דולומיטים 2.0 - המסלולים הכי הכי! – קיץ 2025
-
חזרנו לדולומיטים אחרי לא פחות מ 16 שנה.
רזים יותר,
בכושר גבוה יותר,
בלי תינוק בן שנה במנשא
ועם הרבה אהבה למסלולים שהתפתחה עם השנים שחלפו...
נסיעה קצרה יחסית של תשעה ימי טיול נטו,
בהתאם לעומס המשימות הקיץ בגזרת פיקאצ'ו שגדל להיות בן 17 מאז הטיול ההוא.
ברגע האחרון הצטרף אלינו גם הבכור בן 27,
את האמצעי השארנו בארץ לשקוד על מבחניו באוניברסיטה,
וכך נסענו ארבעתנו חזרה לדולומיטים לחופשה ממוקדת מסלולים רגליים.
היה כיף!
נעזרתי בשלב ההכנות בשלל בלוגים –
ממליצה במיוחד על Earth trekkers, Throne and Divine ו Full Suitcase, אפרט הכל בסיום.
קצת תמונות להתחלה כמיטב המסורת....
והפעם מוזמנים להמשך בבלוג שלי סיפור לפני הטיסה !
Lago di Sorapis

Lago di Braies (Pragser Wildsee)

Tre Cime di Lavaredo (Drei Zinnen)

Cinque Torri

Adolf Munkel Trail

Viewpoint of St.John Church

Seceda

Alpe di Siusi – Rifugio Vicenza (Langkoffelhutte)

Passo Sella - Rifugio Emilio Comici

קצת נוסטלגיה מפיקאצ'ו בשנת 2009 פה ב Passo Sella

וקדימה יוצאים לדרך!
נתראה בבלוג סיפור לפני הטיסה
בשורות טובות
-
נוטפת קנאה וזיעה כאן. לי- הדולמיטים אף פעם לא מצליח מבחינת מזג אוויר- תמיד אפור נוראי, שלא לדבר על טיולי שלג וגשם.
-
וואו, פנינית, איזה יופי! דולומיטים היה הטיול הראשון שלנו לפני 6 שנים, ומאז התמכרתי..
-
פנינית, קראתי הכל - ונהניתי מכל תיאור ותמונה! קצת משב של קרירות למציאות הלא משהו שלנו. תודה רבה!
-
פנינית! איזה פינוק! סיפור טיול שלך זה תמיד עונג צרוף וגם ידע שימושי.
אנחנו באותו מצב שלכם - הילדים גדלו והטיולים משתנים בהתאם - פחות (או אפס) "אטרקציות" והרבה יותר מסלולים בטבע.
והתמונה של פיקאצ'יו! נמסתי מהמתיקות.
-
שווה, אני צריך להתעמק יותר.
ועם התעוררות טיסות ה low cost לוונציה נראה הרבה יותר כלכלי לנעוץ סיכה במפה.
תודה
-
כרגיל, סיכום מושקע ומפורט שעושה הרבה חשק להגיע לשם. תודה רבה
-
רק עכשיו השלמתי את הקריאה. וואו ... כמה געגועים עשית לי !!! יש לי ברזומה כבר מעל 10 שבועות במצטבר בדולומיטים האיטלקיים, בחורף, עם מגלשיים על הרגליים. אבל לא הייתי שם כבר כ- 7 שנים!
זו פיסת עולם מהמדהימות שיש והדיווח הנפלא שלך, כרגיל, עושה הרבה צדק.
תודה רבה על השיתוף !
-
הי פנינית. חזרנו רק הבוקר מ3 שבועות בארגנטינה ועוד לא קראתי את הבלוג. זה רעיון מצויין לארוז את כל ההשקעה שלך בבלוגים שלא תיעלם בתחתיות הפורומים…. דבר שקופץ לי מייד לעיין מעבר לפיקצ׳ו המתוק זה ההבדל בין קייץ לחורף. זה גם מאוד בלט לי בארגנטינה ובמיוחד באושואיה שהגעתי אליה פעם ראשונה בחורף. היינו שם לפני שנה וחצי לשבועיים וגם שבוע בסוף 1988. ״הסם הלבן״ כפי שקרא לו צביקה zvikamr (טייל על לדעתי, שכתב המון בלוגים בלמטייל אבל פחות מטייל בארצות מפותחות), הוא השלג שמשנה משמעותית את הנופים. אז לטעמי ולדעתי דין הדולומיטים כדין שרשרת הפסגות והקורדיירות שמקיפות את אושואיה. אין כמו בשלג. התמזל מזלנו ובפסח לפני קצת יותר משנתיים היינו בדולומיטים מושלגים כהלכה. המראה יותר הדור לדעתי. אז בכלל לא באנו עם ציוד להליכה כי השלג פשוט ״נפל עלינו״ אבל בכל זאת קצת הלכנו ונסענו הרבה ב4x4 שגם קיבלנו בהרבה מזל. עכשיו לקחנו איתנו מיקרוספייקס להליכות בקטעים קפואים (לקח מאל צ׳אלטן בארגנטינה ממרץ 2024) שבלעדיהם לא היינו משלימים מסלולים. קנינו גם גייטרס לשלג אבל בהם לא עשינו שימוש. זה לגמרי נכון שלא ניתן לעשות את מסלולי הקייץ בחורף אבל אולי כדאי לשאוף להגיע כשהפסגות עדיין מכוסות ולבוא עם ציוד מתאים לשבילים שעדיין מוקרחים. סליחה על החפירה, אבל מכיוון שבשנים האחרונות אני לא מפרסם הרבה שירשורים, אז שיתפתי משוב טרי מעבר לתודות לאלו שכן משקיעים ומפרסמים
-
תודה חברים על הפירגון!
בשורות טובות לכולנו!