ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

איפה ריאלי לטייל בשבועות הקרובים לאזרחים ישראלים?

פורום אירופה
    איטליה איסלנד ספרד צרפת שבדיה שוויץ
    23
    167
    20776
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • imeshy2
      imeshy2 @eden24h נערך לאחרונה על ידי

@eden24h

תכלס, גם אצלינו טיסה עם ילדים (כפי שרשמתי קודם) לא על הפרק

ובפועל, בגלל שיש לנו ילדים קטנים, הרי שאני לא רואה את עצמי נוסע בשלב זה עם אשתי יחד (ומשאיר את הילדים עם סבא/סבתא) בדיוק בשל העובדה שנהיה לחוצים מדי בנסיעה שמא ניכנס לבידוד. ושנינו מחוסנים בבוסטר. 

כל תייר עם הסיפור שלו. יש כאלו שיוכלו להיות גמישים יותר ולטייל “כמעט” כמו בעבר. 

יש כאלו שיעשו התאמות (ישנו יעדים, ייסעו בהרכב שונה וכדומה)

ויש כאלו שימנעו מטיסות לחלוטין. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • מטיילבארץובעולם
        מטיילבארץובעולם @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

ברור שזה מבאס ושיש סיכוי לזה. השאלה הנשאלת היא מה הסיכוי  לזה? נניח נשווה לסיכוי לתאונת דרכים בחו"ל? נניח נשווה לסיכוי להתקף לב בטיול בגיל 65 פלוס?

אנינחושב שדוגמאות ספציפיות לא מעידות כלום.

אם אביא לכם מכתב קורע לב של מישהו שעבר תאונה בחו"ל או שקיבל שבץ/התקף לב..אז תפסיקו לנסוע? או שתגידו זה תמיד יכול לקרות? גם אז זה מבאס להיתקע בבית חולים בחול שבועות או חודשים.

מעניין אם יש סטטיסטיקה..נניח מתוך 700 אלף ישראלים שנסעו לחול בקיץ )ככה קראתי איפושהו( כמה נתקעו שם בבידוד ובאשפוז?

imeshy2 יונית 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
        • imeshy2
          imeshy2 @מטיילבארץובעולם נערך לאחרונה על ידי

@מטיילבארץובעולם

אני מעריך שהסיכוי לחטוף כל אחד מהרעות החולות שיש בטיולים בחו”ל, גם יחד, קטן יותר מאשר הסיכוי לצאת חיובי בבדיקת קורונה בחו”ל. ולכן אין ברירה אלא להתייחס לסיכון הזה כממשי.

בזמן האחרון צויינו מספרי מאומתים שחזרו לארץ. אלו רק כאלו שהבדיקה בחו”ל הייתה שלילית והבדיקה בארץ הייתה חיובית. כלומר אין כאן קשר להדבקה בשדה . התעופה עצמו (עבור אירופה כמובן, שתהליך שדה התעופה והטיסה קצר יחסית). לכן, להערכתי , מספר האנשים שנדבקו וגילו זאת בחו”ל, הינו דומה. לעומת זאת, מה מספר האנשים שעברו תאונת דרכים כזו שדפקה להם את הטיול / קרקעה אותם בחו”ל / גרמה להם נזק ארוך טווח? לדעתי, הרבה פחות. דעתך טובה כדעתי. 

אם אתה חושב שהסיכון נמוך כמו לעשות תאונת דרכים, זה לשיקולך הסובייקטיבי (בדיוק כמו שכל אחד יעריך את הסיכון עבורו). 

Roco מטיילבארץובעולם דוקטור דו ליטל 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
          • sigal levi
            sigal levi נערך לאחרונה על ידי

אם כבר מדברים על טיולים אז שלשום חזרתי מטיול למונטנגרו בוסניה ודוברוביק,היה טיול מהמם.
            Roco sigal levi 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 5
            • Roco
              Roco @imeshy2 נערך לאחרונה על ידי Roco

@imeshy2

שמעתי ברחבי הרשת, על טריק חוקי, איך להמנע מלהתקע בחוץ לארץ עם בדיקה חיובית שגויה.צ

צריך לעשות בדיקה ראשונה לפני החזרה לארץ 72 שעות מינוס -לדוגמא 60 שעות, מרווח בטחון-עם דרכון זר שיש לך, אותו שם. אם יוצא חיובי בטעות, אתה עדין רשום על דרכון ואזרחות זרה, ואז אתה עושה שוב בדיקה חוזרת עם אותו שם אבל עם מספר דרכון ישראלי. אם היתה שגיאה בבדיקה הראשונה, לא ימצאו אותך, ובבדיקה השניה עם דרכון ישראלי טתה עולה לטיסה.אבל אם בשתי הבדיקות חיובי אז בכל מקרה אכלת אותה. 

daniel 0 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • Roco
                Roco @sigal levi נערך לאחרונה על ידי

@sigal-levi

יופי של תמונות, נראה נפלא-החלפת אווירה וזה מבורך. 

sigal levi תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • sigal levi
                  sigal levi @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

אני חזרתי שלשום ממונטנגרו ישר לבידוד מבאס

Roco תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • sigal levi
                    sigal levi @Roco נערך לאחרונה על ידי

@Roco

תודה רבה,הייתי חייבת להתאוורר,היה טיול מהמם,עכשיו אני בבידוד,אבל היה שווה.

• Roco
                      Roco @sigal levi נערך לאחרונה על ידי Roco

@sigal-levi

לא להתבאס, לישון לנוח, לסדר מזוודות לעשות כביסות מהטיול. לארגן תמונות, להכין בלוג, ולהכין טיול נוסף, ואת כבר אחרי הבידוד. 

במילא חם בחוץ. 😉

sigal levi תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • מטיילבארץובעולם
                        מטיילבארץובעולם @imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

@imeshy2

נכון. אבל אנחנו מושפעים מהתקשורת. למשל מה יש יותר סיכוי כרגע בארץ - למות מקורונה או מסרטן? כל מי שתשאל יגיד לך קורונה, זה ברור. אבל 11 אלף מתים כאן בשנה מסרטן. אם התקשורת היתה מספרת את הסיפור של כל אחד מהם כמו בקורונה...

בכל מקרה הדבר דומה גם במדינות אחרות. אנחנו לא שומעים על כל ישראלי שמת שם אבל כן שומעים על כל מאושפז מקורונה שם.

imeshy2 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                        • imeshy2
                          imeshy2 @מטיילבארץובעולם נערך לאחרונה על ידי

@מטיילבארץובעולם

אם היית שואל אותי על הסרטן והקורונה – הייתי שואל מה המספרים לפני שהייתי עונה…😀

אבל מצד שני, תראה את עלויות הביטוח. אם הסיכוי לצרות בחו”ל היה גדול, הרי שגם הפוליסות היו גבוהות יותר. תוספות הקורונה עולות משמעותית יותר מאשר פוליסת הבסיס עצמה. זה מעיד , לדעתי, בצורה טובה על הסיכון/סיכוי למשהו שיקרה. ואת הניתוח הזה עשו כלל חברות הביטוח (וכן, ברור לי שאפשר לקחת סכום מופרז על משהו כזה, ועדיין ...)

K.Amit תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • יונית
                            יונית @מטיילבארץובעולם נערך לאחרונה על ידי

@מטיילבארץובעולם

אני אחרונת אלו שאומרת ש”תפסיקו לנסוע”

אבל בדיוק כמו שאני אומרת שצריך לעשות ביטוח נסיעות לכל מקרה שלא יקרה

צריך גם לחשוב בתקופה הנוכחית על היבטים של בידוד, שינוי חוקים, עוצר וכו--- להביא אותם בחשבון בשיקולי הנסיעה/לא נסיעה.

חלק מתוך החישוב ולא “לי זה לא יקרה” --כי זה יכול לקרות בלי שום שליטה של המטייל.

• K.Amit
                              K.Amit @imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

@imeshy2

הנימוק הביטוחי שהבאת נראה לי נימוק טוב.

עם כל החשדות שלנו לגבי תום הלב של חברות הביטוח מחיר הפוליסה הוא הביטוי הכמותי הטוב ביותר שיש לנו של הסיכונים הקיימים.

חברות הביטוח פועלות על סמך נתונים מספריים, לא תחושות בטן כאלה ואחרות. אקטואריה זה ענף של מתמטיקה, לא חיזוי עתידות בקרקס… 🙂

ולדעתי אפשר ללמוד מזה שסיכוני הקורונה בחו”ל הם משמעותיים למדי.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • דוקטור דו ליטל
                                דוקטור דו ליטל @imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

@imeshy2 אמר:

אני מעריך שהסיכוי לחטוף כל אחד מהרעות החולות שיש בטיולים בחו”ל, גם יחד, קטן יותר מאשר הסיכוי לצאת חיובי בבדיקת קורונה בחו”ל. ולכן אין ברירה אלא להתייחס לסיכון הזה כממשי.

אני לא יודע לחשב את ההסתברות לסיכון,

ברור לי שאם מצרפים את הסיכון לקורונה לסיכונים אחרים של תאונה התקף לב שבץ מוחי ושאר רעות חולות – הסיכון עולה וכנראה משמעותית.

אני כן יכול לנהל את הסיכונים.

הסיכון מורכב משניים, הראשון באמת לחלות בקורונה, השני לא לחלות אבל לקבל תוצאה חיובית שגויה.

הסיכון לחלות בקורונה:

בהנחה שאני בכל מקרה אצא לחופשה, כי כבר “מגיע לי”, וכדי לשמור על בריאות נפשית לדעתי הנסיעה שלי חיונית, להערכתי הסיכון שלי לחטוף קורונה בארץ הרבה יותר גבוה כי בישראל ההדבקה בשיאה ובישראל איך להגיד בעדינות? אין הקפדה מלאה על מסכות, כללי ריחוק, וכללי היגיינה (מחליפים מצעים בין אורח לאורח?)

לטובת ישראל:  לחלות בקורונה בישראל הרבה יותר פשוט מאשר בחו”ל.

השליטה שלי: התנהגות מתאימה (שני מניח שלא צריך לפרט).

הסיכון לתוצאת בדיקה חיובית שגויה:

גורמים שצריך לקחת בחשבון

א. תוצאת בדיקת PCR היא לא כן/לא אלא ערך מספרי. אנחנו מקבלים תשובה בינרית כי המעבדה מפרשת את הנתון המספרי שהיא מקבלת.

ב. הסיכוי לתוצאה חיובית שגויה משתנה לפי נוהל הבדיקה במעבדה. ככל שמכשיר ה PCR עושה יותר סבבים הסיכוי עולה. בזמנו כשבדקתי בישראל נהוג לעשות יותר סבבים (כך שהסיכוי גבוה יותר) לעומת מדינות אירופאיות כמו גרמניה.

ג. ככל שחולף הזמן מאז שמישהו חלה בקורונה יורד הסיכוי לתוצאה חיובית שגויה.

אז אני עושה בדיקה בארץ לפני שאני יוצא לחו”ל, גם אם אני יוצא למדינה שלא מחייבת אותי בבדיקת PCR.

אם הבדיקה יוצאת שלילית הסיכוי בחו”ל לתוצאה חיובית (במיוחד אחרי שעבר עוד פרק זמן מהבדיקה בישראל) נמוך מאוד.

להגיד שעדיין אין סיכוי שבחו”ל אחלה בקורונה או שאקבל תוצאה חיובית שגויה? שהסיכוי אפס עגול? אי אפשר.

אבל להערכתי הסיכוי כל כך קטן שאני מעדיף לקחת אותו

• אנשיםטובים
                                  אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

בידוד או חלילה מחלה פעילה לא צפויים, אן האפשרות שלהם ככל הנראה לא זניחה. בין אם סומכים על חברות הביטוח ובין עם על דברים אחרים.

הנקודה היא לא רק הסיכוי אלא גם הסיכון. בעיניי מה שהכי מטריד כמו שכתבתי זה חוסר תמיכה. הן מקומית, והן עם ילדים.

בעולם של טרום קורונה, אם חלילה הייתי שובר רגל בחו”ל ומוצא את עצמי כמה ימים במלון (אחרי השחרור מבית החולים ולפני הטיסה הביתה) הייתי מתבאס אבל מסתדר. לא הייתה בעיה להזמין עזרה (בתשלום). אם הייתי במקום נידח יחסית (הצימר של מרתה) אז יתכן שתמורת תשלום לא דרמטי יכולתי להזמין הסעה (אמבולנס?) ולעבור למלון טוב יותר בעיר גדולה ששם גם יש שירות חדרים, ומשלוחים של וולט ושל הסופר.

אם המצב שלי היה קשה יכולתי לנסות לשכור עזרה מקומית, ואם הוא היה מאד קשה סביר שבן משפחה מהארץ היה טס להיות איתי

אם זה היה במסגרת טיול זוגי/משפחתי אז השותפים שלי לטיול היו יכולים לנסות לעזור, כולל להביא אוכל ציוד ודברים אחרים, ויכולנו להיות ביחד לטוב ולרע.

אז הנזק (חוץ מהפן הבריאותי) היה מסתכם בסכום לא עצום של כסף שחלקו חברת הביטוח הייתה מחזירה.

אבל בידוד או מחלה של קורנה זה חוקים אחרים. בלי קשר להאם הסיכוי לבידוד גדול או קטן מהסיכוי לשבור רגל.

כי יהיה קשה לצאת מהצימר שלמרתה למלון בעיר. כי יהיה קשה לבן משפחה לבוא לעזור לי, כי השותפים שלי לטיול אולי גם יצטרכו לשמור מרחק, כי עזרה בתשלום יותר מורכבת כי דורשת חליפות בידוד על כל המשמעות.

זה לא אומר לא לטוס. זה אומר לחשוב על הדברים האלה מראש.

אולי למרות הרצון להיות בטבע במקום מבודד, בחוות בודדים, עדיף לשקול מקום טיפה יותר גדול ומלון (או מלון דירות) שיכול להציע שירותים נוספים על פי צורך (כולל משלוחים)

אולי לקחת איתנו יותר ציוד למקרה הצורך (החל מתרופות מרשם לחודש נוסף, דרך יותר אמצעי בידור, אוכל וכדומה)

אולי לקחת יותר כסף מזומן שנוכל “לשחד” את בעלת הצימר שתעזור לנו יותר (זה לא באמת שוחד כמובן, אבל בעלת הצימר תשמח יותר לעזור לנו אם ניתן לה שטר של 100 אירו ורשימת מצרכים מהמכולת שעולים רק 50)

אולי לברר מראש לא רק איפה עושים בדיקה לפני החזרה, אלא מאיפה אפשר יהיה להזמין משלוחים אם יהיה צורך

אולי לא להזמין צימר במרתף שעשויה להיות בו בעיית קליטה

אולי להערך לסימים שניתן להאריך ולא לסים מקומי פרי פייד שטוב בדיוק עד יום החזרה שלנו, וליותר סימים/מכישיר טלפון כדי שאם חלילה נאלץ להתפצל יהיה לנו איך לשמור על קשר (רלוונטי למי שטוען שמספיק סים אחד לכל המשפחה)

אולי להזמין רכב שכור מחברה גדולה ועתירת סניפים שתוכל להתמודד בקלות עם בעיה בהחזרה שלנו, ולא עם חברת השכרה מקומית מהמקום בו נחתנו שלא קרוב למקום שבו אנחנו נמצאים

ואולי לא. באמת שאני לא יודע מה בדיוק כדאי ומה רלוונטי לכל אחד מאיתנו. אני רק חושב שצריך לחשוב ולהיות מודעים ולא לחשוב שהבעיה היא רק העלות של הצימר או הצורך לעבוד מהמלון.

imeshy2 דוקטור דו ליטל 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
                                  • משה 22
                                    משה 22 נערך לאחרונה על ידי

מכל מאות המשתמשים בפורום טוס אולי 10 בהגזמה .. לפי הבלוגים שפורסמו. אז תעשו את החעשוב שמדובר באחוזים בודדים של כאלו ששמו נפשם בעוז בחיל ורעדה וטסו לחול.

משמעות שהרוב הכמעט מוחלט פה מבין מפנים ומיישם את ההגיון והבגרות והסבלנות הנדרשת בתקופה זו.

יונית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • imeshy2
                                      imeshy2 @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

בטיול האחרון שלי לבולגריה, את המלון האחרון בחרתי לפי איכות ה WIFI שלו ולא פחות חשוב מזה – לפי גודל החדר. מתוך הנחה (אולי מוטעית?) שאם אהיה חיובי, אז אשאר בחדר הזה , והוא הכי גדול ונוח שאני יכול למצוא. 

יתר על כן, אכן נשמע שלהיות ב airbnb בסיום השהות (נגיד יומיים אחרונים) – יכול להיות מאוד נוח. 

אנשיםטובים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • יונית
                                        יונית @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

ראה כמה טסו בחודשים יוני-יולי לחו”ל דרך נתב”ג.

זה נתון שאפשר להתייחס אליו

לא 10 שכתבו וסיפרו על הטיול שטסו אליו.

דוקטור דו ליטל משה 22 sigal levi 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                        • דוקטור דו ליטל
                                          דוקטור דו ליטל @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

אתה נוקב בקושי היחודי של קורונה, מחלה מדבקת ולכן יוצרת קושי ייחודי,

ואחרי כן כמוני ולא רק כמוני, גם כן נוקב בכל מיני סיכונים ודרכים לנהל אותם.

נשארת השאלה של הרף שאם רמת הסיכון לאחר הניהול נמצאת תחתיו אזי כדאי לטוס ואם מעליו לא כדאי לטוס.

מה הגובה של הרף? עניין מאוד סוביקטיבי, כל אחד ואיפה שמציב אותו,

ברמת שחור/לבן יש כאלה שמחליטים ש”יהיה בסדר” ובכלל לא עוסקים בסיכונים, פטורים משרשור כמו השרשור הזה 

לעומת

אלו שאצלם הרף נמצא על הקרקע, כל עוד הקורונה לא מוגרה מהעולם (או לפחות העולם המערבי) מבחינתם אסור לנסוע, ובהתאם אני לא מבין מה יש להם לחפש בשרשור כזה.

ויש את האפורים באמצע, שמציבים את הרף בכל מיני גבהים, והם יכולים להעזר ולעזור בניהול הסיכונים למיניהם.

• אנשיםטובים
                                            אנשיםטובים @imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

@imeshy2 אמר:

בטיול האחרון שלי לבולגריה, את המלון האחרון בחרתי לפי איכות ה WIFI שלו ולא פחות חשוב מזה – לפי גודל החדר. מתוך הנחה (אולי מוטעית?) שאם אהיה חיובי, אז אשאר בחדר הזה , והוא הכי גדול ונוח שאני יכול למצוא.    יתר על כן, אכן נשמע שלהיות ב airbnb בסיום השהות (נגיד יומיים אחרונים) – יכול להיות מאוד נוח. 

אני תוהה ולא יודע מה נכון.

צריך להבדיל בין בידוד בימים שגם ככה תכננו להיות בטיול במקום אחד – במקרה כזה מקום הלינה מוקצה עבורנו בכל מקרה. לעומת בידוד שכופה עלינו להישאר במקום הלינה אחרי מועד הפינוי המתוכנן. או כי נתקענו בנכר בלי יכולת לחזור ארצה, או שזה היה אמור להיות טיול מתגלגל אבל עכשיו אסור לנו להתגלגל.

במקרה השני – מקום הלינה לא מחוייב להרשות לנו להישאר בו. אם המקום פנוי בימים הבאים – זה לשיקול דעתו של הבעלים/מנהל. אבל אם הוא תפוס? מה יעשו? יגידו למי שאמור להיכנס – מצטערים?

אם מדובר על מלון – יש לו יותר חדרים ויותר יכולת משחק. ברור שגם מלון עם 100 חדרים עשוי להיות מלא. מקום קטן (airbnb) או שהוזמן או שלא. אין באמצע.

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 8
                                            • 9
                                            • 2 / 9
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון