למטייל - השוואת הפורום מול קבוצות טיולים בפייסבוק
-
קודם כל זה שרשור ממש מעניין. מזדהה עם הרבה דברים שנכתבו כאן. בפייסבוק באמת לרוב המידע יותר מקומי ויש קבוצות יעודיות לכל מדינה ואפילו אזור וזה יכול לייעל את החיפוש. מצד שני גם לתחושתי-כפי שיונית כתבה-הרבה קבוצות הפכו ממוסחרות והרבה כותבים מנסים לקדם את העסק שלהם וזה מפריע לי מאד. אבל יש קבוצות פייסבוק ברמה גבוהה ועם כותבים מנוסים. כך שזה לא שחור-לבן... לדעתי כשהפורומים בלמטייל מתפקדים היטב זו פלטפורמה יותר נוחה ורחבה לעומת הפייסבוק וגם קל יותר למצוא את המידע בחיפוש "בגוגל" למשל. וזה יתרון מאד גדול. אישית-לפעמים מתגעגעת לדיונים שהיו כאן ובפורום משפחות השכן-אבל הכל משתנה ברוח הזמן... שבת שלום ומטויילת לכולם.
-
שלום
יונית הפנתה אותי היום לדיון הזה .
רוצה מאוד להודות לפותח השרשור כאן ובצדק, שכן אין עוררין שזה הפורום הפעיל ביותר באתר למטייל
הגם שעדיין מרבים כאן גולשים יקרים להבליט את הפורומים של למטייל לעומת הרשתות החברתיות האחרות-יש להודות בכאב שהנסיגה שלהם כואבת.
אני מתכוון גם לכאלה ותיקות ,וותיקים, שהפסיקו את פעילותם כאן לטובת רשת כזו או אחרת אך מביטים לאחור בהערכה
וכאשר הם נקראים לדגל הם מתייצבות/ים!!
יונית הזכירה את יובל לימון הבעלים הקודם של חברת למטייל ,ואשר אתר האינטרנט ובעיקר הפורומים היו מפעל החיים בשבילו
עד שהקורונה הכריעה אותו ,וידוע שהוא מצר על מצבם .
מוני
-
על יובל לימון יצא לי לקרוא בעיקר. איש חזון שראה את העתיד עוד לפני שהיה, הן בהקמת החנויות עצמן והם מבחינת קהילת המטיילים.
גם אני הייתי בהרצאות בחנות למטייל בדיזינגוף לפני הטיול שלי לניו זילנד לפני הצבא, וגם אני רכשתי את מיטב הציוד בחנות. ועדיין רוכש מדי פעם.
אולי אחד ממנהלי הפורום, יוכל להעביר את השרשור הזה אליו, ולו רק בשביל להראות לו את ההערכה שכולנו רוחשים לפועלו המרשים, ואת התקווה שנוכל לחדש ימינו כקדם. כמו גם כמובן לבעלים הנוכחי שיבין איזה נכס נמצא תחת ידיו
-
imeshy2 איש יקר
לאחרונה ריגשת אותי בפורום צפון אמריקה במילים
הכול כך נכונות שרשמת לענבר "ההולכת רחוק", עד כדי כך
שכשלי עצמי נגמרו המילים עבורה, הפניתי את המשתתפים בשרשור ההוא
לפוסט מילותיך שלך.
כמי שחרד למצב הפורומים ראיתי באיחור את ההודעה שלך והדיון שהתפתח
מודה שגם מחשבה זאת שלך ריגשה אותי.
ביחס ליובל לימון וקהילת המטיילים שהייתה הבייבי שלו ,נחשפתי אליו באחת מפגישות
המנהלים במשרדי החברה ,היה נהדר לראות אותו צוהל בצדק לגבי מקומם הבכיר של פורומי "למטייל"
ביחס לשאר הרשתות החברתיות .
ואשר לבקשתך ,למרות שכבר כתבתי שאני יודע שהוא מיצר על המצב ,נוצרה לי הזדמנות לבקש אפשרות לתקשר
איתו , ואני מתכוון לבקש בהקדם מחבר משותף שלו להעביר לו את כתובת השרשור שפתחת.
שוב תודה והערכה לך
מוני
-
מתי 'למטייל' נמכרה?
-
-
הבעיה בפורום הינה שיש הבדל בין מטייל בשנות העשרים לבין מטייל בשנות השישים או השבעים. כעת אם מטייל בשנות השישים שבעים מעלה שאלה בפורום ועונה לו מישהו בשנות העשרים או ההפך מישהו בשנות העשרים שואל ועונה לו מישהו בשנות השישים שבעים. אז כמובן שלתשובה לא יהיה ערך מכיוון שהמבט של בן עשרים אינו אותו דבר כמו של בן השישים. ואופי הטיול הוא משתנה בכל גיל. לכן אף פעם תשובה בפורום תוכל לקלוע לשאלתו של השואל אם אין מכנה משותף ביניהם.
-
ולכן תמיד הותיקים שביננו שואלים, אם לא יודעים--האם מדובר בזוג בירח דבש, משפחה עם פעוטות, הורים עם מתבגרים, מבוגרים וכו...
אין ערך לתשובה סתמית של "מה עושים במדריד" בלי להבין מי השואל.
-
דיון מעניין. כמי שנעזרת באתר למטייל כדי לכתוב סיכומי טיולים, שמחה שלא נסגר בתקופת הקורונה למרות שהצטמצם. זוכרת שלפני שנים רבות כל טיפ או פוסט זיכה את כותבו בנקודות שאפשר היה להמירן בקניה בחנויות למטייל והיוו תמריץ לטיפים משמעותיים ועכשווים. גם אני כמו רבים אחרים מצטרפת לקבוצות פייסבוק יעודיות לעיר/מדינה מסוימת ואח"כ עוזבת. מצטערת שחברים/ות רבים פתחו בלוג עצמאי ועזבו. אולי, אם האתר יחזור להיות יותר נגיש וקל להתמצאות יחזרו אליו גולשים ותיקים ויתווספו חדשים. תודה מיוחדת ליונית שנמצאת שם תמיד עם תשובות לעניין.
-
מסכים עם מה שאת אומרת, אם כי הייתי משתתף גם בלי פרסים ( שיצרו קצת השתתפויות ותגובות לא רציניות על מנת להגדיל זכאות).
ולגבי ההצטרפות ועזיבה של קבוצות יעודיות, שגם אני נוהג כמוך בהכנות לטיול הקרוב - זו אחת הבעיות שלהן, שהחזרה להגיב מועטה, הרבה תלוי במנהל האתר, שלעיתים מנווט לתשובות דומות כל הזמן, מי שבעיקר נשארים שם הם אנשים בעלי עניין ולכן פחות אוביקטיבים וכו'... וכאן היתרון של למטייל לדעתי-קל יותר לעקוב אחרי מגיבים, תשובות יותר ארוכות מעשה ואל תעשה שמרגיש לי בכל הפייסבוק/ווטסאפ, אני מתחבר יותר או פחות לכותבים מסוימים וככה מסנן את הקריאה שלי וכו'.
בקבוצה אחת מכמה תשובות שעניתי הפכתי ברגע לכותב על ( או איך שיקראו לזה בעברית)... מראה כמה שתנועה מהירה ולא יציבה...
-
רק עניין קטן אחד.
בפעם הראשונה שקיבלתי "כותב מתמיד" או "כותב על" איך שקוראים לזה-מה זה טפחתי לעצמי על החזה, "איך הם הספיקו תוך שתי תשובות וחצי לזהות את איכות התשובות שלי..."
אח"כ קיבלתי את התואר- בקבוצה של ילידי ירושלים ולא הבנתי כי לא יתכן שבגלל שעניתי בקבוצה של 5000 גולשים על מי היה בית הקולנוע בירושלים ברחוב מסוים, זה הפך אותי לכותב רציני. כשזה קרה פעם שנייה בקבוצה של היסטוריה כלשהי-ועל התגובה הראשונה הפכתי לכותב על.... הבנתי שזו שיטה למשוך להשאיר גולש מזדמן להיות גולש קבוע.
ואז...יצא לי כל האוויר מהאגו.
-
שלום לחברי הפורום היקרים . שיתפו איתי את השרשור הזה ורציתי להגיד כאן לכולכם תודה . אני מאד מאמין ב"חוכמת ההמונים" ובתקופה שפיתחתי את האתר של "למטייל" - יותר מתמיד . במשך השנים נאסף סביב האתר והפורומים קובץ מצויין של אנשי טיולים אמיתיים שבזכות המידע שהיה ברשותם ושנתנו-תרמו הרבה , הרבה , להרבה אנשים שזכו בזכותם לטיולים מצויינים ומדוייקים . אני רק דאגתי ליזום את המערכות הנכונות ואת הרוח הגבית שאיפשרה לאתר לעוף למעלה . כפי שאתם יודעים לאחר שהקמתי את למטייל ותחזקתי אותה במשך הרבה שנים מכרתי את חלקי בלמטייל לאנשים טובים שאני קיוותי ומקווה שיתחזקו ויגדילו את כוחה בעתיד. הזמנים משתנים כל העת והופכים ליותר מאתגרים וכניראה כרגע נושא הפורומים לא "באג'נדה" הנוכחית של מפעילי למטייל החדשים אבל אני מאמין שזה יכול להשתנות ויש מה לעשות ועוד הרבה ובמיוחד כשאתם ממשיכים "לבעוט" ולרצות לתרום ולהעניק למען המטיילים שבדרך (וכן גם אני שותף לדעתכם בנושא הרדידות של קבוצות הווטצאפ והפייסבוק במתכונתם הקיימת) . אז לבינתיים המון תודה מקווה לטוב
-
הוזכר על-ידי
מוני -
הוזכר על-ידי
imeshy2
-
אתר למטייל על כל תכולתו- בלוגים, טיפים, סיכומי טיול, פורומים וכו', הוא מבחינתי- בית.
האנשים פה הם העיקר!!!
אני נהנית לקרוא סיפורים שנותנים לי השראה (לטיולים עתידיים וגם סתם כי זה מעניין).
השאלות בפורום נענות על ידי מנהלים ומטיילים מנוסים שתמיד הצליחו להאיר לי את הדרך.
גם בקורונה שמרנו, בניצוחו של גדליהו, על גחלת קטנה של תמונות מטיולים קודמים.
מוני ויונית ואני מניחה שעוד מנהלי פורומים נוספים מנסים לפנות להנהלה לעזרה, לתיקון הבאגים.
כולי תקווה שזה יקרה.
-
תודה על תגובתך, יובל.
הפורום ,האתר, המערכת אצל חלקנו לפחות היא חלק מהנשמה של הטיולים.
נקווה לימים טובים,מעשירים ולא מרדידים.
-
שלום לך יובל
אני שמחה שטרחת להתפנות מעיסוקיך ולהשיב באתר פורום אירופה
שהיה אחד מהבייבים המצויינים שיצרת באתר "למטייל"
ההנהלה החדשה אפילו אינה קוראת את הדברים הנכתבים באתר שלהם.
הבעיות הקיימות הן אקוטיות להמשך קיומו של האתר.
לא יתכן שבימינו לא ניתן להגיב מנייד לפורומים.!!!
לא ייתכן שמאז מתקפת ההאקרים שגרמה להעלמותן של תמונות בפורומים ובבלוגים
לא יתוקנו מזה כמעט שנה!!!
איזה ערך יש לנכתב ללא העלאת תמונות ששוות אלפי מונים בעת כתיבה און ליין כשנמצאים בחו"ל?
פניות רבות נעשו הן ע"י מוני היקר, הן ע"י יונית היקרה והן על ידי (כיום יותר בלוגרית בלמטייל שבטיולך ליוון נעזרת בבלוג שלי לגבי מטאורה)
ונפלו על אוזניים ערלות. לא קרה דבר!!!
גם אני כמו כולם כאן התאכזבתי מהקבוצות היעודיות בפייסבוק,
אבל בצורה הזאת שפועלת למטייל כיום זו המתת חסד של האתר
מבלי להצהיר זאת בפומבי!!!
בתודה מראש לך ולכל החברים היקרים שכתבו כאן.
אם יש לך דיבור עם ההנהלה החדשה נשמח שתשתף אותם
בקריאה של כל הכותבים המצויינים כאן - שיינתן טיפול למכאוביהם בכתיבה באתר.
רחל לבון
-
אני בתקווה שיחזרו לימים של פעם שהיינו הולכים להרצאות בסניף דיזנגוף סנטר. ושם יכולת לשאול הכל והיית מקבל תשובות על פי המתאים לכל אחד עלפי גילו. כי יכולת לראות את כולם חילוני, דתי , צעיר, מבוגר, גיל ביניים, וכך קיבלנו תשובה מדוייקת
-
פוסט זה נמחק! -
האתר לא יחזור למה שהוא היה כי העולם מתקדם ומשתנה אין מה לערוג על העבר שלא יחזור גם עולם הפרסום הדיגטלי הולך ונעשה קשה בשנים האחרונות, ועוד לא סיימנו עם רפורמת הקוקיז אין הצדקה כלכלית לאנשים שאין להם כסף מיותר לתמוך באתר, אלא אם כן אם מסוגלים לראות מודל כלכלי להחזקתו אין כל כך מה להתעצבן שמישהו לא מוכן להוציא מכיסו כסף לתחזוקה. תחזוקת האתר אכן במצב ירוד, גם מבחינת חווית המשתמש, וגם מבחינת איכות הserving, שרתי האתר נופלים ככל הנראה לא מעט, וזאת הסיבה שמקבלים כל יום 503. לא חקרתי בדיוק, כי אין לי זמן מיותר, אבל זאת הערכתי לא יודע אם המודל הקודם היה מספיק כלכלי, אבל יכול להיות שהבעלים החדשים לא רואים מודל מוצלח, והחליטו לחלוב כמה שניתן קצת פרסום, קצת לידים לחנויות למטייל, לא יודע מה.
-
צודק בהחלט
היטבת להגדיר את המצב
כל מילה שלך בפוסט בסלע
אבל יש דרכים להודיע לנו להפסיק לחזר אחרי המשרדים
פשוט היו צריכים לומר לנו שלוש מילים זה מה יש
מוני
-
מטרת הפוסט הזה הייתה להציג ולשתף את התסכול שלי מהאלטרנטיבות הקיימות. אם לי זה מפריע, כך הנחתי, יהיו גם נוספים שהרדידות בפלטפורמות האחרות יפריעו גם להם.
האתר מהווה מקור אדיר ליידע מעמיק שכמעט ולא קיים במקומות אחרים, והוא מופעל כמעט לחלוטין על ידי מתנדבים.
בשל כך, אני מתאר לעצמי, שאפשר לחשוב על מודל עסקי שישמר את הידע שנצבר באתר, ויהיה כלכלי בצורה כלשהיא למנהלי האתר. כולם מדברים כל הזמן על Traffic - וברור (לפחות לי) שריבוי Traffic באתר, יכול להביא גם לעלייה ברכישה.