הקרב על אל על
-
אני לא מזהיר אף אחד.
אני בסך הכל פקיד קטן.
חירותו חופש הביטוי ושמו הטוב של האדם הם יסודות הדמוקרטיה . ואל לנו להטיל ראש בנושא ומלבד שלא נפגעה זכותו של האחר והוא חף מפשע כל עוד לא הוכח אחרת ... עקרון מרכזי וחשוב מאין כמוהו עד רמת קדושה.
אני לא מציע להשתמש בתקשורת במקרים כאלו בטיעון להפעלת מקור או מודיע גלוי.
לתקשורת יש הגנה מסויימת החוק
וגם הם בסוף לא מחוסנים מתביעות.
אינני עורך דין ולא שופט ולא מומחה משפט פלילי אןלם מומחה בהתנהלות ציבורית כן וכן.
ולא יזיק לכולנו גם לפעמים לאהוב לפרגן ולחזק את מדינת ישראל והמוסדות העומדים בראשה ולא רק לחפש מה לא טוב ומה עקום כפי שאנו אולי חושבים לעיתים .. כולנו... גם אני טועה בנושא זה ומכה על חטא …
ובשביל שזה יחשב לנושא אל על אז אוסיף כי הקרב על אלעל הוא הקרב על הבית שלנו על ייחודנו כעם ועל גאוותנו כי רבה.
-
@משה-22 אמר:
ובשביל שזה יחשב לנושא אל על אז אוסיף כי הקרב על אלעל הוא הקרב על הבית שלנו על ייחודנו כעם ועל גאוותנו כי רבה.
יש חשיבות רבה בכך שיש חברת תעופה מקומית לישראל. מכאן ועד הכתרים שלמעלה יש מרחק גדול והזוי. גם חשוב שיהיה לישראל בנק מרכזי, אבל זה לא הופך את בנק ישראל לבית שלי, לסממן לייחודנו כעם (מה?! ייחודנו כעם זו חברה פרטית שמאחרת הרבה ועם תמחור מופקע?!) או למקור גאווה. בטח לא נוכח ההתנהלות הכלכלית-תפעולית הבעייתית שלה.
-
המיתוג שלהם היה מצויין, כמו זה של מכבי ת"א.
-
ניסיתי.
אף אחד לא יכול להגיד שלא.
מי שזה לא בדמו ובדי אן איי שלו בצורה חד משמעית לא יתחבר…
קשה לפרט מהי אהבת מדינה ללא פשרות וללא סייגים ... לפוליטיקה אין מקום והיא לא פקטור.
ולכן לדוגמא החזרת אל על לעבודה תחת הדגל הכחול לבן לא תלויה בממון כלל.. שיילה כמה שיעלה ושהמדינה תשקיע משאבים ככל הנדרש ואנו כאזרחיה הטובים נסייע מרצון להחייאת המוביל הלאומי גם אם יעלו מיסים לצורך כל.
יש עקרונות שהם ללא פשרה.
אני הצהרתי פה בעבר שאני מוכן לוותר על 15 או 20 אחוז משכרי לתקופה בכדי לסייע למשק לחזור לשגרה . ואן אל על תצטרך שאוותר על כרטיס הטיסה שרכשתי בתמורה לחזרתה לכשירות אז אשמח בשלב זה לוותר על הכסף ולהיע להסדר שתוך עד 3 שנים אקבל כרטיס חלופי האותה עלות.
-
כמו שאיג’יאן נושאת בגאון את הדגל שאולימפיק הפילה, אין כל סיבה למה חברה אחרת לא תקבל הטבות של חברת הדגל הישראלית ואל על תימכר ללא נכסים אלה. -
"אל על" היא חברה ציבורית, הנסחרת בבורסה ונשלטת על ידי חברת "כנפיים".
*נא לא להתבלבל(גם אם הפרסום עובד).
-
-
נו, אז אולי זו רק נוסטלגיה למה שהיא היתה קודם(אבדוק אם נשארו לי כמה ברושורים ומפיות, אמסור אותם ברצון).
יש עוד חברה שכרגע פועלת בארץ - ישראייר, השם שלה יכול ליצור מספיק גאווה בקרב תושבי-המדינה.
*בשעת חירום אפשר להלאים כל נכס וחפץ.
-
באשר לשעת חירום את צודקת.
ויש עוד מצב בו ניתן להלאים טו לקחת כל משאב או אמצעי בין אם פרטי או ציבורי ... אבל זה לא במסגרת הפורום הזה.
ודרך אגב החברה שאני הכי פחות אוהב לטוס איתה זה אלעל. כמעט ולא למעט מטעם העבודה כאשר מדובר במשהו רשמי.
אבל זה לא משנה בכלל את החשיבות והסמל בהישארותה כמותג ישראלי הכי בבית בעולם גם אם זה ממש לא כך.
כל מדינה צריכה סמלים ואולי מלך ? היה עושה פה טוב ... יש לנו היסטוריה מפוארת . למה שלא יהיה לנו עתיד מזהיר ?
אבל בשביל זה צריך אנשים מסוג מיוחד...
-
חברת ישראייר נושאת את שם המדינה בשמה, מנוהלת יותר טוב ובהחלט יכולה לשמש כ”חברה לאומית”. -
יכול להיות שאתה צודק , אבל כולנו יודעים שזה לא יקרה.
אל על – מקושרת לקום המדינה וכחלק מההיסטוריה של המדינה, ויש חוק שימור אתרים ….

מלבד לכך צי של ישראייר יכול להגיע עד ליוון ולחזור אולי על אותו מיכל דס”ל.
אם ירצה לחצות את האוקיינוס יצטרך את ה”פנטום” של החבר שמחמם מנועים ( בחיים לא שמעתי שמחממים מנועי סילון ).
המוביל הלאומי לא יכול להתהדר בצי של מטוסי טורבו פרופ ומושבים של אוטובוס כפול בבני ברק.
-
אם הקרב על אל על יוכרע והחברה תחדל מקיומה כחברת הגדל הלאומית – “ כפי שהיא מכונה בויקיפידיה “
אז מי יעשה את העבודה בשבילנו : מבצעים שפורסמו ( חלק קטן ממה שמותר לפרסום )
במלחמת יום הכיפורים החל מבצע של רכבת חירום אווירית להטסת ציוד צבאי ומטענים חיוניים וזאת באמצעות פירוק הפנים של מטוסי בואינג 707 והפיכתם למטוסי מטען.
במלחמת המפרץ הראשונה נותרה אל על החברה היחידה (למעט טאואר אייר) שטסה לארץ. על מנת לתת מענה להיקף היצוא הגדל, הסבה החברה מטוס נוסעים מדגם בואינג 747/200 ושני מטוסי נוסעים יסיבים (בתצורת נוסעים ומטען) לשלושה מטוסים בתצורת מטען בלבד.
בינואר 2010 שתי טיסות מיוחדות של אל על יצאו לפנות בוקר להאיטי על מנת לספק סיוע לתושבי האי לאחר רעידת האדמה. מטוס מטען ראשון המריא בישראל בחצות ומטוס נוסעים נוסף שעל סיפונו מאות מאנשי כוחות הביטחון.
באפריל 2010 החזירה החברה אלפי ישראלים הביתה מאירופה בעת שחברות תעופה הפסיקו טיסותיהם עקב התפרצות הענן הוולקני באיסלנד.
ב-13 בנובמבר 2013, הטיס מטוס בואינג 747 של אל על משלחת חיילי צה"ל לסיוע הנפגעים בסופת הטייפון בפיליפינים[15].
באפריל 2015 שני מטוסי בואינג 400–747 המריאו לנפאל, שספגה שני רעשי אדמה ולפחות 1,500 הרוגים, לשם החזרת ישראלים משם[16].
בעקבות מגפת הקורונה, שגרמה לסגירת גבולותיה של פרו, שלחה אל על ארבעה מטוסי "דרימליינר" לבירת פרו, לימה, לצורך חילוץ של כאלף ישראליים שהיו מצויים במדינה. הטיסה הלוך ארכה כ-16 שעות, מה שהפך אותה לטיסה הארוכה ביותר שביצעה החברה[17].
ב-31 באוגוסט 2020, במסגרת נרמול היחסים עם איחוד האמירויות הערביות, המריא מטוס בואינג 737-900 של אל על מנתב"ג בטיסה ישירה לאבו דאבי, ועליו משלחות מישראל ומארצות הברית. טיסה זו נרשמה כהיסטוריה כפולה עבור החברה ואף עבור מדינת ישראל - זו הטיסה הראשונה של מטוס ישראלי לאמירויות, המבוצעת באופן רשמי, וכן הטיסה הראשונה של חברת תעופה ישראלית העוברת מעל שמי ערב הסעודית, לאחר קבלת אישור חריג מהממשל הסעודי. המטוס המריא מאבו דאבי חזרה ארצה למחרת. המטוס שביצע את טיסות אלו, אף עוטר לקראתן במילה "שלום" ב-3 שפות - עברית, אנגלית וערבית.
-
@משה-22 אמר:
אם הקרב על אל על יוכרע והחברה תחדל מקיומה כחברת הגדל הלאומית – “ כפי שהיא מכונה בויקיפידיה “
אז מי יעשה את העבודה בשבילנו : מבצעים שפורסמו ( חלק קטן ממה שמותר לפרסום )
במלחמת יום הכיפורים החל מבצע של רכבת חירום אווירית להטסת ציוד צבאי ומטענים חיוניים וזאת באמצעות פירוק הפנים של מטוסי בואינג 707 והפיכתם למטוסי מטען.
במלחמת המפרץ הראשונה נותרה אל על החברה היחידה (למעט טאואר אייר) שטסה לארץ. על מנת לתת מענה להיקף היצוא הגדל, הסבה החברה מטוס נוסעים מדגם בואינג 747/200 ושני מטוסי נוסעים יסיבים (בתצורת נוסעים ומטען) לשלושה מטוסים בתצורת מטען בלבד.
בינואר 2010 שתי טיסות מיוחדות של אל על יצאו לפנות בוקר להאיטי על מנת לספק סיוע לתושבי האי לאחר רעידת האדמה. מטוס מטען ראשון המריא בישראל בחצות ומטוס נוסעים נוסף שעל סיפונו מאות מאנשי כוחות הביטחון.
באפריל 2010 החזירה החברה אלפי ישראלים הביתה מאירופה בעת שחברות תעופה הפסיקו טיסותיהם עקב התפרצות הענן הוולקני באיסלנד.
ב-13 בנובמבר 2013, הטיס מטוס בואינג 747 של אל על משלחת חיילי צה"ל לסיוע הנפגעים בסופת הטייפון בפיליפינים[15].
באפריל 2015 שני מטוסי בואינג 400–747 המריאו לנפאל, שספגה שני רעשי אדמה ולפחות 1,500 הרוגים, לשם החזרת ישראלים משם[16].
בעקבות מגפת הקורונה, שגרמה לסגירת גבולותיה של פרו, שלחה אל על ארבעה מטוסי "דרימליינר" לבירת פרו, לימה, לצורך חילוץ של כאלף ישראליים שהיו מצויים במדינה. הטיסה הלוך ארכה כ-16 שעות, מה שהפך אותה לטיסה הארוכה ביותר שביצעה החברה[17].
ב-31 באוגוסט 2020, במסגרת נרמול היחסים עם איחוד האמירויות הערביות, המריא מטוס בואינג 737-900 של אל על מנתב"ג בטיסה ישירה לאבו דאבי, ועליו משלחות מישראל ומארצות הברית. טיסה זו נרשמה כהיסטוריה כפולה עבור החברה ואף עבור מדינת ישראל - זו הטיסה הראשונה של מטוס ישראלי לאמירויות, המבוצעת באופן רשמי, וכן הטיסה הראשונה של חברת תעופה ישראלית העוברת מעל שמי ערב הסעודית, לאחר קבלת אישור חריג מהממשל הסעודי. המטוס המריא מאבו דאבי חזרה ארצה למחרת. המטוס שביצע את טיסות אלו, אף עוטר לקראתן במילה "שלום" ב-3 שפות - עברית, אנגלית וערבית.
ביום כיפור מעל ל 90% מהסיוע והמסחר הגיע לישראל מהים ולא מהאוויר ובכל זאת מכרו את צים והעולם לא קרס.
וגם הציוד שבכל זאת הגיע דרך האוויר הגיע במטוסי גלקסי של ארה”ב עם טייסים אמריקאים ומיעוטו במטוסים של אל על.
וכנראה לדעת השלטונות המוסמכים היבוא בזמן מלחמה לא כל כך חשוב אם ישראל אישרה למיצרים צוללות מתקדמות ועכשיו כנראה יגיעו למדינות ערב מטוסי F-35.
במלחמת המפרץ אל על היתה כמעט החברה היחידה שטסה, בחצי השנה האחרונה אל על החברה הכמעט יחידה שלא טסה.
אל על החזירה בטיסות חירום? גם ישראייר החזירה בטיסות אירום.
בכל העולם החזירו בטיסות חירום גם חברות כמו איזיג’ט שלא דורשות סיבסוד שנתי במיליארדים וסיבסוד קורונה בעוד מיליארד.
אל על זכתה בטיסה לאמירויות בגלל שהמכרז היה תפור, במכרז דרשו מטוס עם מושבים של מחלקת עסקים כדי שישראייר לא תוכל להתחרות בה.
יכול להיות שהטיסה היתה עולה חצי אם היו נותנים לישראייר להתחרות
אל על חברה כל כך יקרה, שאפילו נשיא מדינת ישראל לא היה יכול להרשות לעצמו לטוס בה
וגם הנימוק הכי חשוב, אל על החברה הישראלית היחידה שיש לה מטוסים שאפשר להתקין בהם מיטה זוגית הופך ללא רלוונטי כי ראש הממשלה יקבל מטוס מיוחד משלו, שכולל מיטה זוגית ולא בדקתי אבל בטח מקום להמון שקי כביסה לניקוי יבש
ותכלס ולעניין:
אני מקווה שתהיה לישראל חברה שתטוס כחול לבן, שתהיה לה התכנות כלכלית, שלא תפלה על בסיס דת או מין וכו’, שתתן שירות טוב לטסים, שהשליטה בה תהיה בידי אנשים ישרים ונקיי כפיים,
ולא ממש משנה לי מה השם שלה.
וחוץ מזה שנוסעים שאל על חייבת להם כסף יקבלו את כספם בחזרה.
-
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
רות סוף.
משום מה אזהרות בימים הקודמים לא הואילו.
הודעות השוליים נמחקו
הדיון נסגר.