ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

המשך ההתפתחויות באל על

פורום אירופה
    טיסה
    38
    750
    422460
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • משה 22
      משה 22 נערך לאחרונה על ידי

לי דוקא השרות של אל על היה בסדר גמור עד היום. 

כנראה שזה כמו בכל תחום בחיים. יש מרוצים ויש מרוצים פחות. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • יונית
        יונית @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

גם אני מברכת על כך שלא היו לי כרטיסי טיסה מוזמנים באל על בשנה האחרונה.

אין לי העדפה לחברה זו או אחרת

השיקול שלי בבחירת טיסה

1. יעד הנחיתה (כמה קרוב למסלול הטיול שלי) וההמראה חזור כמובן.
        2. אפשרויות השכרת הרכב בסמוך /בתוך שדה התעופה.
        3. קיום טיסה ישירה עדיפה בעיניי על קונקשיין ליעד.
        4. שעת ההמראה, נחיתה ובחזור כנ”ל-מה שיתאים לי יותר (תלוי גם מרחקי טיסה, טיסת לילה ועוד).
        5. נוחות הטיסה,  מרחב הישיבה (אם כי תמיד ניתן לשדרג כאן בהזמנה מוקדמת) יותר משמעותי לי בטיסות ארוכות.
        6. מחיר הטיסה.
        7. שירות לקוחות, זמינות, פתרון בעיות.

המחיר מבחינתי הוא  רק אחד הפרמטרים בבחירת טיסה. 

לאור שירות הלקוחות הביזיוני של אל על במשבר הקורונה- בספק גדול אם אבחר לטוס איתה שוב.יתרת הפרמטרים יצטרכו להיות מספיק משמעותיים כדי

לקבל מבחינתי החלטה לטוס עם אל על למרות התנהגותה.

דוקטור דו ליטל שקד 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
        • דוקטור דו ליטל
          דוקטור דו ליטל @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

עם כל הפרמטרים שרשמת אני מסכים, נראים לי טובים ונכונים.

אבל חסר לי פרמטר 8, יחס לנוסעים בטיסה.

לדעתי היחס לאנשים שאינם מהמגזר בעייתי, והיחס לנשים יכול להיות (לא תמיד, אבל מידי פעם) לדעתי פשוט שערורייתי.

אמנם אני לא אישה ולכן לא נפגע ישירות אבל אם אני נותן כסף למימון היחס הזה אני מרגיש שותף, ואני לא רוצה להיות שותף ליחס מבזה לנשים. אין לי כמעט שליטה בהזרמת כספי מיסים שלי לחברה, יש לי שליטה מאוד גבוהה ברכישת כרטיסים לטיסות פרטיות.

keves160 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
          • keves160
            keves160 @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

הסכמתי למדי עם שניכם. אצלי המחיר הוא כן הפרמטר החשוב ביותר, אם כי לפעמים אשלם יותר בשביל מסלול נוח יותר, תלוי בהפרש ובטיסה (בטיסות ארוכות מאוד למשל ההפרש אולי גדול יותר, אבל ברור שעדיף קונקשן אחד על שלושה), או על שעה נוחה יותר. לרוב לא אשכיר רכב, אז כן אבדוק שהשעה מאפשרת תחבורה ציבורית, ואם לא אז מה האלטרנטיבות.  

הפעם האחרונה שטסתי באל על (מחוסר ברירה כי לא היו אלטרנטיבות אחרות) היתה סבירה למדי חוץ מהצפיפות האיומה, אבל כעקרון אנסה להימנע בגלל היחס המפלה בין הנוסעים וההתנהלות המרגיזה בכלל. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • שקד
              שקד @יונית נערך לאחרונה על ידי

בפועל, אם להסתכל על ההתנהלות של אלעל בשנה האחרונה, נראה שאני אבחר לטוס איתם רק אם הם יהיו חברת התעופה הזמינה היחידה, או אם הם יציעו מוצר כל כך הרבה יותר אטרקטיבי שיהיה קשה להתחרות בו (והאמת, קשה לי לראות את זה קורה). בשנה האחרונה ביטלתי שתי טיסות של איזיג׳ט ואחת של בריטיש איירוויז. אין בכלל מה להשוות מבחינת היחס. נקודת המוצא: ברור שנחזיר לך את הכסף. את רוצה את ההחזר כולו במזומן לחשבון הבנק או שאת רוצה להשאיר אצלך זיכוי שיהיה בתוספת בונוס קטן (הנחה במטען, ארוחה בטיסה, וכד׳). איזיג׳ט אפילו מגדילים ואומרים לי כצרכנית ״אנחנו מבינים שעכשיו יש הרבה חוסר ודאות בשוק, לכן על מנת שתרצי בכל זאת לקנות מאיתנו, אנחנו מגדילים את הגמישות בכרטיסים שלנו.״ לעומת זאת, כשזה מגיע לאלעל, אני חוששת לקנות כרטיסים אפילו לחודש הקרוב: אין לי טיפת אמון שאקבל את כספי בחזרה אם הטיסה תבוטל. אני מעדיפה לשמור את הכסף אצלי עד שאדע בודאות שיש טיסה, ולא לתת להם אותו ושאח״כ אצטרך לרדוף אחריהם להחזרים. זה כמעט נראה שהם מתכוונים להתנגש בקרחון. מה אכפת לנו היום שאחרי, אכפת לנו שתתני לנו כסף היום. לאתודה, אני מעדיפה שלא.

• משה 22

אני אבחר לטוס באלעל ליעדים הבאים.

אירופה מרכז ואירופה מערב .

ארהב רק במטוס הדרימליינר.

לאסיה כנראה שלא.

המחיר יהווה שיקול רק במקרים מסויימים . עדיין יעדיף את הטיסה ליעד הנוחה ביותר אף אם היא יקרה יותר וכמובן אך ורק בחברות התעופה הסדירות כפי שאני קבעתי לי .

keves160 aljaje 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • keves160
                  keves160 @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

גם לאסיה יש טיסות בדרימליינר. והמטוס הזה רחוק מלהיות חלום. צפוף לאללה. 

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • aljaje
                    aljaje @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

קצת על הבעיות בייצור ה787(גם כאן וכאן).

טוס באיירבאס. 

משה 22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • משה 22
                      משה 22 @aljaje נערך לאחרונה על ידי

@aljaje

ברור שעדיף איירבוס.

ולכן לאסיה  ולאירופה יש החברות האסייתיות עם ה 380 800 או 350.

• דוקטור דו ליטל
                        דוקטור דו ליטל @keves160 נערך לאחרונה על ידי

@keves160

דרימליינר הוא קודם כל החלום של חברות התעופה, חיסכון עצום בדלק על כל נוסע.

חלק מהחיסכון בגלל שהנוסעים צפופים.

יש אלמנטים של נוחות כמו דיחוס יותר טוב של המטוס.

מניסיון, אל על מחליפה באופן די תזזיתי (לטעמי) את סוג המטוס בטיסה.

גם אם כתוב 787 בהזמנה בכלל אל בטוח שיהיה 787 בטיסה עצמה, מה שבאל על מכנים “החלפת ציוד”.

לפני הקורונה לאחוז נכבד מהטיסות אל על עשתה החכרה רטובה, הנוסע רכש כרטיס לטיסה באל על במטוס מסויים ובפועל טס בחברה ספרדית במטוס אחר לגמרי.

לכן בעיקר באל על סוג במטוס בזמן ההזמנה מבחינתי לא פרמטר, ממילא יש הסתברות גבוהה מאוד שאטוס במטוס אחר.

keves160 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                        • משה 22

בסוף כל המטוסים הם כסא סטנדרט ועם חלון.

אז בכל מקרה צריך לשדרג או לעסקים או ראשונה בשביל באמת לטוס כמו בן אדם ולהגיע שפוי אחרי מעל 10 שעות טיסה.

• דוקטור דו ליטל
                            דוקטור דו ליטל @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

גם בעסקים יש הבדל בין מטוס למטוס.

טיסת העסקים האחרונה שלי באל על היתה ב 767, הכיסא לא הופך למיטה של 180 מעלות שלא לדבר על איזושהי מחיצה לפרטיות, אלקטרוניקה היתה על הפנים – חילקו לנו אייפדים, בקיצור די על הפנים, מזל שלא אני שילמתי על הכרטיס אחרת הייתי מרגיש שהונו אותי.

משה 22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • משה 22
                              משה 22 @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

767 זה כבר מטוס עתיק .. צריך להוריד אותם

• keves160

@דוקטור-דו-ליטל אמר:

לפני הקורונה לאחוז נכבד מהטיסות אל על עשתה החכרה רטובה, הנוסע רכש כרטיס לטיסה באל על במטוס מסויים ובפועל טס בחברה ספרדית במטוס אחר לגמרי.

זו אחת הסיבות שהפעמים הדי יחידות שטסתי עם אל על בעשור האחרון היו בקו הלואו קוסט לפראג: הוא היה זול לעומת האלטרנטיבות בתקופה שחיפשתי, בשעה נוחה, ותמיד מופעל על ידי חברה אחרת שנתנה שירות יותר טוב….. 

@דוקטור-דו-ליטל אמר:

דרימליינר הוא קודם כל החלום של חברות התעופה, חיסכון עצום בדלק על כל נוסע. חלק מהחיסכון בגלל שהנוסעים צפופים. יש אלמנטים של נוחות כמו דיחוס יותר טוב של המטוס.

זה גם תלוי איך חברת התעופה עצמה מעצבת את פנים הדרימליינר. באל על הדחיסה של כמות הכסאות איומה. וזו עוד סיבה אחת מיני רבות לא לטוס איתם. 

• דוקטור דו ליטל
                                  דוקטור דו ליטל @keves160 נערך לאחרונה על ידי

@keves160

@keves160 אמר:

זו אחת הסיבות שהפעמים הדי יחידות שטסתי עם אל על בעשור האחרון היו בקו הלואו קוסט לפראג: הוא היה זול לעומת האלטרנטיבות בתקופה שחיפשתי, בשעה נוחה, ותמיד מופעל על ידי חברה אחרת שנתנה שירות יותר טוב….. 

לי לא יצא לטוס במטוס בהחכרה רטובה של אל על, 

אבל אם היה יוצא אני לא בטוח שהייתי מרגיש נפגע.

אז אנשים כמוני לא נפגעו, בדיוק כמו שאני לא נפגעתי בגלל שאני לא אישה. אבל מצד שני יש אנשים שרכשו כרטיס באל על כי רצו לטוס באל על ולהם נראה שהונו אותם. סיפרו להם על “הכי בבית בעולם”, הראו להם בפרסומת טייס עברי גאה שבדיוק חזר מגיחת הפצצה בסוריה, ובסוף טסים לבוסטון בחברת תעופה ספרדית.

@keves160 אמר:

זה גם תלוי איך חברת התעופה עצמה מעצבת את פנים הדרימליינר. באל על הדחיסה של כמות הכסאות איומה. וזו עוד סיבה אחת מיני רבות לא לטוס איתם. 

באל על המטוס מאוד צפוף, מרחק בין מושבים “30-31

ביונייטד למשל המרחק בין המושבים 32”

לא בדקתי לעומק אבל רק באל על נתקלתי ב 787 במרווח של “30 בין כיסא לכיסא.

לדעתי ההבדל של 5 ס”מ מאוד משמעותי, אפילו זה של ה 2.5 ס”מ, במיוחד בטיסות ארוכות.

לסבר את האוזן של מי שלא מסכים ש “1 חשוב,

באיזיג’ט, כדוגמה די בולטת לחברת low cost, המרווח בין הכסאות “29 והכסא של ה 787 באל על צר יותר ב”1 מהכיסא של איזיג’ט.

מחלקת תיירים ב 787 של אל על נמצאת קרוב יותר ל low cost מאשר לחברת שירות מלא, העלות לעומת זאת של שירות המלא, השירות עצמו כמו שאמרנו מאוד חסר.

לא רואה סיבה להעדיף את ה 787 של אל על, גם אם בטוחים שזה באמת יהיה המטוס שימריא בפועל. אם כבר הייתי מקווה לקבל את ה 777 הישן של אל על, אמנם המטוס כבר עוד מעט בן 20 אבל הכיסא טיפה יותר רחב והמרווח מהכיסא לפנים “32-33. 

keves160 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • משה 22

לאדם מעל 1.90 מטר כמוני. כבר לא יעזור עוד 2 או 5 סמ ... 

הרגליים נעולות מתחת למושב. 

כך שבטיסות קצרות אפשר עוד לסבול על בסיס מושב מועדף או שורה ראשונה אבל טיסות ארוכות רק עסקים או מחלקה ראשונה.

אבל גם אדם נמוך קומה לא נהנה בטיסה ארוכה בתיירים ... טיסה מסחרית היא לא חוויה בשום חברת תעופה לא סדירה ולא לואוקוסט.

אם נאלצים לטוס טיסה ארוכה אסי האופציה היחידה שלא נגיע סמרטוטים ליעד היא רק במצב של שינה או מנוחה במושב מיטה. לא חייבים תא פרטי אבל לפחות מושב שיורד למצב של מיטה .

• keves160

@דוקטור-דו-ליטל אמר:

לי לא יצא לטוס במטוס בהחכרה רטובה של אל על,  אבל אם היה יוצא אני לא בטוח שהייתי מרגיש נפגע. אז אנשים כמוני לא נפגעו, בדיוק כמו שאני לא נפגעתי בגלל שאני לא אישה. אבל מצד שני יש אנשים שרכשו כרטיס באל על כי רצו לטוס באל על ולהם נראה שהונו אותם. סיפרו להם על “הכי בבית בעולם”, הראו להם בפרסומת טייס עברי גאה שבדיוק חזר מגיחת הפצצה בסוריה, ובסוף טסים לבוסטון בחברת תעופה ספרדית.

אין ויכוח בינינו. גם אני אעדיף תמיד להימנע מאל על אם אפשר. בגלל נושא היחס לנשים ולחילונים, השירות הרע, המימון מהמסים, המחיר, הרווחים בין הכסאות ועוד. לצערי חוויתי את הדרימליינר מחוסר ברירה (מקרה חירום והאלטרנטיבה היחידה עלתה כמעט כפול). 

• עמיחי13
                                        עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

בשנים האחרונות יצא לי לטוס עם אל על פעמיים בנסיעות עבודה (טרום קורונה).

בפעם הראשונה: אירוע קוסמי נדיר, הכוכבים הסתדרו הפוך בשמים ובטיסה לניו יורק אל על הציעו מחיר זול יותר בסדר גודל מאשר דלתא ויונייטד. בטיסה הזו הרגשתי הכי בבית בעולם. כמובן שהדיילות ביקשו ממני כמה פעמים לשנות מקום (למרות שהזמנתי מושב ספציפי) כי המקום שלי כנראה הציק לאחרים. בנוסף, באמצע הטיסה, כמובן בשלב שבו האורות כבויים ורוב הנוסעים מנסים לישון, החליטו כמה דיילות לנהל שיחות קולניות בינהן וגם עם כמה נוסעים שהיו מוכרים להן, והם במקרה ישבו לידי. שקט הם לא נתנו לי. כאשר חזרתי הביתה גיליתי גם שמישהו החליט גם לחטט לי במזוודה, להפוך את כל התכולה, לקמט את הבגדים, לקרוע עטיפות של מתנות לילדים, וכמובן בלי שום הודעה או התנצלות.

בפעם השניה: טיסה לבנגקוק. לא רציתי לטוס עם חברה שטסה מעל איראן (רוב החברות האירופאיות נפסלו) וגם לא עם אירופלוט (בדיוק אחרי פרשת נעמה יששכר). כך שאל על קיבלו עדיפות, למרות העלות הגבוהה. מטוס מיושן, אנשים שמרשים לעצמם להתנהג בצורה מגעילה, אולי כי הם מרגישים בבית. בפעם הבאה שנצטרך להגיע לבנגקוק כבר תהיה אפשרות לטוס עם אמירייטס \ איתיחד.

משה 22 aljaje 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • משה 22
                                          משה 22 @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

@עמיחי13

הלוואי... שאפשר יהיה לטוס בחברות האלו למזרח הרחוק. 

מקווה שיאושר עצירת ביניים באיחוד האמירויות.

כרגע זה ממנוע אסור ... לחלק מאיתנו.

• aljaje
                                            aljaje @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

@עמיחי13

עדיפה נחיתת-חירום באיראן מטיסה שמרגישים בה כמו בבית ממול.

• 1
                                            • 2
                                            • 25
                                            • 26
                                            • 27
                                            • 28
                                            • 29
                                            • 37
                                            • 38
                                            • 27 / 38
                                            • פוסט ראשון