מה היתרונות בעבודה עם סוכן בתקופה הזאת?
-
@יונית אמר:
מהמרת לאפריל כמובן מחדש….
You win some you lose some
אם אין נזק ככל שתהמרי יותר הסיכוי לנצח גדל
מחזיק לך אצבעות

יכול להעיד שגם אני לא ספגתי נזק למעט אכזבות, אבל גם יצא לי לנצח.
מבחינתי השורה התחתונה – ההימור כדאי
-
בהרבה תחומים מכנים אנשים כ'יועצים ל-', מכיוון שהתפקיד עצמו דורש רשיון, ואז זו הקומבינה לתת שירות בלי רשיון (יועץ תזונה, וכו')
מתן שירותי תיירות זה דבר שלא מצריך רשיון, לכן לדעתי ההפרדה. בין 'סוכן' ל'יועץ' או 'טור אופרייטור' קצת מיותרת, פרסומים של התאחדות סוכני הנסיעות גם לא ממש עושים את ההפרדה הזאת. הנקודה המגבילה היחידה שנראית כמו רגולציה היא של הפלטפורמות מכירה (אמדאוס/יאטא וכו') שגורשות 'רשיון שימוש. אבל על זה יש מספיק פתרונות מקובלים- השכרה וירטואלית של נקודות גישה וכו.
קורס סוכני נסיעות' מבחינת הסילבוס שלו הוא שריד לתקופה שהתפקיד דרש רשיון. אם מקדישים לזה רק שני שיעורים, אולי מצפים שתקחי את הכלים ותפתחי אותם לבד על איזור שמתמקדת בו?
לפחות לגישתי יש משהו מאוד חיובי שיווקית כשנותן שירות נותן לי עצה שבעצם אולי מורידה ממנו פוטנציאל השתכרות. מי שלא עושה את זה לדעתי זה אותו סוג שנוהג בשיטה של 'מכור ושכח'
-
יועץ או מתכנן טיולים הוא בהרבה מקרים מדריך מתמחה במדינה או אזור שמציע את שרותיו לרוב לפני העונה, לטיול בעונה הטובה (אז הוא מוביל טיול, אם אין קורונה).
אצל הטובים שבהם היעוץ/תכנון עולה כסף אבל שווה זהב כי הוא גם מביא לחסכון בהוצאות בטיול וניצול טוב של הזמן וגם למיצוי הטוב באזור הטיול.
זה לא מתאים לחלק מהמשתמשים כאן שחשוב להם קשר עם מקומיים גם אם זה גוזל זמן טיול אבל מתאים מאד למשפחה או 2-4 זוגות שרוצים לראות את הפינה X של העולם במהירות, ביעילות ובלי מדריך וקבוצה מהארץ.
החברות שמציעות “עצמאי מאורגן” מציעות את כל השרותים יחד.
-
הרבה הנחות יסוד, לא מדויקות.
יועצי טיולים-אינם בהכרח מדריכים (יש חלק)
יעוץ טיולים היא פרופסיה מקצועית אחרת שאינה קשורה רק להיכרות עם השטח המתויר .
שירותי ה”עצמאי מאורגן” -הם טיולים גנריים, לא תכנון אישי.
אבל באמת שאנחנו גולשים מהנושא...
-
בדיוק בגלל זה שיש כל מיני, אבל הטובים מכירים את היעד לעומק, אני (וחברים שעוסקים בזה) מעדיפים “מתכנן טיולים” על “יועץ”יש מתוכנן עצמאי גנרי, ושוב הטובים מתוכננים אישית עם המטיילים.