השכרת רכב בארצות הברית ומונית משדה
-
הי אשמח לעצות מניסיונכם לגבי היכן לבצע השכרת רכב לטיול בארצות הברית בספטמבר ועל הגעה מהשדה תעופה ניו ארק למנהטן.
אנו 5 איש, 3 מבוגרים ו2 בני נוער 12+15
אשמח לעצות לגבי הגעה לא יקרה ובנוחות מהשדה ניו ארק ניו גרזי למרכז מנהטן?
מה הכי כדאי?
הזמנת הסעה מראש או מונית צהובה בשדה ללא הזמנה?
יש מוניות צהובות גדולות לעתיד 5 איש עם הרבה מזוודות?
בנוסף אנו נהיה בניו יורק שבוע ואז נרצה לקחת רכב שכור לטיול מחוץ לעיר , לושינגטון, מפלי ניאגרה, ניו המפשר, ורמונט , נגיע עד אקדיה ונסיים בבוסטון, שם נחזיר את הרכב בשדה התעופה לפני הטיסה חזרה.
סך הכל 20 יום השכרה. והרבה נסיעות/זמן רכב אז צריך שיהיה גדול ונוח...
מחפשת מידע האם רכב מיניואן בקיפול רק חצי מהמושבים האחוריים ישאר מספיק מקום ל5 מזוודות גדולות ועוד 3 קטנות- טרולי?
או שעדיף suv?
Rentalcars מציעים לי ניסאן קווסט או דוג קרוואן או פורד אקספלורר suv.
חברות ההשכרה הן טריפטי או באדגט.
למי מהמכוניות שהציעו לי המקום למזוודות יהיה הכי גדול?
האם יש בעיה עם חלק מחברות ההשכרה מבחינת פשיטות רגל עתידיות או משהו בכיוון שידוע כרגע?
שמעתי על בעיות בהרץ וטריפטי היא חברת בת שלהם אז קצת חוששת.
יש מקום אחר/סוכנות אחרת שכדאי לבדוק בה מחירים להשכרה?
אני מבינה שלקיחת הרכב במרכז מנהטן מייקרת את כל ההשכרה, יש עצות איך ניתן להוזיל מחיר?
כל מידע בנושא יתקבל בברכה
-
לגבי הוזלת המחיר, אפשר לבדוק את שכירת הרכב בניו ג’רזי, בתחנה קרובה למנהטן. לפני המגפה השכרות רכב בניו ג’רזי היו זולות עד 40 אחוז מאלה שבניו יורק. אם עדיים כך, הנהג ייסע לניו ג’רזי, ייקח את הרכב ויאסוף את שאר המשפחה במנהטן.
לגבי המחירים והחברות צריך לבדוק ולהשוות במקסימום אתרים: אופרן, ממס”י, אלמו ישראל, אוטויורופ ישראל, אוטו שי, הרץ ישראל, שלמה סיקסט, אלבר, מרום פמילי טריפס, אייוויס, באדג’ט וכו’. יש לקחת בחשבון שבמזרח ארה”ב רצוי (ואפילו חובה, כי יש מקומות שלא ניתן לשלם במזומנים) לשכור מכשיר אי-זי פס לתשלום אגרות הכבישים, הגשרים והמנהרות. דולר וטריפטי גובות תשלום מאוד גבוה על המכשיר – שכולל את מחיר האגרות, אבל לשלם על 20 יום יעלה לכם ביוקר (משלמים שם, לא מראש בארץ). להרץ, אלמו, אייוויס מחירים יותר סבירים על שכירת מכשיר האי-זי פס עם תשלום מקסימום, נראה לי ששבוע אחד, התשלום לא כולל את האגרות, אבל ממילא לא כל יום משתמשים בכבישי אגרה אז זה יכול להוזיל.
לגבי הרכב, קצת בעייתי אחרי קיפול אחד המושבים האחוריים במיניואן להכניס 5 מזוודות, אולי קחו 4 מזוודות ועוד איזה תיק מבד שאפשר לדחוף בתא המטען איך שהוא. יש מיניואנים כמו טויוטה סיאנה עם 8 מושבים, אז תוכלו לקפל את כל שלושת המושבים מאחור וללא ספק ייכנס שם כל המטען. יש דגמים של קיא סדונה שבאים גם עם שמונה מושבים אבל הבעיה שיש כאלה עם שבעה, לא ניתן לדעת מראש על איזה מהם תיפלו.
בנוסף לכך יש לקחת בחשבון שכעת מחירי ההשכרה בארה”ב מרקיעים שחקים, בגלל שחברות ההשכרה נאלצו למכור כמות אדירה של כלי רכב בזמן המגפה וכעת יש להם חוסר ברכבים והדרישה הולכת וגוברת, כאשר העצה ממש נמוכה.
הרץ יצאה מפשיטת רגל (היא הבעלים של דולר וטריפטי) אבל עדיין יש חוסר רציני של רכבים במלאי. שכרתי לפני כחודש בוגאס דרך דולר ובמגרש של דולר לא היו כלל רכבים, הפנו אותי להרץ לקבלת הרכב.
עוד משהו בקשר למיניואן: ניסן קווסט קצת יותר קטן מהמיניואנים של דודג’ או קרייזלר (מניסיון)
לשים לב שגם אם סוכנויות ההשכרה שציינתי לעיל מציעות ביטוחים הכלולים במחיר ההשכרה, יש ביטוח נוסף (שגם מציעות בתוספת תשלום) על נזק לצמיגים, לשמשות, לשלדה התחתונה, לגרירה ללא הגבלה (שהיא מאוד יקרה בארה”ב). ביטוח זה עולה יותר אם עושים אותו בארה”ב מאשר להכליל אותו בארץ בעת הזמנת הרכב. זה לא ביטוח חובה, כל אחד צריך לשקול אם לעשותו או אם לאו.
לגבי הסעה משדה התעופה למנהטן, יש מוניות גדולות ויש אפשרות גם להזמין מראש הסעות דרך חברות כגון: כרמל לימו. למיטב ידיעתי (כי אף פעם לא השתמשתי במוניות שם) יש מחירים קבועים על המוניות (להתרחק מהחאפרים שצצים בשדה) + תוספות על המזוודות ועל אגרת הגשרים להגיע למנהטן
-
נסענו 5 חברים לטיול עם רכב. לכל אחד הייתה מזוודה ועוד תיק. לקחנו מיניוואן סטנדרטי והיה מספיק מקום (לא היה מרווח מאוד אבל לא סבלנו). החיסרון היה שתמיד יש מישהו שיושב לבד במושב בשורה האחרונה.

-
@nbk אמר:
אנו 5 איש, 3 מבוגרים ו2 בני נוער 12+15
צריך לשים לב מה ההרכב.
כשמדובר על משפחה גרעינית (הורים וילדים) כולם חולקים מזוודות, אבל יותר מזה – כולם רגילים להיות ביחד. המבוגרים מלפנים והילדים מאחור.
כשמדובר על הרכב אחר אולי יש צרכים שונים. אם המבוגר השלישי הוא בסך הכל הילד הגדול בן 18 אז זה כמובן לא משנה. אבל אם מדובר על סבא/סבתא אז אולי יש בעיות ברכיים/גב), אם מדובר על אח של אחד ההורים אולי הוא רוצה קצת פרטיות מסויימת. אם מדובר על החבר של הבת שמצטרף אליכם (לא נראה לי בגיל הזה) אז אולי חשוב שיהיה מושב זוגי ולאו דווקא מושבים נפרדים כמו במיניואן (ואולי דווקא לכם חשוב שיהיה מושבים נפרדים ולא מושב זוגי) וכו’. כלומר ההרכב משפיע על צרכי הישיבה.
@nbk אמר:
מספיק מקום ל5 מזוודות גדולות ועוד 3 קטנות- טרולי
אתם בטוחים שזה כל הציוד שלכם? אין תיקי גב למשל? מדובר על טיול מתגלגל אז אולי גם ציידנית? אולי עוד תיק של כביסה ואולי תיק של ציוד חורף (סוויטשירטים, מטריות וכדומה) שתמיד נשאר באוטו?
-
לגבי העברה מניוארק למנהטן אני בחרתי ע”פ המלצות כאן ב- כרמל Carmel .
(לא מצאתי לינק הפנייה שיתן לך ולי cash כלשהו לניצול...)לקחתי רכב גדול SUV, שחיכה בקרבת מקום ואחרי איסוף המזוודות פותחים את האפליקציה, מורים לו לבוא ויש הנחייה ברורה היכן להמתין. אפשר גם לראות איפה הוא בכל רגע.. היה מצויין.
יש גם נהג יהודי ניו-יורקי שהומלץ גם כאן, אם רלוונטי אחפש.
לדעתי הוא אסף משפחה אחרת בדיוק כשהמתנו לשלנו.. -
עם ילדים בגיל הזה היה לי הכי זול ומהיר ברכבת NJ Transit לתחנת PENN ומשם מוניות למלון – ואם המלון בקרבת מקום אז לא צריך מוניות.
עוד אופציה היא עם האוטובוס שאטל שמגיע צפונה יותר מ PENN – במידה והמלון קרוב מספיק לתחנה ולא צריך מונית.
בגיל הזה אני סחבתי מעט מאוד, כמעט הכל על הילדים.
אם הילדים לא סוחבים ועם כמות מטען כזו רכבת או שאטל לא באים בחשבון, אז הזמנה מראש דרך שירות כמו CARMEL או UBER במקום.
רכב שכור לדעתי ראובן נתן מידע מקיף ומעולה, הפתרון שלי היה לקחת את ה NJ Transit חזרה לניו ארק (ניו ג’רסי) ולקחת רכב בשדה התעופה.
אם מבחינת מסלול הטיול התחנה הבאה יכולה להיות וושינגטון DC אז אני הייתי שוקל רכבת או אוטובוס לוושינגטון, לטייל שם את היומיים-שלושה ורק ביום האחרון לקחת את הרכב.
-
עבור אדם יחיד או זוג, האוטובוס (או הרכבת) הם פתרונות טובים. אבל עבור 5 אנשים ההפרש במחיר בין אוטובוס לבין הסעה פרטית עד דלת המלון קטן (או אולי אפילו לא קיים) ולדעתי מצדיק את עצמו. בטח למי שמגיע לארה”ב בפעם הראשונה.
-
זה מאוד תלוי במטען, אם המטען שלהם יכנס ב SUV (זאת אומרת עד 6 מזוודות כשטרולי לפעמים מחושב כמזוודה) הצדק איתך, הסעה תהיה יותר נוחה ואולי אפילו יותר זולה, I stand corrected
אבל לי נשמע כאילו 5 המזוודות הגדולות היו רק התחלת המטען ויש עוד תיקים שונים, במקרה כזה הם צריכים וואן שיעלה בסביבות 200$ וצריך להוסיף אגרה (בערך 15$?), מכפיל ויותר את הנסיעה ברכבת.
בקיצור השואל צריך לבדוק לעצמו קודם כל אם בא בחשבון (צעירים עוזרים ובטח לא מפריעים), כמה מטען הוא לוקח ולהעריך איזה רכב הוא צריך להזמין – ולעשות החלטות
-
גישה אחרת – אנחנו למדנו לטייל עם מעט ציוד.
אנחנו 2 מבוגרים ו-2 בנות מתבגרות, ומטיילים בקלות עם טרולי לאדם. לוקחים בגדים לשבוע בערך, מיקס אנד מאץ’, ומכבסים. בארה”ב יש מכבסה כמעט בכל מוטל, ואם אין מכבסה במלון יש שירות fluff and fold בכל חור. הכי הרבה שלנו בשנים האחרונות היה לטיול של 3 שבועות בברזיל שהיה בו גם מזג אויר של קיץ וגם חורף וגם חגים, זה חצי מזוודה לאדם, בלי צורך בטרולי בנוסף. משתמשים בקוביות אריזה כדי להגביל כמויות ולנהל את הבגדים בנוחות.
לטובת השופינג אפשר לקחת צ’ימידן מתקפל או לקנות באיזה וולמארט צ’ימידנים כאלו בזול.
-
כנ”ל. אם נוסעים עם מעט אז הכל נראה אחרת.
-
יש הרבה יתרונות למעט ציוד. אבל אני לא בטוח שרובם רלוונטיים למקרה הזהכמו שנאמר ככל הנראה מיניואן מספיק גדול, ובכל מקרה אני לא רואה מצב שחמישה לוקחים רכב קטן יותר ממיניואן. אז אין אילוץ של רכב. גם עם היה אז לפחות טרום קורונה לא הייתה בעיה לשכור SUV ענק והפרש העלות לא דרמטי
מבחינת לסחוב ציוד – לא מדובר על ילדים קטנים שהמבוגרים צרכים לסחוב להם את הציוד. לנוער אין בעיה לסחוב גם מזוודה וגם טרולי בו זמנית
מקום בחדר במלון – אני מניח שעם 3 מבוגרים בכל מקרה לא מדובר על חדר מלון עם שתי מיטות קווין אלא על סוויטה או זוג חדרים אז לא נראה שיהיה מחסור במקום בחדר
כרטיס הטיסה מן הסתם כולל כבר מזוודות חינם אז זו לא תוספת תשלום
אז בגדול – ברור שאפשר להסתפק בפחות ציוד, אבל גם אם סוחבים את כל הבית זה לא נורא
-
תודה רבה על המידע הרב!
אלך לעשות שיעורי בית…
מבדיקה לפני כן ב RENTAL CARS השכרה בניו גרזי לא היתה יותר זולה , גם אני חשבתי שאולי כן אבל כנראה שהמצב כרגע בחברות השכרה ממש גרוע…
-
הי
אנו משפחה גרעינית, אבא,אמא, סבא, ו2 בני נוער גיל 12+15
רגילים לטייל יחד...
אכן תמיד יש עוד תיק ועוד משהו ולכן שאלתי מה הרכב הכי גדול...
-
-
@מרסלו-0
הי
תודה רבה!
אשמח גם למידע על הסעה עם הבחור , אם תמצא
מדוע החלטת להזמין מראש ולא לקחת מונית צהובה בשדה?
הסעה כזו עם כרמל יותר יקרה ממונית צהובה?
-
תודה
הילדים סוחבים אבל לא הרבה/רחוק , ויש פנסיונר איתנו, אז אחרי טיסה ארוכה נראה לי שעדיף מונית או הסעה מסודרת עד המלון.
UBER או מונית צהובה יותר זולים מהסעה כמו כרמל?
מניו יורק יש עוד עצירה אצל משפחה לפני שנגיע לוושינגטון אז אנו צריכים את הרכב בניו יורק…
משום מה כשבדקתי , השכרה מניו ארק בשדה היתה יותר יקרה מלקחת ליד סנטרל פארק, מה שהיה נראה לי מוזר, אבל כל המצב עכשו מוזר אז אולי לא צריך להתפלא...
-
השואלת

אנחנו טסים לכמעט חודש, יהי הרבה מטען…
לפי מה שראיתי בכרמל המיני ואן יעלה סביב ה 90$ לפני אגרות
יש בכלל מוניות צהובות מיני ואן גדולות בשדה?
מעניין כמה UBER יקחו...
-
-
אמנם לא את כל הבית , אבל קרוב

ובטח קניות …
באמת צריכה להתחיל לחפש דירה להשכרה או מלון דירות ל 7 לילות בעיר
יש המלצות?
אזור מועדף?
אכן נרצה 2 חדרים או סוויטת 2 חדרים ומעדיפים שיהיה גם מטבח/מטבחון
בטיולים באירופה בדרך כלל לקחנו AIRBNB עד עכשו כמעט תמיד.
מה המצב בנושא בניו יורק, יודע?
-
לבדוק בכל האתרים שציינתי, למה רק ברנטאלקארס ? מרום טריפס עובד עם רנטאלקארס וקראתי בעבר שהמחירים שלו סבירים, להתקשר טלפונית לסוכנויות הכי טוב