לקט עידכוני קורונה-טרי
-
שוקלת האם לבטל טיסה לחמישי בגלל תוספת הדוד בחזור.
אנחנו קבלנו 3 חיסונים.
נוחתת בשלישי בערב.
האם לפי ימים קלנדריים נוכל בחמישי בבוקר להשתחרר מבידוד בכפוף לקבלת תוצאה שלילית.
תודה רבה
-
איך?
בדיקה שתבצעו ביום חמישי (היום השלישי לבידוד) לא תקבלו תוצאה לפני יום שישי?או שלא הבנתי.
-
-
-
כן. זה בדיוק מה שחשבתי. הבנתי שיש צק טו פליי באירפורט סיטי שעובד 24x7 . השאלה האם זה תקף כי יוצא משהו כמו 36 שעות לערך.
-
@sigal-levi אמר:
תתכונן גם לחיסון הרביעי והחמישי,
יכול להיות שיהיו חיסונים רביעי וחמישי, יכול להיות שלא,
בוסטר לטטנוס פוליו ועוד מחלות טוב גם ל 10 שנים, יש סיכוי שהבוסטר של הקורונה גם כן יספיק להרבה זמן.
אז גם אם כל שנה נצטרך לקבל בוסטר מה האופציה השניה? להיות חולים (אגב גם כן כל שנה)?
מי שרוצה יבחר בחיסון ומי שרוצה יבחר בסיכון לחלות.
@sigal-levi אמר:
אני בכלל כתבתי שהממשלה אמרה רק מי שעושה חיסון שלישי והוא טס לחוץ לארץ יכול לחזור ללא בידו
זה היה נכון לזמנו, החלטות משתנות.
כשאני נסעתי לאוסטריה 3 ימים לפני שנסעתי היה אפשר לחזור ללא בידוד, בזמן ששהיתי באוסטריה בחזרה היה צריך בידוד של שבוע, ויום לפני שחזרתי פתאום לא צריך בידוד.
כשנסעתי לסיישל זו היתה המדינה הירוקה היחידה ועכשיו היא אדומה, אז לא בסדר שהפכה לאדומה כי במקור היתה ירוקה? אגב באותה נסיעה מי שחזר יום לפני לא היה צריך בידוד, אני הייתי צריך בידוד, ומי שחזר יום אחרי היה חייב בבידוד במלונית.
אם יתברר שיש וריאנט שהחיסון לא טוב נגדו עדיין לא יצטרכו בידוד כי בסיטואציה מסויימת בעלי חיסון לא היו צריכים בידוד?
המציאות משתנה ובהתאם הכללים להתמודדות עם המחלה צריכים להשתנות.
-
ראי תשובה קודמת, גם אם את נוחתת ביום שלישי בשעה 23:55 בערב, את יכולה להבדק בלילה שבין יום רביעי לחמישי - מהשעה 24:00, התאריך משתנה, אם תעשי בדיקה מהירה שמגיעה תוך 4 שעות מהתוצאות יהיו שליליות, תוכלי לצאת מהבידוד בבוקרו של יום חמישי.
*בדיקות מהירות 24/7, יש גם ברח’ הברזל ברמת החייל.
-
אבל בעצם אם אני אמורה להיות בבדוד איך אני אמורה לכנס למרפאה של צק טו פליי ? יש להם היבדק וסע ? כלומר יכולה להשאר ברכב ?
-
הם לא ציינו בהוראות שיש צורך להבדק כשאת ברכב, זה כל מה שהם כתבו באתר הקונה:
-
-
-
כן, נקווה.
-
@sigal-levi אמר:
תתכונן גם לחיסון הרביעי והחמישי
מה שבטוח הוא שההחלטה שלי על קבלת חיסון רביעי, חמישי ושישי לא תהיה קשורה לבידודים בחזרה מחו"ל אלא לשיקולים קצת יותר מהותיים.
-
ברור שאין בעיה. כשהקטנה היתה בבידוד כי ילד מהכיתה היה מאומת קבענו תור של הקופת חולים באיזה מקום ליד בלומפילד. נסענו החנינו, הלכנו ברגל ועמדנו בתור. רוב האנשים שהגיעו היו בבידוד כזה או אחר. אולי רק אם אתה מאומת אסור וגם אז אני בספק
-
ברור שהבנתי שחזרתי ממונטנגרו לפני חודש וחצי ישר שלחו אותי לבידוד למרות שעשיתי בדיקת קורונה גם בנתבג,וגם במונטנגרו ויצאתי שלילית,כל הבידודים האלה מיותרים לגמרי,ברור שיש פה משהו לא הגיוני
-
סליחה שמתערב אבל בכל זאת.
בדיקת PCR יעילה (בממוצע) 3 ימים אחרי הדבקה.
זאת אומרת שאם נדבקת יום לפני ההמראה מירב הסיכויים שהבדיקה בנתב”ג לא תעלה על ההדבקה הזו (ומובן מאיליו שהבדיקה שעשית 72 שעות לפני ההמראה לא רלוונטית), לעומת זאת אם תבדקי 3 ימים אחרי שהגעת יש 95% סיכוי שבדיקת ה PCR תזהה אותך כנשאית.
לכן יש הגיון אפידימיולוגי בלהשאיר אדם בבידוד יומיים – שלושה (כך שאם הוא נשא הוא לא ידביק אחרים), לבדוק אותו ואם הוא איננו נשא – לשחרר.
מדובר בניסיון לעשות אופטימיזציה לפי הסתברויות להיות האדם נשא של הוירוס וגורם סיכון לאחרים לעומת רצון למינימום מגבלות ולכן ההוראות משתנות.
צריך לשקלל מספר גורמים, רמת התחלואה במדינה ממנה הגיע אותו אדם, הוריאנט הנפוץ באותה מדינה, הוריאנט הנפוץ בישראל באותה תקופה, רמת החיסוניות של אותו אדם, וגם פשטות ההוראות כדי שאדם סביר יוכל להבין אותן, מערבבים את כל הגורמים יחד ויוצאת איזושהי תוצאה.
אם היו שואלים אותי הייתי קובע שאדם שנמצא עד שבוע בחו”ל – אין טעם שיבדק טרם עליה למטוס (הסתברותית סיכוי גילוי נשאות נמוך מאוד), אבל כן חשוב שבחזרה יהיה בבידוד וייבדק טרם היציאה מהבידוד. אבל לא שואלים אותי.
וכמובן שמעורבת גם פוליטיקה, לפעמים ברמה גבוהה, לפעמים נראה שהפוליטיקה הפאקטור העיקרי בהחלטה, לפעמים ברמה נמוכה והשיקולים האפדימיולוגים הם העיקריים.
-
בינתיים עשיתי שלוש בדיקות קורונה גם לפני שטסתי וגם שחזרתי ותודה לאל כולם יצאו שליליות
-
לפי אתרי החדשות לא יאריכו את זה
-
https://www.kan.org.il/item/?itemId=118176
זו התוכנית המסתמנת
-
הם משערים שזה מה שיהיה, אבל יחליטו רק בעוד שבוע וגם אם אלה יהיו ההנחיות אין כרגע ברשימה “מדינות צהובות”, לכן השבים מחו”ל יאלצו להבדק גם לאחר שלושה ימים.