ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

איפה ריאלי לטייל בשבועות הקרובים לאזרחים ישראלים?

פורום אירופה
    איטליה איסלנד ספרד צרפת שבדיה שוויץ
    23
    167
    20775
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Icarus1
      Icarus1 נערך לאחרונה על ידי

הרבה טיולים צריך לתכנן שבועות מראש. תהיתי מה להערכתכם מציאותי לתכנן בהתחשב במצב.
      imeshy2 יונית משה 22 דוקטור דו ליטל מטיילבארץובעולם 9 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • imeshy2
        imeshy2 @Icarus1 נערך לאחרונה על ידי

לצערי, אין תשובת קסם. 

מדינה שהיום נמצאת בגרף ירידה, יכולה לעבור לעלייה בכל רגע נתון, ויתרה מכך, מדינה שמקבלת תיירים מישראל, מחר עשויה לא לקבל תיירים מישראל.

המציאות המורכבת מכתיבה שאין ברירה אלא להתמודד עם הכנה מהירה של טיולים והתמודדות עם המגבלות. 

הדרך היחידה לטעמי היא להכין בנק יעדים, למספר מדינות ובבוא העת לבחור את מי מהם שהכי מתאים בהתחשב במצב ולהזמין הכול במהירות (טיסה, רכב, מלונות וכדומה). 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • יונית
          יונית @Icarus1 נערך לאחרונה על ידי

@Icarus1

אי אפשר להיות ריאליים ולהתבסס על נתונים של עכשיו לגבי העתיד.

מזכירה את תחילת הקיץ ומרוץ הכרטיסים לבריטניה שנראתה יעד מאד בטוח לטיסה ואופציה לשמיים פתוחים

ואז….. והיום--היא יעד ממש לא בטוח.

או איסלנד שהייתה יעד נוח וירוק לאורך חודשים ואו’פס--- היא הרבה פחות.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
          • משה 22
            משה 22 @Icarus1 נערך לאחרונה על ידי

@Icarus1

בהתחשב במצב טייל בארץ ישראל .. כל עוד גם זה אפשרי. בטח ובטח לא חו"ל. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • דוקטור דו ליטל
              דוקטור דו ליטל @Icarus1 נערך לאחרונה על ידי

@Icarus1

שבועות מראש אני מתחייב לכרטיסי טיסה שהעלות שלהם (הלוך ושוב) מקסימום 100 יורו, וגם הם רצוי שיהיו ניתנים לשינוי/החזר.

כרטיסים יקרים – רק במידה וניתנים להחזר, או באיזה קנס סמלי שנגיד 20$,

ומשתדל מאוד לא להתחייב כספית גם לשירותי קרקע כמו לינה או השכרת רכב או אטרקציות יקרות.

כרגע אתה יכול לבדוק יעדים אופציונלים באתר הזה

TravelDoc Passenger View - TravelDoc.Website

כתוב מה הדרישות – כולל בענייני קורונה. כמה שאני בדקתי – מתעדכן כל הזמן.

כמובן שמה שנכון להיום יכול להיות לא נכון בעוד שבוע – בטח לא עוד כמה שבועות

Icarus1 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • Icarus1
                Icarus1 @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

בקיצור… הטיול היחיד שאפשר לקחת הוא בדמיון.

imeshy2 IO. דוקטור דו ליטל 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • imeshy2
                  imeshy2 @Icarus1 נערך לאחרונה על ידי

@Icarus1

איך הבנת את זה?

בשבועות האחרונים יש כאן מספר סיפורי טיול של זוגות ומשפחות (!) שנסעו בעיקר לאוסטריה. שפתוחה לתיירים ומזג האוויר בה טוב

גם צ’כיה (פראג ושמורות הטבע) פתוחות ואפשריות. 

ובודפשט אף היא רלוונטית.

אף אחד לא מבטיח שזה יהיה נכון לעוד חודש, אבל לשבועות הקרובים מאוד – זה בהחלט ריאלי. 

ואיןם שום בעיה להזמין כרטיס טיסה/רכב ומלונות בטווח הזה. למי שמסוגל (ורוצה!) להתמודד עם הספונטניות 

בהצלחה 

• IO.
                    IO. @Icarus1 נערך לאחרונה על ידי

@Icarus1 אמר:

@דוקטור-דו-ליטל

🤣

אני מזדהה עם התסכול שלך!

אובדני

• משה 22
                      משה 22 @Icarus1 נערך לאחרונה על ידי

@Icarus1

רק קח בחשבון שמי שממליץ לך על נסיעה לחול לא יקח אחריות במקרה של בעיה או שינוי בזק או עקב מצב כזה או אחר.

יכול להיות שתצא לחול ותהנה עד לא ידע. אבל מאוד יכיל להיות שזה יסתיים במפח נםש . התקופה משוגעת והרור לכל בר דעת שזה לר הזמן להרפתקאות בחטל. גן מנהיגי המדינה מזהירים וממלעצים שלא לנסוע טגם כנדי המקצוע שמבינים יותר מכל אחד אחר ממליצים להתנחל באדמתנו האהובה לעת זו.

עכשיו תעשה את השיקולים שלך ותחליט באיזה צד לבחור.

אני מכור לנסיעות לחול ולטיולים בעיקר מושקעים שעלותם יקרה מאוד אבל ברור לי שלהוציא עכשיו 10000 יורו לטיול לבד לשבועיים באירופה זה בזבוז וסיכון שלא אהנה כפי שהייתי יכול להנות בלי כל ההגבלות והסיכונים.

אז צריך להתנהג בבגרות ואחריות ולא לתקוע ראש האדמה ולנגיד שיורד גשם שזה יריקת ציפור.

צריך להכיר במציאות ולהסתכל לה בלבן של העיניים באומץ ולצנן התלהמות והתלהבות.

• מטיילבארץובעולם
                        מטיילבארץובעולם @Icarus1 נערך לאחרונה על ידי

@Icarus1

מה הכוונה מציאותי? חשש להידבק? חשש משבוע בידוד בחזור?

אני עדיין חושב שבמדינות שבהן עיקר הטיול זה לנסוע ברכב בטבע הסיכויים להידבק הם מאוד קטנים. היום הייתי בירושלים ובכל מקום אלפי אנשים בלי יכולת להשחיל סיכה. בנסיעה חזרה ביתה שמעתי ברדיו שגם באילת וטבריה אותו הדבר. עם 10 אלף מאומתים ליום זה נראה לי הרבה יותר מסוכן מעצם הטיסה 

Hofmanim תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                        • Hofmanim
                          Hofmanim @מטיילבארץובעולם נערך לאחרונה על ידי

@Icarus1 

הסיכון היחידי (לפחות מבחינתנו שעכשיו כל המשפחה בשווייץ) זה להדבק פה ולהתקע.

אבל עם ביטוח טוב לפחות יחזירו לך טיסות ולינה ובהנחה שתוכל לעבוד מרחוק זה סיכון שרק אתה יכול להחליט אם לקחת.

יכולה להגיד לך שבעיני צריך בידוד בחזרה מאילת בטח לא משוויץ..

אנחנו בבקתה בטבע, מטיילים כמעט ורק בחוץ, האתרים ריקים מתיירים..

הרכבלים בדרך כלל עולים משפחה משפחה וגם זוגות לבד.

במוזיאון שהיינו כולם עם מסיכות שלא כמו בקניון בארץ..

בקיצור אם מספיק רוצים אפשרי.

אנשיםטובים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                          • אנשיםטובים
                            אנשיםטובים @Hofmanim נערך לאחרונה על ידי

@Hofmanim אמר:

הסיכון היחידי (לפחות מבחינתנו שעכשיו כל המשפחה בשווייץ) זה להדבק פה ולהתקע. אבל עם ביטוח טוב לפחות יחזירו לך טיסות ולינה ובהנחה שתוכל לעבוד מרחוק זה סיכון שרק אתה יכול להחליט אם לקחת.

טפו טפו טפו

עד כמה שאני זוכר נסעתם זוג עם שני ילדים קטנים. אז הסיכון בלהדבק זה לא רק להיתקע. הבעיה יכולה להיות אם מי מההורים (או שניהם) מגיע חלילה לאשפוז או סתם מחלה קשה ברמה של חוסר תפקוד, ושינוי במדיניות הבדיקות והבידודים יקשה מאד על נציג מהמשפחה בארץ להגיע לשוויץ ולהיות עם הילדים.

גם בתנאי טרום קורונה הנושא של חלילה מחלת הורים יכול להיות בעיה קשה, אבל בפועל ברוב המקרים תוך 24 שעות יכל היה להתייצב ביעד נציג מהמשפחה בארץ ולעזור. עכשיו זה פחות פשוט. לא בהכרח בלתי אפשרי, אבל פחות פשוט.

כמובן שהסכוי שההורים יחלו (בטח בצורה רצינית) נמוך וטוב שכך, אבל הוא ממש לא אפס.

עוד סיכון הפעם רק של בידוד שקשור בעובדה שאתם בחו”ל זה הקושי להצטייד. בארץ יש לנו מעגל תמיכה, ואם נכנס לבידוד יהיה מי שיעזור לנו עם קניות וישאיר מחוץ לדלת, אולי אפילו אוכל מוכן, תרופות מבית המרקחת ועוד. בבידוד בחו”ל זה עשוי להיות מורכב בהרבה (האם בעלי הצימר יעזרו?)

וכמובן הקושי של בידוד עם ילדים בצימר קטן מוגבל לעומת הבית המצויד שלנו. בסופו של דבר לקחת אתכם לחו”ל כמות סופית של ספרי ילדים, וצעצועים. הגודל של הצימר ותנאי המחיה שלו לרוב פחות טובים מאלה של הדירה שלנו בארץ (לא תמיד כמובן).

וכמובן – האם בעלי הצימר לא יזרקו אתכם מהצימר כי עבר תאריך הפינוי שלכם והם צרכים להכניס משפחה אחרת? או סתם כי הם לא רוצים משפחה מבודדת/חולה אצלם בחווה?

הדוגמאות שנתתי פה מתייחסות בעיקר למשפחה. ליחיד או זוג בוגר הבעיה פחות חמורה כמובן, אבל היא לא נעלמת.

זה לא אומר שהסיכון גבוה או שלא כדאי לקחת אותו. אלו שיקולים אישיים. אני רק מחדד שהסיכון הוא מעבר לשבוע בידוד, עבודה מרחוק, וכמה שקלים שאולי הביטוח יכסה. ואני מציע לחשוב על האפשרויות והמשמעויות, הן בשלב ההחלטה על הטיול, אבל גם בשלב התכנון (איפה יש בתי מרקחת, האם יש סופר באזור שעושה משלוחים), והן בשלב האריזה (ראה שרשור תרופות מרשם באיסלנד)

יונית שקד 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 5
                            • יונית
                              יונית @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

צריך להעתיק ולשמור.

פשוט נכון.

מעתיקה מייל שקיבלתי

“שלא תחשבי שיש לנו טענות נגדך,הזהרת מספיק, אבל היינו יותר להוטים לטייל, עד השלב שעמיחי חלה הכול היה מעולה וגם הספקנו כמעט הכול .מרגע שנכנסנו לבידוד הרבה דיכאון. הוא על הפנים אני חוששת שנצטרף לאשפז אבל הרופא שהגיע לבדוק אומר שממש לא .השאלה אם חוסכים עליו כי הוא תייר ולא מקומי. הילדות כמובן מוטרפות כבר .בצימר שסידרו לנו פחות מוצלח מהקודם אם כי יש הכול אבל אין מרפסת והוא קטן יותר. הוא בחדר סגור ואנחנו ישנות בסלון בספה. גרטה הכניסה עוד מיטה מתקפלת כזו כי ראתה שזה סיוט לשלש בספה.היא נורא משתדלת לעזור, אבל בדרך שלה. לחם חלב גבינה ועוד משהו שאני מבקשת אבל פעם ביומיים שלשה. אין אוכל טרי ממש. להזמין משלוח-אין דבר כזה. האינטרנט די מקרתע והיא אמרה שצריך לרדת לחצר כדי לתפוס,אבל אי אפשר לצאת מהבית. היא עושה קצת פרצוף כשאני מוציאה את הזבל לפתח הבית,אני חושבת שהיא חושבת שאנחנו חזירים ואוכלים המון . הטלוויזיה בגרמנית ותתפלאי איך הבנות רואות סרטים גרמניים בלי להבין מילה. משעמם וקשה בטירוף.חברת השכרת הרכב לוחצת עלינו להחזיר אותו ואני מנסה להסביר שאני לא נוהגת ובכלל בבידוד והם לא מבינים. למי אפשר לפנות?………………….

וזה ממשיך.

אז גם זה פן של הבידוד במדינה זרה

זה לא רק בקתה על ההר עם היידי והעיזים.

K.Amit מטיילבארץובעולם sigal levi שמחת הפרטים הקטנים Roco 5 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 5
                              • Roco
                                Roco @Icarus1 נערך לאחרונה על ידי Roco

@Icarus1

העדכון מהיום- זה בוודאי יעזור לך להחליט- ההחלטה על הרשימה החדשה, התוקף למדינות שהחזרה מהן מצריכה בידוד, החדשות, כגון אוסטריה מ-31.8.21. לצד מדינות שהבידוד מהן בחזרה בוטל.

יש לשים לב, מדינות שפתוחות לישראלים משנות את תנאי הכניסה לישראלים במקביל!!!

למשל לצכיה תותר כניסה מישראל רק למחובנים!

עד כה כולם יכלו להכנס עם בדיקת קורונה. 

בעיני זה קצת מוזר, כי מחוסנים ם נבקים ומדביקים.

אבל זה מבטא בעיקר כסת"ח, ולא צעדים אמיתיים.

הערה- בריטניה נשארה בלית ברירה המדינה השפויה היחידה, שמקפידה על שעריה בבדיקות, אבל הכל פתוח, בלי מגבלות, חוץ מדרישת מסיכות בתחבורה ומקומות סגורים, לא בצו אלא בהוראה מקומית. אמנם גונסון עשה זאת עקב אילוץ בהעדר חיסונים זמינים לכל האוכלוסיה, אבל בדיכבד זה נראה יציב ואיפשר פירוק כל ההתנגדויות וסירבול החיים תו ירוק בדיקת תו בכניסה, שבעצמו יוצר תורים והדבקות.

הכל זורם-אמר חכם אחד, זה הכלל אחריות אישית ולזרום.

גונסון רצה תו ירוק אבל האילוץ הכריח אותו לשחרר את המגבלות, לבנט יש חיסונים זמינים לכולם, אז ניתן משפטית להטיל מגבלות ואכן יש הגבלות על לא מחוסנים, ימים יגידו עד כמה שגעון התו הירוק עזר, לדעתי כלום. פשוט בבריטניה 73 אחוז מחוסנים בישראל רק 63 אחוז.

ציטוט-

"רשימת המדינות עודכנה, כך שמסוף החודש גיאורגיה וספרד כבר לא יהיו אדומות, והשבים מפולין לא יחויבו בבידוד. החוזרים מאוסטריה, לעומתם, ייאלצו להיכנס לבידוד מלא | הרשימה המלאה"

המאמר-

https://news.walla.co.il/item/3456075

• K.Amit
                                  K.Amit @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

היה לי ממש קשה לקרוא את המייל שהעתקת כאן – ניסיתי לדמיין לעצמי איך זה מרגיש, לא רק עצם הבידוד עם ילדים קטנים בתנאים פיזיים לא נוחים, אלא הדאגות  הבריאותיות וחוסר הוודאות לאן זה הולך ומתי ייגמר. בלי לחפש אשמים, זה פשוט עצוב.

imeshy2 eden24h 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 4
                                  • imeshy2
                                    imeshy2 @K.Amit נערך לאחרונה על ידי

@K-Amit

לגמרי נכון.

אני באופן אישי לא הייתי מטייל עם ילדים בתקופה הזו (גילוי נאות – אני לא מטייל עם ילדים בחו”ל כלל עד כה, חושב להתחיל מתישהוא)

באופן אישי / זוגי – זה הרבה יותר פשוט, במיוחד אם אפשר לעבוד מרחוק 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                    • משה 22
                                      משה 22 נערך לאחרונה על ידי

הקיצר שמדברים על טיול איך אפשר להכניס בכלל את השיקול של סיכון כל שהוא שניתן להימנע ממנו.

נוסעים לטיול ומשקיעים בו עשרות אלפי יורו בשביל להנות בגן עדן ללא מגבלות או הגבלות או איסורים או סכנות.

זה יש לנו ביום יום בשגרה בחינם. מי יותר מי פחות. 

להגיד כהמלצה אלו הסיכונים עכשיו קבל החלטה ? 

זה נשמע לי יותר כמו יציאה למבצע כיבוש בעזה ולא טיול.

Roco תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                      • דוקטור דו ליטל
                                        דוקטור דו ליטל @Icarus1 נערך לאחרונה על ידי

@Icarus1 אמר:

@דוקטור-דו-ליטל

ממש לא,

אני מאז תחילת הקורונה כבר יצאתי לחו”ל שלוש פעמים ותיכף יוצא ברביעית.

הסיפור מסורבל יותר מאשר בעבר, אבל מסתדרים עם הבירוקרטיות.

יש יותר סיכונים, צריך לנהל אותם.

אבל בהחלט אפשר לצאת.

אני לא נמצא בפורום של טיולים לאירופה כדי להגיד לאנשים לא לטייל, אני נמצא בפורום כדי ללמוד מאחרים איך לטייל וכשאני יכול ויודע להסביר אז לעזור לאחרים.

אם הייתי חושב שלא טוב לטייל באירופה מה היה לי לחפש בפורום הזה?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
                                        • eden24h
                                          eden24h @K.Amit נערך לאחרונה על ידי

@K-Amit

מסכימה איתך לגמרי. ממש מרגישים את היאוש והקושי מהפוסט.

חייבת להודות שכאשר הזמנו כרטיסים לאיסלנד וגם כאשר טסנו, היא היתה בתחלואה מינימלית ביותר.

טסנו עם ילדים לא מחוסנים, אבל הערכתי שהסיכון להידבק שם, בטבע, כאשר מטיילים לבד ומבשלים, הוא מינימלי.

גם ביררתי לפני, מה קורה אם אחד מאיתנו מאומת (כולם נכנסים למלונית בידוד ביחד), דאגתי לביטוח קורונה וקיוותי לטוב.

לשמחתי, הכל עבר בשלום.

היום אין מצב שהייתי נוסעת עם הילדים. למען האמת גם לא בזוגי, מהחשש שנתקע שם בבידוד, והילדים יהיו בארץ תקופה ארוכה בלעדינו.

imeshy2 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                          • Roco
                                            Roco @משה 22 נערך לאחרונה על ידי Roco

@משה-22

אני לא חושב שבשנים הקרובות תיהיה אפשרות לטייל, למדינה ללא הגבלות כלשהן.

חלון הזמן היחיד זה עכשיו, לאנגליה. בגלל מצב מיוחד שיש שם. הכל פתוח שם -חגיגות קיץ בחוץ. 

נראה שהחלון זמן הזה עלול להסגר ממש בקרוב. כנראה ב26 לאוגוסט שבריטניה תסגור כניסה לא בידוד מישראל, בגלל 10,000 נדבקים ביום. מץפלא שזה לא קרה עד עכשיו, ישראל בירוק על תנאי, ברשימה של אנגליה. 

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 8
                                            • 9
                                            • 1 / 9
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון