ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שרשור ניקוז מחשבות הרהורים הגיגים

פורום אירופה
    אירופה טיול טיולים בשבילך
    24
    457
    108634
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • keves160
      keves160 @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

וזה לא רק הלינה. ארוחה ביפן או ברצלונה מול ארוחה בישראל. זה שאין תחבורה ציבורית קרובה לסבירה. הכל מצטבר לזה שמבחינתי טיול בישראל זה די בלתי אפשרי (למעט קפיצה עם חברים עם רכב ליום והביתה בערב). 

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • אסף 16
        אסף 16 @meravshe נערך לאחרונה על ידי

@meravshe

וואו…. נכון אני לא מבין כלום על הכלכלה של אוסטריה, זו סתם היתה מחשבה, לא חושב שצריך לתקוף, בטח לא בשרשור ראשון של בן אדם בפורום ה”נכבד” הזה….

לא היתה כאן שום התנשאות על אף אחד. סליחה אם פגעתי בציפור נפשך.

meravshe תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • דוקטור דו ליטל
          דוקטור דו ליטל @keves160 נערך לאחרונה על ידי

@keves160

אני יכול להוסיף עוד צרות בישראל כמו הטינופת החוגגת בכל מקום וסגירת אחוז גבוה משירותי התיירות במדינה ל 20% מהזמן, אבל דשנו בזה לעייפה,

אני הבאתי את הכתבה כדי להראות שגם כשחושבים שהגענו אל הגבול כנראה שאפשר למתוח אותו עוד יותר. כמה שקודם הלינה בישראל היתה יקרה המחירים עלו – ומאוד.

ולמה? כמו שאמרו בכתבה. אם יש מי שמוכן לשלם למה שלא יהיה מישהו שמוכן לקחת?

אני לא מוכן לשלם, נראה שמסתדרים יפה בלעדי, סבבה.

אבל שיפסיקו לקטר על כך שאנשים כמוני טסים לחו”ל (לא יכולים להרשות לעצמם חופשה בישראל) ויש לי תחושה שחלק מהמגבלות על הטסים לחו”ל והעוברים במעבר טאבה לא נועדו לשמור על בריאות עם ישראל או בטחונו אלא על המאזן של בתי המלון ארקיע וישראייר.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • meravshe
            meravshe @אסף 16 נערך לאחרונה על ידי

@אסף-16

הכל בסדר, לא התכוונתי לתקוף אף אחד. מי שמכיר אותי מכאן יודע שאני לא אחת שתוקפת.. אז סליחה אם זה נשמע כך. וזה ממש לא ציפור נפשי. באותה מידה יכלה להיות כל מדינה אחרת. לכן אמרתי שלפעמים כשקוראים משהו הוא נשמע אחרת מהכוונה המקורית.

אסף 16 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • meravshe
              meravshe @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

פוסט זה נמחק!
              תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • אסף 16
                אסף 16 @meravshe נערך לאחרונה על ידי

@meravshe

אין בעיה, אסביר את עצמי שוב. בגלל שהשרשור הזה נקרא מחשבות הרהורים וכו’…. סתם שיתפתי במחשבות ( ולא בעובדות) חשבתי שאוסטריה נשענת ברובה על תיירות ולעומת גרמניה, צרפת ואנגליה, אין לה תעשיה כבדה ( וזו גם השערה אז נא לא לתלות בכיכר העיר) ולכן חשבתי שדחוף לה יותר לפתוח מאשר מדינות אחרות  (ונראה שהמצב ככה גם ביוון)

aljaje יונית 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • aljaje
                  aljaje @meravshe נערך לאחרונה על ידי

@meravshe

The COVID-19 pandemic has led to the most severe economic crisis in a century. In the year 2020, the economy (measured in terms of GDP) shrank by approximately 6.6%. After many years of growing employment figures in Austria, 2020 saw a decrease of around 2%. The average unemployment rate for 2020 was around 9.9%. In absolute figures, the number of people without a job at some points exceeded 500,000. During certain periods, over 1 million people were on short-time work.

*הכלכלה באוסטריה לא נשענת על התיירות, זה עדיין לא אומר שהמצב שם נפלא כמו הקייזרשמרן. 

• aljaje
                    aljaje @אסף 16 נערך לאחרונה על ידי

@אסף-16

במשך הזמן מתרגלים לזה:)

חזק ואמץ.

• יונית
                      יונית @אסף 16 נערך לאחרונה על ידי

@אסף-16

יוון נשענת משמעותית על תיירות חוץ

אוסטריה לא.

לא נורא, היא תיפתח (אולי עוד הקיץ?) לתיירי חוץ (אולי גם ישראלים)

ונוכל לטייל ולהינות ממנה- ויש בהחלט ממה.

אם אתה רוצה לשאול שאלות נקודתיות על אוסטריה מציעה לפתוח שרשור נפרד.

• אסף 16
                        אסף 16 @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

אני אישית לא הייתי מחוץ לישראל מעל עשור ולכן יש לי שאלות כלליות על נושאי : סים, שיחות, אינטרנט וניווט עם רכב שכור ועוד כמה שאלות על וינה. אני מניח שדברים “קצת” השתנו מאז….. אבל כרגע זה עדיין לא רלוונטי.  תודה !

imeshy משה 22 sigal levi 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • imeshy
                          imeshy @אסף 16 נערך לאחרונה על ידי

@אסף-16

השאלות שלך הינן כלליות, ולא ספיציפיות לוינה

ממליץ לך לפתוח שרשור נפרד עם השאלות שלך, ותקבל שלל תגובות רלוונטיות. 

• משה 22
                            משה 22 @אסף 16 נערך לאחרונה על ידי

@אסף-16

כשזה יהיה רלוונטי ותרצה עיצות לגבי שכירת רכבי יוקרה או מלונות איכותיים וכדומה.. אל תהסס לשאול ואשמח לעזור מנסיוני.

• אסף 16
                              אסף 16 @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

תודה רבה!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                              • Vadim3238398
                                Vadim3238398 נערך לאחרונה על ידי Vadim3238398

בריטניה מאיצה את מבצע החיסונים. עד אתמול ראיתי שהם מחסנים 0.4 אחוז מהאוכלוסיה לחיסון שני ביממה. היום ראיתי כבר שהם חיסני ביממה האחרונה 0.6.

במקביל יש ירידה מאוד מאוד מתונה בממוצא גילוי מאומתים. 

ביוון התחלואה יורדת בצורה יחסית חדה אבל בגלל מבצע החיסונין האיטי להחריד שלהם (בשבוע אחוז המחוסנים גדל ב… אחוז) ניראה שזה בזכות הטפוגרפיה והסגר. מצב זמני ביותר. 

סרביה מתקדמת אבל עם קצב לא ברור. למשל ביממה החולפת היא חיסני 0.4 אחוז מנה שניה ואילו ביממה שלפני חיסנה אחוז שלם. אבל היא מתקדמת.

הבעיה שבדיקת קורונה לזרים עולה שם כמעת 200 יורו לשמחת ממשלת ישראל הנוכחית.

ארה”ב מסחנת מנה שנייה כחצי אחוז ביממה. אבל היא רחוקה אז לא חושב. 

בנתיים על אף הגבלות ישראל המוטציה ממשיכות להיכנס לארץ.

וזה למרות ההגבלות הקשותוהנוראיות על התיירות עבור האזרח הפשוט.

אני מקווה שהחיסון מספיק טוב כנגד המוטציות ואז ננשום לרווחה יחסית.

בנתיים ממשלת ישראל הנוכחית שרואה שמתאפשר לה לבטל חובת בידוד ממדינות מאוד מאוד בעיותיות (שזה דווקא צעד מבורך) 

זוממת כרגיל  בפניקה להוציא חשק להגיע למקומות יחסית בטוחים. כי היא רואה שיש ישראלים שנוסעים.

אני למשל מאוד הייתי קרוב להזמין לרודוס באמצע מאי 

עד שראיתי כמה רחוק המקום בו ניתן להיבדק לקורנה (40 דקות נסיעה ממרכז העיר). 

והיות והכיוון היה שלוש וחצי ימים – לא ניראה שאלך על זה.

כך שהתקווה שלי היא שיאריכו את התו הירוק (למרות שהזוממים מלמעלה לא יעשו את זה לדעתי מ”חשש מווריאנטים”)

ואטוס בקיץ עם זוגתי למשפחתה שלה אותה היא לא ראתה שנה וחצי ועל הדרך אולי לעוד יעד ביניים אם יצלך.

ויש איזה תקווה ליעד קצר ביולי. אולי… 

הכל תלוי בהצלחת מבצע החיסונים וכוחם מול ווריאנטים שונים. 

משה 22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • משה 22
                                  משה 22 @Vadim3238398 נערך לאחרונה על ידי

@Vadim3238398

תלך על אוקטובר.

גם אני הייתי 3 פעמים קרוב ל…

עכשיו התכנון הוא לאוקטובר למרות שהתחושה שזה גם לא יקרה ... אבל בלי התקווה אין מדינה.

• אסף 16
                                    אסף 16 @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

מה דעתך על אוסטריה וגרמניה ליוני הקרוב??  ריאלי או יקום מקביל??

יונית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • יונית
                                      יונית @אסף 16 נערך לאחרונה על ידי

@אסף-16

יוני?----- לא ריאלי עדיין

לאור העובדה שהפעימות של אוסטריה (לא מכירה את אלו של גרמניה,כנראה יותר מאוחרות)

מתייחסות ללוח זמנים מתגלגל (אם לא יהיו עוד חוליים וצרות ובעיות )

שבו בתחילת יוני מתחיל השלב הרביעי (שחרור חלק ניכר מהמגבלות-עדיין דומה יותר ללפני חודש פלוס כאן, עם מגבלת ישיבה במסעדות, עם כניסה מוגבלת לחלק מהאתרים ---רק לקרוא אמש הנחיות כניסה לפארק מים נהיה לי שחור בעיניים) והיות ואירופה עובדת באינטרוולים של “פעם בשבועיים החלטה”- יש סיכוי (הימור שלי) כי ממחצית יוני תהיה פתיחה חלקית גם לתיירות באוסטריה.

• אסף 16
                                        אסף 16 @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

יונית, תודה רבה!  תוכנית הטיול נכנסת למגירה לגניזה

Vadim3238398 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • עמיחי13
                                          עמיחי13 @meravshe נערך לאחרונה על ידי

@meravshe

שכרנו דירת נופש ענקית בלב הפיק. מיקום מעולה, דירה מעולה, מתאימה גם למשפחה של 10 נפשות… במחיר של בערך 550 ש”ח ללילה. אז נכון שבגרמניה ואוסטריה אפשר למצוא דירה דומה ב 500 ש”ח ללילה, ובאנגליה נניח יקר יותר ב 10% (אני בעיקר משווה את אנגליה הכפרית לגרמניה הכפרית, לא את מרכזי הערים). אבל בדברים אחרים יותר זול שם (למשל רכב עם 7 מקומות היה הרבה יותר זול שם). אבל אלה הבדלים די קטנים.

איפה הם ואיפה ישראל? איפה אפשר למצוא בישראל דירת נופש גדולה ואיכותית במחירים כאלה? אפילו במחיר כפול מזה?

דוקטור דו ליטל meravshe 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • דוקטור דו ליטל
                                            דוקטור דו ליטל @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

@עמיחי13

וגם נספחים אחרים,

נניח לשכור סירה מהירה ל 5-6 אנשים ליום שלם ביוון או קפריסין עולה 50-60 יורו + דלק שעולה מקסימום עוד 50.

אני מנחש שבאילת זהו המחיר לשעה.

בפעם האחרונה טיילנו יום שלם בחלדיקיקי באיזור הזה, מעבר מלגונה ללגונה ו 3 עצירות בטברנות על החוף להפסקת צהרים קפה וכו’.

ארוחת צהרים עלתה קצת יותר מ 10 יורו לאדם, למשל דג בגריל + תוספת פחמימה + סלט, למבוגרים עוד 2 יורו לבירה. כמה היה עולה באילת? פי 2 במקרה הטוב פי 3 במקרה היותר ראלי?

כמה היה עולה לי יום כזה באילת? לפני לינה פי 5? אולי יותר? בהנחה שהיינו רוצים יום כזה, לאן כבר יש להפליג באילת (ובזה נותני השירות לא אשמים אבל חשוב לי כתייר).

*הכל מתקופת טרום קורונה.

ושלא יספרו לי שבנזין יותר זול ביוון, סירה יותר זולה ביוון, מחיר שעת עבודה יותר זול ביוון…. המחירים לא יותר זולים ביוון – בטח לא בכאלה סדרי גודל.

מצטער, לא נראה לי שאני יכול להרשות לעצמי חופשה באילת, אני מסכים עם הכתבת שאומרת שלדעתה לא מוסרי לשלם כאלה מחירים, אני אמשיך לטייל בחו”ל – בארץ רק טיולים יומיים ואם אין ברירה אז לינת שטח בחניון לילה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 15
                                            • 16
                                            • 17
                                            • 18
                                            • 19
                                            • 22
                                            • 23
                                            • 17 / 23
                                            • פוסט ראשון