צריכה המלצה לחברים מתחילים
-
אבא ושני בני 20+ רוצים להתחיל לגלוש.
האבא מנוסה מאוד בנסיעות לחו”ל, כך שאין להם צורך בחבילה מאורגנת, אלא יארגנו לבד (אני כבר אסביר להם לגבי סקי פאס, ציוד והדרכה).
הם רוצים לנסוע בסוף ינואר/תחילת פברואר.
הם מחפשים אתר שמתאים למתחילים - מוכנים לשלם בשביל אתר ומלון מפנקים (לא מזרח אירופה).
הם חושבים לקחת הדרכה פרטית (אם הילדים יסכימו לסקי עם אבא ולא ירצו סנובורד), אז המלצה על מדריך תתקבל גם בברכה.
-
קלאב מד
או
מזרח אירופה
לא באמת משנה אם הם היו בחול יודעים להסתדר, סקי פעם ראשונה אינו פשוט.
לטעמי, אין משמעות למורה פרטי בפעם הראשונה.
כי העיקר הוא קצת הסבר והרבה תרגול.
ואם יש תקציב, אז קלאב מד הוא פתרון הכי טוב.
-
אומנם אני נוסעת לקלאב מד, אבל אני ממש לא בעד, בטח לא בתחילת פברואר – המחירים מטורפים והקלאבים יהיו מלאים במשפחות צרפתיות. אנחנו נוסעים לשם כי שם יש פתרון לשלושת הילדים שגולשים ברמות שונות.
אני לא רואה בעיה בלארגן לבד – סקי פאס מוכרים גם במלונות וציוד והדרכה אפשר להזמין מראש באינטרנט.
כיוון שהם מוכנים להוציא כסף, אז מה היתרון שיש למזרח אירופה? אני בד”כ ממליצה על זה כיעד למתחילים שרוצים לחסוך בכסף, אבל פה כאמור זה לא הסיפור.
אשמח להמלצות על אתרים שנראים לכם מתאימים – זאלבך? פילה?
אני לא ממש חזקה באתרים עם נגישות טובה למסלולי הלימוד ומגוון של מסלולים כחולים, לכן פונה לעזרתם.
-
@מיכל-ע אמר:
האבא מנוסה מאוד בנסיעות לחו”ל, כך שאין להם צורך בחבילה מאורגנת, אלא יארגנו לבד (אני כבר אסביר להם לגבי סקי פאס, ציוד והדרכה).
הם מחפשים אתר שמתאים למתחילים - מוכנים לשלם בשביל אתר ומלון מפנקים (לא מזרח אירופה).
הם חושבים לקחת הדרכה פרטית (אם הילדים יסכימו לסקי עם אבא ולא ירצו סנובורד), אז המלצה על מדריך תתקבל גם בברכה.
למה להסביר אם יש סרטון שמראה
https://youtu.be/ixshymikvQg
-
האתר Aprica באיטליה מושלם למתחילים לדעתי. מסלולים קלים, מעליות שטיח ו-50 קמ מסלולים יספיקו לפעם הראשונה.מחירי סקיפס זולים.
הייתי בסוף ינואר ולא היה צפוף. כשעתיים נסיעה מברגמו.
-
-
תודה יוחנן, אסתכל על האתר. לקחת שם הדרכה לילד?
-
אני התחלתי ב
Arcs Extrême Family Resort and all inclusive vacations with Club Med
המון מסלולים למתחילים ברמה שגם קבוצת מתחילים יכולה לצאת לטיול כך שלא היה לי משעמם – לעשות כל פעם את אותו מסלול.
יש סקי אאוט (אין פחות מתאים למתחילים) כך שגם המהחינה הזו היה מאוד נוח.
הפתיעו אותי מבחינת עלויות, לא היה לי כדאי לבנות חבילה לבד. מאז עברו לא מעט שנים אבל ממליץ לא לפסול על הסף ולבדוק עלויות – יכול להיות שיופתעו.
-
אני הדרכתי אותו. היה שם זוג מישראל עם ילדים והיה להם מדריך מקומי. הם היו מאד מרוצים.
-
@דוקטור-דו-ליטל אמר:
אני התחלתי ב
Arcs Extrême Family Resort and all inclusive vacations with Club Med
המון מסלולים למתחילים ברמה שגם קבוצת מתחילים יכולה לצאת לטיול כך שלא היה לי משעמם – לעשות כל פעם את אותו מסלול.
יש סקי אאוט (אין פחות מתאים למתחילים) כך שגם המהחינה הזו היה מאוד נוח.
הפתיעו אותי מבחינת עלויות, לא היה לי כדאי לבנות חבילה לבד. מאז עברו לא מעט שנים אבל ממליץ לא לפסול על הסף ולבדוק עלויות – יכול להיות שיופתעו.
מה שאני זוכר מהיציאה למדרון בקלאב מד ארק אקסטרים זה שהיא לא מתאימה למתחילים גמורים.
אני הייתי מציע את רדשטט. הנסיעה פשוטה. יש חבילות של מלון + סקי פס. המלונות בקצה העליון של רמת הכוכבים שלהם. האתר המקומי מאוד יוזר פרנדלי. אחרי 3-4 ימי גלישה עם מדריך אפשר לנסוע (אולי אפילו איתו) לפלכאו או צאוכנזה לגוון במסלולים.
-
@מיכל-ע אמר:
אני לא כל כך מכירה את האתרים בצרפת או באיטליה ולפי מה שכתבת אלה חברה צעירים שבוודאי ירצו קצת לבלות בערב.
השאלה אם בצרפת או באיטליה הם ימצאו מענה.אוסטריה למשל די עונה על הדרישות האלה.
שוב מציינת שלא מכירה את צרפת ואיטליה.
-
לפי מה שזכור לי מרדשטט (2004), לא היה שם אפרסקי בסגנון צילרטל. אגב, השנה אני שוב בדיל של רדשטט.
אם האפרהסקי חשוב להם, אפשר ללון במיירהופן ולגלוש באהורן. גם זלבאך תתאים.
-
כשהגעתי לארק אקסטרים היה לי אפס מוחלט של ניסיון וכל בוקר יצאנו ישירות לשלג אחרי רכבל קצר של T-BARS.
בתור מתחיל כשכל צעד עולה בהרבה יזע קצת דמעות ובתקווה בלי דם – הזמינות המידית מאוד הקלה.
מה שעוד היה נוח הם קילומטרים רבים של מסלולים כחולים כך שכבר ביום השלישי יכולנו לותר על ארוחת הצהרים בקלאב ולצאת עם המדריך לטיולים כיפיים במורדות.
השילוב של יציאה ממש קלה לסקי + כבר ביום השלישי להתחיל סקי חוויתי יצר אהבה מחופשה ראשונה לשלג.
לא עובד ולא סוכן של קלאב מד ומתחיל גמור הייתי רק פעם אחת – אז זהו הניסיון הבודד שלי. עדיין החוויה החיובית חרוטה אצלי עמוק.
-
@מיכל-ע אמר:
טוב, זו ממש שאלה מעניינת. הינה ה חמישה סנט שלי...
יש פה הרבה מצדדים בקלאב מד. אכן, מקום מפנק, מסדר לך הכל , אוכל מצוין, שירות טוב. וגם לדעתי מחיר סביר. אם כי לא נמוך.
אבל הבעיה שלכם זה לא האירגון. אתם תסתדרו מצוין בכל הקשור לדברים שמחוץ למסלול.
החסרון של קלאב מד הוא בדיוק מה שאתם צריכים the most – הדרכה צמודה אחד על אחד.
אם אין בעית כסף. ממליץ לכם לקחת מלון מפנק [וממש לא חשוב איזה אתר] באחד האתרים הגדולים. קרוב לגונדולה המרכזית או אחת המעליות , ביום הראשון לגשת ל SKI SCHOOL המקומי ולקחת מדריך מקומי. מנוסה, בוגר, אני הייתי מעדיף מדריכה. כיון שלדעתי הן יותר שמות לב לטכניקה. שזה לב העניין בסקי.
יקדמו אותכם כל אחד לפי יכולתו באופן מהיר, יתקנו שגיאות שקשה להיפטר מהם אח”כ , ירסנו לכם את המהירות [שהיא מהשטן כידוע….]
בכל המלונות הגדולים וגם הקטנים יש פסיליטיס מותאמים לסקיירים. אין שום בעיה. סמוך למרכז המסחרי של העיירה אותה תבחרו, סמוך לגונדולות שזה בד”כ באותו מקום.
אגב , לכו על HB ולא BB . למי יש כוח בערב [ואתם מתחילים, תהיו רצוצים בעיקר האבא] לחפש מסעדה. זה קטע שתדעו. גם עשוי להיות קר מאד מאד בשעות האלה. ואתם לא מורגלים ואין לכם גם ציוד מתאים. אפשר לקפוא ממש בחזור מהמסעדה.
המדריך שתיקחו ייתן לכם את הנשמה, בעיקר באוסטריה שידועה באיכות ההדרכה שלה. תוך שבוע אתם גולשים לא רע. ומקבלים יסודות גלישת סקי כמו שצריך
ספרו מה יצא….
-
אתה חושב שהשנה יהיה אפרה סקי?
-
לה טוויל בעיניי אתר מעולה למתחילים גמורים. יש בו ממש פלאטה של מסלולים ירקרקים-ירוקים ותכולים בדרגות קושי משתנות. לדעתי, אחלה אתר למי שמתחיל. הוא נמצא כשעתיים ממילנו, 95% מהדרך על אוטוסטרדה, וה 5% הנותרים בעליה תלולה מעט בתחילתה, ואז קלה יותר בהמשך. אפשר לסגור מלון ממש על המדרונות. לקחתי שיעורים שם, לפני שנים. הם מדברים אנגלית מעט שבורה, אבל סבירה. יותר טוב מואלטורננש (צ’רביניה) בעיניי, שגם שם אפשר להנות מחופשה למתחילים. מה שאני זוכרת מהשנים הראשונות, ובמיוחד הפעם הראשונה על השלג, זה את אותם 3-4 מסלולים, ולמידה של שפה גופנית שונה לחלוטין מהשפה שאנחנו מדברים בה בשוטף… זה לוקח זמן כמו כל דבר (חוץ מילדים, שהם יחידי סגולה וחלקם לומד מאד מאד מהר, הלוואי עלינו הבוגרים). בצ’רביניה לקחתי מדריך מקומי שעובד מחוץ לבית הספר - ג’יאן לורנצו. אחלה מדריך, עזר לי מאד עם הפוזיציה עד לשדרוג הרמה. באחד הדיווחים הממש ישנים שלי יש את פרטיו, אם צריך, אדע לשחזר.
-
-
בדיוק מה שחשבתי - מלון מפנק חצי פנסיון עדיף לדעתי על כל קלאב
-
מעניין, לא חשבתי על לה טוויל. הייתי שם ב-2011 אני חושבת. לא זכרתי שהוא מתאים למתחילים, אסתכל על המפה.
-
אפרה סקי זה לא העניין. מה שחשוב זה מסלולים קלים, אזור לימוד נגיש ומלון מפנק במיקום טוב.
הסתכלת על aprica האתר נראה לי ממש מתאים, אבל בחיפוש זריז לא ראיתי מלון מפנק.
מבחינת האתר מה עדיף רדשטט או זאלבך?