ארצות הברית בזוג בצפון מערב
-
זוג בני 50 פעם שלישית בארה"ב. היינו במערב הקלאסי לפני 8 שנים(סן פרנסיסקו ,כביש 1 ו,גאס ,יוסימיטי ברייס. ציון .. ובצפון מזרח לפני שנה וחצי בוסטון עד אכדיה וושינגטון dc . וכמובן ניו יורק בשתי הפעמים .התכנון המקורי היה להרי הרוקי הקנדים אך אין כניסה..רוצים גליישר וילוסטון בחגי תשרי סביב 6 בספטמבר . מתלבטים אם להשאיר אותם לנסיעה לאיזור הרי הרוקי בעתיד או אפשר בנפרד עכשיו. .אשמח להמלצות למסלול עם שלא כולל יותר מ3 שעות כביש ביום. בהתחשב במזג אויר האם מומלץ להגיע לגליישר בתקופה זאת?או להסתפק בילוסטון? יכולים כשבועיים עד שבועיים וחצי . תודה -
לא הייתי, לא יודע
אבל אתה מוזמן לבדוק ולקרוא גם על איזור סיאטל והשמורות שלידה – אולימפיק, הר רנייר, הר געש סט הלנה, נורת’ קסקיידס וכו’..
ומדרום – גם השמורות של חופי אורגון.
-
אנחנו עשינו את זה בשני טיולים נפרדים. נראה לי שתחילת ספטמבר עוד אפשר לקוות למזג אוויר טוב.
אם יש לכם מספיק זמן אפשר להתחיל בסיאטל. רק שמגבלת 3 שעות נסיעה ביום עשויה להביא להרבה ימי דרך.
-
תודה רבה על ההתייחסות .
-
תודה רבה .
-
תבדקו אם הכביש הדרך לשמש פתוח בתחילת ספטמבר, למיטב זכרוני זה גבולי.
אם כן זה אפשרי אבל תתחילו בגליישר את הטיול.
( אנחנו עשינו גליישר ואחזור סיאטל באותה תקופה ) -
הייתי יכול להציע לכם לשלב בטיול את קולורדו, ילוסטון וגליישר. אבל בגלל האפשרות שמזג האוויר לא יהיה לטובתכם, אולי אפשר לעשות תכנון שמשלב את ילוסטון עם צפון קליפורניה (אגם טאהו וצפונה) שבד״כ לא משתלב בטיולים הקלאסיים לדרום מערב. הגבלה של 3 שעות כביש ליום היא ממש ממש קשוחה, זה יאלץ אתכם למצוא המון אתרים פחות מוכרים (וזה גם דבר טוב, לדעתי) כדי לבלות יותר ימים בדרך בין אתרים ״גדולים״.
-
לא בהכרח קשיחים על ה3 שעות. הכוונה היא לא לבלות זמן רב בכבישים .. .תודה לכל העונים. איילת לגבעץי כביש הדרך אל השמש הבנתי שפתוח עד אמצע ספטמבר לפחות בתלות במזג אויר .
תודה לכולם על המענה .
-
פרק גליישר איננו קרוב לשום עיר גדולה בארה”ב (העיר הגדולה הקרובה אליו היא קאלגרי בקנדה). אני חילקתי את הדרך מילוסטון לגליישר (אצלי היא היתה בכוון ההפוך) ליומיים. גם כך מדובר ביומיים בהם יהיו מספר שעות נהיגה. אין מנוס מכך. במערב המקומות רחוקים זה מזה.לטיול יש שלוש אפשרויות נחיתה בארה”ב (כאשר אני מוריד שדות תעופה קטנים): סיאטל, סולט לייק סיטי ודנבר. היות ומדובר כבר על חודש ספטמבר, ופארק גליישר מתחיל להסגר במהלך חודש ספטמבר, אני מציע לנחות בסיאטל ולעשות את דרכיכם מזרחה לכוון פארק גליישר. משם תעברו לילוסטון ולגרנד טטון ומשם ניתן לחזור לסיאטל או להמשיך לדנבר, אם תחליטו על מסלול לא לולאתי.
אם תצאו מסיאטל מזרחה, אני מציע בכל זאת לנסוע לגליישר בדרך המהירה ביותר, אלא להצפין מסיאטל על I-5 עד למפגש עם כביש 20 ולקחת אותו מזרחה. לאורך כביש זה תפגשו בפארק הלאומי North Cascades, ואני מציע להקדיש לו יום, כאשר הלינה לאחריו תהיה ב- Winthrop או ב- Omak (שם יש מלון יפה של בסט ווסטרן, אבל זה פחות או יותר כל מה שיש שם). עם אותו הכביש ניתן להמשיך עד אידהו ושם להמשיך לכוון פרק גליישר. זו נסיעה ארוכהבמדבר של מזרח מדינת וושינגטון. אין מה לעשות. באידהו תוכלו לבקר בשני האגמים, Pend D’Orelile הצפוני ו- Coeur D’Alene הדרומי. משם להמשיךמזרחה לגליישר.
לגבי החלק של גליישר וילוסטון/גרנד טטון, אני יכול להציע את סיכום הטיול שלי בתקופה דומה של השנה לפני 6 שנים.
טיול לרוקיס האמריקאניים ב- 2015
התחל לקרוא מיום 12 לטיול. זה היה הביקור השני שלי בפרק גליישר. -
תודה רבה על התשובה המפורטת . נבחן את האופציות המוצעות .