יצירת קשר עם Rental Cars
-
היי,
אכן, הזמנו דרך האתר של רנטל קאר, ללא שיחה עם נציג.
כאשר קרה הפנצ’ר ביקשנו מאזרח אוסטרי מקומי להתקשר עבורנו ליורופקאר לבקש הנחיות מה לעשות (כי לא ניתן היה לתקן את הפנצ’ר בעזרת ערכת תיקון התקרים, ולא היה גלגל ספייר). בהנחיית יורופקאר הוזמן גרר שלקח את הרכב למוסך, ולנו נאמר ע”י יורופקאר להגיע לכתובת כלשהי (לא סניף של יורופקאר) בקלאגנפורט לקחת משם רכב חלופי. בלית ברירה נאלצנו לקחת מונית אל הכתובת הנ”ל, והרכב שניתן לנו היה הרבה מתחת לקלאס של הרכב המקורי שהזמנו, ללא מדבקה לאוטוסטרדה וללא מזגן תקין.
הפנצ’ר קרה בשבת, ואנחנו הבנו שעלינו להגיע ביום שני חזרה להחזיר את הרכב החלופי ולקבל את הרכב שלנו (אבל כאן אני מסייג, שאולי לא הבנו טוב, כי הבחור במקום בקושי דיבר אנגלית). הגענו ביום שני בבוקר להחזיר את הרכב החלופי – וכלום. לא היה להם מושג לגבי הרכב שלנו ומה אנחנו אמורים לעשות, ומבחינתם שנשאיר את הרכב החלופי ונלך. מיורופקאר לא שמענו כלום כל הזמן הזה.
נסענו לסניף של יורופקאר בשדה התעופה של קלאגנפורט עם הרכב החלופי ושם עשו כמה בירורים, נתנו לנו כתובת של המוסך ואמרו לנו שהרכב יהיה מוכן ב 16:00. החזרנו את הרכב החליפי, לקחנו שוב מונית על חשבוננו למוסך, הגענו ב 16:00 – ואמרו לנו במוסך שהרכב שלנו יהיה מוכן רק מחר בבוקר, ונתנו לנו שוב רכב חליפי (אחר והולם).
למחרת בבוקר, 4 ימים אחרי הפנצ’ר, יצרו איתנו קשר מיורופקאר ואמרו לנו שהרכב מוכן במוסך.
הדרישה שלנו היא קודם כל החזר על המוניות שנאלצנו לקחת פעמיים וכן פיצוי כלשהו על העובדה שבמשך יומיים היינו עם רכב חליפי שהיה בקלאס נמוך יותר מהרכב שעליו שילמנו. לגבי פיצוי נוסף על כל הטירטור, ביזבוז הזמן ועוגמת הנפש – לא מתכוון לדרוש, כי יודע שלא אקבל…
אני צודק בדרישות שלי? או שמפספס משהו?
-
@אלין-וסער אמר:
היי,
אכן, הזמנו דרך האתר של רנטל קאר, ללא שיחה עם נציג.
כאשר קרה הפנצ’ר ביקשנו מאזרח אוסטרי מקומי להתקשר עבורנו ליורופקאר לבקש הנחיות מה לעשות (כי לא ניתן היה לתקן את הפנצ’ר בעזרת ערכת תיקון התקרים, ולא היה גלגל ספייר). בהנחיית יורופקאר הוזמן גרר שלקח את הרכב למוסך, ולנו נאמר ע”י יורופקאר להגיע לכתובת כלשהי (לא סניף של יורופקאר) בקלאגנפורט לקחת משם רכב חלופי. בלית ברירה נאלצנו לקחת מונית אל הכתובת הנ”ל, והרכב שניתן לנו היה הרבה מתחת לקלאס של הרכב המקורי שהזמנו, ללא מדבקה לאוטוסטרדה וללא מזגן תקין.
בהנחה שהרכב הושכר בוינה-יורופקאר. והתשובות לגבי לאן לנסוע ואיזה מוסך היו מהם- הם הכתובת שלך.
עבור מונית (מול קבלה) לדעתי תוכל לקבל החזר.
עבור יתר הטיעונים-הקלאס, מדבקה, מזגן--לא כל כך. הם מחויבים לתת לך רכב חלופי -לא רכב חלופי כדוגמת הרכב שהזמנת ,מה עוד שמדובר במוסך ובשבת אחרי הצהרים.
הפנצ’ר קרה בשבת, ואנחנו הבנו שעלינו להגיע ביום שני חזרה להחזיר את הרכב החלופי ולקבל את הרכב שלנו (אבל כאן אני מסייג, שאולי לא הבנו טוב, כי הבחור במקום בקושי דיבר אנגלית). הגענו ביום שני בבוקר להחזיר את הרכב החלופי – וכלום. לא היה להם מושג לגבי הרכב שלנו ומה אנחנו אמורים לעשות, ומבחינתם שנשאיר את הרכב החלופי ונלך. מיורופקאר לא שמענו כלום כל הזמן הזה.
אכן, המוסכניק לא צריך להיות אחראי של חברת ההשכרה
מיורופקאר לא שמעתם, ציפיתם לטלפון ביוזמתם? למה? האם פניתם אליהם בשלב זה (יורופקר וינה?)
נסענו לסניף של יורופקאר בשדה התעופה של קלאגנפורט עם הרכב החלופי ושם עשו כמה בירורים, נתנו לנו כתובת של המוסך ואמרו לנו שהרכב יהיה מוכן ב 16:00. החזרנו את הרכב החליפי, לקחנו שוב מונית על חשבוננו למוסך, הגענו ב 16:00 – ואמרו לנו במוסך שהרכב שלנו יהיה מוכן רק מחר בבוקר, ונתנו לנו שוב רכב חליפי (אחר והולם).
ההחלטה לנסוע ליורופקאר של שדה התעופה המקומי הייתה נכונה. שוב-מונית אני מעריכה שתוכלו לקבל תמורת קבלה.
היות והפעם הייתם כבר בסניף של יורופקאר הם באמת מחויבים לתת רכב “מאותו סוג” כרכב חלופי וככה בוצע
למחרת בבוקר, 4 ימים אחרי הפנצ’ר, יצרו איתנו קשר מיורופקאר ואמרו לנו שהרכב מוכן במוסך.
הדרישה שלנו היא קודם כל החזר על המוניות שנאלצנו לקחת פעמיים וכן פיצוי כלשהו על העובדה שבמשך יומיים היינו עם רכב חליפי שהיה בקלאס נמוך יותר מהרכב שעליו שילמנו. לגבי פיצוי נוסף על כל הטירטור, ביזבוז הזמן ועוגמת הנפש – לא מתכוון לדרוש, כי יודע שלא אקבל…
אני צודק בדרישות שלי? או שמפספס משהו?
אז ככה, למיטב הבנתי המוגבלת. אתה תוכל לקבל את העלות של המוניות (אגב, לא יהיה בקלות מניסיון עבר) כל היתר ---נאדה. לא רק זה אלא שיכולים גם לטעון כי בגלל נהיגה פרועה שלך או אי תשומת לב לתנאי הדרך או נסיעה על גלגל מפונצ’ר אתה זה שגרמת לנזק נוסף לרכב ושתגיד תודה שלא תובעים אותך (גם בזה נתקלתי בעבר)
בכל אופן הכתובת שלך לדעתי היא הסניף של וינה יורופקאר.
-
לא הבנתי למה אין צמיג חלופי ברכב… זה היה פותר את כל הבלאגן הזה. ולמה צריך רכב חלופי בשביל פאנצ’ר? זה לא שהרכב לא תקין…. -
בשנתיים האחרונות כל כלי הרכב שקיבלתי בהשכרה היו ללא גלגל חליפי. כנראה הדרך שלהם לחסוך
-
לא קיבלתי החזר על מוניות במקרה דומה. זה לא יהיה קל
-
דווקא זכור לי שבפעם האחרונה שנסעתי אז הנציג שליווה אותי לרכב הראה לי צמיג רזרבי ואת צמיגי החורף שביקשתי שיתקינו לי למרות שזו לא הייתה העונה עדיין, אבל המסלול כלל מעברי הרים ופחדתי משלג ומגשם חזק.
אבל זה היה אוקטובר 2019 יכול להיות שמאז דברים השתנו בענף הגלגלים הרזרביים.
הרי הרכב מגיע מהחברה עם גלגל חלופי ואין מה לעשות איתו מעבר למצב חירום.
אבל יש להם שרות מעולה, יש כפתור אדום בתקרת הרכב ליד כפתור החלון הגג החשמלי שכתוב עליו EMERGENCY
לחצתי עליו בטעות והוא נדלק ועלה מולי בדיבורית קול באנגלית שאל איך אפשר לעזור והיכן אני נמצא ?
חשבתי שזה חייזרים, לא הבנתי מי זה מדבר איתי ואז הוא הסביר שזה שירות למצוקה שאם יש בעיה עם הרכב, הם מאתרים אותי ושולחים עזרה שלהם.
בדקתי בארץ וזה קיים במספר רכבים מובחרים, כשות של היבואן ולא של חברת ההשכרה וזה חינם.
יכול להיות שבשנתיים האחרונות לא צריך להתעסק עם החלפת גלגל ולהתלכלך או שחלילה יתפס הגב, מחפשים את הכפתור האדום לוחצים והשרות מגיע לעבוד במקומכם.
-
מוזר. אפשר גם לחסוך בצורה אחרת, רכב בלי הגה או בלי מצבר
-
@אסף-16 אמר:
מוזר. אפשר גם לחסוך בצורה אחרת, רכב בלי הגה או בלי מצבר

חחחח.
בהולנד ב 2019 כלי הרכב הגיעו ללא גלגל חליפי. חשבתי שזה עניין הולנדי מקומי אבל השנה גם בשוויץ זה היה ככה.
-
מכמה סיפורי טיול, גם באנגליה זה מתחיל להיות תופעה רווחת.
-
בהרבה מדינות אין חובה לצמיג רזרבי, ובמקרים כאלה גם לא בהכרח יש ברכב מקום לצמיג כזההחלפת צמיג זה נושא שהולך ונעלם מהעולם. לא לגמרי, אבל בהחלט לא כמו שהיה פעם.
יותר מזה – אני לא חושב שלא אתה ולא חברת ההשכרה הייתם רוצים שתחליף צמיג ברכב שכור.
מהצד של השוכר – אם חלילה הוא לא יחבר טוב את הג’ק והרכב יחטוף מכה – חברת ההשכרה יכולה לדרוש פיצוי
מהצד של חברת ההשכרה – אם השוכר לא יחליף כמו שצריך וחלילה תהיה תאונה…
אז הקונספט של אין צמיג ויש צורך בגרר לא נשמע תלוש מן האצבע
גם הנושא של שירות מוגבל בסוף שבוע נשמע הגיוני. אני מזכיר שהרבה סרטים מתחילים בזה שמישהו נתקע בעיירה שכוחת אל (בארה”ב או בכל מקום אחר) לסופ”ש כי הייתה תקלה ברכב והמוסך היחיד בעיר סגור עד יום שני. לפעמים זו קומדיה רומנטית, אבל לפעמים זה סרט איימה..
-
@משה-22 אמר:
יש כפתור אדום בתקרת הרכב ליד כפתור החלון הגג החשמלי שכתוב עליו EMERGENCY
כנראה שירות של b.m.w, הכפתור המדובר הופיע גם במכונית משפחתית לגמרי שלהם ואפילו עזר לנו פעם כשלא הצלחנו להיחלץ מפקק בגלל חסימת כבישים שלא הופיעה בוויז…
ולגבי קיום הגלגל הרזרבי, ייתכן שמדובר במדיניות חדשה אבל גם לא יפתיע לגלות שיש הבדלים ברמת אבזור בין רכב משפחתי לרכב מהביוקר...
-
נכון אבל אין לדבר הזה סוף. את אותן טענות אפשר לטעון כאן בארץ עם חברות הביטוח….. מה שלא הבנתי זה לא רק למה אין צמיג חלופי אלא במקרה שנידון כאן- אם כבר גררו את הרכב , אז למה לא החליפו לו צמיג באותו מוסך?? זה הרי מוסך וכאן זו כבר לא אחריות הלקוח. בשביל מה להתחיל סאגה עם רכב חלופי? -
בכל השכרות הרכב שלי בשלש ארבע או יותר השנים האחרונות ברחבי אירופה-אין גלגל חלופי רק ספריי לצמיג.
זו השיטה כעת.
בדקתי מול מקומיים----אז גם במכוניות שלהם אין גלגל חלופי, אלא ספריי.
זו השיטה האירופאית.
לא תקלה ולא כלום.
-
לא הייתי רוצה להיתקע עם פנצ’ר במעבר סטלוויו בגובה של כ 2700 מטר לקראת חשיכה .
ככל הנראה מי שיתקע שם לא ישרוד את הלילה ברכב.
ולכן חובה למי שרוצה לנהוג בכבישים בין עירוניים בדגש לאזורים לא מיושבים בצפיפות ובמקומות בהם מזג האוויר הוא קיצוני לשכור רכב שהוא מובחר, איכותי, חדש , ועם אופציה לקבלת שרות חירום אישי.
מאז שהשתמשתי בזה בטעות והבנתי את היתרון הענק של השרות ( אגב זה לא היה ברכב ב.מ.וו אלה במרצדס סי אל אס אבל יש את זה גם באס קלאסס ) אני מתעקש שברכב שאזמין יהיה מהדגמים שיש את האופציה הזו.
-
ספריי זה טוב במצב של פאנצ’ר לא כשכל הצמיג נקרע והבנתי שזה היה המצב במקרה הנדון. בסדר, כל מדינה והנהלים שלה. -
-
כן יש את זה גם בארץ אבל בארץ נהוג להחליף לצמיג חלופי ואח”כ לתקן את הפאנצ’ר. השיטה של הספריי פחות נפוצה כאן. -
@אסף-16 אמר:
אם כבר גררו את הרכב , אז למה לא החליפו לו צמיג באותו מוסך
בלי לדעת, אבל יש לי כמה ניחושים:
- זה מוסך, לא פנצ’ריה
- המוסך היה סגור
- לא היה את הצמיג הנכון במלאי
- הג’ינג’י שמוסמך לאשר תיקון מטעם חברת ההשכרה היה בחופש
תבחר את האפשרות החביבה עליך

אם זה היה בארץ, ברור לי שהתשובה היא 4. באוסטריה – אני לא בטוח
יש המון נושאים שבהם יש פערים גדולים בין ישראל למדינות אחרות. לטוב או לרע. זה לא רק בדרישה לצמיג רזרבי. או באיכות הכבישים וכמות הברגים על הכביש שגורמים לפנצ’רים.
באופן כללי האירופאים ככלל והאוסטרים בפרט חיים בצורה איטית יותר וכיאוטית פחות מאיתנו. לתחושתי, למרות הויכוח בין חילונים לדתיים וחרדים בארץ והטענות לכפייה דתית, בסופו של דבר הרבה יותר חנויות ועסקים פתוחים בארץ בסופ”ש מאשר באוסטריה. שם שעות הפתיחה של חנויות ועסקים הרבה יותר מצומצמות (לא רק בסופ”ש) ואפילו שעות הפתיחה של סוכנויות השכרת הרכב. למשל דלפקי השכרת הרכב בנתב”ג פתוחים 24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע (למעט יום כיפור) ובשדה התעופה בוינה הם סגורים בלילה. בשבת למשל התחנה של יורופקאר בשדה בוינה פתוחה מ-9 בבוקר עד 5 אחה”צ. אז בהחלט יכול להיות שגם היכולת שלהם לתת שירות בסופ”ש מוגבלת יחסית
זה כמובן לא אומר שפותחי השרשור לא חוו חוויה מפוקפקת ולא נעימה, וזה גם לא אומר שיורופקאר היו בסדר.
זה רק אומר שהצפיות שלנו צריכות להיות מותאמות למנהגים המקומיים ולא לישראל.
-
@אנשיםטובים אמר:
זה רק אומר שהצפיות שלנו צריכות להיות מותאמות למנהגים המקומיים ולא לישראל.
מסכים לחלוטין.האפשרות החביבה עליי היא שלא יהיה פאנצ’ר בכלל

-
השיטה הנכונה להסתכל על המצב היא בדיוק כפי שהיא.
כלומר כשאני שוכר רכב אני מתכנן שאולי עוד שעה יהיה לי פנצר או כל תקלה אחרת.
ואז צריך לתכנן מראש מעגלי אבטחה.
וכך שכבת ההגנה הנוצרת היא הרבה יותר טובה ונותנת שקט גם למצבי חירום.
בתכנון לא בונים על תמונה ורודה שיהיה בסדר .. זאת טעות נפוצה של 99.9999 אחוז מהאוכולסייה בארץ הקוידש . והנחה הזו היא אם כל הפאשלות.
תמיד צריכים לנתח ולמפות דוקא את תרחישי האיום ונקודות הכשל הצפויות ובהתאם לכך להשקיע משאבים ופתרונות נאותים.
אם הגענו ונקלענו למצב בו נותרנו חסרי אונים בטיול זה אומר שנכשלנו ולא תכננו כמו שצריך את הטיול והאשמה היא אך ורק על ראשינו ואין לנו את מי להאשים.
דוגמא נוספת אני לא יורד מתחת ל3/4 מיכל דלק בטיול.
לא נמצא בדרך שעתיים לפני חשיכה.
ציוד חירום מביא מהבית.
שלל אמצעי קשר איכון וניווט מגבים על מגבים.
4 כרטיסי אשראי בין לאומיים וכסף מזומן בכמות נדיבה.
ועוד שלל אמצעים וחומרים מדהימים.