אני רק אוסיף שלדעתי מי שחייב בבידוד ומפר אותו אחרי חזרה מחו”ל, ראוי שיקחו לו את הדרכון ל3 שנים.
אם היתה סנקציה כזאת בעולם דמיוני אז שם בעולם ההוא לא היו מפירי בידוד ולא היו 100 נדבקים בבינימינה.
אני רק אוסיף שלדעתי מי שחייב בבידוד ומפר אותו אחרי חזרה מחו”ל, ראוי שיקחו לו את הדרכון ל3 שנים.
אם היתה סנקציה כזאת בעולם דמיוני אז שם בעולם ההוא לא היו מפירי בידוד ולא היו 100 נדבקים בבינימינה.
כלומר ישלחו ישראלים ממדינה עם 1500 הדבקות ביום, שעוד בטיסה ידביקו אחד את השני ואם לא בטיסה אז בבופה של הכל כלול,
ואחרי זה יחזרו לפה בלי בידוד ? מישהו כנראה באמת מעוניין לסגור שוב את המדינה….אבל אם 17000 חרדים מברוקלין זה בסדר בלי בידוד אז למה לא בעצם ??
@שקד אמר:
הבעיה העיקרית בנושא הזה היא לא דווקא זה שנראה שהועדה מעדיפה אוכלוסיה מסוימת על פני אחרות משיקולים שהם לא ענייניים. הרי לכאורה יכול להיות מצב שכל מי שמשתייך לאותה האוכלוסיה באמת ״חייב״ לצאת או להכנס.
הבעיה החוקית העיקרית כרגע היא שסגירת השמים היא מעשה שמונע מעשרות אלפי אזרחים לממש את זכות הבחירה שלהם בבחירות הקרובות. כל זמן שקיימת מגבלה חמורה על מספר הנכנסים מדי יום, בהכרח זה אומר שעשרות אלפים אחרים לא יוכלו להצביע, מבלי שמספקים להם שום חלופה אחרת. מצב כזה דומה למצב שבו יסגרו כרגע את כל הכבישים בארץ לתקופה לא מוגבלת, ואם אתם לא נמצאים כרגע במרחק הליכה מהקלפי בה אתם רשומים, אז חבל. מאחר שאפשר לדרוש בידוד מכל מי שנכנס, אין הצדקה להגביל זכות בחירה, שהיא, כזכור, אחת מזכויות האזרח הבסיסיות ביותר בדמוקרטיה.
בעיה משמעותית נוספת היא האיסור על היציאה מהארץ בלי אישור, שזה דבר שלא מתאים להתנהגות של מדינה דמוקרטית אלא להתנהגות של מדינה טוטאליטרית שמתערבת מאוד בזכויות הפרט של האזרחים. המדינה צריכה לדאוג שמי שעובר בשדה התעופה לא יסכן את עובדי השדה ואת יתר האזרחים במדינה. זה הכל. לכן, לגיטימי לדרוש חיסון או בדיקה שלילית כתנאי לעבור בשדה התעופה, ובמקרה שנכנסים לישראל יש מקום לדרוש בידוד שבאמת יאכף. אין זה עניין של מדינה דמוקרטית מי מבקש לצאת ומאיזו סיבה, כל עוד הוא לא מסכן אחרים. המדינה בטח לא צריכה להתייחס לאזרחים שלה כאילו הם בני שלוש שצריך להזכיר להם שיעשו עכשיו כי אחרי זה לא יהיה.
אם אפשר להביא מאות עולים אתיופיים לא מחוסנים רק כדי להבטיח עריקה של השרה הרלוונטית אחרי הבחירות, ולסרב כניסה לאזרחי המדינה אז כנראה שיש פה משהו לא תקין
@משה-22 אמר:
בכל מדינת חוק יש סדרי עבודה שאושרו כחוק.
יש דרך לבדוק ולבחון כל התנהלות של כל גוף.
מה שבטוח שזה לא באמצעות העיתון או עדות שמיעה או רב סרן שמועתי.
יש בתי משפט ויש שאילתות ויש עוד דרכים מקובלות.
באם ימצאו פסול בהתנהלות של גורם ממלכתי או ציבורי . אני בטוח שיופקו לקחים לעתיד וינקטו צעדים לשיפור המענה. אבל בנתיים בהעדר הודעה אחרת .. אין שום פסול בשום ועדה. למרות שחלקנו ששים עלי קרב אז כדאי שנמתין ונבחן בעתיד את הלקחים שיופקו.
בכל מדינה יש גם שקיפות. שיואילו לגלות לנו כמה אזרחים זרים נכנסו מאז סגירת השמיים וכמה אזרחים ישראלים סורבו. במדינה מתוקנת אם השמיים סגורים אף אזרח זר לא אמור להיכנס
רק רציתי לעדכן שהישראכרט עבד מעולה ולא היה תורך לקנות אוייסטר.
@משה-22 אמר:
אני לא יודע מה ביבי חושב או לא .
אני משתדל להנות מהחיים הטובים . לדוגמא כרגע סופש מפנק בים המלח. חם ... חם.. חם.
מסתכל על מה יש כרגע ומתכנן חלומות לעתיד שכרע נראה רק קיץ 2021.
המצב הארץ בסדר גמור . תמיד יש בוכים והם בדרך כלל בוכים כל הזמן.
ובקיץ זה בכלל סיבה טובה לצאת להפגנית כי חם בבית ומשעמם אז יוצאים להפגין ולא משנה על מה.
מי שרוצה לצאת לחול יכול לצאת ולא צריך להפגין בשביל זה.
באמת חברים יקרים מה רע לנו ?
אנו מתלוננים על השמנת ?
עוד ניסע לחול והרבה ...
הכלכלה חזרה לאיתה ומתחילה לשגשג.
יש מלא אופציות להשקעות שונות
תיירות פנים טבע מדהימים הכל טוב.
כן הכלכלה ממש משגשגת...כמו שהשמיים יפתחו ב1 לאוגוסט כדברי שמש העמים. כל מילה שלו מגובה בעובדות בשטח.
רק להזכיר לכל המתבשמים ממצבה הנדיר של הכלכלה, שבחודש הבא יפסקו דמי האבטלה למאות אלפים שיצאו לחל”ת ואז באמת מעניין יהיה לראות איזה כסף בדיוק יניע את גלגלי המשק.
חזרתי אחרי 5 ימים בבולגריה.
הסים הגרמני עם חבילת גלישה שעלתה 10 אירו תיפקד ללא דופי.
40 שקל במקום 140 אצל הספק הסלולרי שלי.
לא בעייה להזמין באינטרנט דרך צד 3. לדוגמא ב EBAY.
הסים שלי רשום על שם בחור מברלין שמכר לי אותו ב5 אירו וכל שהייתי צריך לעשות זה להיכנס לחשבון באתר של O2, לשנות את כתובת המייל ולטעון חבילה לפני כל נסיעה.
עוד לפני שינוי התקנות באיחוד היתה להם חבילת נדידה בעלות של 2 אירו ליום לכל מדינות האיחוד. זה עבד לי מעולה בדנמרק ספרד אוסטריה קפריסין הונגריה וסלובקיה.
שבוע הבא נראה איך סה יעבוד בבולגריה אחרי שינוי התקנות.
לא בעייה להזמין באינטרנט דרך צד 3. לדוגמא ב EBAY.
הסים שלי רשום על שם בחור מברלין שמכר לי אותו ב5 אירו וכל שהייתי צריך לעשות זה להיכנס לחשבון באתר של O2, לשנות את כתובת המייל ולטעון חבילה לפני כל נסיעה.
עוד לפני שינוי התקנות באיחוד היתה להם חבילת נדידה בעלות של 2 אירו ליום לכל מדינות האיחוד. זה עבד לי מעולה בדנמרק ספרד אוסטריה קפריסין הונגריה וסלובקיה.
שבוע הבא נראה איך סה יעבוד בבולגריה אחרי שינוי התקנות.
עדכון: בתחילת הצ'ק אין יש הנחיה ברורה שיש להכניס דרכון שישמש לכניסה לארץ היעד. חד משמעי.
@danik1956
לפי מיטב הבנתי באותו דרכון שקיבלת את האישור. לא מבין למה צריך בכלל ETA לדרכון אירופי.
לאלעל יש עמדות מחשב בכניסה לאולם הצ'ק אין, שם תקבל את הבורדינג פס.
אני חשבתי שהעמדות בכניסה זה כדי להדפיס תגיות למזוודות ששולחים. עדיין אחרי זה מי ששולח מזוודה צריך לעבור ביטחון ולגשת לעמדה כדי למסור את המזוודה.
אני מקווה שיתנו לי בורדינג פס אונליין כדי שאוכל לגשת לשער W.
אם אישור ה ETA ניתן לדרכון אירופאי, האם בצ'ק אין אונליין לטיסת אל על ללונדון, להכניס את הדרכון הזה או את הישראלי?
האם אל על בכלל מאפשרים להדפיס בורדינג פס בבית או שבכל מקרה חייבים לגשת לדלפקים גם אם לא מוסרים מזוודות?
האם טיסות אל-על שמבוצעות על ידי קלאסג'ט (חברה ליטאית שאל-על חוכרת מהם מטוסים כולל הצוותים), מתקיימות כסדרן כמו יתר טיסות אל על ?
מישהו חווה ביטולים בתקופת המלחמה?
אם הזמנתי טיסות אל על ללרנקה וחזרה שמבוצעות על ידי קלאסג'ט, אז מה קורה אם הטיסה מבוטלת?
אל על ינסו למצוא לי מקומות בטיסה שלהם או שאני אמור להסתדר בעצמי?
האם אפשרי להכניס באתר הבינלאומי את מספר ה PREFERRED הישראלי בעת ביצוע הזמנה?
לא מאמין שתהיה בעיה עם המזוודות. לקחנו מלון צמוד לטרמינל 5 בהיתרו אז לא נצטרך להיסחב עם המטען יותר מידי. למחרת הטיסה ב1 בצהריים וזה רק לרדת במעלית מהמלון ישר לטרמינל
תכלס זה לא בידיים שלנו כבר....אם אל על לא יטוסו ביום שישי מסיבה כלשהיא, נצטרך לפנות לבריטיש ולדחות את הטיסה לניו יורק מלונדון בשבת.
למה שאל על ישלחו לי את המזוודות לני יורק אם ההמשך מלונדון ? בטוח שיש אופצייה כזאת? אלו 2 הזמנות נפרדות בחברות שונות. הקדמנו כבר את היציאה ביום אחד בגלל הביטול של בריטיש לטיסה בשבת...כעת אמורים לטוס בשישי בבוקר עם אל על ולשהות לילה בלונדון. ההמשך לני יורק בשבת בצהריים. אם אל על לא יטוסו בשישי אז רק בראשון יטוסו פעם הבאה ולא נגיע לטיסה מלונדון ל JFK בשבת.