ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

התייעצות לגבי אתר סקי למתחילים

פורום סקי וסנובורד
    סקי
    11
    62
    8129
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • yohanand
      yohanand @aviprs נערך לאחרונה על ידי

@aviprs

מציע גם את האתר aprica באיטליה.

טיסות זולות לברגמו/מילאנו. סקיפס זול.... אין תורים ועומס כמו בבנסקו, מעליות שטיח ופיצריה נהדרת על ההר.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • nirm12345
        nirm12345 נערך לאחרונה על ידי nirm12345

בהשוואה למחירים של בנסקו כמה הבדל יש בערך לגבי האתרים שהזכרתם?

כי כרגע לפי מה שאני רואה לפי דילים בארץ וכו’ (למרות שאני מניח שלבד יהיה יותר זול לארגן לאתרים כמו איטליה), זה כמעט כפול במחיר מבנסקו אם לא יותר..

בהתחשב בזה שאני גם נוסע לבד (שאולי יגרום לי טיפה להנות פחות כי אני בלי חברים מהבית), וגם שזאת פעם ראשונה שלי ואני צריך לראות קודם כל אם אני אהנה מזה, אתם לא חושבים שעדיף לי בכל זאת אתר זול כמו בנסקו למרות הבעיה בתורים ובעומס?

לגבי ציוד כמו בגדים תרמיים, גרביים, גוגלס , @aviprs  המוצרים בדקטלון מספיק איכותיים בשביל זה?

Barryg aviprs 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • Barryg
          Barryg @nirm12345 נערך לאחרונה על ידי

@nirm12345

לדעתי דווקא בגלל שאתה לבד כן כדאי בנסקו, שם בטוח תכיר חבר’ה ישראלים שבאו ללמוד בפעם הראשונה. 

לגבי ציוד מדקטלון, ביגוד תרמי וגרביים בסדר גמור מניסיון. גוגלס לא ניסיתי אבל אני רואה שיש דגם ב- 48 שקל, אם יהיו על הפנים מקסימום תקנה באתר.

nirm12345 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • nirm12345
            nirm12345 @Barryg נערך לאחרונה על ידי

@Barryg אמר:

@nirm12345

לדעתי דווקא בגלל שאתה לבד כן כדאי בנסקו, שם בטוח תכיר חבר’ה ישראלים שבאו ללמוד בפעם הראשונה. 

לגבי ציוד מדקטלון, ביגוד תרמי וגרביים בסדר גמור מניסיון. גוגלס לא ניסיתי אבל אני רואה שיש דגם ב- 48 שקל, אם יהיו על הפנים מקסימום תקנה באתר.

כן האמת מבחינת הגוגלס הסתכלתי גם על ה48 שקל, יש שם רק ביקורת אחת של מישהי מבריטניה שאמרה שהם היו מצויינים.

וגרביים אם אתה אומר שבסדר אז אקנה גם שם

אני חושב שאני בכל זאת אלך על בנסקו בעצתך ובעצת הקודמים פה, גם בגלל שאני לבד (מה שמעלה את המחיר בד”כ אם אני לא בחדר זוגי עם עוד בנאדם), וגם בגלל המחיר הזול שיתאים לפעם ראשונה

• מיכל ע
              מיכל ע נערך לאחרונה על ידי

אני מסכימה איתך שלחופשה ראשונה עדיף לנסוע לאתרי מזרח אירופה שזולים מהותית. אולי כדאי לך לבדוק גם את החבילות ל- Borovets שבבולגריה. גם לי יש ניסיון טוב עם הביגוד של דקטלון (אבל קנינו בחו”ל, שם המבחר גדול משמעותית), גם הגוגלס הבסיסי שלהם סביר.

• nirm12345

חבר הגיע אליי עם דיל עכשיו לגבי פמפורובו גם בבולגריה, מישהו היה באתר הזה ויודע איך הוא? אם הוא מתאים למתחילים?

@Barryg  השאלה שלי אלייך זה שהדיל הזה הוא ל5 ימים עם 4 ימי סקי מלאים, ואני ראיתי שחזרת פעמיים על זה שלסקי ראשון עדיף לעשות חופשה של שבוע שלם עם 6 ימי סקי מלאים, אז השאלה אם 4 יום זה גם סביר ואפשר להסתדר גם עם זה או שעדיין קריטי ה2 ימים יותר האלה.

אגב כפפות מדקטלון, יש לך ניסיון?

Barryg תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • le_eran
                  le_eran @רונימי נערך לאחרונה על ידי

@רונימי

בבנסקו במרץ סיכוי טוב מאוד שנוסף לכל הצרות, כלומר התורים והצפיפות, הוא יקבל גם שלג באיכות גרועה ואז זה עוד פחות טוב למתחילים.

ועוד משהו, אם תקלוט מהר את עניין הגלישה, האתר עלול להיות לך קטן מדי אפילו לשבוע ראשון. יש שם כמה מסלולים טובים מאוד למתחילים (אם השלג טוב, ולא תמיד זה כך) אבל בסופו של דבר הר אחד כשכל המסלולים יורדים פחות או יותר לאותו הכיוון.

כמובן שזו רק שאלה של מחיר, כי אם ההפרש לא גדול עבורך ממליץ מאוד ללכת על אתרים יותר איכותיים. אולי לפעם ראשונה זה סביר...

רונימי תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • רונימי
                    רונימי @le_eran נערך לאחרונה על ידי

@le_eran

מסכים איתך, שהשלג במרץ לא משהו.

אבל בנתונים שלו ומהניסיון האישי זה לא כזה נורא כמו שאתה מצייר זאת, ואסביר.

את אהבתי לסקי התחלתי ב...חרמון, אבל זו הייתה רק טעימה כי לגלוש שם ממש ועוד במשך שבוע כמתחיל זה עלות של קלאב יוקרתי באירופה, אפילו אם תקנה קופון של …וסטטיסיקת הפציעות לרעתך, באחד מימי הגלישה נכנסה בי גולשת והאחת הצלעות….

לגלוש ממש למדתי בבנסקו, וזה היה לא סתם במרץ אלא בסוף מרץ תחילת אפריל!!!! אכן השלג לא משהו בחלקו התחתון של האתר, אבל המסלול הראשוני עליו מתלמדים היה סביר לחלוטין, קצת קרח בבוקר, מאוד סלאשי אחה’’צ אבל סה’’כ היה מעולה ובלי תורות!!!! והדרכה מעולה בקבוצה קטנה….

‘גדלתי’ ולאיטליה עברתי, דולומיטים…. ואכן התחוור לי שבנסקו ממנה התלהבתי לעומת הדולומיטים היא כמו רחוב קטן בעיר גדולה…

אבל בשני שהתאפשר לי חופשת סקי שניה, קפצתי לבנסקו ובשלוש השנים האחרונות זה היה בחציו השני של מרץ, תמיד היה שלג עד העיירה אם כי השביל התחתון לפעמים היה ממש סקי מים או שמא סקי בוץ, אבל בהר למעלה היו מסלולים מעולים והיו שנים שירד אפילו שלג.

אכן שמעתי על אפריקה-איטליה דברים מדהימים, אבל בנתונים שלו, שלא מעוניין לצאת לבד ורוצה להכיר חברה, נראה לי בכל אופן שבנסקו היא הבחירה הנכונה, אמנם אין אתר בו לא פגשתי ישראלים, אפי’ בפינות הכי נידחות בדולומיטים

(חבר נפצע ונזקק לפינוי, פתאום תחת הקסדות והגוגלס צצו להם החובשים הקרביים, מתנדבי מד’’א באתר, ואפי’ כמה כיפות של מתנדבי איחוד הצלה התגלו בעקבות הפציעה, אבל היה צריך פצוע בשביל לזהות אותם, שכן עד הפציעה לא נתקלנו בישראלים) 

אבל בנסקו, למעשה היא סניף של החרמון, השפה הרווחת היא עברית, וקשה שלא למצוא משהו להחליף איתו מילה.

• Barryg

@nirm12345

אני אישית גולש סנובורד, לסנובורד לא הייתי ממליץ בשום אופן 4 ימים לחופשה ראשונה. בסקי ההתחלה קלה יותר אבל קשה לי להגיד, מניח שזה תלוי בכמה ספורטיבי אתה…

אין לי ניסיון עם כפפות מדקטלון.

yohanand תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • yohanand
                        yohanand @Barryg נערך לאחרונה על ידי

@Barryg

בנסיעה האחרונה הצטיידנו בדקטלון בגוגלס מהסוג הפשוט, שעשוי משתי עדשות, כפפות אצבע, ביגוד טרמי וגרבי סקי (6 אירו). כל הפריטים שקנינו היו טובים ושירתו היטב את המטרה. גם חליפת הסקי שנקנתה מראש לבני, היתה טובה לדעתי.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                        • aviprs
                          aviprs @nirm12345 נערך לאחרונה על ידי

@nirm12345

בדקטלון יש מוצרים של מותג הבית וגם של מותגים אחרים. לצערי אני לא יודע מה המבחר בחנויות בארץ כי קנינו בחו”ל. הביגוד התרמי וגם הכפפות של מותג הבית היו בסדר גמור.

גוגלס אני מציע לך לקנות באתר אחרי שתקבל את הקסדה כי לפעמים ההתאמה לא טובה וזה מעצבן. אני אישית מעדיף משקפי שמש על גוגלס ועובר לגוגלס רק כאשר מזג האויר מחייב זאת.

• nirm12345

בנסקו בתחילת מרץ (בשבוע הראשון נגיד) עדיין צפוי להיות עומס גדול כמו בחודש פברואר?

אני מבולבל לגמרי כבר, לא יודע באיזה יעד לבחור חחח

בורובץ גם מתאים כמו בנסקו למתחילים?

ענבל אין על סקי תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • ענבל אין על סקי
                              ענבל אין על סקי @nirm12345 נערך לאחרונה על ידי

@nirm12345

שמעתי דברים טובים על בורוביץ.בעלי ואח שלו היו שם לפני שנה ומאד נהנו.לדעתי פחות עמוס שם.

ושמעתי שהמדריכים שם מעולים אפילו חלקם דוברים עברית. והמחיר גם די טוב.

• ענבל אין על סקי
                                ענבל אין על סקי @ענבל אין על סקי נערך לאחרונה על ידי

@ענבל-אין-על-סקי

אני יודעת שאתה כבר קצת מבובל מכל המידע שקיבלת פה.עכשיו זה רק לארוז ולנסוע.

דברים שכדאי לקחת איתך לחופשת הסקי חוץ מחליפות סקי ובגדים טרמיים.

בגד ים משקפי שמש,וחומרים לכביסה לפחות 2 זוגות כפפות אפילו כמה כובעי צמר למרות שתחבוש קסדה.

גם בגדים טרמיים מציעה כמה חליפות.

• nirm12345
                                  nirm12345 נערך לאחרונה על ידי

לגבי שיעורים, עדיף לוותר על מה שמגיע עם הדיל מהארץ ולקחת מהאתר (בין אם זה שיעור קבוצתי או פרטי) ?

השיעורים הקבוצתיים שמגיעים עם הדילים לא מומלצים?

• ענבל אין על סקי

@nirm12345

תמיד שיעור פרטי עדיף על שיעור קבוצתי זהלא משנה אם זו חבילה מהארץ או לא.

בשיעור קבוצתי אתה בהתחלה יותר עומד מאשר גולש כי המדריך שם לב לכל אחד ואחד.

לדעתי קח שיעור פרטי כך תהנה יותר ותתקדם יותר.וותר על לשלם על ההדרכה מהארץ.

אם תפגוש שם כמה ישראלים אתה יכול להציע להם ליצור קבוצה של 2/3 אנשים אז בטח המחיר יהיה יותר מוזל.

• nirm12345

אשמח להמלצה לבית ספר לסקי טוב בבנסקו, 

חוץ מזה כמה שיעורים צריך לקחת בערך עד כדי לדעת לגלוש כמו שצריך, במידה ואני לוקח שיעור לקבוצה של 3 אנשים?

ענבל אין על סקי Barryg 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • ענבל אין על סקי

@nirm12345

לגבי בית ספר אני כרגע לא זוכרת את השמות.בקשר לקצב הלימוד כל אחד בקצב שלו כל אחד בקצב הקליטה שלו בדר”כ כלל שבוע ראשון בסקי לומדים על מסלול ירוק ובסוף השבוע מגיעים למסלול כחול.גם מסלולים כחולים חלקם תלולים יותר וחלקם תלולים פחות.מה שיקרה בסוף השבוע שלך זה שהמדריך לוקח אותך לדרך של אם אני זוכרת נכון 7 ק”מ גלישה חזרה לעיירה שהמסלול מתחיל די שטוח אחר כך נעשה יותר תלול (כחול) ולקראת הסוף די שטוח שוב.

תן למדריך להחליט איזה מסלולים אתה יכול לעשות.לא ממליצה לך להיות גיבור ולעשות מסלולים אדומים לבד.למות שייתכן שכן תגיע לזה.אבל אתה לא מוכן זה עלול להסתיים בפציעה.

• Barryg

@nirm12345

דבר עם https://sankiyskischool.com

הם גם יכולים גם להמליץ לך על כמות השיעורים (לאשתי למשל המליצו על שעתיים ביום ולא 4 שעות בגלל כושר גופני נמוך, אז הם לא מנסים לדחוף יותר שיעורים סתם).

• nirm12345

אז חזרתי היום מחופשה של שבוע בבנסקו,

היה מצויין, כל מה שאמרתם לגבי התורים והעומס נכון אבל לא נתתי לזה להפריע לי, הגענו יחסית מוקדם ועלינו מהר, ואם לפעמים איחרנו טיפה והתור היה ארוך מידי, אז חיכינו לשאטלים בחינם על יד הגונדולה, חיכינו בתור פחות מ20 דק’.

@Barryg  תודה רבה להמלצה על הבית ספר לסקי, לקחנו דרכו את השיעורים הפרטיים, קיבלנו מדריך מצויין, הצליח תוך 3 ימים ללמד אותנו כל מה שצריך כדי שנוכל לגלוש כבר במסלולים לבד, השארנו לו טיפ יפה (אחרי רמיזה קטנה שלו חח) אחרי השיעורים.

סה”כ בנסקו הייתה מאוד יפה אווירה מצויינת, כמו שאמרתם כולם דוברים שם עברית גם המסעדות, בערך 90% באתר אם לא יותר הם ישראלים.

שאלה אחת שהייתה לי ועדיין לא הבנתי חח –

המסלולים בבנסקו – האם מסלול כחול נחשב מסלול למתחילים? או שהוא נחשב ברמה intermediate?

כי לפי מה שהבנתי מסלול ירוק הוא למתחילים והכי קל, אבל לפי המפה של המסלולים לא ראיתי שיש שם ירוקים אלה רק כחולים – אדומים – שחורים, אז לא הצלחתי להבין בדיוק האם כחול נחשב שם למתחילים או לא?

תודה לכולם על העזרה! אין ספק שאמשיך עם הספורט הזה (למרות כל הנפילות הכואבות שהיו – עשיתי סנובורד)

ענבל אין על סקי רונימי 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 3 / 4
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון