נהלי קורונה :-)
-
אני נבדקתי ב 299 דולר (בהנחה! מחיר רגיל 350 דולר) לפני שובי לארץ מלאס וגאס באפריל האחרון. רק עם שובי הבנתי כי יכולתי להבדק בקוסמופוליטן, ועל כך כתבנו בשרשור לא קצר פה בפורום לפני כחודש. יכולתי להבדק גם בשדה התעופה בדנבר (עשיתי סקי בקולורדו), אולם היה מדובר במעט יותר מ 72 שעות לפני הטיסה לארץ ולכן חיפשתי מקום בוגאס. -
היי, יש לי שאלה קצת פחות קשורה לדיון, אבל עדיין קשורה לנהלי קורונה.
האם אחרי הנחיתה בניו יורק, ניתן לשכור רכב ולנסוע למדינות אחרות – ניו המפשייר, ורמונט וכו׳… בלי צורך בבדיקות?
אם זה משנה, אז מחוסנים...
-
האם לדעתך אפשר להסתמך על זה שיקבלו בדיקת אנטיגן אצלנו בשדה התעופה?
הצוות שבודק חייב להיות מודע לזה?
-
אני עוד לא ניסיתי ולא שמעתי/קראתי לגבי מי שאולי עשה בדיקת אנטיגן וטס לארה”ב.
מדובר בהוראה של מרכז בקרת המחלות האמריקאי, אין שום סיבה שחברות התעופה לא תקבלנה זאת.
אפשר להדפיס את ההוראה המופיעה באתר ה-CDC או את התמונה המצ”ב.
בכל אופן, אם חושש שהבדיקה לא תתקבל, אפשר לבצע PCR בביקורופא (ויש גם בנתב”ג) תמורת 99 ש”ח.

-
למעט הוואי, אין שום צורך בבידוד או בעריכת בדיקות ואפשר לנוע בחופשיות בארה”ב הקונטיננטלית.
יש מקומות כמו בתי קזינו, חנויות וכד’ מסוימים שאם מציגים תעודת חיסון אין צורך לעטות מסכה, חוץ מזה, אני לא חושב שתעודת חיסון יכולה לעזור במשהו בארה”ב ואף אחד לא ידרוש זאת מכם. לשאת עותק מודפס ממנה לא עולה כסף ולא תופס מקום.
-
-
יש הנחיות מיוחדות לגבי טיסה לארה”ב דרך אירופה?
בכמה אתרים רשום שאין כניסה לישראלים בטיסות קונקשן דרך אנגליה.
-
בשלב זה אי אפשר לטוס דרך אירופה, אפשר, לדוגמה, דרך טורקיה או עם קונקשן בקנדה
חברות התעופה בעולם לוחצות על ממשל ביידן לבטל את האיסור, מדברים על כך שיבטלו אותו החל מ-4/7/2021, אבל שום דבר לא בטוח, בינתיים זה רק דיבורים.
זאת הרשימה (להקיש על הכחול) של המדינות מהן אסור להגיע לארה”ב בטיסה בשלב זה, גם מי שהיה באחת המדינות האלה תוך 14 יום לפני הטיסה לארה”ב ממדינה מותרת, לא יכול להגיע לארה”ב (חברות התעופה מסונכרנות)
-
תודה על המידע העדכני.
ובשולי הנושא, מה המצב העדכני לגבי ביטוח נסיעות?
-
ביטוח נסיעות אפשר לעשות (למחוסנים אין בעיה), הראל, הפניקס, פספורט קארד, כלל וכו’ עושות ביטוח.
לפני כמה ימים עשיתי ביטוח דרך הראל לחודש ספטמבר, אני מחוסן ועברתי את ה-70.
אפשר לבדוק גם דרך סוני ביטוח שבד”כ עובדים עם כל החברות.
-
תודה.
-
האם אזרח ישראל שחוסן בארה”ב והגיע לארץ לביקור יכול ללטוס חזרה עם בדיקה שאינה PCR בהנחה שחברת התעופה AA פועלת על פי הנחיות ה CDC
ולא תתעקש על PCR ?
-
@kalda01
למה שתתעקש ? באתר AA רשומים סוגי הבדיקות המתקבלים, ראה בתמונה המצ”ב:

-
למיטב ידיעתי העלות בנתבג נמוכה משמעותית , 45 ש"ח במקום 290. מבחינתי החסרון היחיד שנתבג רחוק לי, להגיע במיוחד. ע"ש גם בדיקות מהירות (4 שעות לקבלת התוצאה) שעולות 150 פחוס מינוס
-
-
-
@dafna589 אמר:
למיטב ידיעתי העלות בנתבג נמוכה משמעותית , 45 ש"ח במקום 290. מבחינתי החסרון היחיד שנתבג רחוק לי, להגיע במיוחד. ע"ש גם בדיקות מהירות (4 שעות לקבלת התוצאה) שעולות 150 פחוס מינוס
נכון, זה מחייב לקבוע תור ולנסוע לשדה התעופה במיוחד..מצד שני גם ביקור רופא אין אצלנו בעיר וצריך להגיע לסניף בראשון לציון...
-
@reuben13 אמר:
ביטוח נסיעות אפשר לעשות (למחוסנים אין בעיה), הראל, הפניקס, פספורט קארד, כלל וכו’ עושות ביטוח.
היי ראובן,
תודה על המידע. תוכל להפנות אותי למקור? אם לצורך העניין אני טס לארה”ב מחר ושהיתי ביוון ב-14 הימים האחרונים, האם אני רשאי להיכנס לארה”ב?
-
@reuben13 אמר:
הי ראובן
אפשר לשאול באיזה תעריף יומי התבטחת?
אשתי ביררה ב3 חברות כולל הראל והעלות שמצאה עבור שנינו לביטוח לחודש היא מעל 500 $
זה סביר?
-
לא זוכר בדיוק כמה שילמתי, אני עשיתי את הביטוח לשנינו בהראל דרך אתר קרנות השוטרים ואז יש איזו הנחה מסוימת
אבל עבור אחותי, די מבוגרת, שטסה לפני כמה שבועות, פנינו לסוכן בשם דורון פוקס טלפון 052-3507447 והוא חסך לה מאות דולרים, הביטוח היה קצת מורכב בגלל שטסה לכחודשיים לכמה מדינות, כולל ארה”ב, הוא סידר את הכל לשביעות רצוננו
מחירים הביטוח משתנים מאוד אם צריך כיסוי למחלות קודמות ועוד כמה אופציות
לבדוק אצל דורון לא יעלה לך כסף