מזג אוויר לפעמים מתעתע-שרשור לשבת
-
-
תמונה מרהיבה לטעמי
-
כתבתי כבר קודם אבל משום מה אני לא מוצא את זה כאן……….
לדעתי, עם חליפת סערה לא ניתן ללכת הליכה אפילו חצי טכנית כמו בשביל בנפאל שבו נדרשים לא מעט “להרים רגל” למדרגה על מנת לעלות בשביל.
יש כמובן הליכות הרבה יותר טכניות מטרק בנפאל
חצאית סערה מאפשרת תנועה מלאה מתחתיה והיא קלה וזולה בהרבה
כמובן שלשבילים כמו בקמינו מתאימה מטריה ורבים הולכים עם מטריה גם בנפאל……….
-
דווקא לא מסכימה איתך הפעם.
מכנסי גשם מתאימים/טובים הם בסדר להליכה. בטח בשביל לא טכני (דוגמת השביל שעשיתי בנפאל).
ובשביל טכני – ברור שגם חצאית לא תתאים מכל מיני סיבות (בלי לחפור, זה לא נושא השירשור) והיא גם לא תגן על הברך עם אתה ׳מרים אותה כדי לעלות מדרגה׳...
מודה שלא ניסיתי חצאית, ראיתי אבל לא מעניין אותי לנסות. כמו שאמרתי, אני בדרך כלל לא משתמשת במכנס גשם במילא.
בכל מקרה, זה כמובן עניין של העדפה אישית. אין פה נכון או לא נכון.
-
לא אוהבת להחזיק דברים ביד פעמים אפילו לא מקלות הליכה … בטח לא מטריה !
מי שתמיד הולכים הם מוריה קשורה לתרמיל שלהם הם חברי השרפה … תמיד שיהיה עם צריך … אפילו בלאדאק … שם נגד השמש…
יש לי מכנסי גשם כבר שנים לוקחת אף פעם לא משתמשת … כאמור מכנסי טרקים טובים מתי שים מהר …
גרביים זה כבר סיפור אחר

אבל בואו לא נתלונן … שרק יתנו לטרק … לטייל … ושנהיה בריאים… וגם העולם…
-
מכיוון שאסף הבטיח גשם גם כאן, בעוד 3-4 חודשים – פשפשתי בתמונותי ומצאתי תמונה של יום סוער מנמל תל אביב:

-
יפה מאוד ! מלבד הגשם , מבטיח להעלות גם כמה תמונות בתחילת שבוע הבא ( כשאהיה בגישה למחשב הנייח) -
באחד הביקורים בלונדון, או ב2018 או ב2019, אחרי יום עמוס, כולם החליטו לחזור לנוח. השקיעה די מאוחרת בקיץ, היה יום די מעונן, ואני החלטתי לרדת לבד ולטייל לאורך הגדה של התמזה באזור גשר המילניום מוזיאון טייט מודרן.
זה אזור אהוב עלי, יש שם מסעדה בית קפה -יווני, מעין טברנה.
כאשר הכל מעונן, בדיוק שאני על הגשר, מול גשר המצודה, נפתחו העננים, והשמש העירה את הגשר באור זהוב, כאשר הכל מעונן ואפור מסביב.
זו התוצאה.

וכך זה ממרחק הצילום המקורי, ממול הגשר מעל התמזה.

-
@יונית אמר:
חוויות סיפורים ותמונות מאירועי מזג אוויר שהופתעתם (או לא) במהלך טיול
שהיוו חוויה מיוחדת
2010, רק התפטרנו מהעבודות ויצאנו לחצי שנת הודו. תרמילאים בתחילת הגיל השלישי. בקושי.
ביולי עברנו את אמריצר בגסו ודרמקוט. קפצנו דרומה לצ’נדיגאר להתרשם מעבודתו של קורבזייה
ועלינו צפונה לשימלה להתכונן לקינור וספיטי.
המול בשימלה בערפל.

את קינור וספיטי סובבנו עד סוף יולי והגענו ללוסר, התחנה האחרונה לפני מנאלי.
השמיים נפתחו, הגליישרים הפשירו והדרך נעלמה.
נהגנו הגיבור חוצה את שצף הנחל.

לא אלאה בתמונות הרוטאנג-פאס המוצף אבל הגענו למנאלי שלמים אבל רטובים.
מכאן, עם לא מעט ימי גשם שמנו פעמינו לקסר דיווי דרך רישיקש.
שם תקענו יתד לשבועיים מנוחה כשמזג האוויר מתעתע.
אגם נאיניטאל היפה ביום סגריר

קשת כפולה בקסר דיווי

אבל ביום יפה רואים את ההימלאיה שאליה נשוב בשנים מאוחרות יותר.
אנאפורנה? עד עכשיו לא יודע

ספטמבר מביא אותנו לרג’סטאן, לטמפרטורות שלא הכרנו עד אז, אבל כבר נסבלות.
ובפושקר, התחנה השניה ברג’סטאן אחרי ג’ייפר, אנחנו חווים את השיטפון.
גשם בלתי פוסק מציף תחילה את רחוב השוק. הביוב משני צידי הרחוב מתמזג עם זרם המים, והצבע שלהם בהתאם.
וככה אנחנו שמים פעמינו לגסטהאוס בצידו השני של הרחוב.
רחוב השוק

קרוב לרחוב של הגסטהאוס.

השלמנו חודשיים. עכשיו אנחנו כבר טיילי הודו מדופלמים בעיני עצמנו מלאי עזוז לבאות.
-
סחתיין רוני
טוב שיש את פורום אירופה ……………….בשביל לראות ולשמוע קצת סיפורים מהודו

מאחל לעצמי רבע מהמיילג’, הנסיונות והסיפורים שצברתם
-
טוב אז השמש חזרה לצד האירופאי שלי

-
מה נשאר לנו לעשות.
הודו המסכנה סגורה וכנראה להרבה זמן. כך המזרח כולו. תראה כמה מעט שרשורים נפתחו שם בזמן האחרון.
כך גם דרון אמריקה.
מה נשאר? להתגעגע להודו בפורום אירופה וקצת בארה''ב.
צ'ילה. זה לא פחות יפה מתמונות הרודודנדרון המפורסמות שלך.
-
תודה רוני ……
דוקא הוזמנתי להגיע ללה ………… כאשר התלוננתי על הגשם והקור… בוטל המרתון כמובן אבל בדרג׳לינג ואפילו סיקים חלק מהמקומות נפתחו עם הוראות מדויקות של הנהלת האיזור … הודים מטיילים … אנחנו נקח את מה שיש
️
-
@רוני-סופר אמר:
מה נשאר לנו לעשות.
הודו המסכנה סגורה וכנראה להרבה זמן. כך המזרח כולו. תראה כמה מעט שרשורים נפתחו שם בזמן האחרון.
כך גם דרון אמריקה.
מה נשאר? להתגעגע להודו בפורום אירופה וקצת בארה''ב.
צ'ילה. זה לא פחות יפה מתמונות הרודודנדרון המפורסמות שלך.
לגמרי רוני
צריך לנצל את מה שיש ופתוח בפנינו בכל רגע נתון….
אתה באמת אלוף בזה וכרגע מדובר בעיקר על אפשרויות באירופה וארהב.
בדיוק סיימתי איזו קריאה ראשונית על פארק גליישר בארהב שאותו אני חושב לבקר בספטמבר (הייתי מזמן עם ילדים קטנים).
יתכן ויש באלפים איזורים יפים יותר וללא ספק יש כאלו בצ׳ילה.
פעם פעם הייתה בצ׳ילה לטעמי גם קצת ״נשמה״ שמזכירה את מה שאפשר למצוא בארצות ההימאליה אבל בפעם השניה שהייתי (2005) זה היה הרבה פחות נוכח.
למרות כל האמור למעלה אשמח לבקר חברים באושואיה ולטייל קצת ברגע שארגנטינה תיפתח.
בוא נראה לאיזה גובה יתרומם הגל הנוכחי
-
בשוויץ תמיד יורד גשם לפני שנה הייתי שם הגשם לא הפסיק לרדת ותמיד קר שם,הלוואי עלינו בארץ -
תלוי מתי מגיעים. היינו בסוף יוני לפני כמה שנים בארהשלוכט ( קניון נהר הארה) והיה 35 מעלות ויבש….. -
גם לי יש את המזל הזה לתפוס את מזג האוויר “החריג” של אותו אזור
אם זה שלג טרי שירד לי בסוף אוגוסט בנורווגיה ותקע אותי בטיול קרוונים עם עידכוני מסלול אין סופיים.
או ברביירה שלג באפריל (!) ניחא נורווגיה אבל שלג בצרפת באפריל? לא באלפים? כזה שחוסם כבישים.
בדולמיטים נתקעתי גם בכבישים חסומי שלג.
מצד שני חוויתי חמסין נוראי בדנמרק, ובלגיה באפריל להטה מחום ומזל שהייתה מכונת כביסה בבית ששכרנו כי כיבסנו -ייבשנו כל יום את הסט הבודד הקייצי שהבאנו ובכל התמונות אנחנו לובשים אותו דבר.
-
וואה, שלג בריביירה … שלג ממש על קו החוף? נדיר!אז זהו שאין כאן חוקיות כמו שיש אצלינו וצריך לזכור את זה. אנחנו יודעים שככל שמתקדמים לכיוון הקיץ נעשה יותר חם…. כן, היו כאן אירועי גשם חזק בעבר ואפילו ביוני אבל זה ממש נדיר וכמעט לא קורה. באירופה זה ממש לא ככה. יכול להיות שרב כבד באפריל ושלג ביולי אוגוסט.
-
-
למה ללכת רחוק כדי למצוא שגעונות במזג האויר?.. אנחנו גרים בישוב קהילתי במשגב והגענו לכאן לפני כך וכך שנים. שנה לאחר כניסתנו ליישוב (יחד עם עוד משפחות) ציינו שנה לארוע בחודש יולי. מצאנו שטח ציבורי פנוי, ערכנו בופה כיד המלך ועשינו מפגש משמח. באמצע הארוע (מזכירה חודש יולי ) התקדרו לפתע השמיים והתחיל גשם זלעפות. כולם נמלטו בבהלה הביתה – אין לי מושג מה קרה עם האוכל – כולל הבת שלי שהיתה עם הבימבה שלה והגיעה עם גלגלים בוציים כאילו אנחנו לפחות באירופה.