ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ארצות הברית בזוג בצפון מערב

פורום צפון אמריקה
    ארצות הברית
    6
    10
    1383
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ymilky
      ymilky נערך לאחרונה על ידי

זוג בני 50 פעם שלישית בארה"ב. היינו במערב הקלאסי לפני 8 שנים(סן פרנסיסקו ,כביש 1 ו,גאס ,יוסימיטי ברייס. ציון .. ובצפון מזרח לפני שנה וחצי בוסטון עד אכדיה וושינגטון dc . וכמובן ניו יורק בשתי הפעמים .התכנון המקורי היה להרי הרוקי הקנדים אך אין כניסה..רוצים  גליישר וילוסטון בחגי תשרי סביב 6 בספטמבר . מתלבטים אם להשאיר אותם לנסיעה לאיזור הרי הרוקי בעתיד או אפשר בנפרד עכשיו. .אשמח להמלצות למסלול עם שלא כולל יותר מ3 שעות כביש ביום. בהתחשב במזג אויר  האם מומלץ להגיע לגליישר בתקופה זאת?או להסתפק בילוסטון?  יכולים כשבועיים עד שבועיים וחצי . תודה 
      imeshy2 גדליהו מהגרעין ayeletback עמיחי13 dhz 5 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • imeshy2
        imeshy2 @ymilky נערך לאחרונה על ידי

@ymilky

לא הייתי, לא יודע

אבל אתה מוזמן לבדוק ולקרוא גם על איזור סיאטל והשמורות שלידה – אולימפיק, הר רנייר, הר געש סט הלנה, נורת’ קסקיידס וכו’.. 

ומדרום – גם השמורות של חופי אורגון. 

ymilky תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • גדליהו מהגרעין
          גדליהו מהגרעין @ymilky נערך לאחרונה על ידי

@ymilky

אנחנו עשינו את זה בשני טיולים נפרדים. נראה לי שתחילת ספטמבר עוד אפשר לקוות למזג אוויר טוב.

אם יש לכם מספיק זמן אפשר להתחיל בסיאטל. רק שמגבלת 3 שעות נסיעה ביום עשויה להביא להרבה ימי דרך.

• ymilky
            ymilky @imeshy2 נערך לאחרונה על ידי ymilky

@imeshy2

תודה רבה על ההתייחסות . 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • ymilky
              ymilky @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

@גדליהו-מהגרעין

תודה רבה .

• ayeletback
                ayeletback @ymilky נערך לאחרונה על ידי

@ymilky

תבדקו אם הכביש הדרך לשמש פתוח בתחילת ספטמבר, למיטב זכרוני זה גבולי.
                אם כן זה אפשרי אבל תתחילו בגליישר את הטיול.

( אנחנו עשינו גליישר ואחזור סיאטל באותה תקופה )

• עמיחי13
                  עמיחי13 @ymilky נערך לאחרונה על ידי

@ymilky

הייתי יכול להציע לכם לשלב בטיול את קולורדו, ילוסטון וגליישר. אבל בגלל האפשרות שמזג האוויר לא יהיה לטובתכם, אולי אפשר לעשות תכנון שמשלב את ילוסטון עם צפון קליפורניה (אגם טאהו וצפונה) שבד״כ לא משתלב בטיולים הקלאסיים לדרום מערב. הגבלה של 3 שעות כביש ליום היא ממש ממש קשוחה, זה יאלץ אתכם למצוא המון אתרים פחות מוכרים (וזה גם דבר טוב, לדעתי) כדי לבלות יותר ימים בדרך בין אתרים ״גדולים״.

• ymilky
                    ymilky @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

@עמיחי13

לא בהכרח קשיחים על ה3 שעות. הכוונה היא לא לבלות זמן רב בכבישים .. .תודה לכל העונים. איילת לגבעץי  כביש הדרך אל השמש הבנתי שפתוח עד אמצע ספטמבר לפחות בתלות במזג אויר . 

תודה לכולם על המענה .

• dhz
                      dhz @ymilky נערך לאחרונה על ידי

@ymilky

פרק גליישר איננו קרוב לשום עיר גדולה בארה”ב (העיר הגדולה הקרובה אליו היא קאלגרי בקנדה).  אני חילקתי את הדרך מילוסטון לגליישר (אצלי היא היתה בכוון ההפוך) ליומיים.  גם כך מדובר ביומיים בהם יהיו מספר שעות נהיגה.  אין מנוס מכך.  במערב המקומות רחוקים זה מזה.

לטיול יש שלוש אפשרויות נחיתה בארה”ב (כאשר אני מוריד שדות תעופה קטנים):  סיאטל, סולט לייק סיטי ודנבר.  היות ומדובר כבר על חודש ספטמבר, ופארק גליישר מתחיל להסגר במהלך חודש ספטמבר, אני מציע לנחות בסיאטל ולעשות את דרכיכם מזרחה לכוון פארק גליישר.  משם תעברו לילוסטון ולגרנד טטון ומשם ניתן לחזור לסיאטל או להמשיך לדנבר, אם תחליטו על מסלול לא לולאתי.

אם תצאו מסיאטל מזרחה, אני מציע בכל זאת לנסוע לגליישר בדרך המהירה ביותר, אלא להצפין מסיאטל על I-5 עד למפגש עם כביש 20 ולקחת אותו מזרחה.  לאורך כביש זה תפגשו בפארק הלאומי North Cascades, ואני מציע להקדיש לו יום, כאשר הלינה לאחריו תהיה ב- Winthrop או ב- Omak (שם יש מלון יפה של בסט ווסטרן, אבל זה פחות או יותר כל מה שיש שם).  עם אותו הכביש ניתן להמשיך עד אידהו ושם להמשיך לכוון פרק גליישר.  זו נסיעה ארוכהבמדבר של מזרח מדינת וושינגטון.  אין מה לעשות.  באידהו תוכלו לבקר בשני האגמים, Pend D’Orelile הצפוני ו- Coeur D’Alene הדרומי.  משם להמשיךמזרחה לגליישר.

לגבי החלק של גליישר וילוסטון/גרנד טטון, אני יכול להציע את סיכום הטיול שלי בתקופה דומה של השנה לפני 6 שנים.

טיול לרוקיס האמריקאניים ב- 2015

התחל לקרוא מיום 12 לטיול.  זה היה הביקור השני שלי בפרק גליישר.

• ymilky
                        ymilky @dhz נערך לאחרונה על ידי

@dhz

תודה רבה על התשובה המפורטת . נבחן את האופציות המוצעות . 

• 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון