עזרה בהודעה חשודה/מוזרה מבוקינג
-
קיבלתי לפני שעה הודעה מבוקינג שכרטיס האשראי שלי נדחה (למרות שהוא בתוקף) ומבקשים לעדכן פרטי אשראי.
ההזמנה ללא ביטול לעוד 4 ימים.
אני חושד בפישינג או במשהו אחר.
מישהו נתקל בדבר כזה בבוקינג?
אודה לעוזרים,
עירא

-
לא נתקלתי בזה. אפשר ליצור קשר עם שירות הלקוחות של האתר והמלון. כדאי לבדוק את חשבון האשראי שלך. האם חויבת על הדירה.
-
-
בפעם הבאה---לא לשים פרטים של קוד סודי בגלוי….
האם הבעיה נפתרה?
לי זה נראה מייל חוקי של בוקינג…. ואולי יש איזושהי תקלה טכנית באמת?
-
קרה לי כשתוקף הכרטיס הסתיים לפני תאריך החופשה.
-
כלל זהירות כללי לשימוש ברשת: כאשר מקבלים הודעה כזו או אחרת במייל, במיוחד הודעה שמכילה קריאה לבצע פעולה מסויימת ויש קישור במייל – הכי חשוב לא ללחוץ על הקישור במייל! במקום זה, נכנסים (ביוזמתך, בחלון חדש) לאתר המדובר. למשל במקרה הזה פותחים חלון חדש וכותבים booking.com . אם אתר בוקינג באמת צריך את פרטי האשראי שלכם, אז באתר שלהם באזור של ניהול הזמנות תוכלו למצוא הודעה כזו וגם קישור (שהוא בטוח, כי הוא באתר שלהם).
לי כבר קרה מקרה כזה – הסיבה הייתה שהמלון ניסה לחייב את האשראי וחברת האשראי סירבה לתשלום כי חשדו שזה תשלום שלא אני עושה. טלפון אחד לחברת האשראי סידר את הבעיה.
-
אני כבר נתקלתי במקרה כזה , עדכנתי את פרטי כרטיס האשראי ולא היתה עם זה בעיה.
בקיצור לא בהכרח fishing.
-
צודקים לגבי הקוד הסודי-צריך משנה זהירות.
עדכנתי הבוקר את הכרטיס לכרטיס חדש למרות שהמקורי בתוקף.
המלון שלח לי בצהריים מייל שהם סוגרים את המלון השבוע בגלל בעיות משפחתיות ומציעים לי פתרון במלון אחר בעיירה, שמדורג גבוה מהם והם ישלמו את ההפרש.
טרם עניתי להם.
-
-
-
-
“לא ניתן לחייב את הכרטיס” זאת הדרך שלהם לבטל את ההזמנה (ברצון או שלא).
היו לי 2 מקרים שרציתי לבטל הזמנה מיוזמתי כשהיא הייתה ללא ביטול, המלון אישר לי (כי הם החליטו להיות נחמדים), וכדי לבטל הם פשוט שלחו לי מייל מהמערכת שלא ניתן לחייב את הכרטיס. כל עוד לא עדכנתי בכלום- ההזמנה בוטלה ללא חיוב.
עד היום לא הייתי במלונות ולא שילמתי עליהן.
לגבי השאלה- ייתכן ובאמת הם מחפשים את הדרך הקלה יותר לבטל אותך.
-
מסכים איתך, זו הדרך הקלה לבטל את ההזמנה שלי.
בוקינג יצרו איתם קשר וביקשו את אישורי להמשך טיפול שלהם בהעברה למלון אחר באותה עיירה.
מחכה לאישור פורמאלי מהם שזה טופל.
-
רק דרך האחריות והתווך של בוקינג.
הגישה של המלון נראית לי לא אמינה
ועל לא אמינים מראש אני מתקשה לסמוך.
-
עירבתי את בוקינג והם פתרו את הסוגיה.
העבירו אותנו למלון אחר שמדורג גבוה יותר מהראשון (את ההפרש משלמת בעלת המלון).
תודה על העזרה של חברי הפורום.
עירא
-
אפשר לשאול איך פנית לבוקינג? הם התעלמו מהמייל האחרון שלי, וארצה לנסות שוב אולי במייל אחר (פניתי דרך הזמנה קיימת, טלפון לא בא בחשבון כי אינני בארץ).
-
-
תתקשר לבוקינג 1809213046 גם בעברית
-
זו קידומת לחיוג חינם מהארץ, לא?
-