טיול בפורטוגל - בלוג מתגלגל
-
היי חברים,
אז אחרי שינויים רבים (מאנגליה, לצ’כיה, מחשבות על ספרד ואז בסוף לפורטוגל)
אחרי חששות רבים מחברת התעופה הלאומית שלנו (שעדיין קיימים, אבל אולי בטיסה חזרה)
אחרי הכנות ארוכות במציאות מסלולי הליכה באתרים פורטוגזיים, מציאת מעבדות קורונה בכל מיני מקומות ותפירת מסלול עמוס חרף הזמן הקצר יחסית שיש לי.
היום הטיול שלי לפורטוגל (בלי ליסבון וסביבותיה) יוצא לדרך.
עוד כמה שעות של עבודה ואז אצא לשדה.
גם בטיול הזה, אני נוסע לבדי. צפויות לי שעות רכב ארוכות (והמון פודקסטים חדשים) והמון יעדים על הדרך.
בשל היותי לבד, אני שוב לוקח עימי מחשב לטיול, ואנסה לכתוב מדי יום.
מקווה להצליח לחדש לכם ולו קצת על יעד זה.
תודה על העזרה והתמיכה המורלית כשהייתי צריך אותה, בתקופה חסרת וודאות כמו זו.
-
-
8 ימים בקושי

-
-
נהדר! תבלה יפה !! -
תבלה ותהנה מכל רגע
טיול לבד זה מתנה לעצמך
פורטוגל השתבשה לי ב 2020 בגלל הק…
אז תן מלא טיפים וחוויות
-
בתנאים העכשווים, זו בחירה מצויינת.
קורונה נמוכה מאוד, הסירו מגבלות. מזג אוויר נהדר.
בחירה נהדרת.
-
זהו, יצאתי לדרך.
כל התהליך בנתב"ג הלך בצורה מהירה וקלה , שאפילו הפתיעה אותי. כל התהליך, כולל הכול, לקח בערך חצי שעה! שדה התעופה היה ממש ריק. באלעל ביקשו להציג את טופס ה Locator הפורטוגלי, תעודת המתחסן שלי ואת הצהרת היציאה מהארץ. לי היה נוח להדפיס את הכול ולא "לדפדף" בין קבצים שונים בסלולרי. בניגוד לנתב"ג, הטיסה הייתה מלאה לחלוטין. אגב, מזמן לא טסתי עם אלעל. הם הוסיפו שירות סטרימינג נחמד ביותר לצפייה בתכנים. לפני הטיסה (אפשר גם במטוס עצמוף לפני ההמראה) אפשר להוריד איזה אפליקציה ייעודית, להעביר למצב טיסה + WIFI וזה מאפשר להתחבר לשירות. סדרות (בקטנה) סרטים (מבחר סביר של כ- 25 סרטים), קצת מוזיקה , קצת משחקים וכו'.. גם הכיסא השתנה בצורה כזו שאפשר להטעין את הטלפון ולהניח אותו בצורה נוחה לצפייה.
5.5 שעות טיסה ואני בליסבון. במעבר הגבול לא דרשו לראות שום דבר (מניח שסומכים על חברות התעופה...). קרסתי לחדר בסדר גמור במלון Star in Lisbon Airport שנמצא כ- 500 מטר מפתח היציאה. ארוחת בוקר הוגשה משעה 5 (!) בבוקר. האם זה תמיד כך במלונות שדות תעופה?
על מנת להגיע לחברת ההשכרה Centauro , חזרתי לכניסה לטרמינל וכעבור דקות מספר הגיע שאטל. לאור ביקורות המדברות על תורים גדולים בחברה זו, הזדרזתי להיות שם כבר בשבע וחצי בבוקר. הרכב שהתקבל היה סיאט אתוס. במסגרת ההתוודעות שלי לרכב החדש, פתאום שמתי לב שאעפ"י שאני משוכנע (!) שהזמנתי רכב אוטומטי, הרכב שקיבלתי ידני, ויותר מכך, גם בטופס ההזמנה לא רשום דבר אודות הרכב האוטומטי. האם זו טעות שלי ? שיטת מצליח? לא יודע. למזלי היה רכב אוטומטי אחר במלאי – ג'יפ רנגייד (ובאותו מחיר, אעפ"י שהרכב גדול הרבה יותר). מקווה שלא אופתע בהמשך. הרכב הגיע עם התקן Via Verde- כמו הפסקל שלנו של כביש 6. אמנם שילמתי עליו במעמד ההזמנה (10 אירו), אבל אני מניח שגם אם לא הייתי משלם, הוא היה מגיע בחינם / בתשלום במקום.
כעת ציפתה לי נסיעה ארוכה של שעתיים וחצי עד ליעד הראשון Marvao . הכבישים שחוויתי עד כה בפורטוגל נהדרים! תשתיות מצויינות, מהירות גבוהה (120 קמ"ש) וחווית נהיגה נעימה ונוחה. גוגל מפות ווייז עובדים טוב (בחרתי להשתמש בגוגל). אגב, בכביש A1 שמוביל מליסבון למזרח ולאחר מכן לצפון, משום מה הייתי צריך לשלם ידנית על הנסיעה (מקבלים פתק בהתחלה ומשלמים לפי מספר הקטעים ביציאה). אולי עברתי בנתיב הלא נכון, קשה לדעת. המחירים דומים לארץ (11 אירו לנסיעה של כשעה ורבע).
הדרך יפה. בתחילה פורטוגל מזכירה לי במקצת את נופי הגליל, אבל תחושה זו מתחלפת בהמשך. המדינה הררית, אם כי לא מאוד. גפנים מדי פעם, נהרות וגשרים מדי פעם. מזג האוויר מצויין. מעונן חלקית עד בהיר. שמיים פוטוגניים ו- 20 מעלות פלוס מינוס. דיי מושלם. רק שיישאר כך.
-
Marvao מפתיעה מאוד לטובה! כנראה שיש עוד עיירות/כפרים דומים לה ברחבי פורטוגל ומה שמשנה הוא הרושם הראשוני ובכמה כאלו הייתם קודם. עבורי היא הראשונה והיא שומטת את לסתותיי. הכפר עצמו קטן וציורי בצורה בלתי רגילה. שיטוט בסמטאות הבתים הלבנים והצבעוניים היפים מביא בכל פעם לפינה שקשה לא לצלם. הכפר שוכן על צוק וניתן ממקומות רבים לראות למרחוק. מסביב לכפר ישנה חומה, שמקריאה על מספר אתרים נוספים ישנם כאלו נוספים. החומה עולה ויורדת עם הטופוגרפיה של הכפר והכי חשוב – אין לה מעקה בטיחות מהצד שפונה לעיירה! כאחד שסובל מפחד גבהים קל, חייב לציין שלא הרגשתי חוסר ביטחון והקפתי את מרבית העיירה על החומה היפה. בסיום מגיעים לטירה. גדולה, מטופחת, שמורה במצב טוב והכי חשוב – עם נוף נהדר ממש. למרגלות החומה ישנה כנסייה קטנה וגן קטן ומקסים על מזרקות קטנות, ספסלים ושוב – נוף.

-
הזמן דוחק ואני נאלץ לעזוב ולהמשיך הלאה. עצירה קטנה בעיירה יפהפיה 0Escusa) שהגוגל לוקח אותי בטעות ולאחר כשעה בסופר בעיר הגדולה באיזור Castelo Branko

-
ומקץ שעתיים נסיעה הגעתי למונסנטו. העיירה / כפר הזה נחשבים לאחד המרכזיים והמיוחדים באיזור פסגת הר מרובת בולדרים עצומים, שתושבי הכפר הקודמים החליטו דווקא ם לבנות את בתיהם. אבל את הבולדרים קשה להזיז ובעצם חלק מהבית פשוט השתלבו יחד עם הבולדרים כך שהם מהווים תקרה, קירות ולפעמים אפילו נכנסים לתוך הבתים עצמם. תופעה שונה ומיוחדת. לצערי הטירה (לא מהיפות / חשובות באיזור) סגורה לרגל צילומי שדרת "בית הדרקון" (סדרת המשך למשחק הכס). הנ"ל גרם לכך שהוצב שומר בשביל המוביל לטירה כך שאפילו לא ניתן להגיע לנקודת התצפת היפה שמעל העיירה. לא אסון. למען האמת, בהתחלה היה לי קצת קשה להתמסר לעיירה. לא הצלחתי להתרגש במיוחד מהסלעים היפים והשילוב המיוחד שלהם עם הבתים. אבל ככל שהזמן נקף, והשקיעה החלה, פתאום גיליתי את יופייה של העיירה.
המקום בו אני ישן (Sun Set Hotel) הוא פשוט חדר אחד, הצמוד לבית הבעלים. ההגעה לשם מורכבת. חונים (כמו בMarvao) מחוץ לכפר (שסגור אלא רק לתושביו) והולכים או מקבלים טרמפ מבעלי המקום. גם מהחנייה שלה, היה צריך לסחוב את המזוודה ביד למרחק לא מבוטל. יש לקחת את זה בחשבון, כמו גם את העובדה שהעיירה נמצאת בשיפוע גדול ומחייבת עליות וירידות כל הזמן. כל זה, אינו גורע מיופיה אלא רק מוסיף, אבל למתקשים בהליכה, קחו זאת בחשבון. המסעדה היחידה בכפר נפתחה בשעה 19 , ולפי הבעלים הנחמד של המלון יש ימים שהם מחליטים לא לפתוח בכלל.

-
בכל מקרה משלמים על Via Verde—טכניקת התשלום משתנה בין חברות ההשכרה.
לגבי מרבאו באמת כנראה משמעותי כמה עיירות דומות ראית כבר בפורטוגל, אישית הגעתי אליה כבר "שבעה" מעיירות דומות.
לפעמים כשטועים בדרך מגיעים למקומות היותר אמיתיים ו/או יפים(0Escusa).
-
אני חושב שאני עשוי להגיע לאובידוש בצורה הזו . שוקל להעביר אותה לטיול אחר בפורטוגל
-
-
מקסים עירא
אם אתה עדיין במונסנטו, מאוד מומלץ לטפס למבצר מעליה.
יש מסלול מעגלי שכדאי לשאול עליו.
תהנה
-
תודה על ההצעה, אבל לדאבוני, כל הגישה לטירה חסומה לחלוטין בעקבות צילומי סדרת בית הדרקון שם. יש שומר כל הזמן...כולל בלילה

-
מקסים רק הצצתי השארתי להנאה גדולה יותר אחר כך … תודה
-
ממתינה בסקרנות – פורטוגל נהדרת, הייתי פעמיים ואני בטוחה שתחדש לי. תהנה

-
-
עירא, תמונות מדהימות. בסוף גם אנחנו ניסע לשם בהשראתך!

אני מסוקרנת...