ונקובר מול סיאטל - מה כדאי?
-
הי
יש לי כמה שאלות למי שביקר בצפון מערב ארה"ב וקנדה ואשמח לייעוץ:
אשמח לביקורות איפה כדאי לבקר - באקווריום של סיאטל או באקווריום של ונקובר?
נהיה בשתי הערים - כרגע בתיכנון בונקובר יומיים, בסיאטל 4 ימים, בתחילת אוגוסט 2024
משפחה עם 2 בני נוער, בני 18+15.
היינו בטיול לפני שנתיים באקווריום של מונטריי ביי בקליפורניה ואהבנו מאד
מי שביקר בשני האקווריומים - איזה מומלץ, אם צריך לבחור רק אחד לביקור בטיול הנוכחי?
כנראה לא נגיע לאיזור שוב...
מה עוד מומלץ לעשות בונקובר חוץ מהאקווריום, פארק סטנלי ופארק החבלים קפילנו וציינה טאון?
בויקטוריה חוץ מ Butchart Gardens יש עוד משהו שווה? או לוותר על בכלל על היום הזה? רק בשביל הגנים נראה קצת סיבוב?
בסיאטל מתכננים ביקור במפעלי בואינג לסיור ובמוזיאון התעופה, במוזיאון המוסיקה MoPOP, בשוק האוכל Pike Place ובמוזיאון הזכוכית של ציהולי.
חשבנו גם לבקר במוזיאון הזכוכית בטקומה, האם הוא דומה מידי למוזיאון הזכוכית של ציהולי?
בסימן שאלה אם לבקר במוזיאון המכוניות LeMay - America’s Car Museum?
יש עוד משהו שכדאי לבקר בו בעיר סיאטל/טקומה?
אנו ממשיכים לפארקים אולימפיק, גליישר וילוסטון, כך שאלו הערים הגדולות בכל הטיול ואחר כך נטייל בעיקר בטבע...
תודה רבה
-
ביקרתי רק בזה של ונקובר ( לפני שהוציאו את החיות הגדולות) ובלי להכיר את סיאטל- על ונקובר תוותרו....
-
היינו מזמן באקווריום של סיאטל - נחמד אבל ממש לא חובה
עוד מקומות שניתן להיות בסיאטל:
לקחת שיט מהנמל (קרוב לאקווריום) נחמד כלל תצפיות יפות לעיר
Kerry Park - פארק קטן ממנו משתקף נוף של העיר
סכר חירם (Hiram M. Chittenden Locks) נמצא בפאתי סיאטל, בחלקה הצפון-מערבי ועל גדות ה-Salmon Bay המקשר בין אגם וושינגטון ואגם יוניון לבין האוקיאנוס הפסיפי (דרך מיצר פיוג'ט). הסכר הוקם במטרה לאפשר לאוניות ולספינות קטנות יותר להתגבר על הפרשי הגובה שבין האגמים לבין הים הפתוח.
אגם יוניון Lake Union- אגם יפה הממוקם באמצע העיר שהתפרסם בסרט "נדודי שינה בסיאטל" בזכות הבתים הצפים שלו, בהם חיים האנשים על המים כאשר האגם משמש כמגרש החנייה של המטוסים הקלים והיאכטות שלהם. מרבית הבתים בנויים על הגדה המערבית והמזרחית של האגם. הדרך הטובה ביותר לראותם היא בנסיעה בשדרת Fairview Ave. E לצד המזרחי של האגם. סביב האגם פארקים רחבי ידיים, שהגדול מכולם הוא Gas Works Park החביב על מעיפי עפיפונים. מ
אנחנו מאוד אהבנו את ויקטוריה - אבל לדעתי אם מחליטים לטייל אז ללון לילה אחד לפחות באי וומהאי באמצעות המעבורת לעבור לפארק אולימפיק
-
@nbk אין לי תשובה לגבי האקווריום. לא ביקרתי באקווריום באף אחת מערים אלו. מקווה לעזור לגבי אתרים אחרים. לגבי סיאטל, 4 ימים הם פרק זמן די ארוך. ראיתי שבתכנון שלכם ביקור במתחם Seattle Center שם נמצאים מוזיאון צ'יהולי (שלא התלהבתי ממנו. הוא די קטן), ה- Space Needle ומוזיאון MoPOP (שנקרא מוזיאון EMP בזמן שביקרתי בו), עליו אני ממליץ בחום. מהצד השני של הכביש בשדרה החמישית (של סיאטל) נמצא מרכז הקרן של ביל ומלינדה גייטס ובו גם מרכז המבקרים. ממליץ על הביקור בו. הם מתארים את הפרויקטים של הקרן ברחבי העולם. לדעתי, פרויקטים חשובים שמשפיעים על הרבה מאד אנשים.
עוד סיור שלא הזכרתם הוא Seattle Underground Tour שיוצא מ- Pioneer Square. זהו סיור ארכיאולוגי שמוביל לסיאטל בתקופת הקמתה ובשנותיה הראשונות. סיאטל הנוכחית נמצאת מעליה. סיור שהיה מעניין לדעתי.
ביקרתי בנוסף בשני אתרים נוספים שלא הזכרתם: ה- locks בכניסה מהים לתעלה המובילה לאגם וושינגטון, כמדומני (Ballard Locks, על שם חירם צ'יטנדן) ומוזיאון המדע והתעשיה שנמצא על הגדה הדרומית של אגם וושינגטון, לא רחוק מאותם locks שהזכרתי.
ביקרתי ונהניתי גם במוזיאון המכוניות ב- Tacoma. מיקומו ממש ביציאה מ- I-5, כך שקל למצוא אותו
תמונות מסיור Seattle Underground
תמונות ממוזיאון המכוניות ב- Tacoma
לגבי ונקובר, הייתי שם רק יום וחצי. לא הייתי ה- Capilano. במקום זאת הלכתי ל- Lynn Canyon Park, שהביקור בו לא עולה כסף וגם בו יש גשר תלוי (אם כי הרבה יותר קטן). שני המקומות נמצאים ב- North Vancouver, מצפון לאי בו ממוקמת ונקובר. ביקרתי גם בפארק סטנלי. ממש לא להחמיץ. פארק יפה עם נופים לעיר וגם ל- North Vancouver. לפני ההגעה לפארק פשוט טיילתי ברגל בעיר מבית קנדה, שם עוצרת המעבורת שמובילה מ- North Vancouver לעיר, דרך מרכז העיר וצ'ינה טאון ועד לפארק סטנלי.
היתה לכם התיחסות לויקטוריה. כמובן שיש צורך לקחת מעבורת לאי ונקובר על מנת להגיע לשם. אני אהבתי את ויקטוריה, אבל אני לא בטוח שהייתי עושה לשם טיול יום. הביקור שלי בויקטוריה היה לפני היציאה לפארק הלאומי Pacific Rim בצד שני של האי ונקובר. כלומר, אם אינכם משלבים את הביקור בטיול באי ונקובר, אני לא בטוח ששווה המאמץ של טיול יום לויקטוריה. כמובן, בהנחה שמצאתם מה לעשות בונקובר במקום זה. בביקור של יומיים בונקובר, לדעתי תוכלו לבלות את כל הזמן בונקובר.
-
היינו בשני מוזיאוני הזכוכית, בסיאטל וגם בטקומה. אהבנו מאוד את שני המוזיאונים, העבודות שם מדהימות ביופין למי שאוהב את התחום. שניהם לא גדולים אבל אני רואה בזה יתרון ולא חסרון.
-
תודה רבה!
-
תודה רבה על הפירוט!
הכוונה ב 4 ימים זה כולל גם את טקומה, מתלבטת האם להישאר לישון בסיאטל ולנסוע לטקומה או לעבור לישון יום/יומיים בטקומה
לעבור מקום לינה כל יומיים קצת מעייף...
אז אם נישאר 4 לילות בסיאטל, ניסע לטקומה יום אחד למוזיאון הזכוכית ולמוזיאון המכוניות ונחזור לישון בסיאטל
הקרן של גייטס, זה כמו מוזיאון קטן? מתאים לבני נוער?
ב LOCKS האם רואים דגי סלמון קופצים באוגוסט?
מוזיאון המדע- הכוונה ל Pacific Science Center?
האם מעניין? (היינו במוזאוני מדע בוושינגטון DC , האם שווה ללכת גם כאן?)
לגבי ויקטוריה, עדיין מתלבטת אם ל"בזבז" עליה יום בטיול ...
האם יש מוזיאונים שווים בונקובר?
בינתיים כל מה שראיתי מההמלצות שקראתי היו ביקור בפארקים- סטנלי, קפלינו, ליאן...
תודה רבה
-
תודה רבה
התיכנון לעבור לויקטוריה אחרי 3 לילות בפארק אולימפיק, עם רכב שכור על מעבורת ומשם לונקובר, ואז לרדת לסיאטל, לפני שממשיכים לגליישר וילוסטון...
לאולימפיק אנחנו מגיעים מפורטלנד (נוחתים שם) בנסיעה לאורך חופי אורגון
מה עוד יש לראות בויקטוריה חוץ מגני Butchart?
יש מוזאוני אמנות מעניינים בסיאטל או ונקובר/ויקטוריה?
מנסה למצוא מקומות שיתאימו/יעניינו גם לבני נוער, אין במסלול טיול שלנו הפעם אף לונה פארק כמו בטיולים קודמים, אז מחפשת משהו אחר שמתאים לבני נוער
אוהבים גני חיות ולכן חשבתי על האקווריום, בסיאטל או ונקובר, אמנם לא מלהיב כמו לונה פארק אבל גם נחמד
נצטרך לראות את הסרט נדודי שינה בסיאטל עם הבני נוער, הם עוד לא ראו... מעניין היכן ניתן למצוא אותו כיום ?
לגבי השייט, הכוונה לשייט ליוויתני אורקה?
-
תודה
מה הכוונה הוציאו את החיות הגדולות?
ראיתי כל מיני דעות בטריפאדוויזר על איזה אקווריום מוצלח יותר
טענו שזה של סיאטל עבר שיפוץ לפני כמה שנים אבל הוא יותר עמוס לרוב
והרבה דווקא אהבו את זה של ונקובר
לפני כמה שנים ביקרתם שם?
עם ילדים גדולים?
-
הי,
היינו ב- 2018 באזור ומאוד נהננו.
- ויקטוריה נחמדה אבל כדי להגיע אליה יש לשוט במעבורת והייתי נוסע אליה רק כחלק מטיול באי ונקובר שיש בו שמורות טבע מקסימות ויפיפיות (שמורת פסיפיק רים היפה מכולם Pacific Rim National Park, שמורת מפלי אינגלישמן Englishmen Falls Provincial Park, שמורת מפלי קואליקום Little Qualicum Falls Provincial Park, שמורת מקמילן Macmillan Provincial Park). דרך אגב, ראיתי שהתייחסתם לעניין בבעלי חיים, אז היינו גם בפארקים הלאומיים הגדולים ו/או המפורסמים יוסמיטי, ילוסטון וגרנד טטון (בארה"ב), באנף, ג'אספר ויוהו (בקנדה) שבכולם יש דובים ורק בפארק הלאומי פסיפיק רים ראינו דובים ובשפע. בויקטוריה עצמה ביקרנו וראינו:
- Butchart Gardens - מקסים
- מרכז העיר עם הבתים הויקטוריאנים היפים
- רציף הדייגים Fisherman's Wharf, מקום יפה כשלעצמו וממנו גם יצאנו לשיט ליוויתנים
- בניין הפרלמנט של בריטיש קולומביה Legislative Assembly of British Columbia, יפה ומעניין מבחוץ ומבפנים ויפה גם לראות אותו מואר בחשכה
- פארק Thunderbird הסמוך לפרלמנט והנמצא מאחורי המוזיאון המלכותי של BC. זהו פארק קטן עם מספר עמודי טוטם יפים
- ניתן לראות מידע נוסף ותמונות בפוסט שלנו בבלוג - לינק
- העיר ונקובר מקסימה ומומלצת. אנחנו ביקרנו וראינו בה:
- פארק סנטלי - יפה
- שכונת Yaletown המלאה מסעדות ובתי קפה - נחמד לבילוי קולינרי בערב
- האי גרנוויל (שהוא בעצם חצי אי). מקסים עם חנויות בוטיק ושוק איכרים יפה - לא לוותר
- רובע Gastown עם שעון הקיטור המפורסם
- בניין Harbour Center והתצפית מראשו
- הרציפים ומבנה גג המפרשים של Canada Place
- Queen Elizabeth Park - פארק נחמד עם חממת Bloedel Conservatory עם הצמחים והציפורים - יפה
- פארק קאפילנו Capilano Suspension Bridge Park - הגשר התלוי המפורסם, טיילת צמרות העצים Treetops Adventure וטיילת הצוקים Cliffwalk
- מוזיאון האנתרופולוגיה MOA - מומלץ ביותר
- גן ניטובה Nitobe Memorial Garden
- ניתן לראות מידע נוסף ותמונות בפוסט הזה בבלוג שלנו - לינק
- סיאטל מקסימה וביקרנו והיינו בה במקומות הבאים:
- הסכרים של באלארד Ballard Locks הנקראים רשמית Hiram M. Chittenden Locks - ראיתי ששאלתם על דגי סלמון באוגוסט, אז היינו באוגוסט וראינו בסולם הדגים דגים קופצים. אפשר לראות את הסכרים והשערים בפעולה ואם יש מזל אז גם את גשר הרכבת נפתח ומתרומם כשספינה גדולה עוברת מתחתיו.
- הבתים הצפים שלחוף אגם יוניון, בצדו המזרחי של האגם לאורך חלקים מרחוב Fairview Ave.
- מחט החלל Space Needle - עלינו פעמיים לתצפית יומית ולתצפית לילית
- מוזיאון MoPop
- מוזיאון וגן צ'יהולי
- שוק האיכרים, ה- Pike Place Market
- כיכר פיוניר וסיור underground בסיאטל
- תצפית על העיר ממגדל קולומביה
- שיט בנמל ובמפרץ של סיאטל - מומלץ
- מפעל בואינג
- ניתן לראות מידע רב נוסף ותמונות בפוסט הזה בבלוג שלנו - לינק
תהנו
- ויקטוריה נחמדה אבל כדי להגיע אליה יש לשוט במעבורת והייתי נוסע אליה רק כחלק מטיול באי ונקובר שיש בו שמורות טבע מקסימות ויפיפיות (שמורת פסיפיק רים היפה מכולם Pacific Rim National Park, שמורת מפלי אינגלישמן Englishmen Falls Provincial Park, שמורת מפלי קואליקום Little Qualicum Falls Provincial Park, שמורת מקמילן Macmillan Provincial Park). דרך אגב, ראיתי שהתייחסתם לעניין בבעלי חיים, אז היינו גם בפארקים הלאומיים הגדולים ו/או המפורסמים יוסמיטי, ילוסטון וגרנד טטון (בארה"ב), באנף, ג'אספר ויוהו (בקנדה) שבכולם יש דובים ורק בפארק הלאומי פסיפיק רים ראינו דובים ובשפע. בויקטוריה עצמה ביקרנו וראינו:
-
-
-
@nbk מטעמים של הגנה על חיות בר הוציאו משם בלוגות, דולפינים וכו'....
-
תודה רבה על התשובה המפורטת!!
תענוג לקרוא!
האם לדעתך שמורת Pacific Rim National Park דומה מאד לשמורת פארק אולימפיק?
ואם אנו מבקרים באולימפיק 3 לילות לפני ההגעה לויקטוריה, אז בעצם מיותר לבקר גם בפסיפיק רים? ושאר הפארקים שרשמת?
כמובן שזה בגלל שזמננו מוגבל לצערי, יש לנו רק כ-25 ימים לטיול הזה, באוגוסט
אנו נוחתים בפורטלנד בצהרים, למחרת בוקר נוסעים לפארק אולימפיק דרך חופי אורגון עם עצירה ללילה בדרך (אולי באסטוריה), ואז 3 לילות אולימפיק, 2 לילות ונקובר, ואז חוזרים לסיאטל וטקומה ל-4 לילות ויוצאים לדרך לפארק גליישר, ילוסטון וגרנד טיטון... והביתה מסולט לייק סיטי...
אז לא נספיק את כל מה שיש לאזור להציע והקדשנו לויקטוריה וונקובר רק 2 לילות כרגע בתיכנון...
השאלה מה יותר יפה/מעניין/לא כדאי לפספס...?
האם לדעתך כדאי לשנות את התיכנון ולא לוותר על הפארקים ליד ויקטוריה?
עוד לא הזמנו לינות וטיסות אז גמישים עדיין...
האם לוותר על נחיתה בפורטלנד ונסיעה לאורך חופי אורגון עד אולימפיק, בשביל להחליף ב2 לילות בפסיפיק רים?
האם לוותר על אולימפיק לגמרי כי פסיפיק רים ושאר הפארקים באי ונקובר שרשמת דומים מאד לאולימפיק או יפים יותר?
מתלבטת...
לגבי שייט הליוויתנים שלקחתם מויקטוריה - האם רואים בו לוויתני אורקה? כמה זמן השייט? מתאים לאוגוסט מבחינת צפייה בלוויתני אורקה?
האם גם בשייט מסיאטל שלקחתם ראיתם לוויתני אורקה?
בטיול קודם שלנו לפני 3 שנים היינו בשייט ליד מונטרי ביי קליפורניה בספטמבר וראינו לוויתנים גדולים אבל לא לוויתני אורקה
ובשייט רואים בעצם רק זנב מידי פעם...
לפעם ראשונה זה היה מדהים, אבל לעשות זאת שוב ולראות רק זנבות שוב של אותו הדבר, זה יהיה קצת מאכזב... ולכן מתלבטת האם לנסות שוב שייט
לוויתני אורקה זה משהו אחר, מבינה שהם יותר קופצים מהמים וכך ניתן לראות חוויה אחרת של החיות המדהימות האלו
מה דעתך?
תודה רבה!
-
הי, השייט בסיאטל היה לאורך חופי העיר ומטרתו תצפיות שונות על העיר. השייט הזה לא היה שייט ליוויתנים. בשייט שלקחנו בויקטוריה ראינו בעיקר ליוויתני אורקה והרבה. לדעתי אפשר לצאת לשייט דומה גם מוונקובר.
הטיול שלנו התמקד במערב קנדה וסיאטל היה רק תוספת. לכן התמקדנו בפארקים של מערב קנדה וזה היה עיקר טיולנו. באולימפיק לא היינו מטעמי חוסר זמן (שהרי הטיול התמקד בקנדה) וגם משום שגם דעתנו הייתה שאולימפיק ופסיפיק רים דומים. כך שאיני יכול לחוות דעה מה משניהם עדיף כי לא הייתי בשניהם.
-
עוד משהו....אני חושב שזה מיותר לעבור במעבורת לאי ונקובר רק בשביל העיר ויקטוריה. תנצלו את הזמן הזה למטרות אחרות.
-
-
@noamw אני ביקרתי בשניהם. יש דמיון מבחינת החופים, אבל באולימפיק יש עוד מה לראות. סך הכל, ביניהם אני מעדיף את אולימפיק.
-
@nbk אין טעם לחלק לינות עם טאקומה. מדובר במרחק לא גדול בין הערים.
לגבי מרכז המבקרים של גייטס - לא יודע אם יעניין את בני המשפחה הצעירים. זה תלוי בהם. כפי שאמרתי, הם מציגים בסרטים ובמוצגים את הפרויקטים שהם מנהלים. בדקו את האתר ותחליטו.
לא ראיתי ב- Locks דגים. מה שראיתי הוא סירה שעברה דרך ה- Locks (ןאז רואים איך היא נכנסת, מחכה להשוואת גובה המים עם נקודת היציאה ואז היא יוצאת משם.
מוזיאון המדע איננו Pacific Science Center. האתר של המוזיאון
אני הייתי בונקובר (כולל North Vancouver) יום וחצי ולא ביקרתי באף מוזיאון.
-
לא יכול לחלוק על ההשוואה כי לא הייתי באולימפיק, אבל...
פסיפיק רים זה הרבה יותר מחופים. יש את יערות הגשם שלאורך החוף עם מסלולי הליכה קלים ויפים שכל אחד מהם מסתיים בחוף שונה ויש אפשרות לעשות מטופינו שייט עם הזריחה לפיורד Clayoquot Sound Inlet כדי לראות דובים שחורים שבאים בשפל לחוף כדי למצוא סרטנים ושאר מזון. עשינו את השייט הזה וזה היה פשוט מדהים. מצרף לינק לפוסט שלי בבלוג שבו יש תמונות ופירוט. את השייט הזמנו מחברת Ocean Outfitters בטופינו.