ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שאלה למבינים בטיסות

פורום אירופה
    16
    101
    6895
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • שמחת הפרטים הקטנים
      שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

האם זה מצב שכיח שטיסה מתמלאת עד אפס מקום?

נניח שאני רוצה להזמין טיסה רק שבועיים מראש כשיתבהר יותר המצב, אני לוקחת סיכון משמעותי שלא יהיה לי איך לטוס? נניח אני רואה שלג'נבה יש טיסה ישירה רק של איזיג'ט, יכול להיות ששבועיים לפני פשוט לא יהיה לי מקום בטיסה?

keves160 יונית dinz עמיחי13 Roco 7 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • keves160
        keves160 @שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

@שמחת-הפרטים-הקטנים

הכל יכול להיות. בניחוש שלי יש פחות ביקוש בימי קורונה אז יש יותר סיכוי שיהיו מקומות פנויים (אם כי המחיר יכול להשתנות). 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • יונית
          יונית @שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

@שמחת-הפרטים-הקטנים

מניסיון עבר טרום קורונה גם שבועיים לפני, אפשר היה למצוא כרטיסי טיסה לג’נבה.

הבחירה בין-לקנות כיום כרטיס בזול יחסית, ולקחת סיכונים של שינויים,ביטולים,מדיניות הפכפכה

או

לא לקנות היום- לקחת סיכונים של מחירי כרטיסים גבוהים יותר אבל להגדיל את מרווח הביטחון שהטיול יתקיים.

לכל גישה יש יתרונות וחסרונות כמובן.

צחצח המטייל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • צחצח המטייל
            צחצח המטייל @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

יש היום אי וודאות מסויימת והיא מתומחרת במחיר הכרטיס שהוא זול יותר מהרגיל.

אגב לחברות שונות  יש סוגי כרטיסים שונים במחירים שונים. יש כרטיסים יותר יקרים בהם ניתן לשנות תאריך ללא מגבלה ואז הסיכון נמוך ביותר.

צחצח המטייל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • צחצח המטייל
              צחצח המטייל @צחצח המטייל נערך לאחרונה על ידי

@צחצח-המטייל

אני למשל הזמנתי כרטיסי טיסה לבודפשט בריינאייר ליולי. הונגריה  כרגע לא מאפשרת כניסה בכלל. אבל כשבדקתי ראיתי שעקומת ההדבקה שם שטוחה לגמרי ושיעור המחוסנים בחיסון ראשון עולה על 50%. אז לקחתי סיכון וקניתי כרטיס ב 50 דולר בתקווה שתוך חודשיים היא תפתח. יש גם כרטיס ב 200 עם אפשרות שינוי תאריכים.

• dinz
                dinz @שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

@שמחת-הפרטים-הקטנים

אני גם באותה בעיה….יש לי כפר נופש מוזמן בהולנד עוד משנה שעברה , לא הסכימו באוגוסט שעבר לבטל רק נתנו שובר שתקף עד סוף 2021, מימשתי את השובר ליולי הקרוב…

הבעיה היא בימים, כניסה לכפר הנופש היא ביום שני, כך שאני מוגבלת לטיסות ביום שני הספציפי ההוא...היתה טיסה של אל על ביום הזה והנה היום היא נעלמה מלוח הטיסות, צמצמו את הטיסות רק לראשון ורביעי…

לKLM יש טיסה אך בתנאים קשוחים של בדיקה בטווח של 24 שעות, ומי אמר שגם הם לא יצמצמו טיסות

לארקיע יש גם טיסה בימי שני

אני באותה התלבטות כמוך ואף מעבר, כי אני מוגבלת ליום ספציפי אחד. חוששת ששבועיים לפני כבר לא יהיו מקומות על הטיסות ליום הזה...

Sailor תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • עמיחי13
                  עמיחי13 @שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

@שמחת-הפרטים-הקטנים

למי שפחות רגיש למחיר, למשל נסיעה עסקית דחופה, נדיר מאוד מאוד שאי אפשר למצוא מקום על טיסה. חברות התעופה הסדירות (כולל לואו-קוסט) יעדיפו להשאיר כמות מושבים אחרונים במחיר גבוה גם במחיר שהם לא ירכשו מאשר להוריד מחיר שלהם ברגע האחרון. בטווח ארוך, זו המדיניות הכלכלית הכי משתלמת. בטיסות שכר המדיניות שונה. כבר יצא לי שרכשו עבורי כרטיסי טיסה ברגע האחרון במחיר מופקע גם לטיסות שכבר היו כמעט מלאות. 

אם המטרה שלכם היא נסיעה לצורך תיירות, אני מניח שלא ינחם אתכם לגלות שיש מקומות על הטיסה, אבל המחיר בשמיים.

שמחת הפרטים הקטנים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • שמחת הפרטים הקטנים
                    שמחת הפרטים הקטנים @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

@עמיחי13

זהו שכבר עכשיו טיסה של איזיגט לגנבה בתאריכים שמתאימים לנו יולי עולה 320 יורו, אז זול זה כבר לא..🙁..

• Sailor
                      Sailor @dinz נערך לאחרונה על ידי

@dinz

אולי להתגמש? לטוס יום-יומיים קודם, למצוא לינה עד ההגעה לכפר, בהתאם למצאי הטיסות ועלותן.

גמישות תמיד שווה כסף לעומת חוסר גמישות שיכול לעלות יקר.

שמחת הפרטים הקטנים dinz 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • שמחת הפרטים הקטנים
                        שמחת הפרטים הקטנים @Sailor נערך לאחרונה על ידי

@Sailor

כן, אבל הכל כרגע מצומצם.. אם פעם היתה טיסה כל יום, עכשיו יש פעמיים- שלוש בשבוע..

טוב, נחכה וכנראה.. בינתיים צרפת אפילו לא פתוחה לכניסה בלי בידוד..🤷‍♀️

שמחת הפרטים הקטנים יונית 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • שמחת הפרטים הקטנים
                          שמחת הפרטים הקטנים @שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

@שמחת-הפרטים-הקטנים

גם כנראה שטיסות מתבטלות ולא אקח סיכון כזה..

למשל עד לפני שבוע היתה טיסה מתל אביב ללוטון של אל על, פתאום נעלמה מלוח הטיסות..

meravshe תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • Roco
                            Roco @שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי Roco

@שמחת-הפרטים-הקטנים

זה תלוי בהרבה מרכיבים, ועוד יותר בעידן הקורונה.

קודם כל עד 72 שעות לפני הטיסה בעקרון הטיסה אמורה להיות סגורה בעניין מידע על מקומות פנויים. מדוע? כי רוב הטיסות הן ליעדים שדורשים בדיקת קורונה מ72 שעות לפני. זה רוב המדינות. אם תתארגן על מקום בטוח שנותן תוצאה לבדיקה תוך 24 עד 48 דעות, אז תוכל לנסות לבדוק מקומות עד 72 שעות לפני להזמנת מקום. 

לפעמיים יש ביטולים. בעבר לפני הקורונה הביטולים היום קורים מספר ימים בין 4 ל9 ימים לפני הטיסה בד"כ, זה היה הזמן הטוב למצוא כרטיסים בודדים בזול.

למשל טסה קבוצה ו2 אנשים ביטלו או חולים. הסוכנות.תנסה למכור את הכרטיסים המחיר ריצפה.

שאלה נוספת, כמה טיסות באותו יום לאותו יעד, כמה היעד מבוקש, כמה טיסות יומיות ושבועיות לאותו יעד.

אלה רק מעט מהמשתנים שיש לקחת בחשבון.

עדין העקרון שלחכות עם ההזמנה עד הרגע האחרון האפשרי, 72 שעות לפני  וקצת יותר, זה כנראה הנוסחא הסבירה, בהתייחס לסיכון של שינויים בתנאי הכניסה שיכולים להתפרסם.

מטייל_3937334 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • dinz
                              dinz @Sailor נערך לאחרונה על ידי

@Sailor

לצערי אין לי כל אפשרות לצאת לפני התאריך המדובר...בחזור יש לי גמישות אך לא בהלוך

שמחת הפרטים הקטנים – טיסות בהחלט נעלמות מלוח הטיסות, כבר ראיתי כמה וכמה כאלו בכמה יעדים שונים...גם אם נזמין עכשיו לתאריך מסוים אף אחד לא יכול להבטיח שלא יצמצמו טיסות ויעבירו אותנו לטיסה ביום אחר. 

יש גם בעיה עם השכרת רכב – כיצד נזמין רכב בלי לדעת באיזה יום טסים? ואם נזמין עכשיו טיסה והיום ישתנה? נצטרך לשנות גם את השכרת הרכב בהתאם ואז אף אחד לא מבטיח שתהיה זמינות.

כמשפחה שמוגבלת עם רכבים אוטומטיים אנחנו בבעיה רצינית!

Roco תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • Roco
                                Roco @dinz נערך לאחרונה על ידי Roco

@dinz

כצריך לצאת המועד מסוים, לארוע קבוע מראש, אין מה לחכות להזמין מיד, ולמצוא אפשרות של שינוי תאריך ללא עלות למקרה ביטול. או תמורת תשלום נוסף פטור מתשלום דמי ביטול. 

בעיקר אם לא מדובר בכרטיס יקר, כמו לארה"ב, אם זה יעד קרוב- כרטיס זול, לא מחכים, אחרי כמובן כל הבדיקות והמידע הנדרש ליעד. זו דעתי. 

• meravshe
                                  meravshe @שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

@שמחת-הפרטים-הקטנים

עד לא מזמן היו לאל על שתי טיסות ביום ללוטון ונשארה רק זו של חמש בבוקר. את אומרת שגם זו נעלמה? בדקתי טיסות להיתרו של אל על (מה לעשות צריך לנצל את השוברים) והמחירים מרקיעי שחקים. כל יומיים עולים. נראה לי שנוותר השנה בצער רב על בריטניה. צריך לקחת משכנתה כדי לממן גם את הטיסות וגם את הבדיקות😪

Roco שמחת הפרטים הקטנים 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • דוקטור דו ליטל
                                    דוקטור דו ליטל @שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

@שמחת-הפרטים-הקטנים אמר:

האם זה מצב שכיח שטיסה מתמלאת עד אפס מקום?

נניח שאני רוצה להזמין טיסה רק שבועיים מראש כשיתבהר יותר המצב, אני לוקחת סיכון משמעותי שלא יהיה לי איך לטוס? נניח אני רואה שלג'נבה יש טיסה ישירה רק של איזיג'ט, יכול להיות ששבועיים לפני פשוט לא יהיה לי מקום בטיסה?

תלוי בתקופה, בעבר במועדים חמים מבחינת חופשות משרד החינוך בהחלט קרה.

אני אף פעם לא הצלחתי למצוא טיסה סבירה ברגע האחרון לחופשות משרד החינוך, קרה לי יותר מפעם אחת שאמרו לי שיש נניח רק 3 מקומות בטיסה (אז חלק מהילדים ישארו בבית?) או שנשארו מקומות בטיסות בשעות גרועות, ועל הושבה ביחד וכאלה בכלל אין על מה לדבר.

המחירים תמיד היו יקרים לטיסות די גרועות.

לא בזמן ביקוש בד”כ לא היתה בעיה.

מצד אחד לתת 320 יורו לטיסת low cost (כולל מטען והושבה?) כבר נראה לי לא זול, במיוחד בתקופה כזו לא הייתי משלם מראש. מצד שני אם התאריכים שלכם קשיחים לא נשמע לי שיש לכם הרבה ברירה. אולי חברת תעופה אחרת לעיר קצת יותר רחוקה אבל במרחק נסיעה לא מאוד גדול

• Roco
                                      Roco @meravshe נערך לאחרונה על ידי Roco

@meravshe

ללונדון הכי נוח לטוס להיתרו, לקחת טיסה של אלעל או בריטיש, וזהו. עם מזוודה לבטן המטוס, מרווח נוח לרגליים, מזוודה למטוס. זו טיסה לא קצרה, ההבדלים  עוד 100 -140 דולר להלוך חזור, לאדם.

בעיני זה מחיר והפרש, סבירים, מלואוקוסט, הכרטיסים ללונדון, 420 עד 520 דולר לאדם הלוך חזור.

ללוטון זה לא שדה נוח יש עלויות העברה לתוך לונדון. מרחק מלונדון, צפיפות המושבים, שעות לא תמיד נוחות בנחיתה. 

כל לונדוני יאמר לך שהיתרו זו הבחירה הטובה. 

תחבורה מהיתרו, מאטד נוחה לתוך לונדון.  טיוב פיקדלי-כחול או האקספרס לפדינגטון. 

ד.א

אחרי שנה של קורונה אפשר להתפנק בטיסה נוחה סדירה, ובעיקר אם יש שוברים.…

בהצלחה ונסיעה טובה.

meravshe דוקטור דו ליטל 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • שמחת הפרטים הקטנים
                                        שמחת הפרטים הקטנים @meravshe נערך לאחרונה על ידי

@meravshe

כן, גם זו של חמש בבוקר אני כבר לא רואה..

• Roco
                                          Roco @שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

@שמחת-הפרטים-הקטנים

הטיסות של אחה"צ להיתרו בעיני הכי נוחות, מגיעים בערב, אין עומס בשדה בד"כ, לא בתורי המעבר בקרת דרכונים, כל שכן בעידן הקורונה.

meravshe תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • meravshe
                                            meravshe @Roco נערך לאחרונה על ידי

@Roco

נוח זה נכון אבל יקר נורא. יש גבול כמה אני מוכנה לשלם לטיסות באירופה.

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 1 / 6
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון