לקצה העולם ובחזרה - אלסקה והוואי
-
@דבורה-פ אמר:
ם, או שידעו להעריך בעתיד בדיעבד (בגיל ההתבגרות הראיה מעוותת מה לעשות). הנופים מטריפים. עשית לי חשק גדול. אנחנו בני 60+ עושים בכיף מסלולים של 6-8 ק”מ עדיף עם שיפועים לא אלפיניים בגלל הברכיים… האם הקרחונים יחסית שטוחים או יחסית משופעים?
דבורה תודה על הפרגון.
המתבגרים ( באופן מפתיע) בהחלט מודעים ובהחלט מעריכים.
ההליכה על הקרחונים ( לפחות אלה שאני עשיתי ) ממש לא קשה, לא תלולה לא טיפוסים, וההליכה עם הדוקרנים קלה לא בעיתית ולא מרגישים שום קושי מיוחד, וגם לא מתחלקים. אם אתם בכושר סביר והולכים 6-8 קמ אז זה יהיה אפשרי לגמרי עבורכם.
ממליצה מאוד אלסקה מדהימה, והיא משהו אחר מכל דבר אחר שראיתי עד כה. -
לגבי מתבגרים שמעריכים את הטיול..זוכרת בזמנו שקראתי סיפורי טיול אחרים שלך, למשל את מערב ארה”ב, וזוכרת שהם כל פעם לא רצו לצאת ואת עשית חלק מהמסלולים לבד, וזה היה נראה לי מוזר, כי הילדים שלנו היו עוד קטנים ועשו כל מה שביקשנו..השנה בטיול לאיסלנד, ממש נזכרתי בך כאשר הם סירבו לפעמים לצאת מהאוטו

אז זה מעודד שזה שלב שעובר והם יחזרו לטייל בכייף איתנו.. (בתקווה)
-
אני כנראה נורא מפחיד, אצלי המתבגרים לעולם לא נשארו באוטו ( ולא שקלו או שאני שקלתי להציע את האופציה)
אבל היו להם רגעים מופלאים אחרים שהם דאגו לבאס

-
כן כשהם גדלים זה שוב משתפר, אבל גם החשיבות של העניין יורדת, הרבה יותר פשוט להשאיר בן 15 לכמה שעות במלון מאשר בן 11-12.
אני מאמינה בגמישות, לא כולם חייבים לרצות אותו הדבר כל הזמן, וזה לגמרי בסדר מצידי אם מישהו לא רוצה לעשות פעילות מסוימת. -
קמנו ביום הראשון בגירווד, איך לא, ליום מעונן וערפילי.
כבר מאבדת תקווה שמתי שהוא אראה פה שמיים כחולים.
תכננו ליום הזה את ה PORTAGE GLACIER HIKE
https://www.alltrails.com/trail/us/alaska/portage-pass?u=m&u=m
אנחנו נוסעים לכיוון אבל ככל שמתקרבים ככה הערפל מחמיר, ניראה פשוט חסר תועלת.
אני מחליטה לשנות כיוון ואנחנו נוסעים למסלול אחר, Byron Glacier Hike
https://www.alltrails.com/trail/us/alaska/byron-glacier-trail?u=m
5 קמ הלוך חזור, לאורך הנהר עד לקרחון.
מסלול ממש קל , מישורי לחלוטין, ועמוס מטיילים. המסלול הכי עמוס שפגשתי באלסקה ( שימו לה עמוס במושגי אלסקה זה לא צפיפות...זה רק אומר שרואים אנשים בקצב של יותר מפעם בחצי שעה ).
ליד הקרחון יש משטח שלג ענקי, יש שמחליקים שם על שקיות ניילון.
הילדים נהנים לטייל שם.
הקרחון מקסים , איך לא, גם עם שמיים אפורים

-
משם אנחנו ממשיכים למסלול אחר באיזור WINNER CREEK TRAIL
תחילה אנחנו מתברברים , בסוף מוצאים את תחילת המסלול ליד המלון פאר אלסקיין.
הבעיה זה שוב מסלול יער. אחרי מייל+ ביער לילדים נמאס. סתם יער משעמם. הם דורשים לחזור. והאמת ( אל תספרו להם ) גם לי נמאס.
במיוחד שבגוגל כתוב שהרכבל בהפעלה עצמית ( שהוא האטרקציה במסלול הזה ) סגור.
אז חוזרים.
שוקלים לעלות לרכבל...אבל ערפל.
יום קצת מפוספס. ( אחרי טיול הבוקר המהמם ).
בשלב הזה ( שהוא כבר אחה”צ ) הפרדת כוחות.
הילד חוזר הביתה, אני והילדה נוסעות ל Alaska Wildlife Conservation Center
מרכז שבו מטפלים בחיות בר שלא יכלו להסתדר בטבע.
מאחורי השם היפה היה שם סאפרי.
עם חיות אופייניות לאיזור.
נשארתי בחיים אבל היי….סוף סוף ראינו דוב.
נכון שזה ניראה ממש כאילו פגשנו אותו בטבע וצילמתי אותו באומץ.
שקלתי לספר לכם אגדות
( סתםםם )
זה הדרך שאני הכי מעדיפה לראות דובים, כשיש בנינו גדר, גבוהה.
את הערב מסיימים בדירה המקסימה שלנו אחרי שאספנו פיצה מאיזור המסעדות בצומת.
מחר יום חדש, אולי יהיה מזג אויר טוב יותר -
דרך מעולה לראות דוב!
-
נכון, יכולת “לעבוד” עלינו עם התמונה הזאת על אף שאני מעריך את הכנות.אז מה הסיפור שלו? למה הוא לא הסתדר בטבע?
-
בגדול ההסבר היה שאלה חיות שנפצעו ונאספו לטיפול. חלקן התרגל לבני אדם וכבר לא מסוגל להסתדר בטבע.
לא הסבירו פרטני על כל חיה.
היו שם מספר דובים מ 2 סוגים ( אחד שחור ומהסוג המצולם – נקרא לו חום כהה )ץ
ועוד הרבה מאוד סוגי איילים, שועלים זאבים ועוד.
נחמד עם ילדים או אוהבי חיות -
הדרך הכי טובה לדעתי לראות דובים היא מהרכב הבטוח או, במסלול כשיש איתך עוד 5 אנשים לפחות. לבד במסלול זה מפחיד (למרות שבגליישר היה מישהו שעשה הליכת בוקר לבד באייסברג לייק). הכי מפחיד זה לפגוש דוב קוטב יוצא לכיוונך מהים בצ’רצ’יל מניטובה בקנדה, כי דובי קוטב לא מפחדים בכלל מאנשים. דוב גריזלי או דוב שחור נרתע לרוב מפגישה עם בני אדם, וודאי אם יש בעברו פגישה עם ספריי דובים.
אבל ללא ספק הדוב נראה מקצועי מאד בצילום...

-
@rozmar אמר:
לדעתי לראות דובים היא מהרכב הבטוח או, במסלול כשיש איתך עוד 5 אנשים לפחות. לבד במסלול זה מפחיד (למרות שבגליישר היה מישהו שעשה הליכת בוקר לבד באייסברג לייק). הכי מפחיד זה לפגוש דוב קוטב יוצא לכיוונך מהים בצ’רצ’יל מניטובה בקנדה, כי דובי קוטב לא מפחדים בכלל מאנשים. דוב גריזלי או דוב שחור נרתע לרוב מפגישה עם בני אדם, וודאי אם יש בעברו פגישה עם ספריי דובים. אבל ללא ספק הדוב נראה מקצועי מאד בצילום...

חכו חכו יגיע עוד אחד על באמת….
-
דוב שבא לתת עבודה בניגוד למתחזה שבצילום?

-
@rozmar אמר:
הדרך הכי טובה לדעתי לראות דובים היא מהרכב הבטוח או, במסלול כשיש איתך עוד 5 אנשים לפחות. לבד במסלול זה מפחיד (למרות שבגליישר היה מישהו שעשה הליכת בוקר לבד באייסברג לייק). הכי מפחיד זה לפגוש דוב קוטב יוצא לכיוונך מהים בצ’רצ’יל מניטובה בקנדה, כי דובי קוטב לא מפחדים בכלל מאנשים. דוב גריזלי או דוב שחור נרתע לרוב מפגישה עם בני אדם, וודאי אם יש בעברו פגישה עם ספריי דובים.
אבל ללא ספק הדוב נראה מקצועי מאד בצילום...

נרתע לרוב זה לא מספיק טוב. אולי פשוט להגיע בתהלוכה או הפגנה . נראה לי שזה יעבוד.
-
האייסברג לייק מסלול הומה מאד. עצם ההליכה עליו היא סוג של מצעד. לחילופין, המדריך סיפר לנו כי הוא היה ב two medicine (תחנה יפהפיה בגליישר) לאחרונה וראה מפגש בין מוס לדב, שהסתיים בהפסד מוחץ של הדב. האיזור שם הרבה פחות הומה מהאייסברג לייק ולכן יש שם סיכוי לראות הרבה יותר דובים.
-
הפסד מוחץ הכוונה מוות/פציעה או סתם ויתר וברח? כי אכן שמעתי שהמוס הזה מסוכן לבני אדם אפילו יותר מדובים….על אף השם החביב שלו ש”משום מה” מזכיר לי מוס שוקולד

-
ברח כל עוד רוחו בו. המוסים האלה נראים חביבים (יש לי תמונות מדהימות מהילוסטון כשאני עוד שוקלת אם לפרסם את סיפור הטיול בבלוג שלי) אבל הם מסוכנים בטירוף ויכולים להיות מאד עצבניים. הם גם ענקיים.
-
והנה אחד משני איילי המוס שפגשנו בקצה מסלול האייסברג ( שאם רוצים להקדים את ההמונים- פשוט לצאת מוקדם לדרך, אז גם יש סיכוי לראות חיות לפני שיברחו)
-
יפה. למרות התיאורים, לא נראית חיה מפחידה. פרצוף של סוס עם קרניים
-
אתה כנראה מושפע יותר מדי מסרטים מצויירים:)
יותר מ- 600 ק”ג של שרירים וקרניים(חמודות), עדיף לא להפריע להם בין 14:00 ל- 16:00.
-
ערב טוב איילת היקרה, חברתי דבורה פ. הלשינה עליך שאת כאן עם סיפור טיול מהמם. אז לא אצטרף? הצילומים אליפות

התעוזה שלך עם כל כך הרבה טיסות ארוכות ובנוסף טיסה במסוק סופר WOW WOW WOW
קראתי בשקיקה הכל עד כה.
ממתינה לדוב האמיתי שיגיע..
ספוילר גם לי יצא לראות בטבע.
רחל לבון
א