ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שרשור הגיגים נבואות רעיונות וכל מה ששופכים

פורום אירופה
    טיולים בשבילך טיול משפחתי טיסה
    22
    158
    29606
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • משה 22
      משה 22 @משה א נערך לאחרונה על ידי

@משה-א

לדעתי אם אתה רוצה לחסום מישהו אין פה עניין של חוסר נעימות. כי זו זכותך.

מעבר לכך שהצד השני ככל הנראה גם לא יודע מכך. 

לא יהיו חסרים קוראים אחרים היות שכל הזמן יש אלפים שמתחלפים ומתחדשים ולכן תמיד יהיה יהיו כאלו שישאלו יבקשו סיןע יכתבו רשמים והגיגים. בקיצור למי שירצה תמיד תהיה עשייה בפורום.

אז תרגיש בנוח לנהוג כרצונך.

אני אישית לא חוסם אף אחד. כי אין לי בעיה לראות ולקרוא כל דיעה עמדה אחרת

ראיתי ביימי חיי כל כך התנהגויות ודרכי חיים כולל הכשרה מיוחדת להתנהגות המון ועוד.

כך שכנאה שאני מחוסן בנושא ובלתי פגיע.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • שקד
        שקד @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

יונית, אני מבקשת להודות לך על אורך הרוח ועל כל ההשקעה. אני יכולה רק לדמיין את התסכול שבלעבור על הפורום 3 פעמים ביום ולהתחיל למחוק עשרות הודעות כל פעם. אני לא יודעת אם זה יותר גנון, יותר חטיבת ביניים או יותר מ״כית טירונים. פשוט בלתי נסבל. תודה על ההשקעה ועל הנסיונות לבלום את השטף פעם אחרי פעם.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 10
        • Roco
          Roco @יונית נערך לאחרונה על ידי Roco

@יונית

לכל מי שיש בעיה עם משתמש זה אחר, זה בהחלט נושא שניתן להבין וזה הגיוני שסגנונות שונים אינם לרוחו של משתתף.

הגישה האותנטית בחיים מרובי גישות, היא לקרוא או לקרוא, תוך הפעלת שיקול אישי, או חסימה טכנית שהדגימו כאן.

לדעתי אדם שחוסם אדם אחר, מעיד בעיקר על מוגבלות עצמית שלו. אבל זו זכותו, כי הכלי הטכני קיים.

אבל חמורה  מזה, היא הגישה של הצהרות תחת קטגוריית טרול, לדעתי מי שמשתמש בהגדרה הזו הוא אדם אלים, שכדי להגדיר את עצמו כאקסלוסיבי-מיוחד ושונה במיוחד לעומת האחר הטיפש-הטרול המציק וכו', שמפריע לו בנוכחותו.

זה מעיד על בעיה במי שמשתמש במילה טרול, בעיקר על עצמו.

הרצון להגדיר את עצמך כטוב יותר מיוחד, באמצעות הגדרת האחר כנחות ממך, דרך הדבקה של תווית-טרול.

זה שיטה שמזכירה חרם של ילדים, שמחרימים אחרים, כדי להפוך עצמם לחשובים.

בעיני זה בזוי כמו ואפילו חמור יותר מחרמות על ילדים.

כאן מדובר באנשים בוגרים!

זו גישה לא ראוי ובזויה.

עצם הצורך של מישהו להגדיר אחר כטרול, ולרוב ברמיזות, ולא ישירות מול האדם-הטרול, זו גישה פחדנית לא אותנטית והיא התת רמה הפסיכולוגית של מסתתרי המקלדת.

אני חושב שהפתרון האמיתי, לפרק את תיאורית הטרולים, בעיקר של מי שמרבה לתאר אותה ועסוק בלדחות אנשים-טרולים לשיטתו, היא לקיים מפגש אמיתי עם משתתפי הפורום, בחיים האמיתיים!!

אני בטוח שכל גיבורי תיאוריית הטרולים, יהיו  הראשונים שלא יגיעו. ועל פי הבנתי סביר להניח, שהם עצמם היו מוחרמים ודחויים בחיים האמיתיים, רק עכשיו הם מאחורי מקלדת ושם נסתר. אחרת אין הסבר לתופעה שאנשים משקיעים מאמצים להגדיר טרולים- בפורום מידע ושיתוף דעות, רק כדי להפוך עצמם למיוחדים טובים יותר וחשובים יותר כביכול, דרך הקטנת האחר.

מי שמגדיר טרולים-שיבדוק היטב את הפרעת הטרול הפנימית שלו- חוסר בגרות וזהות מגובשת מספיק בשביל להכיל אחרים.

מי שבאמת אכפת לו משיח לא ראוי או לא לעניין או מרובה וכו' תמיד יכול לפנות לאדם עצמו ולהעיר עניינית. או באמצעות מנהלת הפורום.

בשלב זה, עבורי מקדמי תיאורית הטרולים במלל והודעות, הם בעיני המזיקים הקשים ביותר לפורום, מי שממקד דעתו בלהחרים אנשים באמצעות תיאורית הטרולים הוא הבעיה עצמה.

תיאורית הטרולים היא בסך הכל, פרי הרצון של מסתתרי מקלדת להרגיש שווים יותר, אקסלוסיביים ומיוחד. אתם לא, ההיפך אתם מקדמי המריבות והחרמות. 

בעוד שבחרמות בעולם בעיקר בעולם הילדים, נלחמים בחרמות, מעניין שכאן אנשים בוגרים מבזבזים זמנם ליצור חרמות מטופשות, תחת תווית הטרול, כל שכן שבסך הכל מדובר בפורום מידע.

מה שכן נדרש, מכולם, זה בהחלט להשתדל לא לגלוש ולחרוג מנושא השרשור, וזה בהחלט חשוב, וזה מה שלמעשה יקדם את הפתרון . 

משה 22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • משה 22
            משה 22 @Roco נערך לאחרונה על ידי

@Roco

כך את הכל בשלווה. 

אף אחד פה לא משלם לך משכורת ולא קובע את עתידך.

אני בטוח שכולם פה חברים וככל הנראה הכוונה הייתה לגולשים זמניים שכתבו פה פעם או םעמיים והתבטאו בצורה נלוזה פוגענית וחסרת רסן. ולכן כנראה נחסמו וטוב שכך במקרה הזה.

אני יודע שהרוב פה הינו "מלח הארץ" מטובי בניה ובנותיה של האדמה הזו. בעלי שיעור קומה סובלנות וקבלת האחר בכל מצב וללא תנאי.

ייתכן אולי שהרגישו מאויימים ביכולת הייעוץ שלהם וסחיפת קהל לקבל את עמדתם. 

ולכן הגיבו בתוקפנות מתוך הגנה והתגוננות מיותרת.

אבל בסוף הרי הכל פה וירטואלי וייתכן כי אותו כולג שמכנה עצמו בשם מפוצץ הוא אולי ילד בן 17 משלים בגרויות ואותה גברת בכינוי רם מעלה היא בכלל ילדה בת 12 ממוסקבה.

הכל אפשרי בפורום אינטרנטי.

ואולי אני בכלל אישה בת 67 אלמנה. 

העיצה הכי טובה שאני יכול לתת לך ולכל חבריי בפורום המכובד זה להמשיך להאמין בעצמכם להיות ישרים ומנומסים לכבד את התקנון חוקי המדינה ובראש ובראשונה את עצמכם.

אני קורא פה המון דברים לא נכונים ולא מדוייקים אבל מתעלם כי הנייר סופג הכל.

הכי חשוב להנות בחיים ולדמור על הבריאות כל השאר בונוס.

כתבו ? אז כתבו... 

גם אני חוזב שלכנות אנשים בשמות גנאי נובע מקנאה ומחוסר בטחון עצמי .

אבל כאחד ששומר על צניעות ושקט בפורום ורואה השתלחויות של אחד בשני זו לא הדרך. 

אפשר להעביר מסרים למייל הפרטי שלכם ולברר. 

אם זה הייתי אני כך הייתי נוהג.

אני מבקש סליחה מהחברים שנפגעו מחברים אחרים שקראו להם "טרולים" או כל מילה אחרת. אני בטוח שהם לא התכוונו וזה היה בשעת לחץ ואבדן עשתונות ואחר כך הם שתו מים קרים ישבו בצל ונרגעו.

• keves160
              keves160 @משה א נערך לאחרונה על ידי keves160

@משה-א אמר:

אני חוזר להצעה שכבר הצעתי פעם, שנקבע לעצמנו אמנה פנימית של המשתתפים בפורום, שלפיה יש מגבלה של כתיבת לכל היותר שלוש או ארבע תגובות בלבד בכל שרשור נתון ולא יותר.

רעיון מעניין אבל זה לא ריאלי, כי לפעמים בשרשור ענייני יש שיח של תגובות רבות אך ענייניות. הבעיה היא התוכן, לא כמות התגובות. אם אלו תגובות מועילות שנשארות בתחום עליו שאלו, עם המשך שיח ומענה על שאלות המשך, זה מעולה גם אם יש 10 מהן. לעומת זאת שלוש תגובות בלבד לאדם שכולן סיפורי אלף לילה ולילה והעלבות זה כבר שלוש יותר מדי. 

בעיקר צריך איפוק והתעלמות מגורמים מפריעים. על כולנו לזכור שזה מיותר לדבר לקיר, ובטח כשזה עוד קיר שממשיך לענות. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 9
              • דוקטור דו ליטל
                דוקטור דו ליטל @משה א נערך לאחרונה על ידי

@משה-א אמר:

אני חוזר להצעה שכבר הצעתי פעם, שנקבע לעצמנו אמנה פנימית של המשתתפים בפורום, שלפיה יש מגבלה של כתיבת לכל היותר שלוש או ארבע תגובות בלבד בכל שרשור נתון ולא יותר.

לא מסכים עם השיטה, יש כאלה שכבר התגובה הראשונה או השניה שלהם לא מועילה למשתתפים (מכל מיני סיבות) ואולי אפילו פוגענית,

ויש כאלה שמספקים אינפורמציה מועילה גם בהודעה השישית.

לא מסכים שמותר למישהו לזבל 3-4 הודעות כי מדובר בכמות המותרת, עוד יותר לא מסכים לקצץ בהודעות מועילות כי אותו משתתף סיים את המכסה שלו.

שקד תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 5
                • שקד
                  שקד @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

אני חושבת ששלושתכם צודקים. העיקר זה הרלוונטיות של התוכן ומבנה הדיון. אפשר לקחת את הדברים של משה בתור כלל אצבע שאנחנו יכולים להשתמש בו כדי לבדוק את עצמנו: אמרתי את דעתי ואת ההערות שלי כבר פעמיים או שלוש, האם יש טעם להמשיך לפעם הרביעית, או לא? אם מתפתח דיון שבו שואל מעלה תכנית טיול ואנשים מחווים דעה, ואז הוא משנה ומדברים שוב, אז זה משהו אחד. אם הדיון הוא על איזו חברת תעופה היא הכי מוצלחת, אז הדיון אחר. כל אחד אומר את דעתו, אולי מוסיף עוד פרט על משהו שקרה דווקא לו דווקא עם חברה X וזהו. משם כל אחד יקבל החלטה בהתאם לדרישות הספציפיות שלו. אין טעם להמשיך לחפור שוב ושוב על מי אני חושבת שהכי טובה. אמרתי את דעתי, שלום. 

ךפי דעתי אפשר להשתמש ב״כלל שלוש התגובות״ כ״בחן את עצמך״ כדי לדעת באיזה משני סוגי הדיונים אנחנו נמצאים, והאם ישטעם בהודעה רביעית. 

שקד תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • משה 22
                    משה 22 נערך לאחרונה על ידי

אני לדוגמא ימנע מתגובה שאינה מובילה לסיכום או לנקודת יציאה מושכלת.

אם אין בתגובה משהו לחגש או לחדד אב באמת שחבל.

מצד שני מלל בפורום אינטנטי אינו מבוזבז ואינו כרוך בעלויות ואינו מחייב השדעהנכלשהיא מצד שאר הקוראים. ולכן גם זה בסדר. אם זה משרת צד כלשהו אני בעד.

הכלל הוא שכל אחד יעשה מה ואיך שטוב לו כל עוד זה לא בניגוד לתקנון.

Roco פסגות מושלגות 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • Roco
                      Roco @משה 22 נערך לאחרונה על ידי Roco

@משה-22

הגיג הערכה ואפשרויות-נקודה למחשבה.

לדעתי אם הורייאנט ההודי יתפשט מאנגליה לאירופה, וישפיע על פי המגמה המסתמנת של עליה בהדבקה למרות החיסונים.

אם אכן זה יקרה, באירופה שרמת החיסון בה נמוכה מבריטניה,

כל אירופה תכנס לגל תחלואה חדש, למרות החיסונים או תדשדש במקום במקרה הטוב.

ואז דווקא לתיירים, עכשיו יש חלון זמן לא גדול בקיץ לטייל. בעיקר למחוסנים.

כי מי יודע אחר כך לאן אירופה תגרר עם ההודי הזה.

• פסגות מושלגות
                        פסגות מושלגות @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

משה היקר, אני לא מכירה אותך, וחודשים ארוכים לא ביקרתי כאן. אני בטוחה שכוונותיך טובות, אך מוצאת לנכון להסביר שצריך ללמוד כללי אתיקה/נימוס מקובלים בכתיבה בפורומים. הרגע קראתי במקרה את השרשור בכותרת "מעבר גבול אוסטריה שוויץ". אדם שואל שאלה נקודתית, מתכתב עם יונית, ואז אתה מגיב תגובה שכל כולה מתייחסת לעצמך, לטיול שלך, לדאגות שלך ולשאלות שלך. מאותו הרגע פשוט נחטף השרשור והשתנה. זה מצב לא מקובל בכתיבה בפורומים. יש פה שרשור אחר על ההבדל בין הפורום לבין פייסבוק. אולי חלק מהעניין הוא גם הבדלים באתיקה של הכתיבה. באתיקה של פורומים, אתה לא היית אמור לכתוב את התגובה שכתבת, ואנשים נחמדים אחרים לא היו אמורים להיסחף ולענות לך בשרשור ההוא. אני מקווה שדברי יילקחו באופן קונסטרוקטיבי. 

משה 22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                        • משה 22
                          משה 22 @פסגות מושלגות נערך לאחרונה על ידי

@פסגות-מושלגות

קראתי בעיון את התייחסותך.

אני אדם פשוט שלא ממש מבין בניסוח ובמילים גדולות.

אדם מעצם היותו אדם מביע לעתים קרובות דאגה לעצמו מתוך יצר הישרדות חזק.

עצם נושא המעבר בין גבול אוסטריה ושוויץ בהחלט גם נוגע לי ומהווה לי נקודת החלטה לגבי תכנון הטיול שלי לחודשים הקרובים ותשובה חכמה תגבש אותי באופן מושכל.

אני לא מתכתב בפורומים ואין לי פייסבוק ולא אינסטגרם ולמעשה אין לי שום אזכור בשום מקום ,אני בקיא בתחומים אחרים יותר פשוטים ולא חשובים , ומכאן עצם ניסיוני הדל יתכן שהנחת הנחת יסוד לגבי המניע שלי או כוונותיי בדיעבד.

עצם התשובות שנתנו לי בצד שאלותי שנכתבו בשרשור הנ”ל חיזקו אצלי את תוואי המסלול שבמקרה שלי הוא מורכב ומסובך.

ועל כך תודתי למשיבים.

אני סבור שאם בהמשך כתוצאה מקריאת שרשורים אחרים יעלו לי שאלות קשורות לנשוא אשר משליכות לגבי, כמובן שלא אהסס לשאול בדרכי המנומסת והמאופקת  כתמיד. 

• Roco
                            Roco @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

אירופה לא תיהיה נקיה מקורונה הקיץ, אולי בסוף ספטמבר 21.

היעד שנראה כרגע מבטיח מאוד, זו דווקא- ארה"ב, אחוז חיסון גבוה, קצב מהיר.

אירופה תמיד היתה עדיפה עלי, אבל אני משתף את המפנה בחשיבה שלי.

הקיץ ארה"ב חוזרת למפה.

יש מה לראות בניו יורק, אחרי מספר שנים שלא ביקרנו שם.

זו אופציה ראלית, אם לונדון לא תתיצב ותפתח.

המכשול הטראנס אטלנטי נפל!

מלונדון של 5 שעות טיסה, כנראה גם 7 וחצי שעות לניו יורק הפכו קרובות מתמיד.

משה 22 דוקטור דו ליטל 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • משה 22

@Roco

ארהב תמיד אופציה טובה.

רק שעכשיו לחדש ויזה "לפי הספר" יקח כשנה לפחות. 

טיסה ארוכה ומתישה למי שלא טס בעסקים או ראשונה ויכול לנוח בטיסה.

ארהב פחות מחודש עדיף להישאר במזגן בתל אביב.

ארהב זה ממש אבל ממש לא ניו יורק . בשביל לראות אמריקה צריך רכב טוב הרבה דלק ומאות קמ נהיגה ביום. 

לא מדבר על העלויות כי זה זניח  לעומת התמורה. 

בארהב צריך לחשוב בגדול החל מהרכב השכור והלאה.

והכי חשוב שצריך להשאיר את האירו בבית .. חחח

Roco תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • דוקטור דו ליטל
                                דוקטור דו ליטל @Roco נערך לאחרונה על ידי

@Roco

לדעתי כדאי להעדיף יעדי טבע או בכלל יעדים באוויר הפתוח על פני יעדים עירוניים ומקומות סגורים,

גם למחוסנים ובטח ובטח לכאלה שלא חוסנו.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                • שקד
                                  שקד @שקד נערך לאחרונה על ידי

אני חוזרת להודעה שלי משבוע שעבר בשביל להציע כלל אצבע נוסף – לענות על השאלה שנשאלה, לא לענות על מה שלא נשאל (אלא אם מדובר במקרה קיצוני במיוחד). לדוגמה, אם שאלו על המלצות למלון בהונולולו ואני לא הייתי בהונולולו ואפילו לא לומדת בעצמי על היעד, אז לדלג להודעה הבאה. לא לענות על מלונות במקומות אחרים שלא שאלו עליהם. עוד דוגמה, אם מישהו מבקש המלצות ליעדים שאפשר לטייל בהם פחות מ-72 שעות, אז כל זמן שלא הזמינו אותי להצטרף אין חשיבות למהי דעתי על עצם הרעיון, ואני יכולה לשמור אותה לעצמי. אין לי המלצות ליעד בנתונים שהוגדרו? לא עונים כלום. אפשר להניח שהשואלים שקלו את היתרונות והחסרונות והחליטו שלהם זה מתאים. אם זה יתברר כטעות – זו לא בעיה שלי כי אני לא חלק מהטיול. זו הבעיה שלהם. אז לענות על מה שנשאל וזהו. במקרה זה  כן יהיה רלוונטי להעיר הערה כמו ״העיר X אמנם קרובה ומעניינת אבל מטיילים שמגיעים נדרשים לבידוד עד תוצאת בדיקה שלילית״. 

ברגעים כאלה אני חוזרת למורה שלי לאנגלית מהתיכון ולמשפט שהיא נהגה לומר not everything that comes to your head has to come through your mouth. או במקרה הזה, your keyboard. אמנם בפורום אין נקודות שאפשר להוריד, אבל עם זאת, יהיה טוב לכולנו אם נענה על מה שנשאל ולא על מה שלא.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 4
                                  • Roco
                                    Roco @משה 22 נערך לאחרונה על ידי Roco

@משה-22

יש לך דרכון אירופאי, לא צריך לחדש ויזה. משה.

יש ויזה אוטמטית. באינטרנט באתר ממשלת ארהב, מכניסים פרטי דרכון אירופאי מקבלים במייל ויזה תוך מקסימום 3 ימים. אגרה 13 דולר בערך בכרטיס אשראי. 

לידעתך, חרשתי את ארה"ב, ממזרח למערב, ומדרום לצפון. כולל טיולי עומק וטיולי עיר.

בשלב מסוים נמאסה עלי התרבות האמריקאית.

העדפתי את באירופאית, לונדון כמובן, שאני עדין רואה בא אימפריה תרבותית.

וגם שורשי התרבות הקלאסית יוון ואיטליה. ובמיוחד העידן הישן בספרד, בעיקר דרום ספרד. 

משה 22 IM 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • משה 22

@Roco

לי אין בעיה לחדש ויזה ... אני לא יפרט פה למה.

פשוט רציתי לדעת מה התהליך הרגיל למי שאין ..... .

אני נוסע עם האישה והילד ולכן האזרחות הזרה לא רלוונטית. כי רק לי יש ... 

מניח שראית את זה בפורום ארהב ? 

משה 22 Roco 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • משה 22
                                        משה 22 @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

בכל מקרה תודה... הויזות שלנו שלי ושל אשתי והילד לארהב כבר מטופלות באופן הטוב ביותר האפשרי. 

פשוט ראיתי כתבה שעכשיו מי שרוצה לחדש ויזה צריך לזמין תור לאוגוסט 2022 !!! 

ואני מתוכנן כבר להיות בארהב באוגוסט 2022 וקצת נלחצתי.

אבל אני מעריך שזה כבר מאחורי.

נשאר לי רק לחכות לפתיחת ההזמנות לכרטיסי הטיסה לאוגוסט 2022.

• Roco
                                          Roco @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

זה הזמן לרשום את האישה והילד בשגרירות, ולהוציא להם דרכון צ'כי. ככה תסעו שלושתכם לארה"ב עם דרכון אירופאי. 

משה 22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • משה 22

@Roco

הלוואי. החוק הצ'כי עדיין מגביל אזרחות לילדים שנולדו להורים שנולדו משנת 1969 . 

אבל החוקים משתנים כל הזמן. 

הקשרים עם הצ'כים טובים כך שחבל להשאיר רושם שלילי .... נמתין בסבלנות כמו כולם הפעם.

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 8
                                            • 2 / 8
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון