ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מתחסנים, מחלימים ודרקונים ירוקים

פורום אירופה
    גיאורגיה יוון סרביה קפריסין
    18
    182
    27977
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • K.Amit
      K.Amit @דבורה פ נערך לאחרונה על ידי K.Amit

@דבורה-פ

אני כל כך מבינה אותך… הבן שלי גם למעלה משנה בקליפורניה, אין דרך להגיע אליו והוא לא יכול לבוא לכאן.

האמת היא, שגם אם נוכל לסוע אליו – ההנחיות בארה”ב לגבי תיירים נכנסים הן מבלבלות, שונות ממדינה למדינה, ועד כמה שאני יודעת, נכון לרגע זה, אין שם פטור מבידוד למחוסנים, בקליפורניה ובניו-יורק. 

המצב כאן לא ברור, וגם שם לא פשוט.

דבורה פ תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Vadim3238398
        Vadim3238398 נערך לאחרונה על ידי

הייתי אומר שאני מאגיש שאנו אזרחי סוג ב'. אבל אני מרגיש שיש אצולה מעמד אצולה תיאוקרטי מעלינו...
        dinz תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • dinz
          dinz @Vadim3238398 נערך לאחרונה על ידי

@Vadim3238398

שש טיסות של עולים מצרפת, רוסיה, אוקראינה, דרום אמריקה ואתיופיה קיבלו אישור לנחות בישראל…

והעיקר ‘נתב”ג סגור עקב חשש לכניסת מוטציות חדשות’.

שקד דבורה פ 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • שקד
            שקד @dinz נערך לאחרונה על ידי

@dinz

סליחה, אבל זה טיעון דמגוגי ביותר. בראש ובראשונה, כי גם מי שכן טס כרגע נדרש לבידוד, כשברירת המחדל היא מלונית, וכן הוא צריך בדיקה שלילית 3 ימים לפני הטיסה. מי שהתכונן לעליה לארץ מכר את הבית, עזב את העבודה, הוציא ילדים ממסגרות חינוך. סביר להניח שיש לו כבר איזשהו סידור בארץ שמחכה לו. מה את רוצה שהם יעשו עכשיו? יש הרבה הערכות לצעד כזה, זה לא החלטה מהיום למחר. אם מדינה רוצה להחליט שהיא לא מוכנה לקלוט הגירה באיזשהו טווח זמן מסוים אז שתודיע על זה בצורה מסודרת מראש, לא מהיום למחר ולא מהיום לעוד שבועיים. 

כל ההתנהלות של המדינה היא ביזיונית לגמרי. מחליטים דברים באימפולסיביות בלי לחשוב בכלל על השלכות. לכולם נוח לחשוב שהצעד הזה נועד בשביל להגביל אנשים שנוסעים לחגוג בלי מגבלות בדובאי, אבל לא לוקחים בחשבון שבדרך דורסים זכויות של עשרות אלפי אזרחים.

דבורה פ תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • דבורה פ
              דבורה פ @שקד נערך לאחרונה על ידי

@שקד

וכעת התבשרנו על מוטציה חדשה שהתגלתה ביפן….

שקד Sailor 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • דבורה פ
                דבורה פ @K.Amit נערך לאחרונה על ידי

@K-Amit

עמית, אני באמת מבינה מה עובר עליכם וזה לא קל בכלל. המזל היחידי שלנו ההורים לילדים שגרים בחו”ל זה התקשורת החינמית עם העולם כולל בוידיאו. לפני 30 שנה היה צריך את הכתובה של מלכת אנגליה בשביל כמה דקות שיחה עם חו”ל. אבל זה ממש לא תחליף לחיבוק ופנים אל פנים. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • שקד
                  שקד @דבורה פ נערך לאחרונה על ידי

@דבורה-פ

ה״מוטציות״ האלה הן בעיקר ספין תקשורתי. וירוסים עוברים מוטציות, ככה זה. וירוסים של RNA עוברים יותר מוטציות, ככה זה. הוירוס הספציפי הזה עובר *פחות* מוטציות ממה שהיו מצפים מוירוס RNA בגודל כזה. ככל שיהיו יותר הדבקות יהיו יותר מוטציות, חלקן בעלות משמעות וחלקן לא. עכשיו יש טכנולוגיה של ריצופים גנטיים שלא הייתה קיימת לפני 10-15 שנים, לכן עכשיו אפשר לקבוע רצפים מלאים של וירוסים בקלות יחסית. גם כשהייתה התפרצות חצבת לפני שנתיים-שלוש הוירוס עבר מוטציות. ככה זה וירוסים.

נראה לי לגיטימי לנקוט צעדי זהירות כרגע, ואני גם חושבת שפנדמיה זה לא זמן כל כך מתאים לחופשות וטיולים. זה נכון עם או בלי ריצוף גנטי של וירוסים.

• גם אני נמצאת בסירה דומה לזו שלך. לא ראיתי את המשפחה שלי כמעט שנה, וההחלטות האימפולסיביות על נתב״ג מרגיזות אותי מאוד.
                  תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                  • Vadim3238398
                    Vadim3238398 נערך לאחרונה על ידי

ובנתיים במדינות היעד

https://mobile.mako.co.il/travel-world/magazine/Article-89ce40cced9a771027.htm?sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=1898243326

• משה 22
                      משה 22 נערך לאחרונה על ידי

האמת אני דיי מבולבל.

אני התחסנתי במקום עבודתי כחלק מהמאמץ הלאומי בתחילת החיסונים עי צוותים של אחד מבתי החולים שהיגיע עד לפתח משרדי. בסיום החיסון השני קיבלתי פנקס בצבע צהוב כאשר כל המלל בפנים הוא באנגלית וערבית והוא מונפק עי ארגון הבריאות  העולמי כולל חותמת רשמית.. בנוסף הוצאתי גם תעודת מתחסן רגילה של משרד הבריאות ואתמול גם את התו הירוק. עכשיו לא ברור מה הולך לאן במיוחד עם הפנקס הצהוב שלהבנתי האוכלוסייה שהתחסנה בקופות החולים לא קיבלה ? והחשוב ביותר מה יתפוס בנסיעה לחול כמסמך הרשמי והחזק מכולם ?

תומר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • Sailor
                        Sailor @דבורה פ נערך לאחרונה על ידי

@דבורה-פ

לנגיף השפעת למשל, יש המון מוטציות חדשות כל שנה.

לחיסון בוחרים יותר מ-100 מוטנטים שההסתברות להידבק באחד מהם היא הגבוהה ביותר ועדיין יש סיכוי גבוה יחסית להידבק במוטציה שהחיסון לא מגן מפניה.

אז יפרסמו על מוטציות חדשות כל הזמן, כי יהיו חדשות כל הזמן.

למרבה המזל עד כה, לא נמצאו מוטנטים שהחיסון לא משפיע עליהם כלל, אבל כן נמצאו כאלה שהחיסון עובד נגדן פחות טוב.

• תומר
                          תומר @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

הפנקס הצהוב הוא פנקס חיסונים בינלאומי, כולם יכולים לסמן את החיסון בכזה.

זה היה אחד הטיעונים ש'דרכון ירוק' זה מיותר (מבחינת התעודה עצמה, לא ההטבות) כי בכל מקרה בכל מקום בעולם ניתן להציג את הצהוב. אם מדינה מסוימת נותנת הטבות למחוסנים, פשוט מראים בתעודה צהובה בינלאומית שהתחסנת.

לכן, לא ממש צריך הסכמה בינלאומית על תעודה נוספת שנוגעת לחיסון קורונה

משה 22 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                          • משה 22
                            משה 22 @תומר נערך לאחרונה על ידי

@תומר

בוקר טוב.

אם  הבנתי נכון אז הפנקס הצהוב שברשותי הוא מהווה סוג של היתר בינלאומי לנושא הקורונה והפנקס יאפשר לי לנוע בחופשיות במעבר בין מדינות או בכניסה וזאת בהנחה והמדינה המקבלת מאפשרת בכלל כניסה לתיירים.

והאם הדרכון האירופי מהווה גם יתרון בהנחה והתוכנית היא לטיחל באירופה ? 

• משה 22

@תומר

אבל זה קצת מוזר כי לדוגמא אשתי הוריי ואנשים בסיבבת מגורי לא קיבלו את הפנקס הצהוב .. רק אנשים שעובדים איתי ועוד ארגונים אחרים. מדוע לא להנפיק לכל מתחסן פנקס שכזה ?

תומר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • דבורה פ
                                דבורה פ @dinz נערך לאחרונה על ידי

@dinz

תחקיר של עיתון הארץ מלמד שנתב”ג לא באמת סגור ורוב החוזרים הם חרדים. 

מעצבן!!!

יונה וקשת Vadim3238398 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
                                • יונה וקשת
                                  יונה וקשת @דבורה פ נערך לאחרונה על ידי

@דבורה-פ

לצערי זה לא מפתיע.

• תומר
                                    תומר @משה 22 נערך לאחרונה על ידי יונית

@משה-22

אני זוכר במעורפל שבתקופה של שפעת החזירים (או אולי משהו אחר) מספר מדינות חייבו תיירים להיות מחוסנים, ואיך מוכיחים חיסון? פנקס חיסונים בינ'ל 

הרבה צעירים שעושים חיסונים לטיול הגדול שלהם, עושים פנקס חיסונים בינ'ל תוך כדי.

ולמה לא לעשות את זה אוטומטית לכולם?  תשאל את קובעי המדיניות

משה 22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • משה 22

פוסט זה נמחק!
                                      • Vadim3238398
                                        Vadim3238398 @דבורה פ נערך לאחרונה על ידי

@דבורה-פ

ואני תוהה איך אני שנה לא טס שנה ומוטציות ממשיכות להיכנס 

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                        • דוקטור דו ליטל
                                          דוקטור דו ליטל @Vadim3238398 נערך לאחרונה על ידי

@Vadim3238398

תביט על העובדות.

1. נתב”ג נסגר בסוף ינואר, אם אני לא טועה ב 25.
                                          2. ב 12 לפברואר 95 תיירים בריטיים, כאלה שאינם אזרחים ישראלים, טסו בטיסת חילוץ משום שנתקעו בישראל
                                          3. אורי מקלב, אדם חרדי, טיפל אישית בטיסה הזו
                                          4. נתב”ג לכאורה סגור לאזרחים זרים כבר כמעט שנה.

שאלות שאין לי אליהן תשובה:

א. אם נתב”ג סגור לאזרחים זרים כבר כמעט שנה, איך נתקעו בישראל אזרחים בריטיים?

ב. האם כמעט 100 אזרחים זרים הם כל הכמות או שבזמן שנתב”ג לא היה סגור עברו בנתב”ג אזרחים זרים במאותיהם ואלפיהם ולא שמענו עליהם כי הם לא נזקקו לחילוץ?

ג. למה סגן השר לא מטפל בנוסעים שנתקעו בסיישל דובאי או איטליה וכל כך חשוב לו לטפל בנוסעים האלו ללונדון?

אין לי תשובה מוסמכת לשאלות האלו אבל לפי התער של אוקאם (גם כן אנגלי), ההסבר הפשוט ביותר הוא שיש פייק סגר על נתב”ג, תיירים זרים נכנסים כבר תקופה ארוכה, המעורבות של מקלב ובחיזוק הכתבה מהארץ (שאני יכול לקרוא רק את הכותרת שלה כי אני לא מנוי) יותר ממרמז שכנראה הם תושבי גולדרס גרין.

ועוד רמז, איזו מוטציה הגיעה לארץ והחלה את ההתפשטות שלה בריכוזים חרדיים? המוטציה הבריטית.

כך מתחברות הנקודות.

נכון שחשוב מאוד שאזרחי ישראל המחוסנים ושמוכנים להיות בבידוד כשחוזרים לארץ לא יטוסו לחו”ל כדי שלא יכנסו מוטציות?

משה 22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • משה 22
                                            משה 22 @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

פשוט יותר לעקוב אחר לוח טיסות נכנסות ויוצאות של נתבג ולראות אם יש טיסות כמה ומהיכן.

אני מניח שיש בלי לבדוק אבל אני גם מבין שלא ניתן לסגור לחלוטין את המדינה.

תמיד יהיו יוצאים מהכלל וחריגים כפי שיוחלט עי הדרג המקצועי והדרקטיבה המדינית.

והכל במסגרת ניהול סיכונים הנהוג ברוב מדינות העולם המודרני.

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 9
                                            • 10
                                            • 3 / 10
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון