gotogate - תתרחקו מהם! נורא ואיום!
-
בחודש ספטמבר 2019 הזמנתי באמצעות סוכנות הנסיעות gotogate כרטיסי טיסה מת"א לטרומסו, נורווגיה, לפברואר 2020. עלות הכרטיסים 1124$. בעת ההזמנה בדקתי עם gotogate את מדיניות הביטולים שלהם, וקיבלתי מהם תשובה במייל שאם אני מבטל את הטיסה אקבל החזר עלות הטיסה, בניכוי 175$ דמי ביטול של חברת התעופה ובניכוי 77$ דמי ביטול של gotogate (פר נוסע).
בחודש ינואר 2020 נאלצתי לבטל את הטיסה בשל מגיפת הקורונה שבדיוק פרצה, וציפיתי לקבל מ- gotogate החזר של כ-620$.
אחרי התכתבות ארוכה ועשרות שיחות טלפון, הודיעה לי gotogate ביום 30.7.2022 שאינני זכאי להחזר כלשהו, כיוון שחברת התעופה טוענת שהכרטיסים הינם non-refundable.
זה כמובן בלתי קביל בעליל ומכעיס אותי מאוד. איך הם יכולים להתכחש למדיניות ההחזר שלהם עצמם, מדיניות שלפיה רכשתי מהם את כרטיסי הטיסה? איך הם יכולים לומר שאינני זכאי להחזר כאשר עשיתי את ההזמנה דרכם בידיעה שאהיה זכאי להחזר? עליהם לקחת אחריות ולתת לי החזר, גם אם חברת התעופה מסרבת לתת החזר.
לצערי, למיטב ידיעתי אין אפשרות לתבוע אותם בערכאה משפטית כלשהי, אך אני מודיע בזאת שלעולם לא אבצע עסקה כלשהי עם gotogate, ואני מפציר בכולכם לעשות כמוני.
-
באמת מאוד מבאס...
אני אישית חושבת שהכי בטוח להזמין בחברות התעופה עצמן, גם אם זה טיפה יותר יקר. זה לפחות מה שאני עושה, מעניין מה דעת המנוסים פה..
-
אני בדרך כלל רוכש בחברת התעופה.
-
אם רוכשים ממתווך כלשהוא (או בעצם, מכל שירות כלשהוא) רצוי לבדוק ביקורות עליו. הביקורות על gotogate לאורך שנים רבות הן מחרידות. היחיד שאולי גרועים מהם הם eDreams. ציון ממוצא של 2 מתוך 5. הסיפור שציינת כאן הוא דוגמא נוספת לכך.
מצטרף לכך שעדיף להזמין ישירות מול חברת התעופה
-
סבתא שלי הייתה אומרת "אנחנו לא מספיק עשירים כדי לקנות בזול" יש שתי חברות תווך ידועות לשמצה- גו טו גייט ואי דרימס. מי שרוכש דרכם כרטיס-אולי קונה יותר בזול, אבל לוקח הרבה סיכון. לדעתי- סבתא צודקת. רכישת כרטיס טיסה ישירות בחברת תעופה.
-
מה גם שבדרך כלל הפרש המחירים זניח לעומת מחיר הכרטיס ומתבטא בדולרים בודדים.
-
תודה לכולכם, אכן עשיתי טעות כשהזמנתי מהם. מדובר כאן בהזמנה מורכבת של 3 טיסות לכל כיוון, ו-3 חברות תעופה מעורבות (SAS, Austrian, Lufthansa), כך שאני לא חושב שניתן היה להזמין את הטיסה ישירות מחברת התעופה. עבר גם זמן רב מאז (2019) ואני כבר לא זוכר מה היו שאר האופציות להזמנה, אם היו עוד סוכנויות אפשריות.
בכל מקרה, אני עומד להזמין את המסלול הזה בקרוב מחדש, נראה מה תהיינה האופציות. גוטוגייט ואי-דרימס לא יבואו בחשבון כמובן. -
אגב, במקרים של טיסות מורכבות, מרובות קונקשנים, יש לשקול הזמנה דרך סוכן "בשר ודם". בהחלט שיהיה יקר יותר, אבל יכול להיות גם בעל ערך עבורך.
-
צודק בהחלט
-
לא בהכרח יקר יותר.
לי יש סוכן קבוע ולאחר שאני קובע את הטיסות (והמחיר) אני מבקש ממנו להזמין את הטיסות.
ככה אני מרוויח כמה יתרונות -
- את היכולת של הסוכן לדייק את התזמונים.
- את יכולת ה"ישיבה" שלו על הכרטיסים במחיר מובטח.
- את הכפפתו והכפפת הכרטיסים לחוק הגנת הצרכן (לא בכל המקרים) ולסעיף הגנת אזרח ותיק.
- את היכולת שלו לפתרון בעיות גם מרחוק, כשאני בחו"ל (הסוכן הזה עובד 24/7).
לא בכל פעם אני פונה אליו, רק במקרים מורכבים. לעיתים ימצא לי כרטיסים נוחים ו/או זולים יותר. לעיתים לא.
-
עד לפני כ-7 או 8 שנים היה גם לי סוכן קבוע, אבל מאז שהתחלתי להזמין אונליין לא נזקקתי לשירותיו. אולי עכשיו אחדש את הקשר איתו
-
יש הבדל בין טיסה פשוטה ליעד אחד עם חברת תעופה אחת - לדוגמה אוסטריאן לוינה הלוך וחזור.
לבין טיסות מורכבות משלשה לגים לכוון ועוד 3 חברות תעופה שונות.
בהרכבה עצמית (בלי מתווך )אתה תהיה נתון לסיכון שנניח לג 2 יבוטל (ופוסט קורונה זה קורה לא מעט) ואז מה?--- יתרת הטיסות, הלוך,חזור?
אגב---- גם בטיסות מורכבות אפשר להזמין אצל חברת תעופה אחת -שדואגת לנייד אותך ליתרת הטיסות "על אחריותה" כטיסות המשך(קונקשיין) ולא כטיסות נפרדות.
אבל צריך לדעת איפה ואיך להזמין
ואם לא מתמקצעים בנושא הזמנת הטיסות
אז-עדיף להשתמש בשירותיו של מי שכן מקצועי בתחום (וגם פה לבדוק היטב, יש לא מעט חאפרים כפטריות אחרי הגשם).
-
נכנסתי שוב לטרווליסט כדי להזמין טיסה לטרומסו, ומי מככב ברשימה? gotogate ו-edreams כמובן. ולשניהם יש ציון מעולה בטרווליסט! מעניין מהיכן הם שואבים את המידע הזה!
-
באחת הפעמים כשכמעט התפתיתי לקנות מאיזה אתר עלום כרטיסים בזול והתחלתי לחפש עליו, כמעט תמיד הביקורות היו- שעד שצריך מהם משהו- הכל טוב. אם קנית ותטוס- כנראה שיצאת בזול. אם משהו ישתבש וידרוש שינוי- מכאן אתה עומד לחפש אותם ולא למצוא....
-
אתרום את החוויה הלא נעימה שלי לעניין - טרום קורונה יצא לי לעתים לרכוש כרטיסי טיסה דרך סוכנויות שהציעו כרטיסים באתר סקייסקנר. רוב הכרטיסים עדיין רכשתי ישירות מאתרי חברות התעופה. כשהתחילו לבטל את הטיסות עקב המגיפה חייבת לציין את אליס שהיו נהדרים והחזירו לנו כל שקל על טיסות לטיוואן (
) דרך אירופלוט, טיסה למלטה דרך סוכנות זרה הוחזרה גם כן בלי בעיות ועיכובים. אז מה הבעיה?רכשתי בפברואר 2020 כרטיסים לפראג עבורי ועבור אחיותי דרך סוכנות my trip (היינו אופטימיות..) בטיסת אלעל. כמובן שהטיסה התבטלה, אך את הכסף היינו צריכים לדרוש מ - mytrip. מאז ועד היום לא ראיתי שקל חזרה. מיילים נשלחים כל כמה זמן ותמיד אותה תשובה חצופה שהם ממתינים להחזר מאלעל.. כשנכנסים לאתר של הסוכנות הזו ובודקים מה המצב של הבקשה שלי זה תקוע כבר שנתיים בשלב של המתנה להעברת הכספים מאלעל לסוכנות. ייאוש.
ניסיתי את מזלי עם אל על והתקשרתי למוקד. קיבלתי אחלה שירות. הבעיה היא שמספר ההזמנה באלעל כלל לא קיים..גם כשמקלידים את מספר ההזמנה באתר של אלעל הוא לא קיים במערכת. פשוט נמחק והתחושה היא של חוסר אונים מוחלט. אם אין הזמנה אז על מה יש לדבר..
אם היה מדובר רק בי מילא.. הייתי כבר מוותרת על 600 השקלים האלה, אבל לא נעים מאחיותי..
ואגב - ממה שראיתי - הסוכנות הזו שייכת, או חברת בת של ... הפלא ופלא.. gotogate...
שמרו נפשותיכם משתי הסוכנויות האלה.
אני את הלקח שלי למדתי וקונה כרטיסים רק ישירות מחברות התעופה.
-
@meravshell נשמע שצריך להחליף את השם מ- gotogate ל- gotohell
אין אפשרות לערב גורם משפטי בסיפור הזה???
-
וואלה.. נכון
האמת שאין לי כוח להתעסק עם זה. אני גם לא יודעת איך מגיעים לסוכנות הזו והיכן היא נמצאת בכלל. יש טלפון כביכול בארץ אבל כמובן שאף אחד לא עונה בו..
יש להם אתר נחמד ומזמין, ואפילו שלחו לי, אחרי אחד המיילים הנזעמים ששלחתי להם, למלא סקר שביעות רצון לשירות שנתנו לי חח
אני עכשיו בשנת שבתון אז יש לי יותר זמן. אולי אחליט באמת לעשות מעשה ולנסות דרך משפטית.
שאלה יהיו צרותינו מה שנקרא (אחרי ששמעתי את כל החדשות היום זה מקבל פרופורציות).
-
@meravshell נכון. מאחל לך בהצלחה. (ואם לא- אז אין מה לעשות , כסף בא כסף הולך..... )
סקר שירות לקוחות? פפפחחח מישהו בכלל מתייחס לזה שם?
-
יש תופעה במנועי חיפוש שטיסות בסוכניות מחו"ל, שאינן חברות תעופה מוכרות במחיר נמוך, לפעמיים בחצי מחיר מחברת התעופה, אבל......המבין יבין. לרכוש רק בחברת התעופה. שאתה מקבל את הכרטיס במקום. זה הכלל. וכיום בגלל ביטולי טיסות, עדיף רק בחברת תעופה שנותנת החזר כספי מלא אם ביטלה את בטיסה. ומקדם הבטחון עם תקדים, לרכוש בפייל פאל, אם בוטלה הטיסה פאייפאל מחזירה את הכסףבלי טובות של חברת התעופה. שולחים את ההודעה שהטיסה בוטחה וזהו. עכשיו יש חברות שלא שולחות הודעות רשמיות על הביטול...חחח.
-
לפני הקורונה קניתי מ E-DREAMS טיסה לטשקנט שהתבטלה בגלל הקורונה. בסופו של דבר סוכנת חמודה בנציגות בתל אביב הצליחה להקים לתחיה את ההזמנה וטסתי לשם. בE-DREAMS הנושא עדיין בטיפול. רנצי