אוגוסט 24 התלבטות
-
שלום כולם!
מתלבטים לגבי אוגוסט 2024 ..משפחה מטיילת
עם שלושה ילדים שיהיו סביב 2+,4+ ו-7.הילדים "בוגרי" שוויץ, איטליה, צרפת, ארצות הברית וקנדה.
מאוד מתלבטים אם ולאן לנסוע בקיץ הקרוב...שנה שעברה היינו באלפים הצרפתיים שהיו מאוד יפים אבל אין להשוות לשאר היעדים שהיינו עם הילדים וכן נרשמה אכזבה קלה (של ההורים).
אבל האוכל היה מעולה
מתלבטים אם לחזור לשוויץ כי מבחינת הילדים לא נתקלנו במדינה שנותנת כזו מענה ונגישות לקטנטנים או לגוון עם אוסטריה? אולי יער שחור? סלובניה?
אנחנו מחפשים טבע עוצר נשימה, הרים מושלגים, נהרות שוצפים, יערות עד וכל נוף אלפיני שעונה לדרישות אלה.
עושים מסלולים בהתאם ליכולות ולמזג הרוח של הקטנטנים, אין בעיה עם נסיעות ארוכות..
רעיונות?
-
@hofmanim על שאלת ה"אם" לסוע לא אוכל לענות.
על השאלה "לאן" - אנסה.
אך ראשית אני חייבת לציין שאני קצת מופתעת מאכזבתכם מהאלפים הצרפתיים. שוייץ יש רק אחת, אבל האלפ"צים שופעים פסגות מושלגות, מפלים שוצפים והמון כחול וירוק. תוכלי לספק את סקרנותי - מה איכזב אותכם שם?
בכל אופן, אם את מחפשת עוד בסגנון נופי גלויה ומדינה סופר-ידידותית לקטנטנים בגיל ילדייך - חד-משמעית אוסטריה היא התשובה! איזור זלצבורגלנד עדיף לדעתי על טירול כי הנסיעות מעט פחות מפותלות, וטירול תתאים לכם בעוד כמה שנים כשהילדים יחפשו אטרקציות אקסטרים שוות. והאוכל באוסטריה... עילאי ואהוב גם על ילדים ישראלים (שניצלים וזה...)
ואם הזכרנו קודם אכזבות - היער השחור הוא נהדר מבחינת נגישות ואטרקציות לקטנטנים, אבל מבחינת נופים להורים - אם הבנצ'מרק שלכם הוא שוייץ (האלפים הברניניים, אני מניחה) והתאכזבתם מהאלפ"צים - היער השחור יאכזב עוד יותר. בסלובניה עוד לא היינו.
-
גם שמעתי על אוסטריה שהיא יפה ומומלצת מאוד. יונה, אני אמנם הייתי באלפים הצרפתיים מעט מאוד (פחות משלושה ימים), אבל יכולה להבין את האכזבה של ההורים אחרי שוויץ- יש בשוויץ משהו על גבול המושלם.. הירוק ירוק יותר, הכחול כחול יותר, הכל מתוחזק ומזמין יותר.. כבר לא מדברת על זה , שהאלפ"צ זה המקום היחיד שביקרנו עד כה שהמארחים פשוט לא היו נחמדים. נותני השירות היו פחות נעימים מבשוויץ איטליה ובטח יוון, שזה המקום עם המארחים הכי נחמדים שיש.. מן הסתם גם ענין של מזל..
בעלי נסע השנה עם ההורים שלו לסלובניה ואמר שהיא מדהימה, אבל לתחושתי לגילאים של הילדים שלכם אוסטריה תתאים יותר.
-
טירול זה הצד האוסטרי של הדולומטים, נכון? אם אני לא מתבלבל, זה יכול לתת נוף שונה מורשים משאר האלפים
-
קצת קשה לי לשים על זה את האצבע, כי כמו שאמרת באמת הכל ירוק ויש פסגות מושלגות אבל קצת הרגיש לנו "קטן".
היינו אחרי הרוקיז הקנדיים ואולי אם אסיר את ההשוואה זה יהיה יותר הוגן.
הרגשנו שיש עמק 1 עם רכבלים לשני הצדדים אבל..קצת הרגשתי שרואים אותו דבר מכל מקום.
וזה לא שלא טיילנו או עשינו מסלולים..את האגם הלבן, וגם עלינו עד קרחון בוסון..רכבת הקרח ועוד -לא יודעת אולי זה תחושה אישית.
נסענו גם לאנסי לשבוע..דווקא מאוד נהננו שם היא מהממת.
למרות שגם אם משווים לאלפיים הברניים ולא לצפון אמריקה אז גם יש פער לדעתי.
ואולי אנחנו סתם בררנים
כי שחזרנו משוויץ הרגשנו שהכל מסודר ומוקפד מדי
ביומיים האחרונים נכנסתי יותר לעומק לאוסטריה אני חושבת שטירול דווקא יותר מעניינת אותנו מזלצבורג.
-
היי,
גם לדעתי טירול יותר מעניינת ודרמטית, ובכל זאת לאור גילאי הילדים הייתי בוחרת את זלצבורג ואזור האגמים סביבה. נוף גלויה וידידותי מאד למשפחות. אני חושבת שאחרי שוויץ באה אוסטריה מבחינת נופי גלויה, אבל הערה-האלפים הצרפתיים זה לא רק אזור שאמוני ואנסי. אנחנו אהבנו אפילךו יותר של השמורות הפחות מתויירות ומסודרות-כמו Vanoise או Écrins . ועוד נקודה - אם אתם אוהבים נופים ולא סובלים מנסיעות-חשבתם על נורווגיה? תקראו קצת..
-
הטירול האוסטרי שונה מאד מהדולומיטים ודומה לשוויץ בגדול, ורק חלקים קטנים קרוב לגבול האיטלקי קצת מזכירים את הדולומיטים האיטלקיים. וגם לדעתי הדולומיטים באמת שונים ומרשימים.
-
בזמן האחרון דיברו איתי בהקשר לטרקים על וונואז והרושם היה דומה - "כמו המונבלאן רק בלי אנשים ועיירות בדרך" (זה זה נאמר לחיוב עם חיוך). מעבר לזה - חשבתם אולי על הפירנאים הצרפתיים(הצד הצרפתי "רטוב" יותר מזה הספרדי)? הם שונים מהאלפים ויכולים עם לתת תחושה יותר דרמטית אם "התרגלתם" לאלפים
-
"כמו המונבלאן רק בלי אנשים ועיירות בדרך" (זה זה נאמר לחיוב עם חיוך) אהבתי והייתי מוסיפה-פחות תיירים ויותר מטיילים חובבי טבע, פחות רכבלים ואטרקציות, הרבה יותר פראי ועם יותר סיכוי לצפות בבעלי חיים ופריחה אלפינית עוד יותר מרהיבה. כפרים מרגישים יותר אותנטיים, מומלץ בחום לאוהבי טרקים בטבע.
-
טוב קצת קשה להתחרות ברוקים הקנדיים
במיוחד בהבט של החיות או דובים לא תראו באירופה
בנוסף לכל היעדים הנפלאים שהציעו לך תשקלי גם את הפירנאים הספרדים והצרפתים ( הצרפתיים אפילו יותר ).
אם יש מספיק זמן ניתן לשלב גם את חבל הבסקים. מאוד ממליצה
-
האם גם עמק אאוסטה באיטליה יכול להתחרות בנופים אלו של אגמים ופסגות מושלגות או שהאזור פחות מרשים?
-
לטעמי עמק אאוסטה פחות מרשים, ובכל זאת למי שטייל בשאר חלקי האלפים-אז מאד מאד מומלץ!
-
-
מאוד מאוד קשה..וזה בלי להזכיר את גליישר, ילוסטון אבל אני מנסה לא להשוות
אני אבדוק את הפירנאים
תודה רבה!
-
היינו בעמק אאוסטה בשני טיולים שונים ואהבנו אותו מאוד מאוד!
אבל הוא באמת היה בטיולים הראשוניים שלנו..מניחה שאחרי מקומות אחרים הוא "פחות מרשים" אבל איטליה תמיד מומלצת לדעתי.
ואם כבר מגיעים לשם אסור לוותר על הפארק גראנד פרדיסיו - מדהים.
-
הנה המחשבות שלי
-
מסכים איתך לגבי התחושה של האלפים הצרפתיים מול שוויץ. בשוויץ הכול היה פשוט "קצת" יותר יפה. לא שהאלפ" לא היה יפה כמובן. פשוט קצת פחות.
-
לא הייתי באוסטריה כלל
-
לא רשמתם איפה הייתם באיטליה. האם זה דולומטים (שהנוף בהם שונה מאשר בשוויץ בגדול) או באיזור אחר. במידה ולא הייתם בדולומיטים הרי שזו אופציה נהדרת עבורכם
-
האופציה האחרונה שאציע תהיה לשנות כיוון לחלוטין! ראיתם הרבה אלפים וקשה להתעלות על זה מבחינת הקיטש המושלם. אני בשנים האחרונות מצאתי את האי הבריטי כגיוון נפלא לאלפים. אמנם ההרים לא מושלגים, אבל הנוף שונה לחלוטין ויפה בצורה מדהימה (מוזמנת לבקש ואשלח לך אלבומי תמונות משם). הגיוון בנוף עשוי לעשות לכם את זה. כדאי לבדוק - איזור האגמים באנגליה, סנודוניה, היילדנס בסקוטלנד וכו'..
-
-
אני מציע שתי אופציות שונות:
- אזור אגם אכנסי שהוא ממש פיורדים וריכוז טבע יפהפה בשטח קטן והיייתי משלב עם אוסטריה/בוואריה.
- איסלנד - לא נוף אלפיני אבל טבע עוצמתי שאין במקומות אחרים.
-
תודה לשניכם! אני קצת מגששת על האיים האזורים בפורטוגל הם שונים ואולי יתנו קצת גיוון באמת לנוף האלפיני.
אזור האגמים באנגליה כבר הוכן עבורו טיוטת טיול שנזנחה ...לא בטוחה אבל שהוא יתאים לנו השנה.
לגבי איסלנד..הוזמן כבר ש ליוני הקרוב! טיפים יתקבלו בשמחה.
-
איסלנד הייתי פעמיים. אחד מהם בקיץ האחרון.
טיפים:
- להזמין מקומות לינה ורכב כבר עכשיו (ממליץ על חברות השכרת רכבים איסלנדיות)
- מקומות שאתם ממש רוצים להיות לתכנן שאם באותו יום יהיה מזג אויר גרוע אז ביום למחרת. אצלי זה נפתר על ידי לינה קרובה למקומות הללו ואז או שמבקרים בערב או בבוקר למחרת.
- הכי יפה והכי מיוחד זה הי highlands (במיוחד לנדמנלאוגר ולאקי). לא לפספס גם אם מוותרים על עוד איזה מפל ידוע, יש המון מפלים אבל ה highlands ייחודיים
- עיר הבירה אפשר בקלות לוותר. אין שם שום דבר מיוחד והכל יקר.
-
היי שוב, איסלנד באמת אחד המקומות הייחודיים ביותר. גם לדעתי הכי מיוחד-פנים האי . הייתי מטיילת שם מהמחצית השנייה של יוני ולא לפני\ כי לרוב הדרכים ההרריות (F) נפתחות במחצית שניה של יוני ואפילו מאוחר יותר. ממליצה רכב 4X4 טוב אם מתכננים טיולים כאלו וכמובן לנהזמין לינות מוקדם כעי המקומות הטובים נתפסים מהר מאד. אישית אהבתי הכי הרבה את הפיורדים המערביים, טאבל להגיע לשם או צריך להאריך את הטיול או לוותר על חלק מהמקומות המזרח או דרום, דבר שהוא קצת קשה ליישום, לרוב.
הכי שוב בעיני לא לפספס את לנדמנלאוגר, בשום אופן וגם אהבנו מאד את תורסמורק.