לקט עידכוני קורונה-טרי
-
@sigal-levi אמר:
תתכונן גם לחיסון הרביעי והחמישי,אני בכלל כתבתי שהממשלה אמרה רק מי שעושה חיסון שלישי והוא טס לחוץ לארץ יכול לחזור ללא בידוד,ו עכשיו הם שינו את זה ,ברור שזה קשור לנופש,תקרא מה שכתבתי
מעניין למה אף פעם לא משווים בתיקשורת, בין המחוסנים פעמיים לאלה שקיבלו את השלישית, מבחינת רמת התחלואה והתמותה.
גם עכשיו, עם הזן החדש, נאמר בחדשות שמחצית מהנדבקים באומריקון, הם מחוסנים ולקו בתחלואה קלה. מה עם המחצית השניה? אין כל מידע. האם המחוסנים הללו קיבלו גם את הבוסטר? האם אלה הלא מחוסנים, לא חוסנו כלל, או שחוסנו פעמיים בלבד? האם גם הם לקו במחלה קלה? למה לא נותנים לנו את כל המידע?
את שני החיסונים הראשונים לקחתי בהבנה מלאה, שזה יגן עלי בפני מחלה קשה. את השלישי לקחתי כדי לא לאבד את הפרנסה שלי.
עכשיו כבר מדברים על חיסון רביעי, שאינו מותאם במלואו לווריאנטים החדשים. זה ממש כמו לקחת חיסון לשפעת של השנה שעברה...
-
תודה רבה לכם ( גם לודים) .
חוזרת בשלישי הבא בערב ומקווה שעד אז יקלו בבידוד(24 או קבלת תוצאה מנתבג כנמוך) לפחות ואז אפשר להבדק בכל מקום וללא עלות ( קופת חולים למשל).ולא צריך בדיקת 4 שעות יקרה ביום השלישי.
מצד שני טוענים שהרבה מדינות יהפכו לאדומות ...ואז התהפך הגלג ל לאחור שוב :).....בדוד ביתי 7 ימים.
קיצר יכולים להכנס לבעיה גדולה יותר.
ואז עולה השאלה : יצאתי מכאן למדינה כתומה ... כאשר חוזרת היא כבר אדומה (נניח) בעקבות השינויים שיהיו.
אני חייבת בדוד 7 ימים ?
-
אף אחד לא יכול להתנבא.
בעבר- כן. כאשר המדינה ממנה חזרת הפכה ל”אדומה” אפילו במהלך הטיסה חזרה הבייתה- את נכנסת לכללים של מדינה אדומה (אז- כולל מלוניות ).
נקודת הזמן שבודקים זה לא מתי המראת מהארץ אלא נקודת הזמן בחזרה לארץ – זה תקף אצלנו וברוב העולם.
מכירה מישהי שהמריאה ביום שישי לפני שבועיים בערך, בשעות אחרי הצהרים- בשקט ונחת לשוויץ הצהובה.
במהלך הטיסה שוויץ הפכה לאסורה על ישראלים- ובהגעתם לציריך בנחיתה הם גילו את זה.
-
מה צריך יותר, רופא משיבא מחוסן 3 מנות, שחזר מבריטניה נדבק באומיקרון !!!!.
בארה"ב, פורסם שלמעשה כל המחוסנים איבדו את החיסוניות שלהם, כי האומיקרון זה וריאנט חדש עם 50 מוטציות. !!!
זה אומר שהמשחק התחיל מחדש. כולם לא מחוסנים באמת, ממשיכים עם המשחק האשלייתי הזה של החיסון. בפועל ברור שזה משחק חדש לגמרי.
רק שמערכות בירוקרטיות נעולות על מה שידוע מהעבר.
העובדות בשטח מראות דבר חדש לחלוטין.
אבל במשרד הבריאות לא יתנו שהאמת תבלבל אותם.
-
ואם יתברר שזן החדש לא גורם כלל לתחלואה קשה, אלא רק להצטננות קלה, כפי שהדיווחים האחרונים מגלים?
-
הדיון בשרשור זה עוסק בלקט עידכוני קורונה – פתוח/סגור ,חדשות וכו.
לא בדיונים פסבדו רפואיים,חיסונים או לא וכל היתר.
-
@sigal-levi אמר:
בינתיים עשיתי שלוש בדיקות קורונה גם לפני שטסתי וגם שחזרתי ותודה לאל כולם יצאו שליליות
מעולה, אני בטוח שאת מרוצה.
@yohanand אמר:
מעניין למה אף פעם לא משווים בתיקשורת, בין המחוסנים פעמיים לאלה שקיבלו את השלישית, מבחינת רמת התחלואה והתמותה.
תביט על הגרף “חולים קשה – התחסנות”, אם הצלחתי ליצור קישור נכון הוא יהיה במרכז
והנה גרף לגבי נפטרים עם חיתוך לפי חיסונים
בניתוח יש מחוסנים, מחוסנים עם חיסון לא בתוקף, ובכלל לא מחוסנים.
@yohanand אמר:
עכשיו כבר מדברים על חיסון רביעי
תוכניות מגרה גם יש לתקיפה באיראן, חשוב שיהיו תוכניות לכל דבר חשוב,
קיום התוכנית לא אומר שתבוצע.
@Gal209 אמר:
ואז עולה השאלה : יצאתי מכאן למדינה כתומה ... כאשר חוזרת היא כבר אדומה (נניח) בעקבות השינויים שיהיו. אני חייבת בדוד 7 ימים ?
בעבר זה היה הכלל, מתי חוזרים ולא מתי יוצאים.
מכיוון שנראה לי הגיוני לא נראה לי שיהיה שינוי
@Roco אמר:
בארה"ב, פורסם שלמעשה כל המחוסנים איבדו את החיסוניות שלהם, כי האומיקרון זה וריאנט חדש עם 50 מוטציות. !!!
יש לך לינק לידיעה הזו?
@יונית אמר:
הדיון בשרשור זה עוסק בלקט עידכוני קורונה – פתוח/סגור ,חדשות וכו.
לא בדיונים פסבדו רפואיים,חיסונים או לא וכל היתר.
לאור הבקשה תעזוב, לא צריך לינק.
-
זה לא הכל או כלום. החיסון מעלה את הסיכוי לסימפטומים קלים בלבד. ועדיין יהיו נניח 5 אחוז שעדיין מסימפטומים קשים ונניח חצי אחוז שימותו.
מתוך 5 מיליון מחוסנים שידבקו יהיו לך 250 אלף עם סימפטומים קשים ו 25 אלף שימותו. זה לא אומר שהחיסון לא עובד.
דווקא בגלל החיסון שמעלה סיכויי הגנה ודווקא בגלל שהמשחק עם המוטציות יכול להימשך עןד עשר שנים ראוי לדעתי להמשיך לנסוע לטייל
-
מה לא ברור בבקשה שלי לא לעסוק (שוב) ביתרונות וחסרונות החיסונים? -
שיקול שלך
-
תאמין לי שיגעו לנו את השכל עם החיסונים האלה,לא נותנים לחיות פה בשקט
-
לפחות הספקתי לטייל במונטנגרו
-
מזל שטסתי לפני שהם שינו את הכללים שלהם
-
@sigal-levi אמר:
מזל שטסתי לפני שהם שינו את הכללים שלהם
הכללים משתנים כל הזמן גם בישראל וגם בארצות היעד ונראה שכך זה ימשך שנים.
אני ממליץ (בעיקר לעצמי) להשלים עם המציאות המעצבנת הזו ולהסתגל לשינויים התכופים האלה,
לפעמים משמעות השינוי היא לא רק כאב ראש אלא גם כספית – וזה מה שיש.
-
אחת מ3 הקללות הסיניות המפורסמות היא 'מי ייתן ותחיה בזמנים מענינים'.
אכן אלו זמנים מענינים. הזיזו לנו את הגבינה כך שרצוי יהיה להסתגל למצב החדש בצורה דינמית.
לאט לאט כל מדינה מתחילה לדרוש PCR (חלקן מסתפקות באנטיגן) כדי להכנס. מי שחשוב לו לטוס, יעשה את זה וידאג גם לביטוח עם כיסוי אשפוזי קורונה.
העיק להרגיש אסירי תודה, כי מצבנו כאומה באמת טוב.
-
אין לינק לידיעה הזאת וגם לא יהיה לינק...לא צריך להאמין לכל שטות שמישהו פולט ברשת.
אם זה היה נכון שהחיסון הלך פייפן, היו משאירים את השדה פתוח ?
-
עזבו את הקובידיוטים לנפשם, יש חדשות מתפרצות מה”ויאצה נוסטרה”:
"החל מה 10/12 כל מי שנכנס לרומניה צריך לבצע בדיקת PCR שלילית מ- 48 שעות לפני הטיסה”.
-
גם מי שנוסע לפולין צריך כעת לעשות בדיקות אנטיגן או PCR – עד 24 שעות לפני הטיסה.
ממה שהצלחתי לאסוף נכון לעכשיו (וזו בטח לא רשימה מלאה)
מי המדינות שדורשות גם ממחוסנים בדיקות טרום טיסה
בריטניה (+ עוד בדיקה בעת השהות)
בלגיה
איטליה
צרפת
פורטוגל
שויץ (+עוד בדיקה בעת השהות)
פולין (אנטיגן 24)
רומניה
בואו נאסוף מידע פרקטי ולא הגיגים .
-
בנוסף לדרישות המקדימות לטיסה, מה שחשוב בעיני זה בעיקר מדינות באירופה שרמת התחלואה נמוכה או יורדת, זה מרכיב חשוב לדעתי בבחירת יעד למי שבכל זאת החליט לסוע לחופשת חג המולד השנה.
נראה לי שהמובילה בראש היא פורטוגל.
-
ומה לגבי אוסטריה? היעד שלי לסוף ינואר.