ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מה היתרונות בעבודה עם סוכן בתקופה הזאת?

פורום אירופה
    מדינה מלון
    11
    45
    4944
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • תומר
      תומר @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

מסכים עם הגישה  שלך ברמת העיקרון.

אבל בגלל שטיסות ומלונות ודברים נוספים נהפכו להיות 'סחורה' שאפשר 'לקנות בסופר', יש את הליך של בנייה מחדש אצל סוכני הנסיעות, ונסיון ליצור ערך מוסף מסוים לעבודה מול סוכן.

ד'א, הרבה חברות תעופה ביטלו את אחוזי העמלה על מכירת כרטיס, או שינו את צורת התגמול. בגלל זה כבר כמה שנים מופיע החיוב של 'דמי טיפול' או משהו דומה בעבודה מול סוכנים.

ושוב זה הרבה תלוי גם בגורם אליו הולכים- סופרמרקט תיירות כמו איסתא (רק לצורך הדוגמא) או למשהו יותר מתאים 

aljaje תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • aljaje
        aljaje @תומר נערך לאחרונה על ידי

@תומר

אנו עדים להסגברה בפעולה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • דוקטור דו ליטל
          דוקטור דו ליטל @תומר נערך לאחרונה על ידי

@תומר אמר:

יש ניחוח פופוליסטי לאמירה שלך

אני מעדיף לא להתייחס להצהרות כאלה

@תומר אמר:

בסוף סוכן, וכל נותן שירות אחר ימכור ללקוח את מה שהוא מחפש.  מה היית אומר אם היית מגיע לקנות שרפרף, ונציג המכירות היה דוחף לך כל מני דברים אחרים אומר לך שאתה טועה?

הנה פה מתחילה הבעיה.

אם למשל אדם מבקש לרכוש כרטיס לארצות הבריתו אני מצפה מסוכן לבדוק עם הלקוח באם יש לו ויזה לארצות הברית או כל מסמך נסיעה אחר אחר שמאפשר כניסה ולהסביר ללקוח את הסיכונים באם הוא רוכש כרטיס כשאין לו מסמך נסיעה כזה.

אם אדם מבקש לרכוש כרטיס לסיישל עכשיו בזמן קורונה אני מצפה מהסוכן להדריך את הלקוח בכל הדרישות כדי לקבל אישור כניסה לסיישל, מחיסונים ובדיקות PCR ועד להזמנת לינה.

אם אדם רוצה לינה בפריס אני מצפה מהסוכן שמוכר את הלינה לדעת בדיוק מהם התנאים במלון.

אם אדם רוצה לשכור מיניבוס ל 12 אנשים אני מצפה מהסוכן להסביר לו שהוא צריך רישיון נהיגה מתאים.

ואם יש תקלות, נניח חברת ההשכרה חייבה את הלקוח באיזשהו סעיף לא בצדק אני מצפה מהסוכן/הזכיין בישראל לטפל בבעיה ולא לשלוח את הלקוח לעזאזל ולהגיד לו שהוא סיים את תפקידו בהנפקת שובר השכרה תקין.

@תומר אמר:

אותו דבר פה, לקוח בא בשביל כרטיס טיסה, ומבקש רק כרטיס טיסה (כי הלקוח הישראלי יודע הכל, וחס וחלילה יגידו לו שהוא טועה) אז למה לדחוף לו שירותים אחרים, ולהתחיל ל***ן ת'שכל בכל המסביב?

אם כך אז כמו שאמרתי – הסוכן מיותר.

לא יותר פשוט להזמין את הטיסה ישירות מול חברת התעופה?

ואם יש תקלה חברת התעופה תסכים להתנהל מול הלקוח ולא תשלח אותו לסוכן שספק אם ימלא את תפקידו?

@תומר אמר:

לקוח שיבוא לסוכן ויגיד 'אני רוצה לטייל לשם, איך לעשות את זה?' כנראה יקבל שירות אחר

סוכן איננו יועץ טיולים,

פעם היו סוכנויות שהיה יושב אצלן יועץ טיולים (רמת היועץ נושא לדיון אחר) שהיה בד”כ נותן 30 דק’ או אפילו שעה בחינם ואז ההמשך בתשלום, כי גם לפני ימי המידע הזמין באינטרנט הסוכנים לא היו מתכננים טיולים לאנשים. לא יודע אם היום עוד קיימת האופציה הזו.

אבל אתה יכול לנסות את ה”כנראה”, להערכתי ולידיעתי תתאכזב.

תומר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • תומר
            תומר @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

עדיין יש הרבה סוכנויות וחברות תיירות שנותנות יעוץ.

אתה מתנגד עקרונית לתפקיד הסוכן, על-פי איזו תפיסה שיש לך בראש על איך סוכנים מתנהלים בצורה מאוד מכלילה, וזה פופוליסטי. יש סוכנים כאלה, ויש סוכנים כאלה.

חוץ מזה, אתה מציג תפיסה כאילו זה שאתה מסוגל לארגן לעצמך טיול חול לבד, זה דבר שכולם יכולים/רוצים/עושים ויש אוכלוסיה גדולה שמעדיפה שלא, כל אחד מסיבותיו שלו. גם פה יש כאלה ויש כאלה.

ובסופו של דבר גם אנשי מכירות מתאימים עצמם לקהל אותו הם משרתים. ואתה כנראה מעדיף להסתכל אלה שלא מכוונים את עצמם אליך.

אתן לך גם דוגמא- רציתי לטוס להופעה במדריד (התבטל בתחילת הקורונה) ובינתיים לטייל בעיר. רוב אתרי התיירות הישראלים שולחים את קוראי העברית לברנבאו, לארמון ולהרבה קניות. רק בגלל שלא האמנתי שזה כל מה שיש למדריד להציע המשכתי לחפש, עד שהגעתי ל'צדיק בסדום' שמציע גם לעשות סיבוב פסלים וככרות, כי אפשר למצוא את סרוונטס ודון קיחוטה ומגוון תרבותי והסטורי דומה במדריד.

אז מה אני מספר בדוגמא הזאת? יש הרבה סוכני נסיעות 'גנריים' אבל בסוף כמו בכל שירות אתה צריך למצוא את ספק השירות שמדבר בשפה שלך ומספק לך שירות ומוצר שמתאימים לך. יש כאלה שה'גנריים' מספקים להם את הסחורה, ויש כאלה שמחםשים משהו קצת אחר

תומר דוקטור דו ליטל 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • תומר
              תומר @תומר נערך לאחרונה על ידי

@תומר

ד'א,

דוגמא אישית אחרת- אני מטייל בארץ בקבוצת טיולים למטיבי לכת שמסיבות מסוימות היא מוקד משיכה למורי דרך מדריכי טיולים וכו'

אף אחד מהם לא ינסה למכור לי כלום אם לא ביקשתי מצד אחד, ומצד שני ברגע שאשאל הם יבלו איתי שעות בטיול כדי להסביר ולייעץ על האיסור בעולם שאני רוצה לטייל בו, וכל זה בלי שום רמז לבקשת תשלום, ואפילו ימליצו לי על האופציה העדיפה למטייל עצמאי ויסבירו למה.

אם ארצה תכנוני טרקים בעולם או טיול איכות בקירגיסטן וכו' אני יודע למי לפנות

cillam תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • cillam
                cillam @תומר נערך לאחרונה על ידי

@תומר

תומר  לא שוכנעתי מכל השיח  שבכלל צריך סוכן. .היום כל פסיק מופיע באינטרנט … וכל יעד מייעץ מעל ומעבר אם נכנסים לאתרים המקומיים… נכון נסיון אישי זה מעולה… אבל סוכן שמעולם לא  היה ביעד שהוא מוכר לך … מה זה נותן ? 

אישית אני אוהבת לבנות לבד … כלומר יעד שיש בו מקומות ואתרים שארצה לראות  אבל תמיד תהיה נקודה אישית של נושא שאני  מעונינת בו… 

למשל … רומא כולם מכירים את כל האתרים שמענינים בעיר וסביבתה … אני הוספתי לטיול  בעיר  סיבוב בעקבות הצייר קראוואג׳ו שאני מאד אוהבת… 

חיפשתי היכן תמונותיו באילו כנסיות ו מוזיאונים וערכתי מפת סיבוב עם הפסקות קפה  פיצה וגלידה… 

כנל״ לגבי road trip  בארהב  או ביקור בלונדון שיש איזור עם גרפיטי… 

לא מבינה כאשר שואלים: מה יש לראות שם מה יש לעשות שם? 

קודם צריך לבוא הענין ליעד לא ? 

מתוודה שמטרקים בהימליה זה עם עזרה מקומית בטוח יותר קל יותר … אבל עדיין מחליטה לאן ולכמה זמן … 

שרק  יפתחו שערי שמיים הלכה למעשה … 

• תומר
                  תומר @cillam נערך לאחרונה על ידי

@cillam

אני לא מנסה לשכנע בחיוניות סוכן.

רק אומר שיש כאלה שיש להם צורך בכזה שירות, ויש כאלה שלא

ויש סוכנים שיתנו שירות טוב, ויש כאלה שלא.

רק שימי לב שרוב האנשים פה בפורומים הם מטיילים עצמאיים, שרגילים לסדר לעצמם את הטיול לבד. ולכן לרוב העמדה תהיה מוטית ("בשביל מה צריך סוכן לעזעזל").

בטרקים בהימאליה לא תמיד צריך עזרה מקומית, אבל לפעמים שווה להתיעץ עם  בעלי נסיון וידע, כדי להתאים תוכניות למציאות 

cillam יונית 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • cillam
                    cillam @תומר נערך לאחרונה על ידי

@תומר

אני כן תמיד יש שרפה צמוד 😁. מה עם קצת תמונות מ ה …………?

• יונית
                      יונית @תומר נערך לאחרונה על ידי

@תומר

מסכימה וכתבתי גם למעלה שיש נוסעים שצריכים ורוצים להשתמש בשירותי סוכן להרכבה של מסלול מסובך, מדינת עולם שלישי, טיסות מורכבות, וכן הלאה

יש גם כאלו שכדי לטוס ל “רומא רק עם אל על ובבוקר” -יגיעו לסוכן שיזמין עבורם את הטיסה.

אבל--- הנחות היסוד שלך על העיסוק של סוכן בתכנון הטיול, מידע נוסף (גם סוכנויות יעודיות לתחום גיאוגרפי ותוכן) זוהי הנחת יסוד שגויה.

סוכני נסיעות עוסקים במכירה של שירותי אוויר וקרקע. וזהו.

גם אתה נותן דוגמה- “. רוב אתרי התיירות הישראלים שולחים את קוראי העברית לברנבאו, לארמון ולהרבה קניות. רק בגלל שלא האמנתי שזה כל מה שיש למדריד להציע המשכתי לחפש, עד שהגעתי ל'צדיק בסדום' שמציע גם לעשות סיבוב פסלים וככרות, כי אפשר למצוא את סרוונטס ודון קיחוטה ומגוון תרבותי והסטורי דומה במדריד”

אתה מתייחס כאן בכלל לאתרי תיירות ולא לסוכן הנסיעות ולמידע הגנרי המופיע בהם.

כלומר- גלשת ברשת ומצאת את המידע שאתה מחפש – בדיוק לא על ידי סוכן נסיעות.

• דוקטור דו ליטל

מצא את ההבדלים:

@תומר אמר:

אתה מתנגד עקרונית לתפקיד הסוכן, על-פי איזו תפיסה שיש לך בראש על איך סוכנים מתנהלים בצורה מאוד מכלילה, וזה פופוליסטי. יש סוכנים כאלה, ויש סוכנים כאלה. חוץ מזה, אתה מציג תפיסה כאילו זה שאתה מסוגל לארגן לעצמך ט

@דוקטור-דו-ליטל אמר:

כשלא מדובר רק בכרטיס טיסה אלא בארגון טיול שלם שאולי דורש ויזות מיוחדות, מנהלות מסובכות ולמטייל קשה להגיע למידע כי המטייל לא דובר את השפה ואין מספיק מידע באנגלית, נניח לדוגמה מרוקו – יכול להיות שהייתי משתמש בסוכנות.

וכן הלאה,

אז תגיד לי אתה, בתגובה של מי יש ניחוח פופוליסטי?

למה אתה מייחס לי כל מיני מניעים כשאין לך מושג? אולי תתייחס למה שאני רושם במקום להתייחס למה שנדמה לך שאני חושב?

• תומר
                          תומר @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

בוא נתנגח.

מיותר.

מה גם שאפשר להשיג המון מידע גם על מרוקו ויעדים אחרים שאתה לא דובר את השפה שלהם....

Sailor דוקטור דו ליטל 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • Sailor
                            Sailor @תומר נערך לאחרונה על ידי

@תומר

אני חושב שאתם מפספסים את העיקר.

לתכנון מפורט של טיול פונים למתכנן טיולים.

יש חברות טיולים מאורגנים שעושות את זה, כולל תעבורה ולינה (טיול מאורגן עצמאי) ויש מתכנני טיולים שבונים עם המטיילים את המסלול ויכולים לייעץ לגבי תעבורה ולינה, אבל לא מזמינים עבור הלקוח.

פעם חברת ממסי סיפקה שרות כזה לחברי ממסי חו”ל, ככל שאני יודע הם הפסיקו בתחילת האלף הנוכחי.

אני נעזרתי חלקית בממסי בטיולים הראשונים ומאוחר יותר בטיול לארה”ב שנתן גם יתרונות כספיים בהזמנות מסוימות.

• אנשיםטובים
                              אנשיםטובים @תומר נערך לאחרונה על ידי

@תומר אמר:

בסוף סוכן, וכל נותן שירות אחר ימכור ללקוח את מה שהוא מחפש.  מה היית אומר אם היית מגיע לקנות שרפרף, ונציג המכירות היה דוחף לך כל מני דברים אחרים אומר לך שאתה טועה?

הבעיה היא שסוכן לא מצטייר כאיש מכירות, למרות שבמידה רבה הוא כזה (כל סוכן, סוכן נסיעות, סוכן ביטוח, וגם סוכן של חברת הפצה).

בראש של רבים מאיתנו אנחנו מבלבלים את המילים סוכן עם יועץ. וברוב התחומים בארץ אין חובה חוקית להבדיל בין התחומים (בביטוח דווקא כן, אבל גם שם יש בלגן). יותר מזה, יש מקומות שבכוונה מכנים את איש המכירות שלהם בשם יועץ למרות שהוא איש מכירות לכל דבר.

אם הייתי פונה ליועץ לתכנון הטיול שלי, אני מצפה ממנו לדעת יותר ממני, להצביע על נקודות כשל בתכנון שלי, להציע דברים לשפר, לשמוע על הצרכים שלי גם מעבר למה שאני אומר בעל פה, ולבנות תוכנית שמתאימה לכל זה. זה מה שאני מצפה מיועץ טיולים, זה מה שאני מצפה ממעצבת פנים, זה מה שאני מצפה מהארכיטקטית.

אבל במידה רבה מאד סוכן נסיעות הוא כמו השעה חינם של עיצוב פנים שמקבלים מהקבלן. לא רק ששעה זה לא זמן רציני לעשות עיצוב לדירה שמותאם למשפחה, הבעיה היותר גדולה היא שהאינטרס של המעצב הוא להקל על הקבלן. בין עם זה רק שינויים קלים שיהיה לקבלן קל לממש, או שינויים יקרים שהקבלן ירוויח כסף (או שניהם). ומי שבאמת רוצה עיצוב טוב יפנה למעצב פרטי.

כדי שיועץ יעזור לי ברצינות הוא צריך להשקיע זמן. לא סתם מתכנני טיולים גובים ממאות ועד אלפי שקלים לתכנון טיול. ובלי לזלזל ביועצים, אני מניח שתמורת מאות שקלים נקבל תוכנית שכבר הוצעה בעבר לאנשים לפני עם תיקונים שמתאימים לי. תמורת 500 ש”ח אף אחד לא יבנה לי תוכנית מורכבת מאפס. אבל סוכן הנסיעות לא מרוויח כלכך הרבה כסף על העסקה שלי כך שיהיה לו שוו להקדיש זמן.

הנה דוגמה פשוטה שרווחת דווקא בפורום צפון אמריקה – אנשים עושים טיול לארה”ב שכולל גם טיסות פנים. לא קונקשין אלא טיסות באמצע הטיול (למשל כמה ימים ניו יורק, נסיעה לוושינגטון, טיסה לאורלדנו, טיסה לישראל)

אחת ההמלצות בפורום היא להזמין את טיסות הפנים בשלב הרבה יותר מאוחר בתכנון הטיול. כלומר את הטיסות הבינלאומיות (כולל הקונקשין) להזמין מוקדם, אבל את טיסות בפנים שעומדות בפני עצמן רק בשלב מאוחר יותר כשהתוכנית תהיה יותר סגורה.

אני בספק עד כמה סוכן נסיעות מסוגל לתת כזו עצה, שאומרת שבהגדרה כרע קונים ממנו פחות, כך שאולי מתישהו נקנה ממנו עוד.

יונית תומר 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                              • יונית
                                יונית @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

מסכימה עם מרבית הניתוח שלך על ההבדלים בין סוכן ויועץ.

על המיומנות הנדרשת מיועץ טיולים, בדיוק כמו מארכיטקט.

על התאמת המסלול למטייל הספיציפי ולא מסלול גנרי(משוכפל).

ואנחנו סוטים מהדיון על יתרונות עבודה עם סוכן בתקופה הזו

(אם כי בכלל לא נורא שנדון בנושאים אחרים ...לאור היובש הכללי התיירותי).

imeshy2 cillam 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                • imeshy2
                                  imeshy2 @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

תמונה נהדרת, מאיפה?

יונית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • cillam
                                    cillam @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

סתיו וירטואלי. 😝

• דוקטור דו ליטל

@תומר אמר:

@דוקטור-דו-ליטל

בוא נתנגח.

מיותר.

מה גם שאפשר להשיג המון מידע גם על מרוקו ויעדים אחרים שאתה לא דובר את השפה שלהם....

בוא לא נדון במה נראים לך המניעים שלי והמחשבות שלי ונתייחס לנושא, מה התועלת בסוכן נסיעות.

• יונית
                                        יונית @imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

@imeshy2

אוסטריה ששוב אני מצליחה “לא להגיע” אליה השנה.

(סנדלרים יחפים וכו)

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                        • דוקטור דו ליטל
                                          דוקטור דו ליטל @יונית נערך לאחרונה על ידי דוקטור דו ליטל

@יונית

עד היום תחלואת הקורונה היתה בגלים,

לפני שלושה – ארבעה חודשים היה מצוין לטייל באוסטריה, עכשיו בלתי אפשרי.

לו הייתי רוצה להגיע לאוסטריה הייתי מחפש כרטיסים במחירי רצפה בסביבות אפריל.

אומנם אף אחד לא יודע מתי הפיק העליון והפיק התחתון של הגל אבל אם הייתי מוצא כרטיסים בסביבת אפריל בפחות מ 100 יורו – הייתי מהמר.

וכמובן זו מדיניות ההימורים הפרטית שלי, כל אחד צריך לנהל את שלו.

יונית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • יונית
                                            יונית @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

פעמיים הימרתי השנה.

לא יצאתי עם נזק, אבל אכזבה שאני חולקת כאן.

מהמרת לאפריל כמובן מחדש….

כי אני מהמרת כפייתית.

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 2 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון