תנאי כניסה ומצב חיסונים
-
מעיון במידע ברשת, בריטניה לא בעליה, אלא פשוט נעצרה ולא יורדת, 2700 חולים ביום השבוע, וזה לא יורד. וזאת כאשר אחוז המתחסנים בבריטניה אומנם נמוך מבישראל. בישראל 60 אחוז מחוסנים מנה ראשונה, 53 אחוז מנה שניה, בבריטניה 53 מנה ראשונה ורק 35 מנה שניה. אבל עדין מהגבוהים בעולם.!
זה מצב מאוד מוזר, יתכן שכפי שציינתי, המדיניות של בריטניה שלא לתת את המנה השניה בזמן, אלא לדחות אותה, ולחסן יותר אנשים בהתחלה במנה ראשונה, לא הצליחה. אחרת קשה להסביר למה הירידה נעצרה.
במידה והגורם לכך זה אכן הווריאנט ההודי זה סיפור חדש ולא פשוט, אם יהיו הוכחות שזה ה-גורם, כנראה שבריטניה והעולם יכנסו לסגרים חדשים, וההגבלות יחזרו במעבר בין מדינות.
צריך להמתין, להמתין ולראות אם מגמת העצירה תמשך, לא הכל תמיד עובד אותו דבר בכל מדינה .
-
שאלתי את שקד את השאלה הזו בדיוק לפני כשבועיים
הניחוש שלה היה שמספרי הנבדקים עלה במידה מסויימת (ניתן לראות את זה כאן) בעקבות חיוב לבצע בדיקות בעקבות תחילת החזרה לשגרה.
לא בטוח שזו הסיבה המרכזית או היחידה אבל זה נתון כלשהוא שאפשר להתייחס אליו.
כמו”כ, צריך לראות שמספר המתים היומי מקורונה באנגליה בירידה קבועה שאינה נעצרת. ניתן לראות את זה כאן
כלומר המשפט המתאר את המצב באנגליה הוא – מספר הנדבקים יציב בעוד שמספר המתים הולך וקטן.
אפשר להסיק מכך שתי מסקנות לגבי הנדבקים עצמם
א. רובם חולים קל ואינם עול על מערכת הבריאות
ב. מאוד יכול להיות שהעלייה המסויימת (היחסית, לאור המשך החיסונים) נובעת מכך שאנשים א-סימפטומטיים מתגלים כחולים בשל רגולציית בדיקות מחמירה יותר.
מה אפשר להסיק מכך לעתיד?
באמת שלא יודע.
-
יונית ידוע לך מחיר בדיקת קורונה באיטליה?
-
נו ניתן לחזור להיות אופטימיים.
למדנו שהמציאות מפתיעה לפעמיים.
כמו שלאחר הפתיחה בישראל,בפסח פורים השנה, ניבאו עליה, וזה לא קרה, והמשיך לרדת.
נקווה שלונדון בקיץ תיהיה במצב טוב לפחות כמו ישראל,
זה יתן קצת אופטימיות ונחת למי שרוצה לקבל החלטה לטוס ללונדון.
-
אני גרה בצפון ובאמת יש שם נופים נפלאים אבל אין כמו חופשה בחול -
או לחדש את המנוי לקאנטרי לעונת הקיץ.

-
כן. אני עובדת על דף מידע איטלקי…
בין 90-110€ לבדיקה של 72 שעות התקפה לטיסה לישראל.
מצאתי גם ב75€ ...אבל כמובן שתלוי איפה מחפשים את הבדיקה-איטליה גדולההההההההה.
שימי לב כי בכניסה לאיטליה יש למלא 2 טפסי בריאות בניגוד ליתר המדינות שדורשות רק טופס אחד.
-
@שקד אמר:
אני מסכימה עם ההגיון המדעי שאתה מציג, אבל דעתי הפרטית היא שזה כן סביר לבקש מאנשים להתאפק עוד כמה שבועות עוד חודשים עד שיהיה יותר מידע. לא בהכרח כי יהיה וריאנט כזה או וריאנט אחר אלא כי אנחנו עוד לא מספיק יודעים על משך ההגנה מהחיסון, למשל. קיים סיכוי שהחיסון יגן עכשין לעשורים קדימה (כמו החיסון נגד חצבת) אבל גם קיים סיכוי שלא. לדעתי עדיף להיות יותר זהירים עכשיו ולא לבכות אחר כך. נראה לי סביר שנלמד את השיעור הזה מנסיונם של אחריםולא נרוץ להתנדב להיות אלה שמדווחים שמתישהו יעילות החיסון יורדת.
עם זאת, לא אני קובעת את מדיניות הממשלה ואני אפילו לא מייעצת לה מה לעשות.
ברור לי שהאנלוגיה לחצבת או פוליו איננה נכונה 1:1,
אבל רציתי לשים משקל נגד להסטריית הוריאנטים,
לרשות הממשלה שמקדמת הסטריה יש את כל ערוצי התקשורת, כולל טלויזיה בפריים טיים לקדם פייק וסמי פייק, לצידי עומדים רק פורום צנוע זה והאמת.
למשל כל עוד ממשלת ישראל נשאה בעלות בדיקות ה PCR לנכנסים לישראל המחיר היה פחות מ 50 שקלים,
אבל עכשיו כשמתכננים שהנוסע ישלם עבור הבדיקה המחיר פתאום יעלה ב 300%, לכ 150 שקלים.
מה ההצדקה לעליה כזו במחיר?
דר’ אלרועי פרייס או יולי אדלשטיין או איזה כתב חצר יעלו לשידור ויסבירו “כי חוששים מוריאנטים”? וחלק מציבור הכבשים של ארוול ישר יפעה אחריהם “נפוליאון צודק תמיד”.
ואנחנו בכל כניסה לארץ – נשלם, ופי 3
-
-
ממש כך.
ההיפך מעידוד תיירות יוצאת ונכנסת.
כל הכותרות בחדשות על פתיחת השערים בנתב”ג מתבררות כבלון גדול.אם אני צריכה לשלם לחופשה משפחתית תוספת של 3000-5000 שח.
הזמנתי כרטיסי טיסה ללונדון – שם יש בדיקות נוספות שהמדינה דורשת (DAY2) – אז סה”כ נצטרך 4 בדיקות קורונה לכל אחד.
גם מלחיץ אותי לדאוג כל הזמן ללכת להיבדק ושהתוצאות יגיעו בזמן לפני כל סלוט של טיסה – זה לא מספק את הרוגע שציפיתי למצוא בחופשה.
מה גם שלא ברורה ההיסטריה הישראלית מוריאנטים.
רובנו מחוסנים והחיסונים עובדים בהתאם לעובדות בשטח , כאן בישראל.
-
נכנסתי עכשיו לדף של שגרירות איטליה וממה שראיתי יש טופס אחד שצריך למלא און ליין.
יש לך מושג אם ניתן למלא את הטופס מראש או שממש לפני הנסיעה?
אבא של אישתי בא שלושה ימים אחרינו והוא לא ממש טכנולוגי.האם נוכל למלא בשביךו את הטופס?
-
צריך רק טופס אחד אפשר להכנס לאתר של משרד הבריאות האיטלקי – יש מידע באנגלית.
לא כתוב שם שיש מגבלת זמן למילוי, צריך להרשם וישלך אליך מייל ובו קישור למילוי:
בדיקות אפשר להעזר באתר הזה.
הטופס האלקטרוני מחליף את הטופס הרגיל:
-
העריכה לא עבדה:
הטופס האלקטרוני מחליף את הטופס הקודם(נייר):
-
המון תודה
-
בדיקות day2 בלונדון לא אשמת ממשלת ישראל, זו דרישה אנגלית,
הן מקבילות בעצם לבדיקה שדורשים מאלו שנוחתים בנתב”ג, שעל עצם ביצוע הבדיקה הזו לא זוכר שמישהו התרעם.
עיקר התרעומת היא על הבדיקה של 72 שעות לפני העליה למטוס בחזרה לישראל, בעיקר נוסעים שהיו זמן קצר יחסית בחו”ל, נניח שבוע.
והעליה בעלות הבדיקה בנתב”ג שלפי הפרסומים תעלה בערך של כ 300% – ברגע שהעלות מגיעה מכיסו הפרטי של הנוסע ולא מתקציב המדינה.
-
רק צריך לשים לב – בדיקה עד 48 שעות לפני ההגעה(לא 72 שע’):
-
ככל הידוע כרגע, ההתפרצות ה״הודית״ ממוקדת בכמה ערים ספציפיות. מנסים לתחום את זה לשם (לכאורה אסור להכנס או לצאת מהערים האלה) אבל ימים יגידו אם זה יעבוד.
אני חושבת שזה אחד הסיכונים שאכן קיימים בהחלטה לטוס כרגע. המצב עדיין לא יציב בהרבה מקומות ויש מידת סיכון בתיירות בעת הזאת.
-
-
בדיקות day2 ממש פשוטות לביצוע. קונים את הערכה באינטרנט, בדיקה עצמית ואין צורך להמתין לתוצאות.
אכן, עיקר התרעומת על הבדיקה 72 שעות לפני הטיסה חזרה לארץ.
אני צריכה לאתר מעבדה מתאימה, כולנו צריכים לנסוע לשם, לשלם הרבה כסף ולהמתין במתח לקבלת התוצאות. -
@סמדרולה אמר:
אכן, עיקר התרעומת על הבדיקה 72 שעות לפני הטיסה חזרה לארץ. אני צריכה לאתר מעבדה מתאימה, כולנו צריכים לנסוע לשם, לשלם הרבה כסף ולהמתין במתח לקבלת התוצאות.
ואם נניח נסעת לשבוע – אין תועלת לבריאות הציבור.
וכשאתם נוחתים אתם זוכים לעוד בדיקה אחת, ואם את עם ילדים אז הולכים לבידוד ואחרי 9 ימים – עוד אחת…...