המשך ההתפתחויות באל על
-
@bambi19 אמר:
@keves160. מצב התחלואה בארץ כל כך חמור השיידרש סגר ארוך, ובדיוק עכשיו יש דיונים שאחרי ראש שנה תהיה החמרה בסגר עד כדי עוצר ממש, ושכחו שכל ההדבקה כאן בארץ הגיעה מאלו שחזרו מטיסות ומשם הכול התחיל, כך שאני מעריכה שנתב"ג יהיה בין האחרונים שייפתח מחדש לטיסות חדשות אחרי שנצא מהסגר...
במרץ 2020 לא הייתה קורונה בארץ ולכן מי שהתחיל להדביק אלו ישראלים שחזרו מחו”ל.
מרגע שהקורונה מפושטת בכל המדינה- אין שום משמעות להדבקה המגיעה מטיסות.
מעבר לכך ברמת הנתונים שפורסמו--- לא נראה כי יש תחלואה דווקא בהגעה מחו”ל, ובודאי לא מול אירועים ומגזרים כאן אצלנו.
לפחות לטיסה אדם עולה אחרי בדיקת קורונה, לאוטובוס, לרכבת, למונית- לא.
-
@צחצח-המטייל אמר:
מה הציפייה/הערכה לגבי החזרים כספיים לנוסעים שטיסותיהן בוטלו?
הכנסת אישרה בחקיקה את דחייתהחזר התשלומים ל1.10
זה כבר מעבר לפינה.
מצד שני, לא הייתי בונה על זה לתקציב החודש הקרוב-כי כבר הכנסת אישרה דחיה פעמיים עד כה של החזר התשלומים ללקוחות.
בסופו של דבר- הם יאלצו להחזיר ללקוחות.
זה רק עניין של זמן.
-
פוסט זה נמחק! -
מבקשת לעצור את הדיון כאן לגבי פרסומים תיירותיים, לגבי הטעיית הציבור וכן הלאה
נושא רלוונטי? -פתחו שרשור בהתאם.
השרשור הנ”ל עוסק בהתפתחויות באל על.
-
ברור שהאחריות היא של בעל הבית כלומר הממשלה. הבעיה שאמון הציבור בממשלה ובמקבלי ההחלטות כל כך נמוך, וההחרגות הרבות שהוחלט לגביהן בין השאר ההחרגה של נתב"ג למעשה פורמות את הסגר, ויש כאלו שמצפצפים על ההנחיות ובין השאר מפירים בידוד, כאלו שמנצלים את הכאוס הזה לצרכיהם, וכאלו שרק רוצים לברוח מכאן לחו"ל, וממהרים לרכוד כרטיסים כולל רבים שרעשו לכיוון אחד כשהם לא לוקחים בחשבון את המשמעויות ואת הסיכונים הכרוכים בכך...
-
נראה מה יקרה כאשר יחזרו חסידי ברסלב מאומן...
-
-
אותי זה מעיין דווקא
-
השרשור הזה עוסק בהתפתחויות באל על, כנראה שלא יהיה מנומס להעביר אותו לנושאים אחרים כמו בידוד בחזרה מחו”ל,
אם הנושא יעלה בשרשור אחר יכול להיות שאענה שם.
-
-
אני לא חושב שהניתוח מקיף או מספק,
למשל בניתוח יש סוג של טענה שלא היה צריך לרכוש/לחכור מטוסי 787 כי רכשו/חכרו מטוסי 737.
אלו שני סוגי מטוסים שונים לצרכים שונים, מטוסי 737 לא יכולים למלא את מקומם של 787 (שנרכשו מאוחר יותר) למשל בגלל טווח טיסה קצר מידי.
לאל על לא היתה ברירה אלא לחדש את הצי לטווח טיסה טראנס אטלנטי כי היתה חייבת להשבית חלק ניכר מהמטוסים המאוד מיושנים שלה. ככה זה כשמחכים לרגע אחרי האחרון.
כנ”ל ההתייחסות להחלטות ניהוליות שגויות לוקה בחסר, יש התייחסות למצבת כוח אדם מנופחת ושכר מנופח אבל אין התייחסות להחלטות שעלו ועולות לחברה עשרות מיליוני שקלים כמו גידור מחירי דלק במחיר יקר.
בהתייחסות להשבתת החברה בשבת חסרה העלות האלטרנטיבית, הסיכון שאם הנהלת החברה תחליט כן לטוס בשבת החברה תאבד סובסידיה של מאות מליוני שקלים בשנה ממדינת ישראל, שיכול להיות ששווה לחברה יותר מאשר הרווח הצפוי מטיסה בשבת.
כמו כן אין התייחסות לנכסים לא מוחשיים אבל שווים הרבה כסף כמו מוניטין, ואני יכול לתת הרבה דוגמאות גם למוניטין טוב ועוד יותר הרבה למוניטין גרוע.
ומשהו שכאזרח ישראלי מאוד מעניין אותי, מאיפה הכסף לרכישת אל על וכמה הכסף כשר.
ברור לי שרוזנברג הבן הוא רק הפרונט, הוא איננו בעל הממון.
אבא שלו בעל הכסף ובעצם השליטה בנכס ישראלי אסטרטגי תהיה בידי אזרח זר?
או אולי הכסף מגיע מהרב פנחס אבוחצירא שהוא אזרח ישראלי אבל מקורות הכסף לא ממש ברורים?
-
-
@דוקטור-דו-ליטל אמר:
אני לא חושב שהניתוח מקיף או מספק,
למשל בניתוח יש סוג של טענה שלא היה צריך לרכוש/לחכור מטוסי 787 כי רכשו/חכרו מטוסי 737.
אלו שני סוגי מטוסים שונים לצרכים שונים, מטוסי 737 לא יכולים למלא את מקומם של 787 (שנרכשו מאוחר יותר) למשל בגלל טווח טיסה קצר מידי.
לאל על לא היתה ברירה אלא לחדש את הצי לטווח טיסה טראנס אטלנטי כי היתה חייבת להשבית חלק ניכר מהמטוסים המאוד מיושנים שלה. ככה זה כשמחכים לרגע אחרי האחרון.
כנ”ל ההתייחסות להחלטות ניהוליות שגויות לוקה בחסר, יש התייחסות למצבת כוח אדם מנופחת ושכר מנופח אבל אין התייחסות להחלטות שעלו ועולות לחברה עשרות מיליוני שקלים כמו גידור מחירי דלק במחיר יקר.
יש התיחסות לגידור מחירי הדלק בפיסקה האחרונה בכתבה. על סמך מה החלטת שההחלטה בנושא זה היתה שגויה ובמחיר יקר?
בהתייחסות להשבתת החברה בשבת חסרה העלות האלטרנטיבית, הסיכון שאם הנהלת החברה תחליט כן לטוס בשבת החברה תאבד סובסידיה של מאות מליוני שקלים בשנה ממדינת ישראל, שיכול להיות ששווה לחברה יותר מאשר הרווח הצפוי מטיסה בשבת.
איזו סובסידיה אל על מקבלת מהמדינה? אתה מתכוון לתשלום עבור אבטחה או למשהו אחר? האם סובסידיה זו מותנית באי טיסות בשבת ובחג? תן בבקשה עוד פרטים.
כמו כן אין התייחסות לנכסים לא מוחשיים אבל שווים הרבה כסף כמו מוניטין, ואני יכול לתת הרבה דוגמאות גם למוניטין טוב ועוד יותר הרבה למוניטין גרוע.
ומשהו שכאזרח ישראלי מאוד מעניין אותי, מאיפה הכסף לרכישת אל על וכמה הכסף כשר.
ברור לי שרוזנברג הבן הוא רק הפרונט, הוא איננו בעל הממון.
אבא שלו בעל הכסף ובעצם השליטה בנכס ישראלי אסטרטגי תהיה בידי אזרח זר?
או אולי הכסף מגיע מהרב פנחס אבוחצירא שהוא אזרח ישראלי אבל מקורות הכסף לא ממש ברורים?
-
הודעה של מנכ"ל אל על בנוגע להחזריםשימו לב למה שכתוב לקראת הסוף: “ לאור כמות הכרטיסים הגדולה, והעומס הרב, פנייתנו ללקוחות נעשית באופן הדרגתי.”
-
-
-
ואזהרה לאלו שמחכים להחזר הכסף מאל על: השרה מירי רגב אומרת שאם יוחלט על סגירה מיידית של נתב"ג וביטול הטיסות - יהיה תנאי אחד והוא "הארכת חוק טיבי" לפיצוי מלא על מחיר הטיסה. כלומר דחיה של המועד 1.10 למועד חדש ולא ידוע...
-
ראיתי את זה כמוך.
לפי דעתי לא לזה הכוונה.
התיקון לחוק טיבי חל על טיסות שבוטלו עד סוף ספטמבר.
כנראה שהיא מתכוונת לכך שזה יוארך ויוחל גם על טיסות שתבוטלנה החל מתחילת אוקטובר.
לא לערבב את זה עם חובת ההחזר של אלעל ושל אחרים תוך 90 יום או עד 1 באוקטובר לפי המאוחר.
-
לא נראה לי. מאוקטובר זה כסף קטן . הסכום המשמעותי זה החוב של אל על שחייבת ללקוחותיה סך של קרוב למליארד שקלים! אל על קיוותה שבזכות חידוש הטיסות שלה מ1.10 היא תוכל להציע שוברים במקום החזר כסף ללקוחותיה כאשר היא כבר פעילה וטסה, ואז היא חשבה שתוכל לפתות חלק גדול מלקוחותיה לרכוש שובר במקום. אם סוגרים את נתב"ג ואל על חוזרת להיות מקורקעת אז ברור שכולם ידרשו את הכסף ולאל על אין איך להחזיר סכום כזה אדיר במיידית גם אחרי שבוצעה הרכישה.
-
לא מדויק.
על טיסות שבוטלו עד 1 באוקטובר אלעל צריכה להחזיר 400 מיליון שקל, ויש לה סכום זה כי בהנפקה גויסו 500 מיליון שקל.