לידיעת משכירי הרכב במינכן
-
טוב, אז לא רק שמחירי ההשכרה עלו פלאים. מה זה עלו? מהעמק לשפיץ של ההר.
אלא שעכשיו גובים כסף על כל שטות שרק אפשר לחשוב עליה והשיא? 15 יורו על “יציאה מגרמניה” כך שכל אלא מאיתנו שנוחתים במינכן ולא מתכננים לגלוש בגנים האנגלים של העיר אלא באוסטריה היפה צריכים להביא בחשבון עוד אצבע קטנה בעין
לידיעתכם
-
זה היה מאז ומעולם – בעיקר בחברות הגדולות
-
לא נכון. אגרת יציאה מגרמניה לא היתה לאוסטריה – רק לכיוון מזרח.
-
4 שנים טסתי למינכן ומשם לסקי אמדה – כול שנה שילמתי 15 יורו על היציאה לאוסטריה
-
@ldude אמר:
טוב, אז לא רק שמחירי ההשכרה עלו פלאים. מה זה עלו? מהעמק לשפיץ של ההר.
אלא שעכשיו גובים כסף על כל שטות שרק אפשר לחשוב עליה והשיא? 15 יורו על “יציאה מגרמניה” כך שכל אלא מאיתנו שנוחתים במינכן ולא מתכננים לגלוש בגנים האנגלים של העיר אלא באוסטריה היפה צריכים להביא בחשבון עוד אצבע קטנה בעין
לידיעתכם
מבחינתי העסקה הזולה יותר היא טיסת low cost לוינה,
ולשכור רכב סלובקי שמועבר לשדה התעופה של וינה ע”י חברת ההשכרה הסלובקית, הנציג מחכה לי בטרמינל,
בד”כ אני מבקש מחברת ההשכרה שידאגו לי לאישור נסיעה באוטוסטרדות של וינה, הם לא לוקחים לי עמלה על השירות ואת האישור ממילא צריך.
-
יש לך קישור או מידע לגבי אותה חברה סלובקית? אני נוחת בוינה וזקוק לרכב.
מחירי ההשכרה הכפילו את עצמם. לעומת מה שהיה לפני הקורונה.
-
כל חברה שבדקתי בברטיסלבה העבירה מכוניות לשדה התעופה בוינה,
לרובן החוזה טוב יותר מאשר החברות האוסטריות (או הגרמניות), אין עלות למעבר גבולות, לחלק מהמכוניות אין דמי קדימה ואין דמי ביטול, למי שרלוונטי אין תוספת עלות על כסאות לתינוקות ובוסטרים, אין תוספת עלות על לקיחת רכב מחוץ לשעות העבודה וכו’,
מבקש בכל לשון של בקשה, יש הרבה אמון בהזמנה כזו כי לחלק גדול מהדגמים אין דמי הזמנה או פקדון, אל תעשו NO SHOW
החברה ממנה אני שכרתי
היו בסדר גמור, הביקורת היחידה שלי – פעם אחת הרכב לא נקי ברמה אוסטרית, היו שאריות עפר על השטיחון של הנהג.
קיבלתי המלצה על חברת
Rezervácia vozidla | AUTO-RENTAL
בצירוף טיפ, למלא קוד הנחה AU10.
מכרים אמרו לי שהיתה להם חוויה חיובית, לא ניסיתי בעצמי.
-
הייתי באוסטריה דרך מינכן איזה 7-8 פעמים. לא זכור לי שגבו מאיתנו כזה דבר אלא אם זה היה כבר חלק מה -”דיל”. ואני די בטוח שלא. עובדה שעכשיו את 15 היורו האלו לא משלמים מראש אלא בשדה התעופה. וזה בטוח לא קרה אף פעם.
-
תודה על המידע.
בחזור, אני אמור להחזיר את הרכב בשעה 4 בבוקר לערך. יהיה שם מי שיקבל את הרכב? התשלום בהזמנה אונליין, או שאני משלם במקום, במעמד המסירה?
-
לרכבים בסיסיים התשלום במעמד קבלת הרכב.
בהזמנה on-line אין תשלום או מסירת פרטי אשראי.
נניח סקודה סקאלה לא צריך לתת מקדמה, סקודה אוקטביה צריך לתת מקדמה.
יש נציג לקבלת הרכב בכל שעה ובכל יום – כמובן שצריך לקבוע מראש.
הם גם מוכנים לקחת את הרכב ביעדים אחרים באוסטריה, לא רק בנמל התעופה, המחיר גבוה יותר (תלוי ביעד).
-
כמה ימים לפני הנסיעה רצוי להזמין את הרכב?
-
כמה שיותר מוקדם, להערכתי יחד עם כרטיס הטיסה. למה לדחות אם הביטול בחינם?
לא שכרתי דרך auto-rental כי נגמרו להם הרכבים ובדקתי חודש מראש.
-
יש להם אופצית ביטול/החזר השתתפות עצמית?
-
לא בדקתי את הפרטים כי אני בד”כ לא רוכש ביטול כזה,
יש באתר סעיף SCDW שאמור לכסות ביטול השתתפות עצמית באופן מלא או כמעט מלא, תבדוק פרטים באתר האינטרנט של החברה או תיצור איתם קשר.
-
זה לא יוצא זול יותר דרך ביטוח הנסיעות מהארץ?
אני מתכוון לפרמיה שאתה נדרש לשלם, עבור החזר תשלום במקום ביטול ה"ע.
-
בדרך כלל אני מעדיף לקחת ביטול השתתפות בחברת ההשכרה ולא החזר השתתפות.
במקרה הזה כמובן אצטרך לעשות החזר בביטוח מהארץ.
-
אם אתה מעוניין – ישנה חברה שאצלם הביטוח לביטול השתתפות עצמי בחצי מחיר מזה שמציעה חברת השכרה. השתמשנו פעם בזה. הם מבטחים גם את השמשות גם את פגיעה בתחתית הרכב ועוד.
-
צודק שבמידה וכל התנאים האחרים שווים אזי ביטול עדיף על החזר,
עדיף מראש לא לשלם מאשר לשלם ואח”כ לרוץ אחרי החזרים.
גם אם מחזירים לפעמים יש כל מיני סעיפים יצירתיים כמו “דמי פתיחת תיק”.
לא כל דבר מכוסה ע”י ביטול/החזר, דוגמאות: נזק למכסה תא דלק, למקרה שמישהו במגרש חניה הוריד לך מראת צד (או אתה בעצמך), איבוד מפתח,
באיזה תנאים מכוסה, למשל האם חייב דו”ח משטרה.
תבדוק מה כולל ה SCDW של ABRIX, אמור לכלול משהו גם בנוגע לביטול (לא החזר) השתתפות עצמית, לא בדקתי את התנאים.
תשווה להצעות מתחרות ותחליט מה כדאי לך.
-
תודה.
-
18 שנים שאני טס לאוסטריה ונוחת במינכן. מעולם לא לקחו עוד 15 יורו.