טיול בשוויץ ללא רכב
-
זה כמובן משתנה בין מדינות שונות ואין גם חצאי אנשים אבל בעיקרון ובגדול- רכב פרטי כלכלי אם נוסעים יותר מ1.5 אנשים.
ההתייחסות היא רק להיבט הכלכלי של השכרת רכב-דלק-אגרות .
יחד עם זאת בהשכרת רכב יש הוזלות של עלויות נוספות של לינה ,כלכלה, שיכולות להתאפשר כשיש רכב צמוד ופחות עם אוטובוס הדואר-
ולכן זה רק תחשיב כללי מאד.
-
רכב מיני ועוד עם גיר רגיל .
בעיה בזינוקים בעליה בשיפועים חזקים בהרים. הרבה קלאצ' ישרף. או שחיקה של מעצור היד.
-
אכן, זה באמת שיקול. מצד אחד יותר זול אך מצד שני פקק אחד בהרים ולך תתמודד שוב עם “זינוק בעליה” , מושג מגיל 17….. -
זינוק בעליה קשה יותר עם רכב אוטומטי, וזה בהחלט נדרש לפעמים בשיפועים חדים יחסית (נתקלתי בזה בסן פרנסיסקו). לא כולם מכירים את הטכניקה של ביצוע זינוק בעליה עם רכב אוטומטי.
-
אני לא מכיר. אולי אתה מתכוון לשיפועים ממש חדים….. את סן פרנסיסקו אני לא מכיר אבל העליה להר הזיתים כאן בירושלים מדרך העופל…. וואה... -
לא נתקלתי בבעיה בזינוק בעליה בשןם עליה באלפים עם המרצדס אס או רכבים מקבילים.
הרי שיש להם מערכת שמונעת דרדור במצב שעוזבים את דוושת הבלם לפני האצה. ומדובר ברכבים כבדי משקל יחסית.
להיפך הרכב זינק כמו נמר שברח מגן חיות
סן פרנסיסקו יש האמת זויות מטורפות ואפילו הקאדילק אסקלייד ששכרתי התקשתה שלא להתדרדר בנקודות השיא.
-
דרך האופל התושבים שם מזנקים בעליה אפילו עם סובארו מודל 84 בלי בעיה.

-
העופל
-
בשוויץ להבדיל ממקומות אחרים לא ממש צריכים לחפש מקום לינה מרכזי בשביל רכבת. בלאוטרברונן יש תחנת רכבת ממש קרוב למלונות, כך גם בוונגן.
הרבה אנשים חושבים שבשוויץ כמו בישראל זה להיות תלוי בתחבורה ציבורית אם תגיע ומתי תגיע. זה לא עובד ככה בשוויץ, הכל מדוייק ומסונכרן ובתדירות גבוהה ובאתר sbb אפשר לראות במדוייק.
יחד עם זאת הרבה אנשים אוהבים לנהוג וזה חלק מההנאה. אם כבר אתה לוקח רכב אז לדעתי:
1. לשים לב שהקנס על מהירות זה מספר הקמש שחרגת כפול סכום כלומר גם אם חרגת בקמש אחד.
2. אני אישית לא הייתי לוקח רכב מיני ידני גם בגלל שלא יודע כמה יסחוב בעליות תלולות וגם פקק בעליה להר זה לא חוויה כיפית אם לא עשית כמה שנים זינוקים בעליות.
-
לגהי חריגת מהירות יש פתרון.
ברכב המושכר יש תצוגה המוקרנת על השמשה הקדמית מול עיני הנהג שאינו צריך להוריד מבט ללןח השעונים והיא גם מציגה בין היתר את המהירות המותרת בקטע . ולכן הסיכוי לעבור על המהירות החוקית הוא אפסי.
כמובן כאשר הנהג מבין את שפת הרכב וחש את הסביבה 360 מעלות.
-
אתה לא יודע, אני שנוהג שנים רבות ברכבי מיני יודע שאפילו רנו טוינגו זעירה מטפסת בכבישים תלולים בפירנאים בלי כל בעיה, כל שכן קליאו, סיריון, פולו/איביזה ועוד בגודלן, שיחס כח משקל שלהן עולה על זה של רכב בינוני אירופי/יפני.
לא סומך על קוריאניות (שהן גם זללניות דלק).
-
האמת שלא ניסיתי לנהוג במכוניות מיני אז לא יודע,אני כן יודע שיש לפעמים עליות מאוד תלולות בהרים ושאחרי שפעם התדרדרתי קצת בפקק בהר תלול ברכב ידני והתקשיתי בזינוקים בעליות (אחרי שנים שנהגתי רק על אוטומט) אני לוקח רק אוטומט בגרמניה/אוסטריה/שוויץ. להבדיל מהולנד או אלזס למשל ששם גם ידני זה מספיק
-
אני חושב שבכלל כבר אין היום רכבים עם גיר רגיל . לפחות לא להשכרה. ואם קיימים אז המלאי קטן ומצומצם . לדעתי אין ביקוש . מצב התנועה בעום הוא גרוע ויש עומסי תנועה חרוב . מי ירצה לנסוע בפקקי הענק עם גז ברקס וקלאצ שעות.. הרי זה מתיש ואין הגיון בזה. הגיר האוטומט הוא עדיף לחלוטין וזה גם אותה עלות פחות או יותר. נסענו לחול לסבול ?
הרי בארץ אנחנו בטוח נוהגים באוטומט אז דווקא בחול ננהג בגיר רגיל ?
אלו לא שנות ה 70 או 80 שהגיר הידני כיכב בעולם הרכב.
היום מערעות הגיר הם ממחושבות עם אפשריות של בחירת תוכניות נהיגה בהתאם לרצון הנהג ישנם מערכות רובוטיות ומשולבות שהופכות את רציפות תנועת הרכב לרחיפה ללא תחושת זעזועים ומהמורות ועליות וירידות. התקדמנו בעולם...
-
-
למה לסבול?? אני נוהג שנים על אוטומט כאן בארץ וזה ממש מרענן לעבור חזרה לידני בחו”ל. אפילו כיף. וכפי שיונית רשמה אכן רוב רכבי ההשכרה הם ידניים. ( לפחות בפעם האחרונה שהייתי בחו”ל) -
אני נוהג הרבה בחול ובהרבה סוגי מכוניות ומעולם לא נתקלתי ברכב גיר רגיל.
חוץ מפעם אחת לפני 20 שנה שכרתי רכב שטח ניסאן טראנו דגם משודרג באוסטריה והרכב היה ידני .
-
באמת??? לי נראה שברירת המחדל באירופה, גרמניה אוסטריה ושוויץ, זה גיר ידני. אין לי מושג מה קורה בשאר היבשת -
לא ראיתי מרצדס או במוו אחד עם גיר רגיל
-
דיון סרק.
בין אופציות הראיה שלך, ובין מידע על כמות כלי הרכב הידניים מול האוטומטים ברוב חברות ההשכרה ברוב אירופה.
-
פוסט זה נמחק!