יעד לסוף מרץ
-
אמנם רק בגדר חלומות, אבל מקווה לנסוע ליום נישואין בסוף מרץ לכמה ימים.
אוהבי טבע בעיקר.
אשמח להמלצה ליעד שיכול להתאים מבחינת מזג אויר.
האם פראג בשילוב גן העדן הצ'כי יכול להתאים?
אשמח להמלצות.
עוד לא היינו בשום מקום חוץ מצפון איטליה
-
שלום,
טרם הייתי בגן העדן הצ’כי – אבל אני מפנטז כמוך להגיע לשם – בעונה קצת אחרת – אוקטובר 2020.
לתחושתי, מרץ יהיה גבולי מדי לחבל ארץ זה!
אני הייתי בוחר אזורים נמוכים ודרומיים יותר , על מנת להקטין את הסיכון לחורף משמעותי ובעצם להישאר במזג האוויר הישראלי (אגן הים התיכון)
במסגרת איזורים אלו הייתי שוקל את הפלופונז ביוון, חבלי ארץ במרכז / דרום איטליה (אומבריה, טוסקנה, סיציליה וכדומה), הרביירה הצרפתית, מספר חבלי ארץ בספרד (אנדלוסיה, סובב מדריד, סובב ברצלונה)
-
האם הכוונה לתוכניות למגירת החלומות או כבר רוכשים כרטיסי טיסה?
אם הכוונה לרכוש את כרטיסי הטיסה עכשיו ומחפשים טבע ומזג אוויר הייתי בודק את כל האתרים הרלוונטים בדרום אירופה, מקרואטיה במזרח ועד ספרד במערב ופשוט בוחר לפי עלות, יש להביא בחשבון גם עלות צפויה של שכירת רכב ולינה.
חבל להינעל על יעד מאוד ספציפי אם יש כל כך הרבה מקומות שיכולים לענות על הדרישה.
-
לא נראה לי לרכוש כרטיסי טיסה בשלב הזה עם הקורונה.
מחיר הוא לא שיקול מרכזי מבחינתי.
התכנון הוא לנסוע לחמישה ימים שכוללים בתוכם את שבת, ובתור דתיים נעדיף עיר שיש בה תנאים מתאימים.
תודה רבה
-
את מבינה שהנתון של עיר שאפשר לבלות בה את השבת, וחמישה ימי טיול כולל השבת- מצמצמים את האפשרויות
האם את מודעת לעיתוי של פסח 2021?
לא בטוחה שבתור זוג דתי תרצו במקום לעשות הכנות לחג (השנה יהיה מוקדם) תטיילו בחו”ל
אז המשמעות היא כבר תחילת מרץ?
יש משמעות רבה לעיתוי כי אירופה בחורף, והקושי לטייל ביעדים שונים בתקופה זו.
סוף מרץ בתנאים שלכם אפשרי- רביירה צרפתית ואת השבת בניס ,ויש גם טיסה ישירה.
אולי חופי אמלפי והשבת בנפולי- וגם לכאן יש טיסה ישירה
(לגבי הטיסות היו עד 2020-צריך כמובן יהיה לבדוק את חידושן במרץ 2021).
-
בתחילת מרץ יהיה קר מדי לטיול טבע בצ’כיה. ובזמן כה קצר אולי עדיף להתמקד רק בפראג, מקסימום טיול יום ממנה.
-
זה צריך להיות בחופשת בתי הספר, כשבוע לפני החג, כי אני מורה.
הגדולים יפרגנו עם ההכנות לחג כבוד חתונת כסף, לא דואגת בהקשר הזה.
פירנצה וטוקסנה יכול להתאים או גם גבולי?
רוצה עיר יפה ומיוחדת, לכן קפצה לי פראג.
אבל אסתכל גם על מה שהצעתם, תודה
-
ז”א אנחנו מדברים על סביבות אמצע מרץ ( ליל הסדר יוצא ב 27/3 ). הייתי הולך על טיול עירוני שמשלב גם קצת נופים וטבע אבל חשוב לקחת בחשבון שיש מקומות שסגורים בחורף ( אמצע מרץ זה עדיין חורף ). אם אתם רגישים לקור אז הייתי הולך על מקומות מהקצה הדרומי של אירופה. כמה ימים במדריד עם נסיעה של יום לטולדו, או ליסבון עם נסיעה של יום לסינטרה , ברצלונה והקוסטה ברווה, רומא וגני טיבולי. אם אין בעיה עם קור, אז בוודאי פראג אבל גם בודפשט יפה.
-
גם בשל העובדה שאת רוצה לשלב עיר לשבת בטיול קצר, אבל בעיקר בגלל העיתוי באמצע מרץ – גם אני מצטרפת למצדדים בטיול עירוני ולא טיול טבע. מרץ זה חורף בכל אירופה, וגם ביעדים החמים יותר עלול להיות גשום ולא נעים לטייל בטבע (כפי שקורה גם בארץ). ואז גם נפתחות המון אופציות, שזה מעולה גם מבחינת הקורונה – ריבוי האופציות העירוניות מאפשר לך לרכוש כרטיסים בסמוך יותר למועד הנסיעה, שלדעתי זה הדבר הנכון לעשות בתקופה בה אנו נמצאים.
לונדון, ברלין, בודפשט, פריז, רומא, מדריד, פראג, ועוד ועוד, יש מלא ערים שניתן לבלות בהן עד שבוע בקלות ובכל מזג אויר – כשיתקרב המועד תדעי לאן אפשר והכי בטוח לטוס, לאן בכלל יש טיסות… וכיו”ב.
-
@שמחת-הפרטים-הקטנים אמר:
היא לגמרי מתאימה, רק שזה לא כל כך הולך עם טיול טבע. יהיה הכי פשוט להוריד את הנסיעה הרחוקה לטבע מהחופשה הקצרה הזו ולהתמקד רק בעיר, ומקסימום טיול יום ממנה למקום לא מאוד רחוק. הרי יש לכם זמן מאוד קצר ועם מגבלת תנועה בשבת באמצע (ופראג נוחה בהקשר הזה כי היא גם קומפקטית להליכה וגם עם קהילה יהודית, מסעדות כשרות ובתי כנסת זמינים).
-
תודה רבה לכולם!

-
מסכים עם הרוב כאן, 5 ימים שבתוכם שבת כשרוצים גם לטייל בעיר שאולי יש בה גם תמיכה דתית כמו בית כנסת עם מניין, נראה לי חבל לנסות לתפוס גם טבע, כנראה שיתקיים “תפסת מרובה – לא תפסת”.
אפשר גיחה של יום מחוץ לעיר – אבל גם זה נראה לי מיותר.
קחי בחשבון שלרוב היעדים קשה מאוד למצוא את הדרישה שלך, 5 ימים. אם המטוס נוחת באיזשהו יעד בבוקר הוא גם ימריא ממנו בחזרה לישראל בבוקר ואם בערב אז בערב. המטוס לא ינחת בבוקר וימתין לערב.
היוצאות דופן הן ערים שיש אליהן הרבה טיסות בכל יום כמו לונדון, במקרה כזה אפשר לתזמן גם 5 ימים, גם הגעה בבוקר וגם חזרה בערב.
-
דווקא לפראג בזמן שאני טסתי היו יותר אפשרויות ובאותה חברה היה אפשר לבחור בחלק מהימים בין שתי טיסות, ככה שנחתתי בבוקר אבל המראתי בערב וזה היה מאוד נוח. אבל זה לגמרי נכון שלא בהכרח שתמצאו בדיוק את זמני הטיסות שרציתם ואולי יהיה נוח יותר לפרוש על 6 ימים או לקצר ל-4 בהתאם למה שיהיה לכשתזמינו (וכמובן שלא כדאי להזמין במצב הנוכחי).
-
אתם רוצים 5 ימים כשאחד מתוך ה 5 ימים הוא שבת
ולטייל בעיר בשבת?
כתבתם צפון איטליה, הייתם בונציה?
מה לגבי מינכן וזלצבורג?
-
היינו בונציה ודולומיטים ביולי הקודם, אכן היה מדהים.
מינכן לא בא בחשבון מבחינתנו, לא רואה את עצמי מצליחה ליהנות בגרמניה.
אבל תודה רבה על הרצון לעזור
-
@שמחת-הפרטים-הקטנים אמר:
פירנצה וטוקסנה יכול להתאים או גם גבולי?
לא הייתי מהססת לטוס לפירנצה במרץ. אני הייתי באוקטובר (היה אידאלי!) אבל זו עיר, היא מתאימה בכל עונה. במרץ עדיין קריר, אבל אם אתם לא ממש רגישים לקור ולא מפחדים מקצת גשם… מכל בחינה אחרת היא נשמעת לי מושלמת למה שאת מחפשים. עיר מהממת ומעניינת ואפשר לקפוץ ממנה בקלות לפיזה ליום אם רוצים.
5 ימים זה נהדר (בעיני אפשר כמובן גם יותר).
כמו שאמרו, יש עוד המון אופציות מעולות שעונות להגדרה שלכם אבל אם כבר העלתם את פירנצה. אז כן גדול. כדאי. משאירה לכם לבדוק את נושא השבת, כי אני פחות בקטע.
-
לדעתי במרץ כדאי לתכנן עיר עם מזג אוויר ים תיכוני. במיוחד נראה לי מתאים להמליץ על אתונה ועל ברצלונה. שתי הערים נמצאות לחוף הים התיכון כך שבמרץ צפוי להיות שם מזג אוויר נעים לטיול – כמובן שיכול לרדת גשם, אבל אלה ערים שבהן מרץ עדיף על אוגוסט. את פראג תשמרו לטיול אחר שיהיה בקיץ. גם מאתונה וגם מברצלונה אפשר לשכור רכב ולצאת לטיול מחוץ לעיר – באגן הים התיכון יש סיכוי מצויין למזג אוויר נוח לטיולי טבע במרחק סביר מהעיר. ואם יהיה גשם, יש אלטרנטיבות גם בתוך העיר. אלה גם ערי תיירות פופולריות עם הרבה אפשרויות טיסה (בימי שיגרה כמובן). מבחינת דת וכשרות אני מניח שבתור ערי תיירות מאוד מבוקשות יש כנראה גם פתרונות לדתיים.
ערים דומות במאפיינים שגם אפשריות אבל אני פחות מכיר – מרסיי, ונציה (הייתי ממש מזמן), דוברובניק, סלוניקי, פלרמו.
-
ליון?