרדם או פריז, כל מקום שנרצה לנסוע באיזור ייקח הרבה זמן נסיעה, אז במקום לנסוע בכביש את כל הזמן הזה אנחנו נטוס ונגיע למקום אחר, אנחנו נוחתים באיטליה בערך ב10:40 אז אנחנו בחוץ עד 12-1 מה שנותן לנו קצת זמן ביום שישי באיטליה, במקום נסיעות בפריז.
לא לחוץ לנו לסמן "וי" אבל אין לנו עניין סתם לבזבז שם זמן, בכל יציאה מהארץ שהייתי בה עד היום היה חלק גדול של זמן שכבר מימינו את המקום הקרוב ולא בא לנו להתחיל עם נסיעות רחוקות אז כבר ישבנו במלון/דירה, הפעם אנחנו רוצים רק להגיע לדברים הגדולים ולהמשיך משם הלאה
-
@karnielr אמר:
- אני חושבת שלפני קבלת החלטה חשוב שתחשבו קצת על העקרון של הטיול. כתבת שאתם רוצים לראות קצת מכל מקום. למשל- בפריז לראות את אייפל והלובר. עכשיו- אם אחר כך תגלו שהייתם ממש קרובים לעוד משהו מקסים ומיוחד ומפורסם ופיספסתם , האם תרגישו החמצה או תגידו לעצמכם "לא נורא, בקרוב ממילא אנחנו חוזרים לשם"? כי מבנה הטיול כפי שאתם חולמים עליו יחייב המון המון ויתורים על מקומות יפים. אם לא משנה לכם כי אתם מתכננים לקפוץ שוב בקרוב, אז לכו על זה. אם לא, כדאי להפחית יעדים כי זה באמת רק לעשות וי.
הרעיון של הטיול הזה הוא להספיק הרבה בזמן קצר, ברור שאני לא מצפה להספיק הכול, אז גם אם יהיו כמה דברים שנגלה אחרי זה שלא היינו, נגיע בפעם אחרת...
-
@יונית אמר:
כתבו לך רבים וטובים לפניי- בזבוז זמן נוראי, המון שעות כביש.
לא- אתם לא יכולים לסמוך על לוח הזמנים של גוגל מפ-יש להוסיף כ30% לתחשיב ,אם אין תקלות
אתם גם מתכננים לנסוע בחורף- נהיגת חורף הרבה יותר בעייתית, כבישים עם קרח, ערפל כבד, שלג לעיתים-
לשכור רכב באמסטרדם ולהחזיר בוונציה- גם אם יהיה אפשרי, העלות הנלוות עצומה.
זה שאתם מתכננים להיות בערב חג המולד בפריז-זה יופי, רק שבאירופה העיתוי של 24-25-גם חצי של 26 לדצמבר- אינו עיתוי טוב .
בקיצור ---מסלול לא ריאלי, ולא נכון לביצוע, גם לא באמצע הקיץ.
בזבוז משאבים כספיים וזמן נוראי.
מציעה מאד לחשב מסלול מחדש בצורה מהותית ורצינית.
1. תודה על התגובה.
2. אם תסתכלי בתגובות קודמות תראי שכבר ירדתי מהתוכנית הזאת, במקום לנסוע ברכב אנחנו נטוס מאמסטרדם לפריז, ומפריז נטוס לאיטליה, ככה שיצא שנהיה באמסטרדם יומיים, בפריז יומיים וחצי, ובאיטליה משישי בצהריים עד שלישי.
-
הזכרתם בפריז את לובר ואייפל. כמה זמן לדעתכם לוקח ביקור בלובר או באייפל?לכאורה – חצי שעה רואים את המונה ליזה, או עולים לאייפל.
בפועל כל ביקור כזה לוקח שעה עד שעתיים של תקורה. להגיע למקום לוקח זמן. לקנות כרטיסים אם לא הזמנתם מראש. אם הזמנתם מראש אז צריך להקדים קצת ביחס לשעה בהזמנתם (שיהיה ספייר) ואז לחכות טיפה. לעבור בדיקות בטחוניות ואחרות. אולי לעמוד רגע בתור למדריך הקולי. מתישהו צריך גם לעבור בשירותים ובהחלט יתכן תור.
אז שעה-שעתיים בלובר אומר בפועל 3-4 שעות ברוטו. ובאופן דומה שעה באייפל אומר 3 שעות ברוטו ויותר.
אל מחירי הטיסות צריך לצרף עלות של תחבורה לשדה ושוב מהשדה. היות ואי אפשר לקחת אתכם שתייה למשל אז תוסיף גם עלות של שתייה ואולי גם אוכל בשדה (יקר יחסית) וכו’. נשמע זניח, אבל בהחלט מצטבר.
כשנמצאים בעיר כמה ימים אפשר לקנות חופשי שבועי (בהתאם לעיר). ליומיים זה כנראה פחות משתלם.
אחרי שנוחתים ביעד – צריך להגיע למלון לשים את התיק ורק אז לצאת לסיבוב. אם המלון לא מרכזי זה גוזל זמן. ואם זה היה מוקדם אז גם החדר לא פנוי וצריך שמירת חפצים (וזה אגב אפשרי במלון מסודר, אבל בעייתי באיר ביאנבי), וזה גם כרוך בטיפ. וגם לפני שטסים – אם הטיסה לא על הבוקר אז יש את הלוגיסטיקה ש השארת המזוודות בקבלה וחזרה לשם לפי הטיסה לאיסוף. מדובר פה על תקורה גבוהה יחסית גם של זמן וגם של כסף.
-
@מטייל_4004309 אמר:
אנחנו נוחתים באיטליה בערך ב10:40 אז אנחנו בחוץ עד 12-1
לא הבנתי – יוצאים לטייל כבר ב 12-1 בצהריים? או שמבלים בחוץ עד 12-1 בלילה?
תביאו בחשבון /שדברים נסגרים מוקדם באירופה. יש הרבה מקומות שנסגרים ב 5-6 בערב. שלא לדבר על שעת החשיכה.
וזה בכלל בלי שדיברנו על זה שבחג המולד הכל סגור, וחלק מהאתרים לא פתוחים כל יום.
-
אני גם אוסיף משהו שהאחרים לא התייחסו אליו: לא רק שהתוכנית (גם השנייה) מופרכת, מלאה ביותר נסיעות ומעברים ומנהלות מטיול עצמו, וממש סיוט, אז גם באמצע כמו שאמרתם נופל חג המולד. החג הזה הוא כמו ליל הסדר בארץ: הכל סגור ומת, וכולם בבית עם המשפחה. בקיצור, יש לכם אפילו פחות זמן ליהנות מהאתרים משחשבתם.
-
קודם כול טוב שירדת מהתכנון המקורי. גם אני כשהייתי
צעיר יותר ונסעתי פעם ראשונה לאירופה עשיתי 6 מדינות בשלושה שבועות ובראיה לאחור זה היה בזבוז לא כול שכן שלך היו 6 ערים גדולות רק בעשרה ימים. בכול אופן גם ברצון שלך לראות כמה שיותר מקומות אני הייתי מגביל לגג 3 ערים וגם שוקל רכבת במקום טיסות פנים כי לטיסות כידוע יש תקורת זמן נוספת על רכבת למרחקים לא ארוכים מאוד.
-
זהו שזה בדיוק ההיפך מלהספיק הרבה בזמן קצר. אתה תספיק פחות. אתה תכסה שטחים יותר גדולים שבהם תספיק פחות מאשר היית יכול אם היית מצמצם אותם.
-
טיסה לאמסטרדם---יומיים מסיבות כפי שהגדרת
טיסה מאמסטרדם (שדה התעופה סחיפול נמצא חצי שעה מהעיר,) בהנחה שאתם לא לנים בתוך תחנת הרכבת יש חצי שעה הגעה לתחנה המרכזית?-
צריך להיות לטיסת פנים 1.45 לפני מועד הטיסה. סחיפול שדה ענקי וההליכה מתחנת הרכבת שלו ועד הGATE של הטיסה לקחה לי בפעם האחרונה 7.5 ק”מ.
כלומר אם נניח שהטיסה ב12.00 בצהרים- יש להיות בשדה ב10.00 לצאת מהעיר ב09.30 ,לצאת מהלינה ב09.00
נחיתה בפריז נניח ב13.30- יציאה מהטרמינל (שרל דה גול שדה ענק עם רכבת פנימית) או אורלי- מציאת הרכבת לפריז, הגעה למרכז פריז עם רכבתRER והמשך עם מטרו עד המלון---- כלומר אם נחתתם ב13.30- יצאתם מהטרמינל נניח הכי זריז 14.30, הגעתם לפריז עצמה לקראת 15.15 ואל הלינה שלכם בסביבות 15.30-16.00---.
ו...עכשיו אתם בערב חג המולד (24.12 כמו שכתבת) הכול נסגר.
בילוי נעים.
למחרת חג המולד- הכול סגור כולל חנויות ומסעדות
וביום חמישי עוד נניח יש קצת פעילות 26.12 מהצהרים והלאה.
שישי- אתם צריכים להגיע מהלינה- לשדה התעופה (חשבו כשעה פלוס פלוס תלוי במיקום הלינה) הגעה לטיסת פנים בשדה תעופה בינלאומי גדול שאתם לא מכירים את ההתנהלות לא פחות משעתיים. טיסת פנים ל… (מילאנו שדה תעופה מלפנזה? לינאט?) ונניח באותו תחשיב של אמסטרדם מקודם--- יציאה מהלינה ב09.00 בבוקר תביא אתכם למרכז מילאנו בשעה 16.00 לקראת שבת.
מה שמותיר לכם אחרי שישי שבת (דתיים,אני מניחה) שצריך גם ללון במרכז העיר אחרת באמת לא רואים אותה---
את יום ראשון-שני- ועד שלישי בצהרים טיסה לארץ (3 שעות קודם להיות בשדה התעופה ומלפנזה אינה בתוך מילאנו אלא 45 דקות לפחות מערבית לה)
אם אני מחשבת נכון את הימים
טיסה ב22.12- חזרה לארץ ב31.12 (בצהרים)
תיאורטית 10 ימי טיול (9 לילות)
בפועל יום שבת- ללא טיול
יום ההמראה חזור -ללא טיול
יום המעבר מאמסטרדם לפריז- רובו ללא טיול
יום המעבר מפריז למילאנו- כולו ללא טיול (לפי שעת כניסת השבת בחורף).
אני עושה את החשבון של 10 מינוס 4- יוצא לי 6 ימים.
זה אומר שהטיול שלכם “בזבזני” מבחינת עלות תועלת כלכלית.
החלטה שלכם.
כולם-אבל כולם- כתבו לך שזה בזבוז זמן משמעותי (ויקר)
אבל אל תצפה שגולשים כאן שמנוסים מאד בכל מיני סוגים ומינים של טיולים יגידו לך שזוהי תוכנית טובה.
-
@מטייל_4004309 אמר:
@karnielr אמר:
- אני חושבת שלפני קבלת החלטה חשוב שתחשבו קצת על העקרון של הטיול. כתבת שאתם רוצים לראות קצת מכל מקום. למשל- בפריז לראות את אייפל והלובר. עכשיו- אם אחר כך תגלו שהייתם ממש קרובים לעוד משהו מקסים ומיוחד ומפורסם ופיספסתם , האם תרגישו החמצה או תגידו לעצמכם "לא נורא, בקרוב ממילא אנחנו חוזרים לשם"? כי מבנה הטיול כפי שאתם חולמים עליו יחייב המון המון ויתורים על מקומות יפים. אם
הרעיון של הטיול הזה הוא להספיק הרבה בזמן קצר, ברור שאני לא מצפה להספיק הכול, אז גם אם יהיו כמה דברים שנגלה אחרי זה שלא היינו, נגיע בפעם אחרת...
אז לגבי להספיק הרבה....אני מבינה שלדעתך "הרבה" זה הרבה שמות של ערים ולא הרבה תוכן בכל עיר. זה לגיטימי כמובן .
-
@אנשיםטובים אמר:
@מטייל_4004309 אמר:
אנחנו נוחתים באיטליה בערך ב10:40 אז אנחנו בחוץ עד 12-1
לא הבנתי – יוצאים לטייל כבר ב 12-1 בצהריים? או שמבלים בחוץ עד 12-1 בלילה?
תביאו בחשבון /שדברים נסגרים מוקדם באירופה. יש הרבה מקומות שנסגרים ב 5-6 בערב. שלא לדבר על שעת החשיכה.
וזה בכלל בלי שדיברנו על זה שבחג המולד הכל סגור, וחלק מהאתרים לא פתוחים כל יום.
התכוונתי שאנחנו יוצאים מהשדה תעופה בונציה עד 12-1...
בחג המולד אנחנו לא באיטליה אלא בצרפת, נוחתים ב11:45 בפריז אז זה אומר שעד 3 מקסימום אנחנו כבר בדירה/מלון, אם נהיה עייפים (מה שלא נראה לי יקרה) ננוח, ובלילה אפשר לצאת לעיר.
ביום שישי אנחנו נטוס לאיטליה וננחת ב10:40 בונציה, אני חושב שזה ייתן לנו קצת זמן לטייל במקום, ואנחנו שומרים שבת אז זה לא כל כך משנה לנו שביום שישי לא מספיק יותר מדי.
-
@keves160 אמר:
אני גם אוסיף משהו שהאחרים לא התייחסו אליו: לא רק שהתוכנית (גם השנייה) מופרכת, מלאה ביותר נסיעות ומעברים ומנהלות מטיול עצמו, וממש סיוט, אז גם באמצע כמו שאמרתם נופל חג המולד. החג הזה הוא כמו ליל הסדר בארץ: הכל סגור ומת, וכולם בבית עם המשפחה. בקיצור, יש לכם אפילו פחות זמן ליהנות מהאתרים משחשבתם.
זה שבאמצע נופל חג המולד זה רק טוב, לא?
בלילה יש מסיבות וביום יותר רגוע, נכון שיהיה יותר ריק ברחוב יצחק מהאתרים יניבו סגורים אבל בשביל זה אנחנו גם ביום אחרי זה נמצאים עדיין בפריז.
הבנתי שיג המולד בפריז אמור להיות ממש יפה, השאלה רק איפה עדיף להיות יותר בחג המולד, פריז או אמסטרדם?
-
@עודד אמר:
קודם כול טוב שירדת מהתכנון המקורי. גם אני כשהייתי
צעיר יותר ונסעתי פעם ראשונה לאירופה עשיתי 6 מדינות בשלושה שבועות ובראיה לאחור זה היה בזבוז לא כול שכן שלך היו 6 ערים גדולות רק בעשרה ימים. בכול אופן גם ברצון שלך לראות כמה שיותר מקומות אני הייתי מגביל לגג 3 ערים וגם שוקל רכבת במקום טיסות פנים כי לטיסות כידוע יש תקורת זמן נוספת על רכבת למרחקים לא ארוכים מאוד.
זה מה שאנחנו עושים, אנחנו מגבילים ל3 ערים, אמסטרדם,פריז וונציה, בגלל שבאיטליה אנחנו נהיה הכי הרבה זמן אז יכול להיות שנשכור רכב ונצא מוונציה למקומות קרובים יחסית.
רכבות לא כדאי שם לפי איך שזה נראה, כי טיסה גם עולה פחות וגם יותר מהירה בין פריז לוונציה, זה 9 וחצי שעות ברכבת לפי גוגל מפות, בטיסה זה שעה ו20, גם אם תוסיף את הזמן שנחכה לפני ואחרי הטיסה זה עדיין יותר שווה
-
@יונית אמר:
טיסה לאמסטרדם---יומיים מסיבות כפי שהגדרת
טיסה מאמסטרדם (שדה התעופה סחיפול נמצא חצי שעה מהעיר,) בהנחה שאתם לא לנים בתוך תחנת הרכבת יש חצי שעה הגעה לתחנה המרכזית?-
צריך להיות לטיסת פנים 1.45 לפני מועד הטיסה. סחיפול שדה ענקי וההליכה מתחנת הרכבת שלו ועד הGATE של הטיסה לקחה לי בפעם האחרונה 7.5 ק”מ.
כלומר אם נניח שהטיסה ב12.00 בצהרים- יש להיות בשדה ב10.00 לצאת מהעיר ב09.30 ,לצאת מהלינה ב09.00
נחיתה בפריז נניח ב13.30- יציאה מהטרמינל (שרל דה גול שדה ענק עם רכבת פנימית) או אורלי- מציאת הרכבת לפריז, הגעה למרכז פריז עם רכבתRER והמשך עם מטרו עד המלון---- כלומר אם נחתתם ב13.30- יצאתם מהטרמינל נניח הכי זריז 14.30, הגעתם לפריז עצמה לקראת 15.15 ואל הלינה שלכם בסביבות 15.30-16.00---.
ו...עכשיו אתם בערב חג המולד (24.12 כמו שכתבת) הכול נסגר.
בילוי נעים.
למחרת חג המולד- הכול סגור כולל חנויות ומסעדות
וביום חמישי עוד נניח יש קצת פעילות 26.12 מהצהרים והלאה.
שישי- אתם צריכים להגיע מהלינה- לשדה התעופה (חשבו כשעה פלוס פלוס תלוי במיקום הלינה) הגעה לטיסת פנים בשדה תעופה בינלאומי גדול שאתם לא מכירים את ההתנהלות לא פחות משעתיים. טיסת פנים ל… (מילאנו שדה תעופה מלפנזה? לינאט?) ונניח באותו תחשיב של אמסטרדם מקודם--- יציאה מהלינה ב09.00 בבוקר תביא אתכם למרכז מילאנו בשעה 16.00 לקראת שבת.
מה שמותיר לכם אחרי שישי שבת (דתיים,אני מניחה) שצריך גם ללון במרכז העיר אחרת באמת לא רואים אותה---
את יום ראשון-שני- ועד שלישי בצהרים טיסה לארץ (3 שעות קודם להיות בשדה התעופה ומלפנזה אינה בתוך מילאנו אלא 45 דקות לפחות מערבית לה)
אם אני מחשבת נכון את הימים
טיסה ב22.12- חזרה לארץ ב31.12 (בצהרים)
תיאורטית 10 ימי טיול (9 לילות)
בפועל יום שבת- ללא טיול
יום ההמראה חזור -ללא טיול
יום המעבר מאמסטרדם לפריז- רובו ללא טיול
יום המעבר מפריז למילאנו- כולו ללא טיול (לפי שעת כניסת השבת בחורף).
אני עושה את החשבון של 10 מינוס 4- יוצא לי 6 ימים.
זה אומר שהטיול שלכם “בזבזני” מבחינת עלות תועלת כלכלית.
החלטה שלכם.
כולם-אבל כולם- כתבו לך שזה בזבוז זמן משמעותי (ויקר)
אבל אל תצפה שגולשים כאן שמנוסים מאד בכל מיני סוגים ומינים של טיולים יגידו לך שזוהי תוכנית טובה.
כנראה שלא הסברתי את עצמי טוב…
אנחנו לא רוצים לכסות את כל המקומות האלו לגמרי, אנחנו רוצים להיות במקומות די ספציפיים, כמו מגדל אייפל והלובר, מגדל פיזה והקולוסיאום ברומא, בקיצור אנחנו רוצים ללכת למקומות ידועים ולא להיות במקום אחד את כל הזמן וללכת בסוף למקומות שפחות יעניינו אותנו (זה מה שקרה בפעמים הקודמות, היינו בקפריסין וגיאורגיה, בשניהם בסוף הלכנו למקומות שפחות עניינו אותנו פשוט כי היה הרבה זמן מבוזבז).
אמסטרדם זה המקום היחיד שבו יש לנו עניין סתם להיות במקום, בגלל המסיבות, נלך בלילה למסיבות וביום סתם נטייל.
אני אומר לך את התאריכים והשעות ואז תביני אותי.
אנחנו ממריאים ב21 לא ב22 מה שאומר שאנחנו מגיעים ב12 בלילה במוצאי שבת לאמסטרדם, אנחנו מגיעים לדירה/מלון ונחים רגוע, מה שאומר שיש לנו את יום ראשון ויום שני בלי בעיה.
ביום שלישי ב10:25 בבוקר המראה, שזה אומר כמו שאמרת לפי הזמנים נצטרך לצאת מהלינה ב7, נחיתה בפריז ב11:45 ולפי הזמנים שאמרת נגיע הכי מאוחר לדירה/מלון ב15:00, אנחנו בערב חג המולד והכול סגור, אבל בערב חג המולד לפי מה שהבנתי זה הזמן לצאת לעיר, כי גם שם יש מסיבות והרבה מה לעשות.
ביום עצמו של חג המולד אני עדיין לא יודע מה נעשה, אבל נוכל פשוט להסתובב לראות את המקום, ללכת למגדל אייפל וכו’, ביום חמישי נוכל ללכת ללובר ולעוד דברים שהיו סגורים.
ביום שישי ב9 אנחנו ממריאים לונציה, מה שאומר שלפי הזמנים שאמרת יוצאים מהלינה ב6, ב10:40 נוחתים בונציה, מה שאומר שמקסימום ב14:00 אנחנו נגיע לדירה/מלון, זה ייתן לנו עוד לא הרבה זמן בחוץ אבל כמו שכבר כתבתי אנחנו יודעים שיום שישי זה יום שלא נוכל לנצל בו הרבה. אנחנו דתיים אז בשבת אנחנו סתם נסתובב בחוץ לטייל קצת. את ימים ראשון ושני וחצי שלישי נוכל לבלות מחוץ לונציה, ובגלל שהטיסה שלנו בשלישי בערב אז זה מסתדר גם עם ההגעה המוקדמת לשדה תעופה.
טיסה ב21.12 חזרה לארץ 31.12 (בלילה, הטיסה יוצאת ב19:35 מונציה)
לבינתיים זה נשמע לי שאנחנו נספיק, נכון שכולם כתבו שזה בזבוז זמן, אבל בסופו של דבר אם נישאר במקום אחד או שניים גם יהיה לנו הרבה זמן שפשוט לא נדע מה לעשות בו.
-
מה אתה מתכנן לראות בלובר?
-
את המונה ליזה וכו', דווקא שם לא משהו מוגדר יותר מדי, להסתובב.
אחרי שקראתי וראיתי את צופן דה ווינצ'י אין מצב שאני בפריז ולא עובר שם...

-
"זה שבאמצע נופל חג המולד זה רק טוב, לא?
בלילה יש מסיבות וביום יותר רגוע, נכון שיהיה יותר ריק ברחוב יצחק מהאתרים יניבו סגורים אבל בשביל זה אנחנו גם ביום אחרי זה נמצאים עדיין בפריז".
לאיזה מסיבות התכוונת ללכת בערב חג-המולד? (אולי התכוונת למסיבות בערב ראש-השנה?!).
ואיך תראה את ציור ה"מונה ליזה", כשהמוזיאון סגור?
-
קרוב לודאי תתאכזב מהמונה ליזה.
אוסף האמנות הפלסטית של הלובר עצום, גדול הרבה יותר מדי לביקור חסר מטרה.
אם לא באים לאוסף האמנות הפלסטית עם תכנית מראש, עדיף ללכת למוזאונים אחרים בפריז כמו למשל באימפרסיוניסטים, רודן ועוד.
דוקא החלק הארכאולוגי, בפרט המצרי מעניין ויותר ממוקד.